עבור לתוכן

עזרה בקניית טלפון פשוט בארה"ב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך לקנות מכשיר סלולרי לאבא שלי. המכשיר צריך להיות מאוד פשוט - בעצם אין צורך בשום דבר חוץ מדברים בסיסיים כמו שיחות ו SMS. המכשיר חייב להיות דור 3. אין צורך גם בתפריטים בעברית.

אני אהיה בארה"ב בחול המועד פסח.

ראיתי ברשת מידע על Nokia Lumia 900 שאמור להיות פשוט ולעלות 90$ בלבד. מישהו שמע\מכיר את המכשיר הזה?

אשמח לתגובות על המכשיר הזה או המלצות למכשירים אחרים.

תודה

פורסם

Nokia Lumia 900 הוא בשום פנים ואופן לא מכשיר פשוט, וממש לא עולה 90$. המכשיר הוא מכשיר מתקדם מאוד ועולה 650$. אולי המחיר שראית הוא המחיר עם חוזה והתחייבות לאחת החברות הסלולריות, אבל גם אז זה נמוך מידי (אצל החברות בדרך כלל עולה 200$ בהתחייבות לשנתיים).

המכשיר המדובר מריץ עליו Windows Phone 7, מערכת מאוד ייחודית אך לא נפוצה. אין בה הרבה אפליקציות או קהילת פיתוח גדולה. היו במערכת הרבה בעיות והיא פיגרה אחרי אנדרואיד ו- iOS, למשל לא הייתה בה אפשרות להעתיק ולהדביק טקסט. זה ספציפית כבר נפתר בעדכון הגדול האחרון למיטב ידיעתי, אבל בכל זאת. WP7 גם לא תומכת בעברית בשום צורה- אי אפשר לכתוב בעברית, אין תפריטים בעברית ואפשר לקרוא רק באינטרנט כמדומני. העדכון הבא שיביא תמיכה בעברית (ובסף הכל מרשים ביותר של 127 שפות שונות) יגיע רק בקיץ, וכשיגיע המכשירים הללו יושקו בצורה רשמית גם בישראל.

מהו התקציב שלך?

יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה לקנות בארה"ב? אני חושב שיותר פשוט לקנות בארץ, ההפרש במחירים של מכשירים פשוטים לא גדול. בנוסף, לא תצטרך לדאוג לגבי תדרים ושאר שטויות.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התגובה.

חשבתי לקנות בארה"ב כי שם יותר זול, אם בארץ המחיר זהה אז ברור שאני מעדיף לקנות פה.

אין לי תקציב מוגדר, כמו שאמרתי אני צריך טלפון פשוט ונוח לשימוש לאדם מבוגר יחסית, אז אני מניח שהוא לא יהיה יקר.

איזה מכשירים יש בארץ שמתאימים לתיאור הזה?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם
  • מחבר

אני חייב דור 3 כי יש לו סים דור 3.

פורסם
  • מחבר

זה בשביל אבא שלי, הוא עבר עכשו לרמי לוי (בגלל זה כל הבלאגן). אני לא בטוח שסים דור 3 יעבוד במכשיר דור 2.

פורסם

אין סיבה שלא יעבוד.

נקודה אחרת, לרמי לוי=פלאפון אין רשת של דור 2, ולכן במקרה הזה אתה באמת צריך דור 3

הדגם הראשון שכתבתי יתאים, הוא מתאים לתדרים של פלאפון בצורה מלאה (וקצת מוגזם לדרישות-מצלמה, אינטרנט וכו' אבל זה מה יש)

פורסם

די בטוח שלשים דור 3 אין שום משמעות, או שום בעיה לעבוד בדור 2 (איזו רשת אתה?)

אני די משוכנע שזה לא נכון - סים דור 3 (USIM) לא יעבוד עם מכשיר שהוא רק דור 2.

במקרה ההפוך (סים דור 2 למכשיר שהוא גם דור 3) לא אמורה להיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אסתכל על המכשיר הזה. יש עוד מכשירים נוספים שאפשר להסתכל עליהם?

פורסם

בגדול אין לי המלצה אישית, תחפש בZAP מכשירים עם דור 3, ותמיין לפי מחיר ותראה מה נראה לך סביר.

לדעתי עדיף ללכת על נוקיה כי התוכנה שלהם יותר נוחה ואינטואיטיבית, תסתכל על דגמים שונים ותחפש עליו בגוגל\יוטוב, ותבדוק מפרטים בgsmarena.

אפשר גם לשים לזמן סוללה (שנראה טוב למכשיר הזה), ושהמקשים יהיו מופרדים כי יותר נוח ללחוץ

עדיף גם ללכת על מכשירים חדשים יותר שיהיו בעלי תוכנה פשוטה יותר ומעודכנת, המכשירים מתחילים מ350 שקל בערך אז מה שהצעתי יחסית זול וכולל כמה תוספות מעבר לבסיס כמו המצלמה, עברית מלאה וכו'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים