עבור לתוכן

אולי לא כל כך רע פה...

Featured Replies

פורסם

זולגות הדמעות מעיני. מה לעשות לא כולם מוכשרים באותה מידה. לא כולם מגיעים ממשפחות מבוססות. אנשים מסוימים יאלצו לעבוד הרבה יותר קשה מאחרים כדי להגיש משהו בחיים. אדם צריך להבין איפה הוא נמצא בסולם החברתי ולחיות בהתאם.

רוב הסיכויים שמחר לא תתפגר. הגישה ליהנות מהחיים בכל מחיר כולאת אנשים במעגל העוני. אנשים לא צוברים נכסים וכישורים שבעתיד יאפשרו להם חיות חיים יותר נוחים.

• תגובות 71
  • צפיות 11.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
רוב הסיכויים שמחר לא תתפגר.

מנסיון כואב, המשפט הזה מאוד לא נכון. לפעמים זה אפילו עניין של כמה שניות והחיים יכולים להתהפך לטוב ולרע.

זה עדיין לא אומר שאני מצדיק בזבזנות.

בעלי הכנסה נמוכה ובעיקר הם - ראוי שישימו לעצמם גבולות וידעו דעת איך להתנהל נכון כלכלית. מצד שני אפשר להגיד שזה לא ענייני ולא עניינו של אף אחד אחר מה הם עושים עם הכסף שלהם - עם כל הביקורת השלילית שיש לנו עליהם.

פורסם

מצד אחד, התנהלות כלכלית נכונה זה דבר מאוד מאוד חשוב, במיוחד לבעלי הכנסה נמוכה.

מצד שני, ישראל זו מדינה מיוחדת- אחת המדינות היחידות שאתה יכול לקרוע בה את התחת בעבודה משרה מלאה, כולל כל הימי שישי בחודש, ועדיין להגיע למשכורת שבקושי יכולה לקיים אותך בצמצום. שלא נדבר על משפחה.

בנוסף, עליות המחירים פה זה משהו לא פחות ממטורלל

עברנו דירה לפני 8 שנים, לבית גדול יותר, ההורים שלי חסכו פרוטה לפרוטה כדי שיוכלו להרשות לעצמם את הבית שהם רצו.

שעברנו, הכל היה בסדר. החודש היה נסגר עם עוד קצת חיסכון לבנק, מדי פעם גם סכום קטן פה ושם לטיסה לחו"ל, או לקידום סגירת המשכנתא.

ואז בא גל ההתייקרויות, ויוצא שממצב שהצליחו לחסוך כסף בסוף החודש, למצב שבקושי סוגרים את החודש למרות הרבה מאוד דברים שהחלטנו לצמצם בהם.

זה לא שהמשכורות שלהם ירדו- הן עלו. קצת מאוד. אבל ביחס להתייקרויות זה כאין וכאפס.

וזה מקרה של אנשים שכבר בנו לעצמם קריירה, והגיעו למשרות בכירות יחסית.

מה קורה עם האנשים שרק בתחילת דרכם?

המציאות הישראלית היא שעבודה קשה לא שווה כלום. אתה צריך או להשלים תואר שני ולקוות שיתמזל מזלך למצוא עבודה טובה בתחום, או לבוא ממשפחה מבוססת, או להיות מקושר טוב מאוד.

כאילו שכל זה לא מספיק- גם קשה לחסוך פה. התחבורה הציבורית דרעק ככה שהרבה אנשים שלא רוצים חייבים להחזיק רכב, האקלים פה חם בצורה היסטרית מעל חצי מהשנה ככה שברוב המקומות בארץ פשוט אי אפשר בלי מזגן, וזה לא ברמה של פינוק ומותרות, אלא ממש צריך להדליק את המזגן או שתוך 5 דקות אתה יושב בבריכה של הזיעה של עצמך, סל המוצרים הבסיסי יקר, החינוך, בעיקר לילדים קטנים, יקר, בגלל ששני ההורים צריכים לבלות את כל החיים שלהם בעבודה המון משפחות נאלצות לשלם למטפלת או צהרון או משהו כזה, והרשימה נמשכת.

בשורה התחתונה- משכורות נמוכות, עלות מחיה גבוהה, ערימת קשיים בנסיונות לחסוך. השילוש הקדוש שמכה בחשבון הבנק של רוב אזרחי ישראל.

אה, ואיך שכחתי, משהו כמו שליש מהאוכלוסיה איבד 7-10% מהפנסיה שלהם בשנתיים בגלל שאיזה מולטי מיליונר אמר "וואלה, פישלתי,מצטער, אז הפסדתי רבע מיליארד שקל, אמממ אפשר בבקשה לא לקחת את זה ממני אלא מהאזרח הקטן? תודה"

פורסם

די כבר עם הגישה הילדותית, המפגרת וחסרת כל ביסוס שבחו"ל כל סמרטוט שמטגן צ'יפס במקדונלס חי טוב. זה לא נכון. גם בחו"ל קשה. גם בחו"ל עובדים. גם בחו"ל יש הרבה מאוד אנשים שעובדים 7 ימים בשבוע בשתי משרות ולא מצליחים לסגור את החודש. גם בחו"ל קשה מאוד ויקר לגדל ילדים. גם בחו"ל קונים מכוניות כי תחבורה ציבורית לא עונה על כל הצרכים. די כבר. תתבגרו.

פורסם

זולגות הדמעות מעיני. מה לעשות לא כולם מוכשרים באותה מידה. לא כולם מגיעים ממשפחות מבוססות. אנשים מסוימים יאלצו לעבוד הרבה יותר קשה מאחרים כדי להגיש משהו בחיים. אדם צריך להבין איפה הוא נמצא בסולם החברתי ולחיות בהתאם.

רוב הסיכויים שמחר לא תתפגר. הגישה ליהנות מהחיים בכל מחיר כולאת אנשים במעגל העוני. אנשים לא צוברים נכסים וכישורים שבעתיד יאפשרו להם חיות חיים יותר נוחים.

אז לדברייך כל מי שלדעתך פחות מוכשר ממך, מגיע לו להנות פחות ממך?

אם כן, אז אתה כנראה אדם מאוד ציני ומריר שחייו שלו עצמו "לא משהו".

תקרא את ההודעה של *Scorn*, אולי תחכים קצת.

פורסם

אדון lev27

בארה"ב, קנדה, גרמניה, צרפת, בריטניה, אוסטרליה, ניו זילנד, אתה יכול להתפרנס בכבוד מעבודות שלא דורשות תואר (טלמרקטינג, נציג שירות/מכירות, עבודה בבית קפה, ובאירופה גם מלצרות)

בנוסף, אתה תצטרך לעבוד רק 5 ימים בשבוע. זה לא יעמיד לך למבורגיני בחניה, אבל אלא אם ההתנהלות הכלכלית שלך דפוקה, אתה לא תחיה עם מינוס בבנק.

את המדינות שרשמתי רשמתי כי בנוגע אליהן אני יודע עובדתית שזה נכון (לגבי ארה"ב זה נתון לדיון כרגע, אבל בארה"ב בוא נחליף את העבודות שרשמתי במקדונלד'ס. קל מאוד להתקדם שם), או כי הייתי שם בעצמי בתקופה האחרונה, או כי אני מכיר מישהו שגר שם/שהה שם תקופה ארוכה (3 חודשים פלוס).

כל פעם שהמחירים עולים פה שר האוצר או טמבל אחר מעזים להשוות את ישראל לאירופה, אז זו ההשוואה שגם אני מחפש.

אם רוצים להצדיק עליות מחירים בתירוץ הזה- שידאגו לנו למשכורות/תחבורה ציבורית/רמת חיים זהה.

הפוסטים שלי כרגע מלאים בתסכול, רוצה לדעת למה?

בתחילת החודש חזרתי מפריז. עיר שאמורה להיות פחות או יותר בין היקרות בעולם בכל דבר. אז הנה מבזק חדשות:

המקומות המרכזיים ביותר בפריז זולים יותר מהארץ, בחלק מהדברים בהפרש גדול. הדבר היחיד שמצאתי שהיה יקר יותר זה ירקות בסופרים, בשווקים המצב די זהה.

המלון שהייתי בו היה בשדרת לאפאייט, אחד המקומות המרכזיים בפריז. הנה כמה דוגמאות למחירים של דברים:

בקבוק מים מינרלים 1.5 ליטר בסופר (לא מוכרים בשישיות)- שקל אחד

ליטר חלב- כ 3.5 שקלים

בגט- 2 שקלים (לחם אחוד פריס לא ממש ראיתי...)

גבינות למיניהן- 4-10 שקלים. בוא נגיד שקממבר עולה בערך כמו מה שקוטג' עולה בארץ.

סנדוויץ' טונה/חזה עוף/גבינה עם ירקות בלחמניית בגט גדולה- 3 שקלים. אתה אשכרה יכול להתקיים שם מסנדוויצ'ים, יש מבחר והם טעימים מאוד.

זה מבחינת הסופר, בוא נעבור לדברים אחרים:

אלקטרוניקה- זול בכ 15% בממוצע, סתם לדוגמה, PS VITA בחנות FNAC, רשת גדולה ויקרה, עולה 1250 ש"ח. אייפון 4S קצת פחות מ 3000 ש"ח.

מקזבל, כי זה אחלה מדד למחירים של דברים אחרים- 5.5 יורו לארוחה מוגדלת, כלומר 27~ שקלים. זול? לא ממש. זול יותר? בדי הרבה.

בתי קפה- קפה ומאפה באמצע השאנז-אליזה במקום שנחשב יקר- 14 ש"ח. חתיכת עוגה באחד מבתי הקפה היקרים ביותר בפלאס דה רפובליק- 12 ש"ח. מדובר על פחות מחצי מהמחיר בארץ.

דלק- קצת פחות מ 6.5 שקלים לליטר.

וזו עיר שאמורה להיות אחת היקרות בעולם. אני מודה שאין לי מושג ירוק מה המצב מבחינת מיסים/חשמל/מים, אבל אני בספק שהמצב שם יותר קטסטרופה מפה.

נ.ב- בפוסט הקודם שלי לא הופיעה פעם אחת המילה "חו"ל", אבל תודה שפתחת את הנושא.

פורסם

כל פעם שמשווים את המחירים בישראל למחירים באירופה זה מעלה גיחוח.

פורסם

אדון lev27

בארה"ב, קנדה, גרמניה, צרפת, בריטניה, אוסטרליה, ניו זילנד, אתה יכול להתפרנס בכבוד מעבודות שלא דורשות תואר (טלמרקטינג, נציג שירות/מכירות, עבודה בבית קפה, ובאירופה גם מלצרות)

בנוסף, אתה תצטרך לעבוד רק 5 ימים בשבוע. זה לא יעמיד לך למבורגיני בחניה, אבל אלא אם ההתנהלות הכלכלית שלך דפוקה, אתה לא תחיה עם מינוס בבנק.

את המדינות שרשמתי רשמתי כי בנוגע אליהן אני יודע עובדתית שזה נכון (לגבי ארה"ב זה נתון לדיון כרגע, אבל בארה"ב בוא נחליף את העבודות שרשמתי במקדונלד'ס. קל מאוד להתקדם שם), או כי הייתי שם בעצמי בתקופה האחרונה, או כי אני מכיר מישהו שגר שם/שהה שם תקופה ארוכה (3 חודשים פלוס).

כל פעם שהמחירים עולים פה שר האוצר או טמבל אחר מעזים להשוות את ישראל לאירופה, אז זו ההשוואה שגם אני מחפש.

אם רוצים להצדיק עליות מחירים בתירוץ הזה- שידאגו לנו למשכורות/תחבורה ציבורית/רמת חיים זהה.

צודק. באירופה/ארצות הברית/אוסטרליה אין עניים, אין נתמכי סעד, אין גטאות, אין מובטלים. כל קופאית בסופר/ עובדת בשירות לקוחות נוהגת ברכב חדש, יושבת כל היום במסעדות, עושה שופינג וחייה בדירה חדשה מקבלן. בוודאי. מה שתגיד, ידידי. תמשיך לשכנע את עצמך. רק אתה מסכן שלי יושב בישראל ומשלם מיסים לביבי ושטיינץ.

אז לדברייך כל מי שלדעתך פחות מוכשר ממך, מגיע לו להנות פחות ממך?

אם כן, אז אתה כנראה אדם מאוד ציני ומריר שחייו שלו עצמו "לא משהו".

מה הקשר? איך הגעת לזה בכלל? ???

פורסם

לב אתה אמרת לו להתבגר אבל עושה רושם שאתה מדבר כמו ילד קטן.

אנשים צריכים לדעת לקחת את הטענות מכאן ומכאן ולא להיות מקובעים על שלהם.

בשורה תחתונה:

כן זה נכון שישראל יקרה יותר ומאוד קשה לחיות לא צריך להיות איינשטיין או כלכלן בשביל להבין את זה.

כן זה נכון שבחברה הישראלית לאחרונה נוצרה אוירה בזבזנית יותר וצריכת מותרות יותר ממה שבאמת יכולים להרשות.

אבל בוא ואני אגיד לך את זה(כהמשך או תוספת לפוסט הקודם שלי כאן) - למה אתה חושב שזה ככה? למה אתה חושב שאנשים ניהיו מפונקים?

בעזרתה האדיבה של השיטה הכלכלית, והשיווקית בארץ ובעולם.

אל תחשוב שבמקרה מוצרים נמכרים בשיטה הזאת.

זה בדיוק מה שהמשווקים והיצרנים מכוונים אליו - לגרום לקהל שלהם להוציא כמה שיותר ובאמת שלא אכפת להם אם מחר הם יפשטו את הרגל ויזרקו אל הרחוב, או במילים אחרו - לשנות את הרגלי הצריכה של הצרכנים לטובתם.

אני בטוח שאני לא מחדש לך אבל זאת כלכלה.

תרוויח כמה שיותר, תעלה כמה שיותר מהר וזה מובן מאליו שזה יבוא על חשבון אחרים אבל לך לא אמור להיות אכפת.

וזה מה שיוצר את המצב הזה, שמלמעלה הם גודלים ומלמטה אנחנו נופלים.

אנשים שבאים מהתחום יגידו לך שזאת הסיבה היחידה שישראל נמצאת איפה שהיא נמצאת מבחינת התפתחות טכנולוגית ורמת חיים.

אבל זה הכל בולשיט למה, כי זאת רמת חיים שלא באמת קיימת, אלא אנשים חושבים שיש להם אותה.

פורסם

מעניין מה היה קורה לו ישראל הייתה ממוקמת באזור שוחר שלום, כסף היה מופנה לחינוך, תשתיות ורווחה במקום ביטחון, ילדים בני 18

היו הולכים ללמוד במקום לשרת 3 שנים והיו לנו גבולות פתוחים מכל הכיוונים.......

פורסם

we still would fucked it up. human nature

פורסם

we still would fucked it up. human nature

חח יפה אמרת :silly:

פורסם

די כבר עם הגישה הילדותית, המפגרת וחסרת כל ביסוס שבחו"ל כל סמרטוט שמטגן צ'יפס במקדונלס חי טוב. זה לא נכון. גם בחו"ל קשה. גם בחו"ל עובדים. גם בחו"ל יש הרבה מאוד אנשים שעובדים 7 ימים בשבוע בשתי משרות ולא מצליחים לסגור את החודש. גם בחו"ל קשה מאוד ויקר לגדל ילדים. גם בחו"ל קונים מכוניות כי תחבורה ציבורית לא עונה על כל הצרכים. די כבר. תתבגרו.

סתם חישוב מעניין:

אדם שעובד 6 שנים תחת שכר מינימום בארה"ב וגר אצל הוריו:

172(שעות) * 7.25(שכר מינימום) * 72(חודשים)

=89,784$ שיכולים להיות מתורגמים לדירה לא רעה בקווינס (גם לא מדהימה, אני יודע) + איזה שברולט\יונדאי חדשה.

אדם שעובד 6 שנים תחת שכר מינימום בישראל וגר אצל הוריו:

172(שעות) * 22(שכר מינימום) * 72(חודשים)

=272,448 שח שיכולים להיות מתורגמים לדירת 75 מ"ר בדימונה או דירת חדר וחצי בשכונת התקווה.

*בעיקרון החישוב של הבחור מישראל אמור להתבצע עם ערכים יותר נמוכים מיכוון שהוא עושה 3 שנים צבא, אבל לא ניכנס לזה.

יוצא מהחישוב שכל טמבל שעובד קשה בארה"ב משיג תוך 6 שנים את מה שכל משוחרר טרי מהצבא לא ישיג עד גיל 30.

אז כן, בחו"ל יותר קל ועוד לא הזכרנו את המדינות המשונות האלה שאשכרה משלמות לך מאות יורו כל חודש בשביל שתלמד באוניברסיטה.

פורסם

אתה שוכח כמה דברים...

בארה"ב צריך איזה 400-500 $ בשביל ביטוח בריאות של קופת חולים

ביטוח לרכב יותר יקר שם כן דלק זול יופי אבל הביטוח יקר...

ויש עוד כמה דברים

בכל מקום הבעיות שלו בכל מדינה הפאקים שלה אי אפשר להגיד שהכל ורד בארה"ב כי עם זה היה ככה לא היו אנשים בארץ או באירופה הרי הכל כזה טוב שם... אז למה לגור במדינה + בעיות עם אפשר לגור בכייף בחוף עם בית ומרצדס בחניה בארה"ב אה :silly: :silly:

פורסם

ב-65 אלף דולר (בניכוי שברולט חדשה) אולי תקנה דירה בשכונת עוני של שחורים או בשם היותר מוכר projects.

תכיר את השכנים החדשים שלך:

black-gangs.jpg?w=360&h=249

לפי החישוב שלך בארצות הברית אין בכלל עניים. לכולם יש שברולט חדשה ואחלה דירה בקווינס. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים