עבור לתוכן

מחפש מפרט למחשב למשחקים,תכנות וגרפיקה תקציב 5500-6000 + שאלה לגבי שיפור מחשב ישן

Featured Replies

פורסם

המחשב הנוכחי שלי נקנה לפני כ5 שנים והוא היה (ויחסית עדיין) סוס עבודה די חזק.

אבל לאחרונה אני מרגיש הוא מתחיל להתעייף וחשבתי על להתחדש בקרוב עם מחשב חדש.

המפרט הנוכחי שלי הוא

Intel E6600 core 2 due

Gigabyte 965P-DS3

4GB ram 800mhz

Gforce 450gts (שנקנה לפני שנה בגלל שה8800 gts נשרף)

Aurora 3d full tower case

Enermax liberty 400W

השאלה שאני רוצה לשאול לפני שאענה על כל השאלות של מה שאני מחפש במחשב חדש זה האם שווה לי להשקיע בהוספת זכרון למחשב כדי לשרוד איתו עוד קצת, הוא לאחרונה קצת מקרטע בעיקר בווינדוז.

הבעיה שזכרון כמו שיש לי יקר לעומת הזכרונות החדשים ויש לי 4 זכרונות של ג'יגה ככה שלהחליף ל8 אומר להחליף את כל הזכרונות ולכן חשבתי לשדרג ל6 בתור התחלה.

בכל מקרה הנה הפירוט של מה שאני מחפש ממחשב חדש, אשמח לעזרה:

1. מה התקציב המקסימאלי?

5500-6000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר

אם זה שיפורים משמעותיים לנצל, אם לא אני גם מוכן לרדת ל5000 אבל לא מתחת, אני רוצה עוד סוס שיחזיק 5 שנים

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב200-300 ש"ח אבל אני לא רואה סיבה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים (ס"ק2,דיאבלו 3 כשייצא,סקיירים וכו') תכנות (בעיקר משחקים) עבודות גרפיות

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).visual studio,Eclipse,Maya, 3d max, unity

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.,Starcraft 2 , Diablo 3, Skyrim, battlefield וכו'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך, אני יכול להרכיב בעצמי אם זה עולה אקסטרא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.את המחשב הקודם קניתי בIQPC ואני מאד מרוצה, מוכן גם על חנויות אחרות פרט לKSP ואייבורי.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא ממש,פרט לאולי הוספת הרד דיסק כשיירדו המחירים, הכוונה לקנות עכשיו מחשב שיחזיק כמה שנים טובות

מודה לכל מי שיכול לעזור...

עמית

פורסם

RAM הוא מצרך יקר בחלק מהשימושים שציינת אבל לא אמור להשפיע על WINDOWS כלל. אולי הגיע הזמן להתקין מחדש מערכת הפעלה.

ניצול מלוא התקציב בהחלט יכול להניב כאן מערכת חזקה מאד:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

MSI P67A-C43 B3 P67 CHIPSET, יחידות 1

מאוור Cooler Master Hyper TX 3 , יחידות 1

TwinTech GeForce GTX570 1280MB GDDR5, יחידות 1

NZXT Source 210 + Antec Earthwatts 500W, יחידות 1

Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 1

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2

סה"כ מחיר כ:₪5950

סביר בהחלט אבל שלשימושים שצוינו, אפשר בהחלט לרדת בכמה מקומות כמו לוותר על הSSD, במעבד לI5, בRAM ל8GB במקום 16GB ובכרטיס מסך לGTX560TI או 6870 ולקבל מערכת בכ4000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אז לא הייתם ממליצים לי לשדרג ל6 ג'יגה במחשב הנוכחי? אולי למשוך עד שאינטל תוציא סדרת מעבדים חדשה?

בכל מקרה שכחתי לציין, אם אני קונה עכשיו אז לא פחות מI7

פורסם
  • מחבר

אהה ועוד משהו, אני לא רוצה לוח של MSI,

מה אתם ממליצים מAsus או Gigabyte?

פורסם

סה"כ המערכת שלך בסדר, שווה לחכות חודשיים שלושה למעבדי ה-IVY BRIDGE.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אם יוצאת סדרה חדשה של מעבדים בקרוב אולי באמת שווה לחכות.

בינתיים נראה לי שאני אשדרג ל6 ג'יגה כדי לשפר קצת ביצועים.

אני מריץ הרבה דברים במקביל וIDEs כמו Visual studio וEclipse צורכות די הרבה זכרון.

אני מאמין שבשביל 300 ש"ח זה ייתן לי שדרוג משמעותי.

הייתי מחליף כבר ל8 אבל זה אומר להפטר מכל הזכרונות שיש לי כרגע, אם רק הייתי יכול למכור אותם...

פורסם

יש לך מערכת 64x?

פורסם
  • מחבר

כן ברור

פורסם

לא משתלם להשקיע במחשב הזה, אם אתה מעוניין לרכוש אחד חדש בזמן הקרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים