עבור לתוכן

IPAD 3 vs ASUS Transformer Prime

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

IMHO

1. לאייפדים למינם יש הרבה יתרונות:

* מהירים, יציבים, מעוצבים, פשוטים להפעלה, בעלי מגוון תוכנות גדול ועדכני ביותר (כל מוסד או חברה יוציאו קודם כל אפליקציה לאייפד ואחר כך לאנדרואיד) , בעלי חומרה טובה מאוד (מסך, טאץ, איכות בנייה וכו'), בנוסף יתרון שיותר רלוונטי לטלפונים של החברה זה מגוון אביזרים אדיר (תחנות עגינה וחיבור לרכב) שוב פחות רלוונטי לטאבלטים.

וגם חסרונות:

* מוגבלים בפונקצינאליות (למשל מקלדת, USB, הרחבת זכרון (גנבים!!!). יקרים יחסית למתחרים (לא כולל את גרסת ה16 גיגה המשתלמת) מוגבלים באפשרויות מסוימות לפי מה שמתאים לאפל וכמובן מסמנים את הרוע בהתגלמותו :lol: .

עכשיו העניין המספרי של התוכנות הוא שטויות. יש מלא תוכנות מיותרות והמרקט (היום פליי) של אנדרואיד מדביק את הקצב -אם ינקו אותו קצת ויסננו את הזבל אז אין הבדל משמעותי ברמת האפליקציות (אני מודה שלא ראיתי עד היום אפליקציה לIOS שלא מצאתי לה תחליף הולם באנדרואיד).

אני לא מאשים את אפל על כך שהם מגבילים את האייפד המכשיר מתקדם בקצב מסחרר והוא מהווה איום ישיר לקניבליזם בחברה במוצרים כמו מחשבי המקבוק אייר. יש לחברה אינטרס ברור לסרס מעט את המכשיר כך שלא יוכל להחליף לעולם מחשב שזה מדיניות שגוגל ויצרני טאבלטים מבוססי אנדרואיד לא נוקטים בה לטעמי.

בעניין מסכי הרטינה אני כן מעריך את ההתקדמות הטכנולוגית והצבת הסטנדרטים של אפל אבל כן האייפד החדש באמת מאכזב (ואני חס וחלילה לא אומר שהוא גרוע) המסך הכי טוב המעבד אני מניח יהיה באמת יותר חזק מהטגרה 3 (ולא ממש לא פי 4) אם כי המסך יגביל את הפער.

ולמה מאכזב כי השיפור בשימושיות של המכשיר היא 0 למרבית המשתמשים השיפור לא קיים למעשה! איפה היתרון במדיה ומשחקים אולי גם בקריאה מעבר לזה כלום (הכתבה במקום הקלדה יש כבר באנדרואיד ומרגש זה לא).

אני כמו שאמרתי קניתי פריים לאחי מחכה לחוות דעת למרות שאני בטוח שהוא יהיה מרוצה...

האם מדובר בטאבלט המושלם? ממש לא יש לו בעיית GPS המסך לא ברזולוציה הכי גבוהה ויש מהירים ממנו אבל במחיר של 2400 עם המקלדת ל16 ג'יגה (אותם אפשר להרחיב) אני חושב שעבורי ועבורו הוא הטאבלט הטוב ביותר!

• תגובות 31
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על הדף ה-A5X חזק מאוד,וגם ב-Real life הוא יבעט בשק האשכים של כל פריים.

פורסם
אינטרס ברור לסרס מעט את המכשיר כך שלא יוכל להחליף לעולם מחשב

פה אני לא חושב שאתה צודק -אני פשוט חושב שכמו בבלקברי \אנדרואיד \WIN8 וכל מערכת הפעלה אחרת שתחשוב אליה השוק הזה עדיין ביתפתחות

אבל ביתפתחות מאוד מהירה

תשים לב איך תוך כמה שנים מהאיפון הראשון בלי המצלמה ועם חומרה מסריחה ,הגענו למצב שיש גם את האיפון 4S וגם את האיפד 3 עם חומרה יחסית חזקה ומצלמה נידת מאוד טובה יחסית למוצר כזה

הבעיה שעדין החומרה צריכה ליתקדם להגיע לשימושיות האמיתית שיש לPC\מאקים\מחשבי לינוקס היום ,וזה בדרך לשם

שהחומרה תיתקדם יותר המערגת הפעלה ויתה יתר התוכנות יתקדמו יותר ואז באמת רוב האנשים לא יצתרכו מחשב אישי סטנדרטי

חלק מהדברים פועלים טוב כבר היום בחלק מהמכשירים

אבל להגיע למקום מבחינת שימושיות שהמחשבים נימצאים בו כבר יותר מ5 שנים יקח עוד איזה 2 דורות ואולי יותר

זה שהאיפוד 3 מיתקרב ליכולות הגרפיות של ה360 זה מצוין-אבל זאת חומרה בת 7 שנים ולא חומרה שעושה מולטיטסקין טוב

אבל תדמין נגיד איפוד 6 או מקביל אנדרואידי או מקביל WIN8 או כל מערכת טובה אחרת

מכשירים שכבר לא יהיו בעיקר צעצועים לצריכת תוכל אלה יתנו את כל או הרוב המוחץ של השימושיות שיש היום במחשבים האישים

אותו מעבר עשו הלפטופים ואותו מעבר יעשו הטבלטים והסמארטופונים ,וכניראה לנוחות הרבה מכשירים בעתיד יתנו תחנת עגינה למי שצריך לחבר את המכשיר לעמדה דמוית PC או לחלופין עמדת קולנוע ביתי

אז זה באמת יהיה מאפכה

בכל מיקרה מה שכן משמח אותי בהכרזה על האיפד 3 זה ההכרזה שהאיפד 2 בינתים נישאר ובמחיר מוזל

אני אומנם לא מתכנן ליקנות טאבלט בעתיד הקרוב אבל זה יחזק את התחרות ויהיו יותר טאבלטים דרג בינים במחיר יותר משתלם

מחיר של 1500 שקל לדוגמה לטאבלט דרג בינים ניראה הרבה יותר מישתלם מ2500 שקל או לחלופין 1500 שקל לטאבלט סוג ז

בשלב של הטאבלטים היום שאני עדין חושב אליהם כצעצועים נחמדים המחיר צריך להיות תואם

ונכון לרוב האנשים לא יהיה באמת איכפת בין איפד 2 לבין איפד 3 למרות שב3 המסך כניראה הרבה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

זה העניין אצל אפל, לסרס מכשירים כך שיהיה מקום לשדרג אותם לאט לאט!

מצלמה באייפד הראשון כבר יכלו לשים אבל בחרו לחכות לדור השני על מנת לתת מוטיבציה יותר חזקה לשדרוג בעתיד.

יכול להיות שגם את המסך רטינה יכולנו לראות באייפד 2 וובאפל בחרו לוותר על כך משיקולי עלות/ ביצועים או שיקולי אפשרות שדרוג עתידית.

ועדיין אפל לא מוסיפים הרבה פונקציות חדשות לטאבלט שלהם מבחינה זאת ההבדל בין אייפד דור 1 לדור 3 לא קיצוני- מלבד המצלמה האפשרויות לשימוש הן זהות (מלבד יכולות הקשורות לתוכנות שאפל מגבילה לאייפד 2 - 3 החזקים יותר).

בעולם האמיתי אני לא חושב שיהיה כזה הבדל משמעותי בין האייפד החדש לפריים בגלישה ישמוים משרדיים וכו' ההבדל יהיה בעיקר במשחקים מסך וגרפיקה (גם הדור הקודם התמודד עם אינטרנט ויישומים קלאסים לטאבלט בצורה יפה).

החדשות הטובות שאני מאוד מעריך אצל החברה הן הפחתת מחיר האייפד 2 שהוא עדיין מכשיר מעולה שמתאים למרבית הלקוחות המעוניינים במכשיר.

פורסם

בדיוק. לאייפד יש מאות אלפי אפליקציות ייעודיות. אנדרואיד - מעט מאוד. זו הסיבה שאייפד הוא המלך הבלתי מעורער של שוק הטאבלטים.

אתה מודע לזה שכל אפליקציה במרקט שכביכול נועדה לסמארטפונים, עובדת על טאבלטים, כן?

ברצינות, מתי הפעם האחרונה שהשתמשת במכשיר אנדרואיד כלשהו?

פורסם

לצערי אני משתמש באחד כל יום. אבל זה לא הנקודה. יש הבדל אדיר בין אפליקציה יעודית שנכתבה למסך גדול ואפליקה למסך קטן שנמתחה על מסך גדול.

זה העניין אצל אפל, לסרס מכשירים כך שיהיה מקום לשדרג אותם לאט לאט!

מצלמה באייפד הראשון כבר יכלו לשים אבל בחרו לחכות לדור השני על מנת לתת מוטיבציה יותר חזקה לשדרוג בעתיד.

יכול להיות שגם את המסך רטינה יכולנו לראות באייפד 2 וובאפל בחרו לוותר על כך משיקולי עלות/ ביצועים או שיקולי אפשרות שדרוג עתידית.

ועדיין אפל לא מוסיפים הרבה פונקציות חדשות לטאבלט שלהם מבחינה זאת ההבדל בין אייפד דור 1 לדור 3 לא קיצוני- מלבד המצלמה האפשרויות לשימוש הן זהות (מלבד יכולות הקשורות לתוכנות שאפל מגבילה לאייפד 2 - 3 החזקים יותר).

מה שאתה אומר נכון לגבי כל יצרנית בעולם. אסוס יכלו לשים מסך 1080P ב-TP, אבל הם בחרו לשמור את השדרוג לגרסה יותר מתקדמת ויקרה. סמסונג הוסיפו בטאב 2 מעבד קצת יותר חזק ועט. משום מה לעדר אנדרואיד לא מפריע. אבל כאשר אפל משדרגים *רק* מעבד, כרטיס מסך, מסך, מצלמה, קישורית 4G, בלוטות', מיקרופון HD בלי לעלות את המחיר ולפגוע בזמן סוללה פתאום השדרוגים קלילים, לא מספקים וזה בכלל iPad 2S. עכשיו זה ידידי נקרא מוסר כפול.

פורסם

אתה כנראה שוכח את העניין של אפליקציה שתוכנתה לרזולוציה של IPAD 2 שנמתחת פתאום לרזולוציה ענקית.

לגבי השדרוגים של אפל - מצפים מהם לעשות דברים הרבה יותר גדולים.

אתה זוכר מה בזמנו ציפוו מהאייפון 4S? שיהיה האייפון החמישי.. מסך גדול יותר.. שיוכל להקרין סרטים על הקיר ומקלדת על שולחן ומה לא..

בסוף מה? היה יישור קו.

עכשיו הם שיפרו את המסך ואת המעבד אבל אני אישית עדיין לא יודע עד כמה זה בא לידי ביטוי אז אני מחכה לבנצ'מרקים כדי לדעת אם מדובר על 10 שעות והמעבד החזק בעולם לטאבלטים או לא.

פורסם

לאפליקציות שתוכננו במקור לטבלט יש יתרון ברור

זאת לא אפליקציה שיועדה במקור למסך 4" ונמתחה למסך 10"

עריכה:פספסתי את הדף האחרון של התגובות :-X

ZINGER777 - העניין הוא לא "המתיחה" אלא תכנון של ניצול שטח המסך

הם אגב לא דיברו בשום שלב על המעבד החזק בעולם

הם דיברו על המאיץ הגרפי החזק בעולם ואין שום סיבה שלא יהיה כזה (גם הIPAD2 חזק גרפית מהטגרה 3)

פורסם
אבל כאשר אפל משדרגים *רק* מעבד, כרטיס מסך, מסך, מצלמה, קישורית 4G, בלוטות', מיקרופון HD בלי לעלות את המחיר ולפגוע בזמן סוללה פתאום השדרוגים קלילים, לא מספקים וזה בכלל iPad 2S. עכשיו זה ידידי נקרא מוסר כפול

קודם כל אני אף פעם לא אמרתי שהשידרוג החומרתי באיפד 3 לא טוב ולמעשה גם השידרוג החומרתי באיפון 4S מצוין

אבל קודם כל לא דיברו על שידרוג המעבד ביכלל באיפד 3 אלה רק דיברו על שידרוג הכרטיס הגרפי

שנית מה זה לעזאזל "מיקרופון HD" באמת שאין לי מושג מיבחינתי כל עוד המיקרופון פועל מספיק טוב זה מספיק וככה בטח רוב הלקוחות

אבל בגדול אני יגיד את מה שאמרתי מיקודם -מיבחינתי נכון להיום האיפד 3 והמיתחרים שלו הם עדין בגדר צעצוע ואני יוסיף לזה ,להרבה אנשים עדיף מבחינת עלות תועלת נטבוק היום מאשר טאבלט

כצעצוע -ההורדת מחיר של האיפד 2 שלרוב האנשים יתן אותה שימושיות הרבה יותר מענינת אותי מהכרזת האיפד 3

זה גם אומר שאפל תחזיק יותר מכשירים בשוק בתימכורים שונים

למי שמחפש טאבלט היום האיפד 2 ניראה הרבה יותר טוב במחיר הזה ונקווה שהמתחרות גם יורידו מחירים לדגמים המקבילים

פורסם

בתור אחד שהשתמש בנטבוק קרוב לחצי שנה לדעתי מדובר בגרוטאה גמורה שלא שווה אפילו 1,000 שקל. השתמשתי מספר שבועות באייפד דור ראשון ונהנתי הרבה יותר מהשימוש במכשיר. נכון, נטבוק יותר "פרקטי" על הנייר, אבל מי יכול לסבול ביצועים עלובים, מסך סוג ג' ותוכנות לא מתאימות למסך קטן לפרק זמן ארוך. נטבוקים נעלמים מהשוק, טאבלטים צוברים פופולריות.

פורסם

לאפליקציות שתוכננו במקור לטבלט יש יתרון ברור

זאת לא אפליקציה שיועדה במקור למסך 4" ונמתחה למסך 10"

הייתי מקבל את הטענה אם המסכים 4" ומעלה לא היו היום ברזולוציות של 960X540 או אפילו 1280X720, שזה במקרה קרוב מאוד ל 1280X800 של רוב הטאבלטים.

לגבי חומרה, אין לי ספק שהוא כרגע הטאבלט החזק ביותר מבחינה גרפית, ה SGX543MP4 מנגב את הרצפה עם טגרה 3 ושאר המתחרים. ומצד שני, תקעו לו רזולוציה מגוחכת לגמרי, לדעתי קדחת ה PPI הזו הפכה למחלה. אם כבר, היו שמים מסך 1440X1080, אבל מעבירים יותר משאבים לשיפור החיסכון בחשמל והניגודיות, הרבה יותר מעניין אותי שזמן הסוללה יהיה ארוך יותר ושאיכות הצבע תהיה טובה יותר מזה שאני לא אוכל לראות פיקסלים אם אני מסתכל מ 5 ס"מ. בפעם האחרונה שבדקתי, בטאבלט משתמשים ממרחק של 70 ס"מ+ מהעין, לא שהמכשיר מודבק עם סלוטייפ לראש.

lev27- זה מצחיק איך שאתה מעביר ביקורת על דברים שאחרים אומרים, אבל חוטא באותו החטא.

השדרוגים, בכל חברה, הם אף פעם לא רק דבר אחד או 2. בנוסף, במקרה של סאמסונג, ה s-pen הוא לא סטיילוס, תעיף מבט ביוטוב בשביל להבין מה הסיפור, זה כלי שהופך את הממשק של סאמסונג למשהו שונה לחלוטין, ומשנה בצורה דרסטית את אפשרויות השימוש במכשיר. מבחינת גישה, זה דבר שהייתי יותר מצפה מאפל להציג, סאמסונג לשם שינוי הלכו צעד אחד קדימה בעניין הזה.

ולעניין אחר, בנוגע ל ipad החדש, אני מקווה שסוף סוף כל סוף אחרי שעברנו אפוקליפסות ותכף סקיינט משתלטים על העולם, אולי אולי אולי המכשיר הזה יוכל לנגן וידאו כמו שצריך. הורג אותי איך הם מוציאים מכשירים כ"כ חזקים מבחינת חומרה ומלאי פונקציות שאף אחד לא משתמש בהן, אבל נגינת ודיאו? חלילה.

פורסם

הייתי מקבל את הטענה אם המסכים 4" ומעלה לא היו היום ברזולוציות של 960X540 או אפילו 1280X720, שזה במקרה קרוב מאוד ל 1280X800 של רוב הטאבלטים.

אני לא דיברתי על רזולוציה, אני דיברתי על ניצול גודל המסך

כן, FRUIT NINJA לא יהיה שונה בטבלט ובטלפון

אבל הרבה אפליקציות אחרות יהיו שונות לגמרי בפונקציונליות מכיוון שאפשר לנצל את גודל המסך (שוב, לא קשור לרזולוציה)

בדיוק כמו שאפליקציית מייל באייפאד/אנדרואיד היא לא זהה בין סלולרי לטאבלט

פורסם

Scorn, זו מלחמת חימוש. ברגע שהמתחרים הציגו טאבלטים עם מסך 1080P אפל היו חייבים להציג מסך טוב יותר.

פורסם

בתור אחד שהשתמש בנטבוק קרוב לחצי שנה לדעתי מדובר בגרוטאה גמורה שלא שווה אפילו 1,000 שקל. השתמשתי מספר שבועות באייפד דור ראשון ונהנתי הרבה יותר מהשימוש במכשיר. נכון, נטבוק יותר "פרקטי" על הנייר, אבל מי יכול לסבול ביצועים עלובים, מסך סוג ג' ותוכנות לא מתאימות למסך קטן לפרק זמן ארוך. נטבוקים נעלמים מהשוק, טאבלטים צוברים פופולריות.

אתה לא יכול להשוות בין טאבלט דרג גבוה לבין נטבוק סוג ז

תשווה בין טאבלט ב2500 שקל לבין נטבוק ב2500 שקל ואז תיראה את היתרונות הגדולים שיש לנאטבוק

כמו הרצת מישחקים הרבה יותר טובים הרבה יותר שטח איכסון הרבה יותר אפשרויות חיבור לציוד עיקפי

תוכנות הרבה יותר מורחבות כמו אופיס פוטושופ וכו

אז נכון נטבוק סוג ז הוא חרא כמו טאבלט סוג ז ובמיקרה כזה טאבלט איכותי יהיה עדיף

אבל בטווח של ה2500 שקל אני היתי בוחר נטבוק על טאבלט בקלות

חוץ מיזה השוק הזה מישתנה וניראה יותר נידים כולל נאטבוקים עם מסך מגע -WIN8 תומכת בזה וגם אינטל וגם MS רוצות לקדם את זה

פורסם

אני לא דיברתי על רזולוציה, אני דיברתי על ניצול גודל המסך

כן, FRUIT NINJA לא יהיה שונה בטבלט ובטלפון

אבל הרבה אפליקציות אחרות יהיו שונות לגמרי בפונקציונליות מכיוון שאפשר לנצל את גודל המסך (שוב, לא קשור לרזולוציה)

בדיוק כמו שאפליקציית מייל באייפאד/אנדרואיד היא לא זהה בין סלולרי לטאבלט

מספר האפליקציות שבאמת דורשות שינוי מהותי בשביל להיות יעילות יותר על טאבלט קטן מאוד. אפילו במקרה של אפליקציות דפדפן ומייל, יש לא מעט שעובדות מעולה על מסך קטן וגדול כאחד למרות שהממשק נשאר זהה.

Scorn, זו מלחמת חימוש. ברגע שהמתחרים הציגו טאבלטים עם מסך 1080P אפל היו חייבים להציג מסך טוב יותר.

שילכו לכיוון הנכון במלחמת החימוש- חיסכון בחשמל, ניגודיות, איכות צבעים, זמן תגובה. לא רזולוציה שלא עוזרת לאף אחד בכלום.....

וכאמור, אם כבר הם טורחים לשים מסכים שהם טוענים שסופר איכותיים ומה לא, שיסדרו את הוידאו לעזאזל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים