עבור לתוכן

הבדלים בין PHP לג"ומלה

Featured Replies

פורסם

שני מוסדות לימוד מלמדות קורס WEBMASTER, באחת מלמדים PHP ובשנייה גו"מלה(שאותה אני ממש לא מכיר ולא שמעתי עליה אפילו...), מה ההבדל בין השפות? מה הייתם ממליצים ללמוד יותר, מה הולך היום יותר בשוק?

PHP אני שמעתי ומכיר שפת תכנות ידועה, אבל ג"ומלה פעם ראשונה לכן אני לא יודע איזה מוסד לימודי לבחור, ההבדל בין השפות הוא ההבדל בין מוסדות הלימוד שמלמדות את הקורס WEBMASTER.. :nixweiss:

פורסם

joomla היא לא שפת תכנות היא CMS - content managment system, מערכת לניהול תוכן לאתרים כמו וורדפרס או דרופל, והיא כתובה בעצמה ב PHP. כדי להשתמש ב Joomla רצוי שיהיה לך גם ידע ב PHP. ו- php זה שפת סקריפטינג server side כמו ASP.

פורסם
  • מחבר

אז גו"מלה זה ממש חרטה אם זה ככה...עדיף ללמוד את המקור PHP (עזוב שבקורס מלמדים PHP 5 ...)

פורסם

"ללמוד" ג'ומלה זה כמו לעשות קורס ללימוד Word או Excel.

זאת סתם תוכנה.

פורסם

^ לא הייתי אומר את זה. למורות שיש לך ממשק יפה ופלגינים שיוכלים לעשות את מרבית הדברים בלי להבין יותר מידי. עדיין לשימושיות מלאה יש צורך בהכרת מערכת הקבצים, בהכרת הקוד הפונקציות המובנות וכיצד לבצע מניפלוציות בו (לומרות שאפשר להגיד שזה כיצד לכתוב PHP בתכלס). אלה מערכות מתוחכמות שמפשטות את החיים הרבה, למה אתה מזלזל בזה?

joomla רחוק מלהיות "חרטא" כדבריך ובכל אתר מודרני יש צורך במערכת CMS, הייתי אומר שזה השלב הבא בלימודים שלך או ללמוד אותם ביחד אפילו יהיה עדיף.

אין לי הכרה אישית עם joomla (לומרות שאני אנסה אותה בהמשך) וכרגע אני משתמש בעיקר בוורדפרס. אתה יכול לקבל כאן מושג על הפופולריות היחסית של כול אחת מהם ועל טכנולוגיות רשת אחרות. http://wappalyzer.com/categories/cms

בהצלחה בלימודיך.

פורסם

^ לא הייתי אומר את זה. למורות שיש לך ממשק יפה ופלגינים שיוכלים לעשות את מרבית הדברים בלי להבין יותר מידי. עדיין לשימושיות מלאה יש צורך בהכרת מערכת הקבצים, בהכרת הקוד הפונקציות המובנות וכיצד לבצע מניפלוציות בו (לומרות שאפשר להגיד שזה כיצד לכתוב PHP בתכלס). אלה מערכות מתוחכמות שמפשטות את החיים הרבה, למה אתה מזלזל בזה?

אני לא מזלזל בכלום (בלי קשר לזה שיש מערכות CMS הרבה יותר טובות מג'ומלה), אבל זה לא משנה את העובדה שג'ומלה זאת תוכנה ולא שפת תכנות.

זה בדיוק כמו שמישהו ישאל אם עדיף לו ללמוד C++ או לעשות קורס אקסל.

פורסם

(עזוב שבקורס מלמדים PHP 5 ...)

מה הבעיה כאן? זו הגרסה העדכנית ביותר של PHP.

פורסם

בתור אחד שעכשיו מסיים קורס php webmaster,

כמו שכבר אמרו לך כאן, ההבדל הוא שPHP זאת שפת תכנות שבה כתובה גומלה.

בקורס גומלה לא מלמדים אותך איך לתכנת בגומלה (הכוונה לבניה של מודלים וקומפוננטים) אלה מלמדים אותך איך לבנות איתה אתרים.

אם יש לך ידע בHTML וPHP אתה יכול ללמוד גומלה לבד (וכנראה שגם הרמה שלך תהיה יותר גובהה).

קורס גומלה יתן לך ידע צר בבנית אתרים במערת של גומלה, מה שיגביל אותך, בעיקר למערכת הזאת.

קורס PHP יפתח בפניך עולם שלם שגומלה הוא חלק ממנו. אבל שלא תטעה, אחריך שתסיים קורס PHP יעבור עוד זמן רק עד שתהיה ברמה מספיק גבוהה כדי לפתח מודולים וקומפוננטים בעצמך. אבל לבנות אתרים בגומלה תוכל בקלות עם קצת למידה עצמית.

אגב בכללי, אם אתה חושב ללמוד גומלה, עדיף (לדעתי) שתלמד וורדפרס, רק כי בעברית יש לזה תמיכה הרבה יותר גדולה, בעוד שבגומלה אני מוצא את עצמי פעמים רבות משנה ומתרגם רכיבים כיוון שאין לי מענה עליהם.

לדעתי עדיף לך ללמוד PHP.

רק תדע שהקורס לא קל, והוא מצריך עבודה של שעות על שעות בבית אחרי כל שיעור רק כדאי לעמוד בקצב. אבל זה כיף ^_^

פורסם

הפורום הוא SMF, שאר האתר מפותח מ- 0 אני מניח.

פורסם

יש אישרור?? אשמח לקבל סקירה על מבנה האתר הכללי. חוץ מ-SMF מריצים עוד משהו?

פורסם

אם נראה לך ש-SMF זאת מערכת שמסוגלת להרים אתר בסדר גודל וסיבוכיות כזה, אתה מאוד מאוד מפרגן למערכת הפורומים הזאת.

פורסם

למה להיות אניגמטי? פשוט תתאר מה הולך מאוחרי הקלעים. אתה הרי יודע יותר טוב מכולם.

פורסם

זה מידע מאובטח?! לא חשוב... אני לוקח את השאלה בחזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים