עבור לתוכן

חבריי Hwzone היקרים: האם אתם מאמינים במדינה אחת לשני עמים ?

חבריי Hwzone היקרים: האם אתם מאמינים במדינה אחת לשני עמים ? 116 הצבעות

1. 1. חבריי Hwzone היקרים: האם אתם מאמינים במדינה אחת לשני עמים ?

• כן
    • לא
    • תלוי (פירוט אצלכם בהודעה)

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שתי מדינות לשני עמים אבל לא שתהיה מדינה פלסטינית עם ערבים ומדינה יהודית מעורבת

צריך הפרדה מוחלטת.

• תגובות 46
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה חלק מהמילים "הערבים מעולם לא הסכימו להכיר בזכותם של יהודים לגור בא"י" לא הבנת? זו לא סיסמה - זו היתה התגובה של המנהיגים הערביים מ1921 ועד היום.

אנחנו חיים עם ערביי ישראל בשלום יחסי, אז מה ההבדל?

פורסם

שיתפסו אותך בלילה ויחרטו לך על הראש אש"ף יתברר לך ההבדל

פורסם

אנחנו חיים עם ערביי ישראל בשלום יחסי, אז מה ההבדל?

אני חושב שלא הייתי מובן. אני לא טוען כרגע מבחינה אידיאולוגית מה אולי יקרה, אני אומר שניסו להעלות את הרעיון הזה בפועל והערבים פשוט לא היו מוכנים לקבל אותו. אגב, אני אישית לא שכחתי את מאורעות ספטמבר 2000.

פורסם

גם ערביי ישראל לא רצו שלטון ישראלי בזמנו, מה הנקודה שלך? ומה הקשר ארועי ספט' 2000, אתה משווה את זה למה שיש \ היה לנו בשטחים?

שיתפסו אותך בלילה ויחרטו לך על הראש אש"ף יתברר לך ההבדל

מה אתה מזיין את השכל, מתי בפעם האחרונה היה לך פיגוע לאומני ע"י ערבי ישראלי (לא ממז' ירושלים) ואני לא מדבר כרגע על הפגנות שיצאו משליטה.

פורסם

לפי אותו היגיון אפשר לומר שכדאי לנסות לזרוק את כל הערבים לסעודיה ולראות אם הם מסתדרים עם זה. לשני הפתרונות הם לא מסכימים. אני לא משווה את מאורעות אוקטובר למצב בשטחים, אני מראה שזה שלמישהו יש תעודת זהות כחולה לאו דווקא אומר שהוא מסכים לפתרונות הנ"ל.

פורסם

גם ערביי ישראל לא רצו שלטון ישראלי בזמנו, מה הנקודה שלך? ומה הקשר ארועי ספט' 2000, אתה משווה את זה למה שיש \ היה לנו בשטחים?

מה אתה מזיין את השכל, מתי בפעם האחרונה היה לך פיגוע לאומני ע"י ערבי ישראלי (לא ממז' ירושלים) ואני לא מדבר כרגע על הפגנות שיצאו משליטה.

אני לא יודע, אתה מזיין את השכל, אחמד טיבי מזיין דור חדש של שהידים לתפארת האומה הערבית ובסוף ידרוס אותי ערבי באיזה פיגוע דריסה.

פורסם

מה הקשר שניכם, בשורה התחתונה אם היחסים עם הפלסטינאיים היו באותה רמה כמו של הציבור הישראלי הלא ערבי וערבי ישראל היינו במצב טוב משמעותית.

אם פעם היו מספחים את השטחים אז היום אולי הינו חיים בשלום, זה כל מה שאמרתי.

פורסם

הבנתי את ההודעה המקורית שלך לא נכון. אתה מוזמן להתעלם מהתגובות שלי בעניין.

פורסם

אז איך אתה מסביר את זה שכמעט ולא נשארו ערבים נוצרים בשטחי הרשות ועזה

כמעט כולם היגרו לדרום אמריקה

פורסם

איך שאני רואה את הדברים הואהסיבה היחידה שהישראלים יכולים להאמין במושג שני מדינות לשני עמים

היא בגלל ההסתכלות המודרנית שלא מעריכה את המושג לאומניות (עיין ערך מדינות היורו והממשל הרפוי של אובמה)

וזהו תפיסה שהפלסטינים לא התקרבו אליה בכי הוא זה (ויש עוד כמה תרבויות כמו רוסיה וסין)

ההפך הוא הנכון לפני קום המדינה לפלסטינים לא היה שום רצונות לאומניים

הם לא הרגישו שונה משאר האוכלוסיה הערבית במזרח התיכון

וזה בלתי אפשרי לקיים תהליך נורמלי כשיש שינויים כאלו גדולים בהסתכלות

וזו הבעיה של ישראל שמתדרדרת בכל רגע במקומה במשא ומתן

וזו הבעיה של אמריקה ואובמה שמתדרדרים לעומת התחזקותם של מזרח אסיה והמזרח התיכון

ההסתכלות המשחררת של חוסר לאומניות תביא אותנו לחוסר רלוונטיות במלחמה על משהו שאנחנו לא רוצים עליו בעלות אבל רוצים שיתוף

המשא ומתן נחרץ כבר לטובת הפלסטינים

כל הרגשות המופגנים משני העברים של כיבוש או טרור

הם רגשות ואין להם משמעות במשא ומתן

הדבר היחיד שאני יכול לומר מעצמי שאם אנחנו לא מרגישים צד במלחמה הזו כבר הפסדנו

כי לא יתכן שמישהו ישאל האם אני בעד הפתרון הזה או האחר כשבשאלה קיימת רק הוויתור שלי

אף אחד מהצד השני (זה שנלחם לא זה שאוכל ונהנה על חשבון הסכסוך) לא הסכים להצעה הזו

אז מה השאלה בעצם האם אני מוכן לוותר סתם?

בהכרח שהשאלה היא האם אכפת לי בכלל מהוויתורים?

ואני לא חושב שמדינת תל אביב הבלתי אכפתית מההתנחלויות ומתיישביה יכולה להחליט על שאלה שנוגעת למקומות אחרים

אני נגד כל הסכם/הסדר/פתרון שלא הגיע מכוח משא ומתן ישיר, ארוך, ושיספק את שני הצדדים במידה ויקרה.

פורסם

איך שאני רואה את הדברים הואהסיבה היחידה שהישראלים יכולים להאמין במושג שני מדינות לשני עמים

היא בגלל ההסתכלות המודרנית שלא מעריכה את המושג לאומניות (עיין ערך מדינות היורו והממשל הרפוי של אובמה)

.........................................

אני נגד כל הסכם/הסדר/פתרון שלא הגיע מכוח משא ומתן ישיר, ארוך, ושיספק את שני הצדדים במידה ויקרה.

מילים :lol:כדורבנים :lol:

פורסם

אז איך אתה מסביר את זה שכמעט ולא נשארו ערבים נוצרים בשטחי הרשות ועזה

כמעט כולם היגרו לדרום אמריקה

מה?! על מה לעזעזל אתה מדבר ואיך זה קשור?

פורסם

זה בשביל מי שחושב שאפשר לחיות עם הערבים בשלום ובשיתוף

פורסם

20% מאוכלוסית ישראל הם ערבים, הם לא תחת הסגר או מעקב ואני לא רואה אירועים לאומנים על בסיס יומי, אז כנראה שאתה טועה.

לא רק זה אלא שאם תעבור על המנדטים של המפלגות הערביות אתה תראה שיותר מחצי מהערבים לא מצביעים למפלגות הערביות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים