עבור לתוכן

השוואת ביצועים של הארד דיסקים 1TB

Featured Replies

פורסם

לא צריך בנצ'מרק כדי לומר לך שהWD BLACK יקר רצח, והביצועים שלו גם אם טיפה יותר טובים, ממש לא שווים את ההבדל.

מה גם שהביצועים של הWD BLACK לא הכי טובים מכל בחינה.

הראשים שלו אומנם קצת יותר מהירים, אבל המהירות הרציפה פחות טובה מדגמים אחרים זולים.

המחיר שלו היה לא משתלם עוד לפני ההתיקרויות, אבל עכשיו הוא לגמרי הזוי.

מה המטרה של ההרדיסק ?

פורסם
  • מחבר

וואלה ? הנחתי שיחס המחיר-תמורה הוא ישר, ושהבלאק הוא מלך ההארד-דיסקים. גם שמעתי עליו ביקורות אוהדות מכמה אנשים.

המטרה היא שימוש יומיומי וגיימינג מדי פעם. פשוט עד עכשיו עבדתי עם הארד דיסקים 250GB מלפני 4 שנים ולא הייתי מרוצה מזמן הטעינה של משחקים, הנחתי שהמהירות של הארד דיסקים חדישים טובה מזה משמעותית.

פורסם

אוקי אז ההרדיסק ישמש למערכת הפעלה ולתוכנות, לכן אתה תעדיף הרדיסק עם ביצועים טובים ולא הרדיסק ירוק.

אפשר להבין למה הWD BLACK קורץ לך.

אבל יש עוד הרדיסקים עם 7200RPM שיש להם ביצועים עדיפים על הרדיסקים ירוקים, ואינם יקרים כמו הWD BLACK.

כל הרדיסק 7200RPM מהדור האחרון של היצרנים יתן לך ביצועים טובים.

השיקול המרכזי שלך אמור להיות מחיר וזמינות.

פורסם
  • מחבר

ודאי שלא אקח הארד דיסק "ירוק" ב-5400RPM.

דרך אגב, כמה השפעה יש לגודל זכרון המטמון של ההארד דיסק על ביצועי ההארד דיסק ?

ומה המלצתך האישית להארד דיסק 1TB 7200RPM שנותן יחס עלות-ביצועים טוב, ורצוי שיהיה קרוב בביצועים ל-WD Black ?

פורסם

לזיכרון המטמון אין שום השפעה בפועל על הביצועים. בזמנו, היה הבדל בין 4MB ל-8MB.

שום יצרנית לא תחסוך בקצת זיכרון מטמון בשביל לקבל מוצר נחות.

בתקופה הזאת של מחירים משוגעים, נושא הביצועים ירד מסדר היום. כל קשיח של יצרנית מוכרת עם מהירות סיבוב 7200 יציג ביצועים

דומים למדי עם הבדלים קטנים, לא כאלה שיגרמו לנו להעדיף דגם X על דגם Y.

ב-RSM למשל, נמכר קשיח 1TB של טושיבה ב-499 ש"ח (מחיר מצויין) ועל כן מומלץ.

אגב, דגם ה-"BLACK" של WD מהיר באחוזים בודדים מדגם ה-BLUE למשל, לא הבדל כזה שתראה הבדל בזמני טעינה של משחקים.

אם באמת אתה מעוניין לקצץ זמני טעינה, כונן SSD יעשה זאת בגדול.

פורסם
  • מחבר

תודה, אתם עונים לי בדיוק על השאלות שמעניינות אותי, כולל נושא זכרון המטמון על ההארד דיסק.

אנצל את הדיון הזה לשאול כמה שאלות קשורות:

• אם כך, מה המלצותיכם האישיות להארד דיסק 1TB 7200RPM שנותן יחס עלות-ביצועים טוב, ורצוי שיהיה קרוב בביצועים ל-WD Black ? הייתכן שזה ההארד דיסק הכי זול של טושיבה שגיל הזכיר לעיל ?
    מה שזול בד"כ "עולה ביוקר" אחר כך, ואני ממש לא מעוניין להתעסק עם קלקול פתאומי בהארד דיסק, גם אם יחליפו לי אותו בתקופת האחריות.
    במילים אחרת, אני מוכן לשלם עוד 10% ויותר מכך בשביל למזער סיכון לתקלות במשך 3 עד 5 שנים.
  • מה הדעה הרווחת בנוגע לאמינותם, שרידותם וביצועיהם של הארד דיסקים Hitachi ?
    * הכרתי מישהו שהיה לו הארד דיסק Hitachi ואמר שהיה זבל מוחלט, הרעיש והתקלקל, ושצריך להתרחק מהיטאצ'י כמו מאש.
    * הדיסקים של היטא'צי הכי זולים, וחנויות כגון KSP שמות אותם במחשבי "סבתא".
    אם כך, על פניו, היטאצ'י נשמע כמותג הארד דיסקים לא טוב. דעתכם ?
  • אני אכן בשלב מסוים גם אכניס SSD בשביל להריץ משחקים וסרטים מסויימים הכי מהר. איזה SSD אמין ובעל ביצועים לאורך שנים ישיגו לי 400-500 ש"ח ?

שוב תודה.

פורסם

שטויות לגבי אמינות הקשיחים, כולם אמינים באותה מידה.

אם אני לא טועה, ההבדל בין הכמות התקלות בהתפלגות בין היצרניות עומד על 2-4% כלומר הבדל של סטיית תקן.

SSD מצויין הוא ה-M4 שמציג אמינות מופלאה ומהירות בין הגבוהים בשוק.

ראה את הסקירה הזאת:

http://www.destructoid.com/review-ocz-vertex-3-vs-crucial-m4-solid-state-drive-213810.phtml

פורסם

לי יש WD BLACK, סיגייט, סמסונג, והיטאצ'י.

הWD BLACK הכי רועש.

כולם עובדים ללא תקלות.

על ההיטאצ'י יש באמת שמועה שהשתרשה, שמקורה במשלוחים לא ארוזים היטב בארה"ב לפני בערך שנתיים.

על כל הדגמים שנמכרים יצא לי לראות מבחני ביצועים וגם אם אני לא זוכר בדיוק את התוצאות, פחות או יותר אני רואה ומבין את התמונה.

על הTOSHIBA אני לא יודע שום כלום.

פורסם
  • מחבר

SSD מצויין הוא ה-M4 שמציג אמינות מופלאה ומהירות בין הגבוהים בשוק.

ראה את הסקירה הזאת:

http://www.destructoid.com/review-ocz-vertex-3-vs-crucial-m4-solid-state-drive-213810.phtml

וואי, עשית לי חשק ל-M4 בנפח 128GB. אני מניח שיהיו לו ביצועים דומים כמו ה-256GB מהסקירה, למעט קצת פחות מהירות כתיבה ?

פורסם

כונני SSD מהירים יותר ככל שנפחם גדול יותר. הפער בין 128 ל-256 לא משמעותי במיוחד (במהירות, כמובן)

פורסם
  • מחבר

יש לי כרגע לוח אם בן 4 שנים עם חיבורי SATA II, הוא יתמוך ב-M4 ?

מפרט הלוח: http://www.msi.com/product/mb/P6NGM-FD.html#/?div=Detail

אני יודע שעם SATA II לא אוכל להשיג את מהירות השיא בקריאה/כתיבה סדרתית, אבל האם נכון להניח שלא ארגיש כמעט הבדל בקריאה/כתיבה יומיומית, כלומר רנדומלית ?

פורסם

המהירות תהיה נמוכה משמעותית, בשימוש שוטף אתה לא תרגיש הבדל.

אם כבר SATAII אולי כדאי לשקול כונן זול יותר.

פורסם
  • מחבר

למה ? אם המחסום הוא 3Gb/s, זה הרבה יותר ממה שאני משיג כרגע בשימוש יומיומי, שלדעתי זה פחות מ-20Mb/s.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים