עבור לתוכן

המוצרים הישראלים בחו"ל זולים יותר?

Featured Replies

פורסם

ראיתי את התופעה כבר בקיץ כשטסתי ללונדון, והופתעתי עד כמה המזון זול יחסית לארץ.

ופתעתי שרק עכשיו התקשורת התעוררה ::)

פורסם

לא הבנתם נכון. מדובר בהוזלה לקראת ה Easter!!11

פורסם

אני לא מבין :

א. מה הבעיה פה

ב. איך זה מפתיע פה מישהו

ואני אנמק:

א. המחיר של המוצר נקבע לפי המחירים של המוצרים האחרים שמתחרים בו. ולפני שיתרעמו פה שזה מראה שהחברה(נגיד אסם) יכולה למכור באותו מחיר גם בארץ כי עובדה וכו', אומר כי אני בטוח כי כאשר אתם עובדים בחברה א' שבה יש 100 תוכניתנים וכל אחד מהם מקבל 10K בחודש, ואתם עוברים לחברה ב' בה יש תוכניתן אחד ויש צורך נואש באחד נוסף ולכן הוא יקבל 12K, אתם תעברו לעבוד בחברה זו ותדרשו לקבל 10K בחודש בלבד. אני צודק?

ב. השווקים בחו"ל(במיוחד אמריקה) עצומים, מכילים מספר גדול מאוד יצרנים(מקומיים וזרים), סיטונאים וקמעונאים. או בעברית: יש שם תחרות. כמדומני, גם כלל נושא ההעסקה שם זול יותר(פחות הפרשות פנסיה, זכויות התאגדות וכו' וכו') וענייני המיסים והמכסים

פורסם

אני לא מבין :

א. מה הבעיה פה

ב. איך זה מפתיע פה מישהו

ואני אנמק:

א. המחיר של המוצר נקבע לפי המחירים של המוצרים האחרים שמתחרים בו. ולפני שיתרעמו פה שזה מראה שהחברה(נגיד אסם) יכולה למכור באותו מחיר גם בארץ כי עובדה וכו', אומר כי אני בטוח כי כאשר אתם עובדים בחברה א' שבה יש 100 תוכניתנים וכל אחד מהם מקבל 10K בחודש, ואתם עוברים לחברה ב' בה יש תוכניתן אחד ויש צורך נואש באחד נוסף ולכן הוא יקבל 12K, אתם תעברו לעבוד בחברה זו ותדרשו לקבל 10K בחודש בלבד. אני צודק?

ב. השווקים בחו"ל(במיוחד אמריקה) עצומים, מכילים מספר גדול מאוד יצרנים(מקומיים וזרים), סיטונאים וקמעונאים. או בעברית: יש שם תחרות. כמדומני, גם כלל נושא ההעסקה שם זול יותר(פחות הפרשות פנסיה, זכויות התאגדות וכו' וכו') וענייני המיסים והמכסים

תודה רבה!! :yelclap::xyxthumbs:

עכשיו נשאר רק שאותם אנשים שחושבים "שחולבים אותם והם פראיירים" כי פה אסם\עלית עולה פי 3, יקחו את כל הזעם שלהם ויצאו לרחובות למחאות נגד מחירי הדיור ומחירי הדלק ושאר הדברים שבאמת חשובים במדינה הזאתי. אני כמובן אשמח להצטרף.

פורסם

לא צריך לצאת לרחובות, פשוט לא לקנות.

ואם הביסלי של אוסם יקר, יש מתחרות. לא מדובר במוצרי מזון בסיסיים (לחם, חלב, ביצים) ולכן יש שוק חופשי.

אם אני אייצר מוצר מסויים ואני אמכור יקר, אף אחד לא יקנה. אני לא מבין למה קונים מוצרים יקרים. אנחנו נתנו להם לגיטימציה למכור יקר.

פורסם

לא הבנת אותי. אני לא תומך במחאה נגד אסם ושאר החבורות המוזכרות פה. לדעתי היא מטומטמת. איזה בחור מניו ג'רזי רצה להתפרס אז צילם את המחיר והעלה לארץ, ופה כמובן עשו מזה מהומה.

פורסם

צריך לצאת לרחובות במחאה על הטיפשות של הצרכן הישראלי.

פורסם

אולי המחירים הסיטונאים צריכים להיות גלויים לציבור,של כל המוצרים.

מה לגבי המוצרים של אינטל שמיוצרים בארץ,למה אף אחד לא מוחה נגדם?

פורסם

צריך לצאת לרחובות במחאה על הטיפשות של הצרכן הישראלי.

כן בטח. ישראלים לא מסוגלים לקחת אחריות. הרבה יותר קל להאשים את ביבי, שטיינץ, טייקונים, בעלי דירות ובקיצור את כל העולם חוץ מעצמם.

פורסם

הבעייה היא, מר לב, שכל ההנחות היפות הנוגעות לכוחות השוק שאמורים לייצב את המחירים ברמה בה למוכר כדאי למכור ולקונה כדאי לקנות, מבוססות בסופו של דבר על סטטיסטיקה, שבתורה מדברת על מושג כמו "חוק המספרים הגדולים" (ככל שמספר הדגימות גדול יותר, כך ההתפלגות בפועל קרובה יותר באופן יחסי להתפלגות "מושלמת"). בשוק בגודל של ארה"ב, זה קרוב לאמת, וכך גם בשוק האירופי בו יחסי השכנות טובים והגבולות בקושי קיימים. בישראל? אפילו לא קרוב לזה. לפיכך, להגיד "תנו לשוק לעשות את שלו" בישראל זו די דמגוגיה ברוב המקרים - מה גם שיש לא מעט תקנות ממשלתיות שמקשות על התחרות עוד יותר.

פורסם

VIC - השוק החופשי עובד בצורה יוצאת מן הכלל במדינות קטנות יותר/באותו גודל כמו ישראל כמו למשל הונג קונג ושווייץ.

השוק החופשי גם עובד בצורה יוצאת מן הכלל בישראל כאשר הוא נמצא בתחום שבו הוא חופשי כמעט לחלוטין כמו למשל חומרת מחשבים.

אי לכך ובהתאם לזאת, אמירה בסגנון "כאן זה לא יעבוד כי השוק קטן מדי/כולם מכירים את כולם/יווצרו קרטלים/יווצרו מונופלים" וכו' הן בבחינת דמגוגיה זולה.

מה שהוא לא דמגוגיה זולה ועלית עליו יפה, הוא שיש מיני מינים רבים של תקנות, חוקים והגבלות(החל מהגבלות ישירות על התחרות הפנימית כמו "חוק תכנון משק החלב" וכלה במכסים גבוהים שנועדו לחסום את צרכני ישראל מתוצרת חוץ) שמגבילים את השוק החופשי.

אז לצעוק "תנו לשוק לעשות את שלו" זו לא אימרה ריקה מתוכן, זו אימרה שאומרת "שחררו את השוק". היא מאוד אקטיבית. דרוש הרבה מאוד מאוד(מאוד מאוד) בשביל לפתוח את ענפי השוק בישראל לתחרות. ביטול חוק פיקוח קיים קשה בהרבה מהחלת פיקוח חדש. אני אישית פעיל פוליטית בנושא של שחרור השוק(או יותר נכון - הפיכת השוק הישראלי לחופשי יותר). זוהי לא אמירה ריקה מתוכן ודמגוגיה זולה אלא אידיאולוגיה ברורה ובעלת תוצאות שניתן למדוד אותן.

פורסם

הדוגמה שלי התייחסה לא רק למדינות קטנות לכשעצמן, אלא קטנות ומבודדות. כמה כאלה אתה מכיר מלבד ישראל? הרי שוויץ הקטנה יכולה לסחור באופן חופשי לחלוטין עם שכנותיה שאיתן היא ביחסי שכנות מצויינים. נעשה רגע השוואה - איזה אחוז ממוצרי המאכל (מהסוג שיש לו זמן תפוגה קצר יחסית, כמו מוצרי חלב או מוצרים טריים) הנמכרים בישראל מיוצרים מחוץ לישראל, ומהו האחוז הזה בשוויץ? אלא אם תגיע למספרים קרובים, נראה לי שהנקודה ברורה, ודברי כלל לא היו דמגוגיה (אלא אם תטען שהכל זה רק בגלל הרגולציה, למרות שאין הגבלות ייבוא על רוב המוצרים). ההשוואה הוגנת רק כאשר אין לא יצור מקומי ולא יצור במדינות שכנות, נניח כשמדובר בישראל מול שוויץ בתחום חומרת המחשבים שמיוצרת רובה ככולה במזרח. אז ורק אז טענתך לגבי "שוק חופשי" בישראל מחזיקה מים.

בנוסף, קיימת בישראל בעיה של ריכוזיות במשק שייתכן שאינה קיימת במקומות אחרים, שנובעת מהאופן בו המדינה הוקמה. בניגוד לרוב מדינות אירופה שהתהוו לאיטן, ישראל הוקמה די במהירות ודי "בכוח", מה שגרם לכך שארגונים רבים שבמדינות אחרות יכלו להיות הרבה חברות קטנות שמתחרות זו בזו, היו בישראל לתאגיד יחיד בבעלות ממשלתית, שאסרה כל תחרות בו בהתחלה. לאחר מכן, כשתאגידים אלו הופרטו, בידי הבעלים החדשים היו חברות כה גדולות וכה מוטמעות בשוק המקומי שעצם הרעיון של תחרות בהם, אפילו שעכשיו היא מותרת (וגם זה לא תמיד), נשמע מופרך מיסודו. כל חברות הבת של החברה לישראל, למשל, נכנסות תחת הקטגוריה הזו.

בשורה התחתונה, הטענה היחידה שלי שהסכמת איתה נאמרה על ידי כהערת אגב. נכון, ישנם ענפים בהם יש עודף רגולציה שמקשה על תחרות ושומר על מחירים גבוהים, אבל היות והמחירים גבוהים גם בתחומים רבים בהם אין שום רגולציה ניתן לומר בבטחה שזו ממש לא הבעיה היחידה ואף לא העיקרית, בניגוד לטענתך. היית צודק אם רק בתחומים כמו רכב או מוצרי חלב, בהם יש תקנות נוקשות, היינו רואים את התופעה בה אנו דנים.

חוץ מזה, רבות מההגבלות שנועדו במקור לשרת את האינטרס של המדינה מול אנשים פרטיים תאבי בצע, חדלו לשרת אינטרס זה מזמן כשהתחומים הרלוונטיים עברו לידיים פרטיות. החל מאותו רגע, כל נסיון להוריד את הרגולציה טורפד לא ע"י המדינה מתוך אינטרס לאומי, אלא ע"י לוביסטים של חברות פרטיות - הדבר נעשה דרך המדינה, כמובן, אבל זה לא פוטר את הטייקונים מאשמה היות והם היו היוזמה מאחורי הצעדים הללו. קח את תחום החלב כדוגמה - האם הגבלות הייבוא הקיימות כרגע משרתות אינטרס לאומי (נניח, את זה של כל בעלי המחלבות הקטנות) או את האינטרס של תנובה?

פורסם

אני חייב לומר שההודעה האחרונה שלך בעיקר בילבלה אותי, אני לא לגמרי מבין מהי עמדתך ומה אתה חושב שהיא עמדתי, אני אשמח אם תוכל להסביר.

אני טוען: לטעון "אל תתבכיינו, ככה זה בשוק" זה מטופש, כי בארץ יש מעט מאוד שוק חופשי. זו כן אבל קריאה לגיטימית להפיכת השוק לחופשי יותר שלפי דעתי, זה מה שיגרום למחירים לרדת - ולא הדרישה ש"השלטון צריך להתערב".

כן אבל יש לי שאלה לגבי משהו שכתבת: איפה בארץ יש "תחומים רבים בהם אין שום רגולציה שאותה הבעיה קיימת"?

פורסם

טענתי הי זו: ישנם תחומים בהם יש עודף רגולציה, כגון תחום הרכב וחלפי הרכב. אם הממשלה תתערב פחות (קרי, תבטל את רוב ההגבלות, אפילו אם המס יישאר כמו שהוא), אני מאמין שהתחרות תגבר והמחירים ירדו. עד כאן טענתך כפי שהבנתי אותה, ובמקרים אלו מדובר בטענה צודקת.

טענתי היא, שישנם תחומים בהם אין רגולציה חזקה, והמחירים עדיין גבוהים. קח למשל את תחום החטיפים, שנידון לאחרונה אפילו בחדשות עקב המחירים החריגים של שוקולד פרה ופסק-זמן בישראל לעומת מחירם (או מחיר האלטרנטיבות להם) בחו"ל. לא ידוע לי על הגבלות מיוחדות החלות על ייצור או ייבוא חטיפים לישראל, וחטיפים מסויימים אכן מיובאים - והפלא ופלא, המחיר עדיין יקר. במקרה זה, כיצד אתה מציע לפתור את הבעייה באמצעות פחות הערבות ממשלתית בשוק החופשי? הרי אין כמעט התערבות גם ככה בתחום הזה.... אז למה בכל זאת הבעיה קיימת, למרות שכביכול מדובר בשוק חפשי לחלוטין? לתשובה קרא את הודעתי הקודמת שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים