עבור לתוכן

התייעצות בעניין שדרוג זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום,

לוח האם שלי הוא Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray וכרגע יושבים עליו שני סטיקים של זיכרון Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7.

אני מעוניין להעלות את כמות הזיכרון ולא ממש בטוח מהי האופציה הכדאית יותר - סטיק אחד של 4GB, אולי שני סטיקים נוספים של 2X2GB? הכל כמובן עניין של עלות תועלת. מעבר לזה אני לא בטוח אילו דגמים מתאימים ללוח האם ומה כדאי לקנות היום מבחינת יצרן - מה אמין (אם יש כזה פרמטר שאפשר להגיד אותו), חימום וכו'.

מבחינת מחיר אני לא מעוניין להוציא הרבה, באזור 300-200 ש"ח, שוב - בהתאם למשוואת עלות-תועלת.

תודה מראש על כל תגובה עניינית.

פורסם

רשמת את נתוני המעבד והזיכרונות

לא רשום דגם הלוח אם

פורסם
  • מחבר

סליחה, העתקתי את השורה הלא נכונה במפרט. הנה דגם המעבד:

Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET

פורסם

מסתבר שיש לך בלבול בין מהו לוח אם למהו מעבד,אבל זה שולי... 4 גיגה מספיק בעיקרון,עם לשדרג ל 8 אז כמובן 2 סטיקים של 2גיגה.

פורסם

יהיה משתלם יותר לקנות סטיק בודד של 4GB, אפילו 2X4.

פורסם

הוא רצה לשדרג,לכן חבל לבזבז את ה 2X2 שיש לו... אז עדיף לדעתי להוסיף עוד 2X2 שיעבוד ב duel channel.

למרות שעדיף כמה שפחות סטיקים על הלוח.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שיש לך בלבול בין מהו לוח אם למהו מעבד,אבל זה שולי... 4 גיגה מספיק בעיקרון,עם לשדרג ל 8 אז כמובן 2 סטיקים של 2גיגה.

לא, אין לי בילבול, תודה. אני מבין היטב מה ההבדל בין לוח האם (הדבר הירוק הגדול הזה עם כל הברזלים עליו, נכון?) לבין המעבד (זה הדבר המרובע הזה שמתחבר למאוורר הגדול הזה שעושה ווש ווש, לא?). אין צורך לתת הערות מתנשאות על טעות בהעתקת שורה.

לא הבנתי מדוע עדיף כמה שפחות סטיקים על הלוח. עניין של חום ו/או צריכת חשמל?

פורסם

לא הייתה כוונה להעליב כמובן... כמה שיותר סטיקים יותר צריכת חשמל בעיקרון. אבל בכל מקרה לדעתי עדיף עוד 2X2.

פורסם

נראה לי שהעניין של צריכת החשמל הוא די זניח.

אם תשתמש בזכרון 2X2 אז תנצל את האפשרות של dual channel.

מצד שני, השיפור בביצועים לא משמעותי עד כמה שידוע לי, ובנוסף סטיק אחד של 4 ג'יגה זול יותר מ- 2X2 וגם משאיר לך סלוט אחד ריק להוספה עתידית של זכרון במידה ותרצה בכך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה לשניכם.

נדמה לי שעם הוספה של 2X4GB אני לא אצטרך יותר להוסיף זיכרון בעתיד הקרוב והמחיר של סט כזה הוא לא בשמיים. ניתן עם קצת מאמץ להשיג את הסטיקים הללו באזור ה-200 ש"ח בהזמנה מחו"ל דרך האינטרנט.

למישהו יש המלצה על דגם/יצרן מסויים? אם אני לא טועה לוח האם שלי יכול להחזיק עד 1600MHz (אני יודע שהסטיקים הנוכחיים הם 1333MHz ויאיטו את החדשים, אבל ההבדל במחיר לא כזה גדול, אז למה לא?).

תודה.

פורסם

לגבי המהירות, באתר של ג'יגהבייט רשום גם תמיכה ב-2200 מגה הרץ (לא שאני ממליץ קניה, סתם לידיעה).

פורסם
  • מחבר

למה להזמין מחו"ל?

אין הבדל בין מהירות הסטיקים (ראה ביקורת זכרונות).

קנה שניים כאלה:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=3575

ראיתי גם את אלו, אבל קיבלתי עצה להישאר עם יצרנים יותר מוכרים אז ויתרתי עליהם.

אני יודע שהמותג הזה קיים, אבל לא הרבה יותר מזה. זו אולי שאלה טיפשית, אבל יש באמת הבדל בין המותגים? יש עדיפות למותג כזה או אחר?

פורסם

אין שום עדיפות. גם ככה את הצ'יפים עצמם מייצרים אותן יצרניות (מיקרון, סמסונג ועוד בודדות)

אגב, ADATA חברה מוכרת מאוד עם מגוון זכרונות גם לשוק הגבוה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בבקשה לכוון אותי לביקורת זכרונות? אני לא רואה שום דבר כזה בדביק/נעוץ וגם לא בחיפוש.

שאלה נוספת היא לגבי התזמונים של הדגם הזה, גם לגביו אני קצת מתקשה למצוא פרטים. יש לך אולי מושג?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים