עבור לתוכן

שוק הסמארטפונים הסיניים - מדהים כמה שהם מתקדמים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

במסגרת עבודתי אני רואה כל היום טלפונים שונים ומשונים, החל באייפונים וגלקסי הכי יקרים, וכלה במכשירים הכי עלומי שם.

לאחרונה נתקלתי מכשירים מאוד מעניינים, סמארטפונים שמריצים אנדרואיד, נטולי כל ייחוס או מותג כלשהו, שלכולם מכנה משותף - הם זולים ומצוינים!

כמה דוגמאות:

א. לקוחה מבוגרת הגיעה עם סמארטפון שהזכיר במעט את המכשירים של HTC

בחנתי אותו מכל הכיוונים - הטאצ' הגיב בצורה מצוינת, מתחבר לאינטרנט וגולש כמו הגלקסי 2 שלי, המסך אמנם טיפה חיוור אבל לא משהו נורא. לפי הדיווחים של הלקוחה (אמנם מבוגרת אבל עם שימושים רציניים יחסית-מיילים,ג'יפיאס, גלישה וכל העסק) מחזיק לה 24 שעות+. מסך 3.5 אינצ'

המכשיר היה ברשותה שנה שלמה, והיא החליפה אותו לגלקסי מכיוון שהוא נפל לה מהגג של הרכב (היא שמה אותו שם והחלה לנסוע) ונהיה סדק קטן במסך. ועוד לא אמרתי את השוס הכי מגניב - אנטנה שיוצאת מהמכשיר ומאפשרת למכשיר להציג שידורים של ערוץ 2 ו1! בנוסף למכשיר מקום לשני סימים, והיא הדגימה לי איך הוא עובד - כשאחד הסימים מקבל שיחה, זה מציג לה את השיחה ומחווה לה לאיזה מספר היא הגיעה. כשהיא מחייגת המכשיר שואל מאיזה סים לבצע את השיחה. מאוד התרשמתי מהמכשיר הזה. היא אמרה שהיא רכשה אותו ב100 דולר כולל משלוח מסין. חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי את המכשיר הבא, שאמנם טיפה יקר יותר אבל נראה זהה.

http://www.vkamobi.com/cell-phones/star-a5000-capacitive-wifi-tv-gps-smart-phone.html

ב. לקוח הגיע עם מכשיר שהזמין גם מסין, סיפור דומה גם פה, הפעם מכשיר טיפה גדול יותר, 4 אינצ'. גם מגיב בצורה מצוינת, גולש ומריץ אפליקציות ומשחקים בצורה מעוררת הערכה. יש ללקוח את המכשיר חצי שנה והוא הגיע לבצע ניתוק זיקה (לקבל החזרים על המכשיר). אחלה מכשיר, בחיים לא הייתי מנחש שהוא עולה רק 120 דולר.

יש עוד הרבה אבל הבנתם את הקטע.

בקיצור, נחשפתי לעולם חדש שלא דמיינתי שקיים, מכשירים סיניים שמריצים את כל מה שאנחנו מכירים, אבל במחירים שפויים של 400-600 שקלים, כולל משלוח. אם פחדתי ממכשירים שמתקלקלים אחרי שבוע, אז גיליתי מכשירים שעובדים כמו סוסים גם אחרי שנה ושנתיים.

הזמנתי אחד לאמא שלי (את זה ששמתי לינק אליו) והוא הגיע לפני שבוע ולמרבה ההפתעה היא התאהבה בו תוך יומיים והתחילה לפתוח ממנו מיילים ולגלוש בYNET (היה לה מכשיר בן 5 בערך של סמסונג לפני כן).

ככה שכל מי שמחפש סמרטפון זול, אך שמריץ את מה שהגדולים יודעים, וגם מגיע עם הפיצ'ר הכי חשוב - החזרים ברשתות הסלולריות, שלא יהסס ויסתכל באתרים הסיניים המובילים, באמת שיש מציאות.

http://www.vkamobi.com/cell-phones/google-android-phones/

מי שיודע לסנן את הבררה יכול למצוא דברים ממש נחמדים בזיל הזול.

(הערה-אין לי שום נטייה פרסומית ואני לא מרוויח שקל מהפוסט הזה ;) )

פורסם

לפחות תפנה לאתרים קצת יותר מוכרים וזולים, כמו DX, כמו pandawill.com, או האליבאבא אקספרס.

יש מיליון מכשירים כאלה, ולרכוש אחד כזה, בלי להבין מה אתה קונה, או גם אם כן, זה סיכון.

אתה לא יודע מה תקבל, איך הוא יעבוד, זה שנתקלת ב2 מכשירים שעובדים סביר, לא אומר שכל הבררה, שזאת בדיוק ההגדרה הנכונה, תעבוד.

הייתי מציע לך להמנע מלהמליץ לרכוש כאלה מכשירים, גם אם הכסף קורץ לך.

בתוספות לא גדולות במיוחד אתה יכול לקנות דברים עם "גב" ובית נורמלי.

פורסם

הבעיה עם מכשירים סיניים? יש הרבה זבל סיני שצריך לברור בשביל להגיע לדברים הטובים...

זה לא שאין מכשירים טובים (ראה הדיונים על הטאבלטים הזולים) אבל צריך לדעת מה לקחת

פורסם
  • מחבר

לפחות תפנה לאתרים קצת יותר מוכרים וזולים, כמו DX, כמו pandawill.com, או האליבאבא אקספרס.

יש מיליון מכשירים כאלה, ולרכוש אחד כזה, בלי להבין מה אתה קונה, או גם אם כן, זה סיכון.

אתה לא יודע מה תקבל, איך הוא יעבוד, זה שנתקלת ב2 מכשירים שעובדים סביר, לא אומר שכל הבררה, שזאת בדיוק ההגדרה הנכונה, תעבוד.

הייתי מציע לך להמנע מלהמליץ לרכוש כאלה מכשירים, גם אם הכסף קורץ לך.

בתוספות לא גדולות במיוחד אתה יכול לקנות דברים עם "גב" ובית נורמלי.

א. רשמתי על שני מכשירים, בפועל נתקלתי בהרבה יותר (בסביבות העשרה בחודשיים האחרונים).

ב. אני לא ממליץ ללקוחות לרכוש מכשירים כאלה (אין לי שום אינטרס לעשות כך), ופרסמתי פה בידיעה שאף אחד פה לא יקנה בלי לבדוק בצורה רצינית.

ג. תתפלא - גם על מכשירים סינים "בררה" יש ביקורות באתרים באינטרנט, עם הפניות לנקודות חיוביות ושליליות בהקשר למכשיר. ואני יכול להגיד חד משמעית שראיתי מכשירים ב400 שקל שהייתי מעריך את שויים לפי השוק הישראלי ב-1500 שקלים ויותר. אם 1000 שקלים נחשב בשבילך ל"תוספת לא גדולה במיוחד" אז הת'רד הזה הוא לא בשבילך.

פורסם

אתה מכיר את הביטוי - אין לי כסף לשלם ביוקר ? ואת החבר שלו - מה שתשלם, זה בדיוק מה שתקבל - הם חברים דיי טובים, ובדרך כלל הם באים ביחד, ולא נפרדים.

אם כל מכשיר אלקטרוני יעלה לך 400 שקל, יש סיבה טובה לכך.

כמו שקניתי את הAinol Elf הזה ב120 דולר, כך גם היו רף הציפיות שלי, בגובה של 120 דולר.

מההכרות האישית שלי עם שלל מכשירים סיניים למיניהם, כולל ה"אייפונים" למיניהם, ממשיך במכשירי משולשי סימים, וכל הגל החדש של מכשירי אנדרואיד למיניהם, אני בהחלט יכול להגיד שהרמה עלתה, אבל לא הייתי מעז להמליץ לאף אחד לקנות כזה מכשיר מכוונת תחילה, וגם לצפות לקבל חווית שימוש מעולה ומלהיבה.

המסכים חיוורים, המגע מזוויע, איכות הבנייה ... 400 שקל, המכשירים מתחממים, יש בעיות קישוריות בwifi ובחיבור אינטרנט, סוללות לא מחזיקות, ומה לא, ואני מגיע להשוואה הזאת בתור אחד שהיה לו htc HERO עד לפני קצת פחות משנה.

שמור את הכסף שלך, תתאפק, ותקנה משהו נורמלי. תוספת קטנה יכולה להיות גם 400 שקל, וגם 600 שקל, יש מכשירים מצויינים שיכולים לשמש כסמארטפון ראשון ב1000 שקל היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים