עבור לתוכן

איך ניראה מעגל המוצא של כ.הקול/או כל נגן מוסיקה פשוט ?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מחפש מעגל טיפוסי של המוצא של כרטיס הקול במחשב או כל נגן מוסיקה/מגבר מה שזה לא יהיה.

יותר מעניין אותי הציוד הLow End ולא הציוד של האדיופילים, למרות שאשמח להעמיק את הידע גם בזה.

אשמח לכל חומר שהוא (בדגש על מוצא כרטיס הקול שבמחשב).

פורסם

בדיוק כמו שהיית מצפה. מוצא של שבב ה-DAC הולך למגבר (בין אם דיפרנציאלי או מיוחס לאדמה), ומשם למוצא.

זה גם משתנה במידה מסוימת בהתאם לרמה של הציוד והדגם של הרכיבים. במכשירים מסוימים תמצא דרגות I/V מורכבות ובאחרים תמצא נגד.

לדעתי הכי טוב שתפתח datasheet של שבב D-A כלשהו ותראה את ה-app notes שלו. זה ייתן לך מושג על המבנה הכללי, על הרכיבים שהם ממליצים להוסיף לפעולה טובה יותר, וכו'. לדוגמא הנה ה-8740 של וולפסון (http://www.wolfsonmicro.com/documents/uploads/data_sheets/en/WM8740.pdf), הוא מאוד נפוץ בציוד אודיו ברמה סבירה פלוס (בהגדרה שלי :)).

בציוד low-end חוסכים יותר ועושים שימוש בשבבים שהם SOC לגמרי כולל מגברים בסיסיים על גבי השבב, אפשרות שליטה בווליום בחומרה, ועוד. לדוגמא מה-Realtek 889:

All analog I/O are input and output capable, and headphone amplifiers are also integrated at six analog output ports (port-A to port-F). All analog I/Os can be re-tasked according to user’s definitions.

לינק לדף המפרט: ftp://208.70.202.219/pc/audio/ALC889_DataSheet_1.0.pdf

במגברים המצב מן הסתם קצת שונה עקב הצורך במתחים גבוהים יותר ובזרמים גבוהים יותר.

אגב, לשם מה אתה צריך את זה?

פורסם
  • מחבר

אני מנסה לפתח פרוטוקול תקשורת פשוט מהמחשב (או Smart Phone אולי) למיקרו בקר - מכרטיס הקול (שאמור להיות בכל מחשב ולכן זה אוניברסלי [שלא כמו RS232]) למיקרו הבקר.

לצערי אני עובד על עיוור מכיוון שאין לי סקופ זמין, לכן רציתי לראות איזה סיגנלים אני יכול לצפות ממחשבים ומכשירים שונים.

לבסוף הצלחתי לבדוק את הסיגנל השמע שיוצא מPSP בסקופ וניראה שיש במוצא קבל שהוא חלק מHPF שגורם לכל הסיגנל לרחף על ערך DC מסויים.

אני מניח שבעיה כזאת לא תהיה קיימת אם מוצא הסיגנל היה בצורת דריבר דיפרנציאלי.

פורסם

אם הכוונה שלך היא שיש שם קבל צימוד אז אתה צודק. כרטיסי קול (לפחות אלה שאני בדקתי או ראיתי את המבנה שלהם) לא יודעים להעביר DC. יש להם LPF וגם HPF. אחד משמש לצורך הורדת ה-DC והשני בכדי לסנן את המוצא של ה-D-A ולהשאיר רק את תדרי השמע.

למה שלא תיצור פרוטוקול שעובד על זיהוי שינוי ולא על הערך עצמו?

קח בחשבון שהוא לא יהיה מהיר במיוחד עקב תדר הדגימה של כרטיס הקול, וה-LPF במוצא שלו. מצד שני, זה לא ש-RS232 מהיר במיוחד :)

אתה יכול גם להשתמש במעגל שיזהה trigger ויחליף מצב - על ידי כך תחזור ממצב של edge למצב של value ואז פתרת את בעיית קבל הצימוד (אלא אם אני לא לגמרי מבין מה שאתה מנסה לעשות). למעשה, אני חושב שבאופן הזה על ידי שימוש ב-level shifter במעגל זיהוי ה-edge, תוכל אפילו לחבר את מוצא כרטיס הקול לחיבור RS232. ה-level shifter יכול גם להיות משורשר אליו ולא חלק מהמעגל, ויש שבבים כאלה שאפשר לרכוש בגרושים. הסיבה שתצטרך אותם היא שכרטיסי קול בסיסיים מוציאים מתחים נמוכים יותר מאשר התקן עבור חיבור RS232.

פורסם
  • מחבר

זה בערך מה שחשבתי לעשות:

גל סינוס פשוט שכל כרטיס קול אמור לדעת להוציא, בחרתי תדר שרירותי כרגע רק כדי לקבל מושג אם זה יעבוד - 4Khz לצורך העיניין.

אני מאפנן את הגל הנושא הנ"ל באיפנון ASK עם 2 רמות בלבד (ז"א קיים גל נושא או לא קיים גל נושא).

את הגל המאופנן הנ"ל אני מייצר במחשב (מה שעזרת לי [*סליחה זה היה ZiggyMan] לבדוק פה עם הסקופ שלך, שוב תודה על זה ;) ).

הגל המאפנן עובר הגברה וקטימה של החלק השלילי שלו ומגיע למשווה כך שיש לי אינדיקציה האם הגיע המחזור הצפוי של הגל או לא ובהתאם לכך אפשר לגלות את המידע.

כרגע אני מתלבט לגבי השיטה, חשבתי גם להגדיל את תדר האפנון ולגלות את המידע עם גלאי שיא או אולי לאפנן בFSK. אבל כרגע ניראה לי שהשיטה הנוככית תהיה הכי אמינה, במיוחד עם תוספת של אות סינכרון לפני כל ביט.

ברגע שכרטיס הקול מחובר למעגל (עקב עכבת כניסה גבוהה) הקבל לא מספיק להתפרק וניראה שאות הכניסה רוכב על ערך DC מסויים, אני מפחד שאולי בכרטיס קול אחר ערך הקבל יהיה גדול יותר וכך אות הכניסה ירכב על ערך DC גבוה יותר שעלול לרוויה וזיהוי מתמיד של ערך לוגי מסויים.

(לפחות זאת התיאוריה שלי לגבי הbias שראיתי בסקופ)

פורסם

נדמה לי שהתבלבלת ביני לבין מישהו אחר עם הסקופ :)

אין שום בעיה לעשות את מה שאמרת, סך הכל לא מסובך מדיי. אני דיברתי על משהו קצת שונה, פשוט להוציא "גל ריבועי" (שיהיה מצומד עם קבל, אבל בתדר העבודה שלך זה לא רלוונטי). להכניס את זה למעגל bi-stable (שמזהה פולסים בתדר המדובר) ובזה נגמר הסיפור - חיפוש זריז בגוגל ימצא לך המון מעגלים שעושים את זה ודורשים כמה נגדים וקבלים וזוג טרנזיסטורים. המוצא של מעגל ה-bi-stable כבר יהיה בעל ערך קבוע שתוכל להשתמש בו באופן ישיר במיקרובקר.

אגב, למה להוסיף סינכרון לפני כל ביט? ברגע שאתה עובד בשיטה הזו עם כרטיס קול, אין שום בעיה לעבוד בצורה דומה ל-RS232. תקבע את קצב השידור מראש, ותבצע סינכרון לפני כל בייט של מידע. בסך הכל לכתוב תוכנית לא ארוכה מדיי שתבצע דיליי קבוע בהתאם לקצב השידור בין ביט לביט. למעשה זה אפילו יאפשר לך לעשות שימוש בתקשורת ה-RS232 של המיקרובקר, מה שאומר שיש לך בדיקת parity, בדיקה שה-start/stop תקין, וכל ה"עבודה" בצד של המיקרובקר תהייה להגדיר את בקר ה-UART מה שאפשר לעשות ב-2-3 שורות קוד :)

פורסם

אבל אז למה לא להתחבר ישר ל 232 של המחשב ? השימוש בכרטיס קול יותר מתאים למצב שרוצים לשלוט בבקר מרחוק למשל לבניית כיאלו "מודם" שעובד דרך קו בזק

פורסם

בשביל שליטה עם הטלפון אפשר לעבוד עם רכיב DTFM.

אני לא יודע בדיוק מה המטרה של הפרוטוקול הזה, אבל RS232 זה לא משהו שקיים בכל מחשב (בניידים לדוגמא זה לא קיים) - נכון שאפשר להשתמש במתאם פשוט ל-USB ואז נפתרה הבעיה. אם המטרה היא לעשות שימוש בחיבור של כרטיס הקול באופן דומה ל-RS232 בכדי לחבר מחשב כלשהו למיקרובקר, אז הפיתרון הזה של שימוש בכרטיס הקול במחשב ובמיקרובקר לעשות שימוש בבקר ה-UART נראה לי פיתרון נוח מאוד.

עריכה: אני מניח שעד שלא נדע מה המטרה של הפרוטוקול הזה יהיה קשה לדעת. Mike?

פורסם
  • מחבר

אני בונה צעצוע POV קטן (חיפוש של pov display ביוטיוב יראה בערך מה זה) שאני רוצה לאפשר לו להתחבר למחשב כדי לשנות את ההודעות שהוא מציג.

גודל הזכרון המקסימלי הוא 512 בתים ולכן זהו נפח העברת הנתונים המקסימלי. שיקול עקרי היה שאני רוצה שהחיבור יהיה אוניברסלי ככל הניתן (יש מחשבים ללא חיבור RS232) וחיבור USB מייקר את העסק. לכן חיפשתי דרך זולה כדי להעביר את הכמות הקטנה הזאת של הנתונים.

מכיוון שכמות הנתונים קטנה לא מפריע לי שקצב העברה יהיה איטי יחסית.

הדגש על המחיר והנגישות של החיבור נובעים מזה שרוב הסיכויים שאמכור כמה יחידות כאלה אחרי שהוא יבנה. (בעיקר מכיוון שאני מזמין לוחות מודפסים באצווה של 10).

פורסם

נראה לי שאם זה השימוש אז עדיף לכלול שבב USB->RS232 על גבי הלוח. זה דיי זול, והרבה יותר פשוט מאשר ליצור פרוטוקל חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים