עבור לתוכן

למה ישראל לא חברה בEU?

Featured Replies

פורסם

התחלתי להתעניין והגעתי לקרוא כל מיני מאמרים בנושא.

מסתבר שבEU רואים בישראל מדינה אירופאית עם הכנסה זהה. זאת ועוד כי העובדה שישראל לא באמת באירופה לא משנה כיוון שקפריסין בכלל נכללת באסיה כמונו, אבל היא כן חברה בEU.

ואז אני נזכר בת'רד שפתחתי אודות הסיבה שישראלים לא מקבלים ויזה לארצות הברית אוטומטית כמו שאר הEU, ואני מתחיל לחשוב..

נדמה לי, שהסיבה שישראל לא נכללת אפילו ברשימת המדינות המחכות להיכלל בEU, היא דומה לנ"ל.

לפי דעתי, הסיבה היא שמשום מה המנהיגים שלנו לא רוצים בכך. או שלא רוצים בכך מספיק ולכן לא עושים הרבה כדי לקדם את זה.

יש לנו סיכוי טוב בהרבה מטורקיה, אבל הם ברשימה כבר 13 שנים ואנחנו.. כאילו שלא הגשנו מועמדות.

זה טוב ויפה להביע "רצון" להצטרף, אבל למה לא עושים יותר מכך? אותי זה מעצבן.

• תגובות 47
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה שנרצה לצרף את עצמנו לגוש גוסס?

פורסם
  • מחבר

אזרחות אירופאית. נוכל לגור בפריז, אמסטרדם, וכו'..

אה, אז בעצם אולי זו הסיבה? כי אז תיווצר התבוללות.

פורסם

פורסם
  • מחבר

אזרחות אירופאית. נוכל לגור בפריז, אמסטרדם, וכו'..

אה, אז בעצם אולי זו הסיבה? כי אז תיווצר התבוללות.

פורסם

אתה באמת חושב שלמדינת ישראל (או לכל מדינה אחרת לצורך העניין) כדאי להיכנס לביצה כזו, רק בשביל לתת את האפשרות לאזרחיה לעזוב?

פורסם
  • מחבר

אתה באמת חושב שלמדינת ישראל (או לכל מדינה אחרת לצורך העניין) כדאי להיכנס לביצה כזו, רק בשביל לתת את האפשרות לאזרחיה לעזוב?

למה קפריסין נכנסו?

פורסם

כי ישראל זה wanna be america

וכן, לא הייתי מתנגד לאזרחות אירופאית.

פורסם
  • מחבר

כי ישראל זה wanna be america

וכן, לא הייתי מתנגד לאזרחות אירופאית.

ישראל היא Miniature America, חוץ מהקטע הכספי.

אני הייתי מת לאזרחות אירופאית. לחברה שלי יש אמריקאית, אם לי תהיה אירופאית נוכל לגור כמעט בכל מקום סימפטי.

פורסם

אני לא מבין אם השואל התכוון לשאול שאלה או סתם לזרוק הערה :-\ .

קפריסין היא אי שלא נמצא מבחינה מוגדרת באירופה או אסיה, וגם היא סוג של עם יווני (אירופאי). ישראל לעומת זאת לא חלק מאירופה.

שמעון פרס הציע לפני מספר שנים לצרף את ישראל, פלשתין וירדן לאיחוד האירופי. אפשר לנחש איזה גיחוח זה מעלה

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין אם השואל התכוון לשאול שאלה או סתם לזרוק הערה :-\ .

קפריסין היא אי שלא נמצא מבחינה מוגדרת באירופה או אסיה, וגם היא סוג של עם יווני (אירופאי). ישראל לעומת זאת לא חלק מאירופה.

שמעון פרס הציע לפני מספר שנים לצרף את ישראל, פלשתין וירדן לאיחוד האירופי. אפשר לנחש איזה גיחוח זה מעלה

מה הקשר ירדן?

ישראל היא מדינה אירופאית לא פחות מקפריסין.

ועל פי ויקיפדיה, קפריסין היא חלק מאסיה.

פורסם

אני חושב שאתם עושים טעות כשאתם אומרים שמכיוון שישראל קרובה תרבותית לאירופה אז היא שייכת, או יכולה להיות שייכת, לאירופה. על אותו משקל אפשר לצרף את דרא"פ לאירופה.

אולי קפריסין שייכת לאסיה אבל אין לה רצף יבשתי ולכן המקרה שלה מעורפל, כלומר אפשר לבלוע אותה. עם ישראל אין סיכוי.

ולמה ירדן? תשאל את פרס. באותה הזדמנות שאל אותו מה קורה עם המזרח תיכון חדש

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתם עושים טעות כשאתם אומרים שמכיוון שישראל קרובה תרבותית לאירופה אז היא שייכת, או יכולה להיות שייכת, לאירופה. על אותו משקל אפשר לצרף את דרא"פ לאירופה.

אולי קפריסין שייכת לאסיה אבל אין לה רצף יבשתי ולכן המקרה שלה מעורפל, כלומר אפשר לבלוע אותה. עם ישראל אין סיכוי.

ולמה ירדן? תשאל את פרס. באותה הזדמנות שאל אותו מה קורה עם המזרח תיכון חדש

אני באמת לא רואה איך לשייך את ישראל עם ירדן יכול להועיל לנו במקצת.

לפי דעתי, ישראל היא חלק מאירופה. אני רואה את אירופה מגיעה בדיוק עד ישראל. אני מקווה שיום אחד נהיה באיחוד.

וידעתם שאם ישראל תיכלל בEU - נוכל ליבא כל מוצר מכל מדינות אירופה ללא מכס?

פורסם

^^

אחרי שהמטבע המחורבן שלהם יקרוס וכל מדינה תחזור למטבע העצמאי שלה, שיצרפו את ישראל בכיף מבחינתי.

פורסם
  • מחבר

^^

אחרי שהמטבע המחורבן שלהם יקרוס וכל מדינה תחזור למטבע העצמאי שלה, שיצרפו את ישראל בכיף מבחינתי.

למה שהוא יקרוס? הוא במצב טוב לעומת הדולר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים