עבור לתוכן

בעיית הווארז, האם הפתרון בהורדת מחירים?

Featured Replies

פורסם

אני יגיד לכם אנשים אתם חושבים שאתם פוגעים בחברה ואתם גנבים אבל תבינו משהו אתם יכולים להוריד משחקים עם מצפון שקט אתם לא אחד ממיליון ולא אחד מ10 מיליון תורידו תהנו תשחקו בכיף......

הרי זה סתמי לקנות משחקים ותוכנות בכסף הזה אפשר לקנות חומרה(הארדיסק,כרטיס מסך,מעבד),בגדים יפים אז למה לבזבז כסף?

הרי רוב החברות המצליחות כגון EA,ID וכו' חיים כמו מלכים כי הם מוכרים את המנוע הגרפי של המשחק ויש עוד מיליוני אמריקאים פרייארים שקונים משחקים שמפרנסים אותם בהרבה כסף... אז למה לכם לקנות?!

אני יסביר את זה ככה :

מפרנסי החברה(אלה שקונים)>החברה מתפרנסת(מוציאה עוד משחק חדש לאור)>אלה שמורידים(נהנים בלי לשלם אגורה)!

אני לא אומר שאלה שמורידים הם אנשים טובים הם לא פחות ולא יותר גנבים אבל מה לעשות זה פשוט נהיה טבעי להוריד....כל עול מוריד ואני איתו :)

וזה בכלל לא מפריע לי המפתחים חיים כמו מלכים ואני נהנה מיצירותיהם!

אני חושב שאמרת את זה בצורה מאוד יפה :)

וזו גם דעתי, למה לי לקנות משהו שאני יכול להשיג אותו גם בחינם וגם בלי לזוז מהכיסא?

מה שכן, אם מחיר של משחק היה למשל 50ש"ח, אז לפעמים כשהייתי עובר בקניון, מידי פעם הייתי קונה משחק שאני אוהב, אני לא אומר שאני אפסיק להוריד, ממש לא אבל לפחות אני אקנה מידי פעם. כשאני הולך ורואה משחק ב150, 200 ש"ח אז אין סיכוי שאקנה שום דבר שנמצא על דיסק בסכום שכזה. (אפשר לחשוב שיש לי כסף מיותר לדברים שאפשר להשיג בחינם...)

ואני פשוט לא מבין את האלו שעדיין מנסים "להגן על זכויות היוצרים" ולהגיד לנו לא להוריד, הרי כולם פה מורידים ווארז כולל אלו שאמרו פה שזה "גנבה" אז למה אתם מנסים לגרום לנו ייסורי מצפון על זה שאנחנו מורידים דברים?

אני בטוח בדבר אחד, ואתם לא תצליחו לשכנע אותי אחרת בנושא הזה: פה בישראל, כל מי שיש לו את הידע (להפעיל קאזה :-\ וכו') והיכולת (חיבור מהיר לאינטרנט) מוריד "ווארז", ויש גם הרבה שמורידים וורז ובכלל לא יודעים שזה וורז, ושאפילו לא יודעים מה וורז אומר!.

עריכה:

אני חושב שMayota צודק בכל מה שאמר (בהודעה שלפני)!.

אני לא עשיר ואני לא אלך לקנות משהו ב200ש"ח כשאפשר להשיג אותו בחינם.

חוץ מזה שזה לא כ"כ בחינם, אני לא שוכח את ה190ש"ח שאני משלם כל חודש על האינטרנט, וחשוב לזכור שאם (בתיאוריה) תימצא איזהשהיא דרך לעצור את הפירטיות בצורה כוללת, ספקי האינטרנט יפסידו בענק בגלל שאנשים רבים יתחילו להתנתק/להוריד את מהירות החיבור בגלל שאם לא תהיה אפשרות להוריד בצורה "פיראטית" אז למה אני(הם) צריכ/ים אינטרנט מהיר? ואז ספקי האינטרנט יילכו נגד האלו שעוצרים את הפיראטיות... תחשבו על זה.

• תגובות 38
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חבל שלא ראיתי תתרד על ההתחלה. ווארז ו P2P זה דבר טוב כי אפשר לנסות תמשחק קודם. נגיד משחק כמו

Gore Ultimate Soldier שזה הגעיל אותי לאלה מזל שלא זרקתי על זה 100+ שח'. הבעיה אבל זה כסף, לי אין כסף

לקנות כל משחק שאני רוצה ב 200 שח'. כשאדם מתבגר הוא מתחיל להבין דברים לומד על אחריות. לא כל האנשים

מבינים מה זה לפתח משחק 1. זה לוקח חודשים. עבודה קשה ומיגעת. לרשום את כל הקודים, ובלה בלה בלה.....

כשאדם מבין מה זה אחריות, לא תמילה עצמה אלה תתחושה של זה, לא יגיד למה לי לשלם על זה.

פעם חברי הביא לי תמשחק SILVER מווארז. אחרי שבוע מת לי הקשיח והלך המשחק. לפני שנה מצאתי תמשחק

ברשת BUG נמכר ב 50 שח' איך שמחתי למצאו תמקורי וב 50 וזה גם 2 דיסקים. קניתי בלי לחשוב פעמיים כי לא ידעתי

איפה עוד אני אוכל למצאו תמשחק הזה אין סיכוי למצאוו. באותו חודש גם מצאתי עוד משחק POPOLOUSE את 1 ותוספת

ל 1 באריזה מקורית וכל 1 עלה 25 שח'. וזה משחק משנת 99. אני חותר לזה שבסוף החברה לא הרוויחה ממני כי

קניתי תמשחק בבאסטה ולא נירא לי שהם מביאים איזה אחוז מהרווחים להד ארצי שהפיצו תמשחק. אני פעם גם

חלמתי שימכרו כל מששחק חדש או ישן ב 40 שח' זה היה נכנס לתקצבי שלי מצויין, כי בסופו של דבר אני יכול לחכות שנים

עד שכל המפתחים של המשחק ימותו, ואז לקנותו. ובסוף הם לא ירויחולא ירויחו כי אין לי תסכומים שהם רוצים. יש משחקים שעושים תחושה,

חבל שאין לי כסף לשלם עליו. או בא לי לשלוח כסף לחברה ממסויימת על משחק שעשה לי חוויה, למרות שהחברה פשטה כבר רגל.

או לשלם סכום שיכנס לתקציב שלי לחברה המפתחת על זה שיש לי עותק של משחק אבל הוא מווארז כי לא היה לי 200 לשלם על המקורי, לחברה לא יהיה אכפת כי הם לא ידעו על מה אני שולח להם כסף ויקבלוהו בשמחה.

מצטער על הקו מחשבה הוא בלי שום סדר ולא מאורגן המחשבות באות מכל הכיוונים. עכשיו לגבי P2P יש שם סרטים

שיקח לי חודשים לעבור בין כל חנויות הארץ עד שאני אמצא אותו אם בכלל. P2P משמר על היסטוריה צעירה אבל היסטוריה.

אנשים שנולדו ב 85 ומעלה הרבה מהם ל מכירים יצירות סרטים ושירים באמת ששוו לראות. ו P2P נותן תאפשרות הזאת.

יש אסטרטגיה פשוטה למכור ביותר זול יותר יחידות מאשר יקר וכלום. פעם שלחתי מכתב להד ארצי אמרתי להם תפתחו

עיניים כמה יחידות של כל משחק אתם מוכרים בכל הארץ בטח לא יותר מ 1000. לא ענו כמובן. הצעתי להם תרעיון של

יותר זול. כי אני תאמת מעדיף [ ורי גלל]הקופסא וכי הוא מלא ועם כל הסרטונים. לפני כמה שנים אבל התחילו

לעשות IMAGE של דיסקים שלא היה להשגה בעבר. בעיקר אצל מפיצים פיראטים שפרצו ת EXE וזה עלה כסף. איפה שהסוגריים

היה " יותר בגלל " באתי לתקן שם משו המקלדת התחילה לאכול לי תאותיות.

בחינם היו תוכנות רק של חברות לא חוקיות כמו MYTH RAZOR CLASS ומשחקים בלי סרטונים. בכל קובץ הסבר

בתחתית היה רשום IF YOU LIKE THE GAME BUY IT, SUPPORT THE COMPANIES

רשמתי קצת יותר מדי פה. אז P2P טוב לשמר תהיסטוריה ואני מוכן לשלם 40 50 שח' על משחק.

פורסם
  • מחבר

אתם רוצים לדעת למה לכם לשלם על משחק אם אתם יכולים להשיג אותו בחינם? כי אם אף אחד לא ישלם לא יהיו משחקים! ואל תגידו "אחרים כבר משלמים" כי זה פשוט חוצפה. למה שאתם תהנו על חשבון מי שמשלם? אתם גם בטח תשתמטו מהצבא כי "מישהו אחר כבר יילחם" ואין סיבה להתגייס אם מישהו אחר מגן על הבית שלכם.

מי שלא מוכן לשלם כל כך הרבה שיעבוד בשיטה כזאת. נגיד אתם רוצים 3 משחקים של EA אבל לא מוכנים לשלם 200 ש"ח אז תקנו אחד ואז זה כאילו שילמתם 66 על כל אחד.

ולגבי זה שהסימס משהו מיוחד, לא ממש. רוב התוספים זה כמה מפות, ועוד דמויות/נשקים/רכבים/מתקנים/חיות שאומנם טיפה יותר מסובכים מסימס אבל לא לוקחים כל כך הרבה עבודה. הרי משחק לוקח 5 שנים ליצור? ותוסף חצי שנה. לפי זה תוסף צריך לעלות עשירית.

נ.ב: מפתחים לא מקבלים רווחים, הם מקבלים משכורת, החברה שמפיצה את המשחק מקבלת את הרווחים.

פורסם

זו בעיה קשה - אני הייתי פעם ממכלכלי התעשיה (של המשחקים) הייתי קונה כ 5-6 בשנה -

אבל היו לי תקופות שאחד אחרי השני היו נפילות - הייתי קונה משחק ב 200 שח רק כדי לגלות בבית שהוא חרא

ואז הייתי מתבאס תחת ...

עם הזמן עברתי לומר אני אוריד אבדוק אם המשחק טוב ואז אקנה - אבל אז זה פשוט לא ממש יוצא ..

כי הורדתי שיחקתי קצת - אם הוא גרוע אז ברור שאני פשוט מוחק ושלום אבל גם אם הוא טוב - מה יש לי אותו בבית אני אקנה חדש ??

הורדת מחירים אולי תעזור למרות שכמו שאמרו - כשזה מולך למה לא תיקח ??

אנחנו אומנם גנבים אבל אנחנו בני אדם ככה שלא לנצל את האפשרות זה כבר גובל בטפשות לא ??

(אם לראשי הציבור - מדינאים - מותר לגנוב אז גם לנו ...)

לא יודע - אם אני צודק כי בתחלס אני יודע כמה זה קשה לקודד תוכנה וכמה כסף זה עולה - אבל כנראה שזה חלק מהעניין - כמו שבמסעדה לוקחים בחשבון שחלק מהאוכל נזרק מתקלקל ושאר - בתעשית התוכנה לוקחים בחשבון WAREZ.

פורסם

אני יגיד לכם אנשים אתם חושבים שאתם פוגעים בחברה ואתם גנבים אבל תבינו משהו אתם יכולים להוריד משחקים עם מצפון שקט אתם לא אחד ממיליון ולא אחד מ10 מיליון תורידו תהנו תשחקו בכיף......

הרי זה סתמי לקנות משחקים ותוכנות בכסף הזה אפשר לקנות חומרה(הארדיסק,כרטיס מסך,מעבד),בגדים יפים אז למה לבזבז כסף?

הרי רוב החברות המצליחות כגון EA,ID וכו' חיים כמו מלכים כי הם מוכרים את המנוע הגרפי של המשחק ויש עוד מיליוני אמריקאים פרייארים שקונים משחקים שמפרנסים אותם בהרבה כסף... אז למה לכם לקנות?!

אני יסביר את זה ככה :

מפרנסי החברה(אלה שקונים)>החברה מתפרנסת(מוציאה עוד משחק חדש לאור)>אלה שמורידים(נהנים בלי לשלם אגורה)!

אני לא אומר שאלה שמורידים הם אנשים טובים הם לא פחות ולא יותר גנבים אבל מה לעשות זה פשוט נהיה טבעי להוריד....כל עול מוריד ואני איתו :)

וזה בכלל לא מפריע לי המפתחים חיים כמו מלכים ואני נהנה מיצירותיהם!

אני לא יכול לחשוב על בנאדם יותר מטומטם ממך כרגע.

ומה עם חברות שלא מייצרות את המנוע בעצמן? אלה שקונות את המנוע? כמו RWS?

אני אפילו לא הולך להתאמץ להסביר לך כמו הדרך מחשבה שלך מטומטמת ודפוקה, כי זה ממש לא שווה את זה.

יש פה כ"כ הרבה בולשיט ושטויות שיקח לי כמה שבועות עד שאני אאעבור על הכל.

פורסם

בוא ניקח לדוגמא את המשחק One Must Fall Battlegrounds

רציתי לשחק במשחק ולראות איך הוא ולא מצאתי דמו למשחק

אז אני יקנה משחק שאני אפילו לא יודע איך הוא נראה ואם הוא יפה בכלל?

אז בסוף הורדתי את המשחק בשביל לגלות שהוא חרא של משחק ואפילו את ה2 שקל של הדיסק הריק הוא לא היה שווה

תארו לכם שהייתי קונה אותו ב200 שקל ותוך שנייה זורק אותו לפח >:(

ואני אחד שקנה וקונה הרבה משחקים מקוריים

אבל רק משחקים שאני באמת אוהב ושווים את זה

למשל Morrowind היה לי פעם פרוץ וממש אהבתי את המשחק הזה וגמרתי אותו ואחרי זה בכל זאת קניתי אותו ב200 שקל

כי הוא באמת שווה את זה

והיום יש כל כך הרבה משחקים שהם מגעילים בטרוף ולא שווים אפילו את הזמן שאני מחכה בשביל להוריד אותם

למשל:

Blade & sword

One must fall

Deus ex 2

פורסם

מי שחושב שהורדות פוגעים בתעשייה טועה בגדול זה שולי מאוד,

מי שלא יודע תעשיית המשחקים מארה"ב (שמשם מגיעים כל המשחקים) הרוויחה ב 2002/3 יותר מתעשיית המוזיקה והסרטים ביחד,

מדהים נכון ? זו עובדה!!,

זה לא שאני מזלזל ביוצרים לדעתי ליצור משחק זה לא יותר קל מליצור משהו ממשי לדוגמאת מכונית,

אבל עדיין זהו קניין רוחני וזה משהו שבשנים האחרונות אנשים מזלזלים בו ולכן מורידים ללא הפסקה ,

ברור שבזכות האינטרנט המהיר כל זה קורה.

שורה תחתונה - תורידו מה שאתם רוצים אם אהבתם? אז תקנו זו הדרך לדעתי,

עד שלא יורידו את המחירים לפחות.

פורסם

כשאני מוריד משהו, אני יודע שהחברה לא ממש תסבול מהפסד כסף בגללי, ויש שם לכל אחד משכורת נאה+++.

מה שכן, בכל זאת גנבה זה גנבה, גם אם גונבים מעשירים.

יש משחקים שאני פשוט יהיה חייב לקנות , כמו HL2 או DOOM3 או כל משחק מדהים אחר שאני יודע שאני אחרוש עליו שעות רבות (ואשחק גם במולטי פלאייר).

פורסם
  • מחבר

איך אתה אמור לדעת? פשוט מאוד. קודם כל לרוב המשחקים יש דמו. אם אין דמו לך לכמה אתרים שמבקרים משחקים שאתה סומך עליהם, תקרא מה הם מתארים ותחליט.

האמת, אני מודה שאין לי ממש בעיה של פיתוי לגנוב משחקים כי אני אוהב רק FPS ברשת ולפעמים קצת RTS פה ושם, אבל בדרך כלל FPS. אז אני מוריד דמו, משחק בו קצת (400 שעות של BF42 demo) ואם מוצא חן בעיניי קונה. כן, יש לי גרסה לא חוקית של BF42 אבל זה כי הדמו של התוסף החדש והדמו של הסינגל פלייר גרמו לי לתהות אם Wake Island זה המפה היחידה ששווה משהו. התשובה היא כמובן שלא, ושבקרוב אני קונה את זה. כנראה תוך שבועיים.

המשחק היחיד האחר שגנבתי לאחרונה זה התוסף ל black and white ולא שיחקתי בו, פשוט הם הבטיחו לפני שנתיים (!) פאטצ' ל XP ולא נתנו עדיין אז הורדתי את התוסף בתקווה שזה יסתדר. מהר מאוד נזכרתי למה השאלתי את המשחק הזה לחבר ולא ביקשתי אותו חזרה שנה וחצי :)

קיצר, יש מקרים מיוחדים שזה לא נורא אבל כל הגישה הזאת של "גם ככה הם מרוויחים מיליונים" ושל "מה אני פראיר? למה לשלם סתם?" היא לא הוגנת כלפי מי שמשלם. אני לא מפרנס חברה כדי שלכם יהיו משחקים חינם, אני עוזה את זה כדי שלי יהיה עוד משחקים בעתיד. ומי שאמר "לסרט לא צריך להצטייד במחשב של 4000 שקל" כל מה שיש לי להגיד זה: אם יש לך 4000 שקל על מחשב כל שנתיים, יש לך כסף לקנות לפחות משחק אחד בשנה. 50% ממי שאני שואל אומר לי שהוא לא קנה משחק כבר שנים. חוץ מ HL שהם קנו בשביל CS וגם זה לא חוקי כי הם קנו את blue shift והשתמשו ב CD-KEY על עותק פרוץ. זה עולה 50 במקום 100. אני לא אומר שתהיו כמו חבר שלי שלא מוכן להתקין שום דבר לא חוקי חוץ מאופיס שעולה הרבה יותר מידי בשביל לקנות, אבל מינימום תקנו משחק אחד כל כמה חודשים. יש הרבה משחקים שלא מגיעים לארץ כי הפירטיות פה היא מקום שני בעולם! שתבינו איזה נזק אתם עושים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים