עבור לתוכן

בעיית הווארז, האם הפתרון בהורדת מחירים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא מתחבא מאחורי אף תרוץ ואני גם משתדל לא להוריד משחקים. אם אני מוריד משחק אז יש סיכוי של 50% שאני אקנה אותו, אם הוא לא נראה לי שווה קנייה אני מוחק אותו מייד. קרה שהורדתי משחק ונשאר לי על המחשב כמה חודשים. זה בגלל אחת משלוש סיבות: א)אני חוסך כסף לקנות אותו, ב)שכחתי שהוא קיים ולכן הוא עוד לא נמחק או ג)הוא חינמי :)

וכן, אני חושב שהורדת מחירים תעזור. השירים שלמחירה ב 99 סנט עוזרים לחברות התקליטים, אז בטח שלמכור משחק במחיר של שני סרטים יעזור. אם יש לי אפשרות להוציא את הכסף או על יציאה עם חברים או על משחק אני אתלבט. כשמדובר ב200 ש"ח אני בכלל לא חושב על זה אלא אם כן זה משחק פצצתי ביותר (planetside anyone?).

ההבדל היחיד ביני לבין אנשים אחרים זה שהגישה שלי זה "משתדל לא" והגישה של רוב האנשים זה "למה לא?"

• תגובות 38
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

I feel kinda bad to d/l something without buying it, it's not that I have a problem with paying for it (assuming it was 50-100 NIS), but why should I if I can simply d/l it. however I would pay 50 NIS so I could play battlefield 1942 online (almost impossible to find an online working cd key). same goes to all the quality games like Half Life 2 (which I will have legal copy of it, Radeon XT), Live For Speed (which now cost about 90 NIS, but it's only 33% done), Operation Flashpoint and few others.

and to all of those who comper PC games to the Cinima, don't forget you're not paying for the movie, but for the expirence, watching the movie on a 500' screen with a qualityTM surround.

פורסם

תפסיקו עם השטויות.

עם אתה הולך לסרט ומשלם 16(~) שקל לשעה של הנאה,

אז למה 15(~) שקל לשעה של הנאה (במשחק מחשב- אפילו יחסית קצת[12-14 שעות]) זה לא יותר מדי?

ובמשחקים כמו Medeival TW זה בכלל פי 2-3 זמן משחקים בהם מבמשחק ממוצע.

אני מודה, אני כן מוריד, אבל לפחות אני לא מנסה להתחבא מאחורי תרוצים פלצניים כמו "זה יקר"\"לא שווה את הכסף"\ "רק אם זה שווה. אם לא אני מוריד" וכדומה...

אז אתה מודה שאתה גנב...

פורסם

לב, אם זה מקל עליך, אני יכול להגיד שאני בחיים שלי לא הורדתי שם דבר לא חוקי ואני רק קונה מקורי.

happy now?

מי אמר שווארז זאת בעיה? לדעתי זה לא וגם חבל שאסור לדבר על זה בפורום כי אם היה פה אז היו פה הרבה יותר אנשים ,

חוץ מזה זה לא נכון , כי לקולנוע אתה לא צריך להצטייד ב 4 אלף שקל וכשאתה משחק במשחק מחשב ונהנה אתה קודם צריך מחשב טוב בשביל באמת להנות , המחירים מופרזים וזה בטוח , וככה גם בבגדים שלמשל ג'ינס של LEE עולה 389 שקל אבל מה , עכשיו למשל תראו את כל החנויות ב 50 % ושם 70 אחוז וזה למה, כי יש מיתון ואנשים לא קונים ואז אים להם שום בעיה להוריד מחירים כי הם בחיים לא יפסידו כי זה נוצר בסין ב 1$.

אומנם משלמים למפתחים אבל זה לא הון תועפות וחוץ מזה שמשחקים מאד מושקעים כמו מאפיה וכאלו יוצאים אחת ל... נדיר

ככה שהמחרים לא הגיוניים בכלל.

[לכו לתאילנד ותמצאו את המשחקים המקוריים ב 2-3 דולר]

May I LOL?

מה זה שהשטויות?! צריך לקנות מחשב ב4 אלף שקל?! אתה קונה מחשב רק בשביל משחקים?!

המחשב זה העיקר והמשחקים זה התוספות. לא הפוך! אין מחשב, אין משחקים (חוקיין ולא חוקיים).

רק בשביל "הערת ביניים":

הבגדים שאתה מדבר עליהם הם לא של LEE, אלה מה שנקרא "בגדים ג'נריים".

בגדים של חנויות יקרות לא מייצרים במזרח הרחוק שם הכל עולה פרוטות (כמובן, תאורתית).

אתה יודע כמה זה לפתח משחק?!?! אתה יודע כמה אנשים עובדים על זה, ושכל אחד צריך לקבל שכר (כמה מפתיע, הם לא עובדים בחינם. ההיתה מאמין?), עוד צריך לשלם לחברת ההפצה מלא כסף ובסוף חלק מהחברות לא מרוויחות יותר מדי מהמשחק.

אז זה יותר מסתם לצרוב דיסק, לשים אותו בחבילה ושלוח לשיווק.

בקשר לתאילנד; שמעתה על המושג "הפצה בדרך לא חוקית"?

פורסם

לא מקל עליי ולא נעליים...אני דווקא תומך בדיעה שלך...

Warez היה פעם משהו הרבה יותר קשה להשגה והיום זה משהו שכל

אחד יכול להוריד מתוכנות P2P.

זה שאתה לא יכול להרשות לעצמך משהו, לא נותן לך את הזכות לגנוב

אותו, נקודה.

אני אישית לא מוריד לא משחקים ולא סרטים שמגיעים לארץ...רק פרקים של סדרות שאין בארץ באשמת ערוץ 3 שהסתכסכו עם WARNER

וסרטים שבחיים לא מגיעים לארץ.

פורסם

אז אתה מודה שאתה גנב...

מה קשור גנב? אולי תפסיק להיות ילד קטן? אם אתה בא לחנות, מסתכל על איזהשהו מוצר, ואז פתאום מופיע לך בידיים את אותו המוצר, בלי שנגעת במוצר המקורי, זה נקרא לגנוב? ממי בדיוק אתה גונב!? תסביר לי למי היה משהו, ועכשיו אין לו את זה בגללך?

וההצדקה של להוריד ווארז היא נכונה ביותר. אין שום סיבה שבעולם לשלם 200 שקל על מוצר שלא שווה 20 שקל. (אני מדבר על אותם משחקים שאתה מוריד, ואתה משחק בהם בדיוק 5 דקות ואז מוחק)

מלא אנשים שבכל מקרה לא היו קונים משחקים, אז אם הם מורידים אותם למי איכפת? יש מלא אנשים שלמרות שהם יודעים שאפשר להוריד, הם בכל זאת קונים משחקים בשביל הקטע של ה"מקורי".

פורסם

זה לא הצדקה אלא תירוץ, וגם כן לא מוצלח במיוחד. אם אתה לא רוצה לשלם 200 שקל עבור משהו שלדעתך שווה הרבה פחות פשוט אל תשחק במשחקים. כמו שאמרו פה, מחשב זה לא בהכרח מכונת משחקים. תחשוב על המשחקים כשימוש נוסף אפשרי במחשב, לא חייבים לבדוק כל משחק חדש ובהחלט אפשר להסתפק בקניה של 2-3 משחקים בשנה וזהו.

פורסם
  • מחבר

יש משחקים שעולה המון ליצור, אבל אני בספק שזה מצדיק 200 ש"ח לדיסק. חוץ מזה שאין שום קשר בין המחיר שעולה להם ליצור את זה למחיר המשחק. קחו לדוגמא את כל התוספות לסימס. 120 אוביקטים לוקח בדיוק 30 שעות ליצור. כולו מקסימום 4 תמונות, אם זה אובייקט שזז אז 4 אנימציות קצרות, תפריט קטן, והשפעה על כל אחד מ 8 החלקים של מצב הרוח. מישהו הכין בבית תוכנה שעושה את זה, אני בטוח שיש להם משהו דומה. תוסיפו לזה איזור חדש שזה נגיד 20 שעות עבודה, כמה קולות חדשים וכו' ויש לכם משהו שמתכנת בודד יכול ליצור בפחות מ 200 שעות. נוסיף את כל האלה שאומרים לו מה לעשות והגענו ל 2000 שעות שצריך לשלם לאנשים. 2000 שעות כפול 100 ש"ח לשעה (שכר בהגזמה) זה 200,000 ש"ח שזה פחות ממספר העותקים של המשחק שהם מוכרים. במחיר של 2 שקלים לדיסק + חוברת + קופסה הם יכולים למכור את המשחק ב 5 שקלים ועדיין להרוויח!

פורסם

אני יגיד לכם אנשים אתם חושבים שאתם פוגעים בחברה ואתם גנבים אבל תבינו משהו אתם יכולים להוריד משחקים עם מצפון שקט אתם לא אחד ממיליון ולא אחד מ10 מיליון תורידו תהנו תשחקו בכיף......

הרי זה סתמי לקנות משחקים ותוכנות בכסף הזה אפשר לקנות חומרה(הארדיסק,כרטיס מסך,מעבד),בגדים יפים אז למה לבזבז כסף?

הרי רוב החברות המצליחות כגון EA,ID וכו' חיים כמו מלכים כי הם מוכרים את המנוע הגרפי של המשחק ויש עוד מיליוני אמריקאים פרייארים שקונים משחקים שמפרנסים אותם בהרבה כסף... אז למה לכם לקנות?!

אני יסביר את זה ככה :

מפרנסי החברה(אלה שקונים)>החברה מתפרנסת(מוציאה עוד משחק חדש לאור)>אלה שמורידים(נהנים בלי לשלם אגורה)!

אני לא אומר שאלה שמורידים הם אנשים טובים הם לא פחות ולא יותר גנבים אבל מה לעשות זה פשוט נהיה טבעי להוריד....כל עול מוריד ואני איתו :)

וזה בכלל לא מפריע לי המפתחים חיים כמו מלכים ואני נהנה מיצירותיהם!

פורסם

יש משחקים שעולה המון ליצור, אבל אני בספק שזה מצדיק 200 ש"ח לדיסק. חוץ מזה שאין שום קשר בין המחיר שעולה להם ליצור את זה למחיר המשחק. קחו לדוגמא את כל התוספות לסימס. 120 אוביקטים לוקח בדיוק 30 שעות ליצור. כולו מקסימום 4 תמונות, אם זה אובייקט שזז אז 4 אנימציות קצרות, תפריט קטן, והשפעה על כל אחד מ 8 החלקים של מצב הרוח. מישהו הכין בבית תוכנה שעושה את זה, אני בטוח שיש להם משהו דומה. תוסיפו לזה איזור חדש שזה נגיד 20 שעות עבודה, כמה קולות חדשים וכו' ויש לכם משהו שמתכנת בודד יכול ליצור בפחות מ 200 שעות. נוסיף את כל האלה שאומרים לו מה לעשות והגענו ל 2000 שעות שצריך לשלם לאנשים. 2000 שעות כפול 100 ש"ח לשעה (שכר בהגזמה) זה 200,000 ש"ח שזה פחות ממספר העותקים של המשחק שהם מוכרים. במחיר של 2 שקלים לדיסק + חוברת + קופסה הם יכולים למכור את המשחק ב 5 שקלים ועדיין להרוויח!

בתור מתכנת חובב, זה ממש לא רק המתכנת והבוס שלו. מי מייצר את הדמויות והאובייקטים? (מבחינת תלת מימד) = עוד דמות מפתח ביצירת משחק - Modeler. אבל כל אותם מודלים של דמויות וחפצים הם לא בצבע אחיד/אפורים מגעילים אלא בעלי משטחים מגוונים וריאליסטיים לא? אז צריכים עוד אחד שמצייר את הטקסטורות למשחק = מעצב 2D. אבל רגע, יש גם קולות שעושים! תראה לי משחק אחד שאת כל הקולות בו עשו המתכנת ואפילו עוד מישהו מהאנשים שהזכרתי למעלה. = עורך לסאונד ומישהו שאותו יקליטו (=גם יש עלויות אולפן, למשחק רציני אף אחברה לא תקליט עם מיקרופון של שיחות בנט-מיטינג). עכשיו, כל אחד מאנשי המפתח האלה, תכפיל. יש משחקים שיש רק 2 מתכנתים, יש כאלה שיותר. וכל האנשים למעלה זה רק לתוסף לסימס למשל או משחק פשוט, למשחק ריאליסטי, כמו פיפ"א למשל, לוקחים גם פעלולנים שמבצעים כל מיני פעולות שיהיו במשחק ומקליטים את התנועות שלהם (=גם השכרת מכשור יקר). כמו כן, בוודאי שמים לב שכל אחד מאנשי המפתח מיומנותו בתחום שונה. אז זהו, שיש גם תת תחומים פה. אומן תלת מימד טוב אחד יתמחה במידול (יצירת ועיצוב אובייקטים, מבחינת קווי מתאר) ואחר יתמחה בהנפשה (ליישם תנועה) ריאליסטית. כאשר כל אלה צריכים לעבוד יחד, ועם המתכנתים, מה שאומר שיש מפיקים שמתאמים בין כולם... בנוסף, כל אחד מאנשי המפתח האלה לא לוקח משכורת רעב, בלשון המעטה. לא פשוט העניין, גם מבחינת עלויות. (וזה עוד תהליך הפיתוח בלבד, בלי להזכיר אפילו הפצה, פרסום, תמיכה וכו')

פורסם

מה הבעיה? פשוט תסתכלו על הקרדיטים בסוף המשחק ותראו כמה אנשים היו מעורבים בתהליך הייצור שלו.

פורסם
  • מחבר

בתור מתכנת חובב, זה ממש לא רק המתכנת והבוס שלו. מי מייצר את הדמויות והאובייקטים? (מבחינת תלת מימד) = עוד דמות מפתח ביצירת משחק - Modeler. אבל כל אותם מודלים של דמויות וחפצים הם לא בצבע אחיד/אפורים מגעילים אלא בעלי משטחים מגוונים וריאליסטיים לא? אז צריכים עוד אחד שמצייר את הטקסטורות למשחק = מעצב 2D. אבל רגע, יש גם קולות שעושים! תראה לי משחק אחד שאת כל הקולות בו עשו המתכנת ואפילו עוד מישהו מהאנשים שהזכרתי למעלה. = עורך לסאונד ומישהו שאותו יקליטו (=גם יש עלויות אולפן, למשחק רציני אף אחברה לא תקליט עם מיקרופון של שיחות בנט-מיטינג). עכשיו, כל אחד מאנשי המפתח האלה, תכפיל. יש משחקים שיש רק 2 מתכנתים, יש כאלה שיותר. וכל האנשים למעלה זה רק לתוסף לסימס למשל או משחק פשוט, למשחק ריאליסטי, כמו פיפ"א למשל, לוקחים גם פעלולנים שמבצעים כל מיני פעולות שיהיו במשחק ומקליטים את התנועות שלהם (=גם השכרת מכשור יקר). כמו כן, בוודאי שמים לב שכל אחד מאנשי המפתח מיומנותו בתחום שונה. אז זהו, שיש גם תת תחומים פה. אומן תלת מימד טוב אחד יתמחה במידול (יצירת ועיצוב אובייקטים, מבחינת קווי מתאר) ואחר יתמחה בהנפשה (ליישם תנועה) ריאליסטית. כאשר כל אלה צריכים לעבוד יחד, ועם המתכנתים, מה שאומר שיש מפיקים שמתאמים בין כולם... בנוסף, כל אחד מאנשי המפתח האלה לא לוקח משכורת רעב, בלשון המעטה. לא פשוט העניין, גם מבחינת עלויות. (וזה עוד תהליך הפיתוח בלבד, בלי להזכיר אפילו הפצה, פרסום, תמיכה וכו')

בתור מישהו שהיה פעם חובב סימס, כל מה שיש לי להגיד זה "אז זהו, שלא!"

בסימס כל אובייקט מורכב מ 4 תמונות, פחות אם יש סימטריה, יש לו תפריט שקל מאוד להכין בעזרת תוכנה פשוטה, וצלילים. זה הכל! יש אובייקטים מסובכים יותר כמו ארון שנפתח שדורשים 4 אנימציות, גם כן לא משהו רציני. לא צרך modeler ושטויות. לגבי הדמויות, כולו טקסטורות, המודלים כבר קיימים, 3 לכל מין מהמבוגרים ו 1 לכל מין מהילדים. לא משנים את זה כדי שהבגדים יתאימו לכולם. וגם עם פרסום, הפצה, וכו' כמות העותקים שהם מוכרים מאפשרת למכור את זה ב 25 ש"ח עם רווח נאה.

פורסם

התוספות לסימס הן יוצאות דופן, החברה פשוט יודעת שמי שיקנה את המשחק ב 25 ש"ח יקנה אותו גם ב 200 ש"ח, אז הם דופקים קופה.

פורסם

בקשר לשאלה של פותח הת'רד,אז כן.

הפתרון בהחלט בהורדת מחירים,קח לדוגמא את iTunes. אפל מצאו מכרה זהב חדש בגלל המחירים הנמוכים.

ועוד משהו לכמה אנשים שמורידים משחק ואז מוחקים אחרי 5 דקות כי הוא מגעיל,בשביל זה יש דמו,אין צורך לתמוך בכל מני קבוצות פריצה למיניהן.

פורסם

זה מזכיר לי את הסיפור של המוזיקה הלא חוקית.

מלא אנשים התלוננו על זה שהמחירים יותר מדיי יקרים

אז כולם אמרו למה לי לקנות שאני יכול להוריד מKazaa או תוכנת P2P אחרת.

כולם צחקו על זה אבל!

שזה יצא! זה עשה טונה של כסף! נכון עדיין אנשים מורידים מKazaa ומשאר תוכנות P2P. אבל יש את אלו שהתלוננו על המחיר והיום הם משלמים את ה0.99c ומקבלים את השיר שהם רוצים. ויש גם הרבה אנשים שבמקום להשתמש בKazaa ישלמו את ה0.99C ויקנו את השיר אפילו שבkazaa אפשר להוריד בקלות.

נכון יש הרבה דברים שונים בין משחקים לבין מוזיקה אבל הדבר העיקרי הוא שמישהו עשה משהו! ובגלל זה הם עשו קופה שמנה מאוד! ועוד יעשו!

וחברות המשחקים במקום שתנסה. הרי המצב לא הולך להשתנות. הם צריכים לנסות להוריד את המחירים ולתת תקופת זמן! הם הצליחו שישארו עם המחיר הזה ושיעשו את הקופה שלהם. לא הצליחו שיחזירו את המצב לקדמותו!

אני משחקי רשת כמו BattleField וUt2003 וCall Of duty ואת ה Pro Soccer 3 ואם הם היו במחיר של 50שקל +-הייתי הולך לקנות! ועוד כמה משחקים טובים שיצאו ויצאו.

תמיד ימשיכו להוריד פיראטים זה בטוח! אבל אני בטוח שאחרי הורדת מחירים במקום שיקנה אחד ב220 משחק

יקנו 10 ב50-60 שקל את המשחק!

שזה יוצא רווח יותר טוב.

אם הם חושבים שהאזרח פתאום יקבל מצפון ויפסיק עם הפיראטיות יש להם טעות חמורה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים