עבור לתוכן

איזה סמארטפון לקנות? (סביב 2000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני רוצה לקנות לעצמי סמארטפון. העולם הזה די חדש לי (היו לי רק טלפונים פשוטים בשנים האחרונות), אז אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור אחד שיתאים לי. עשיתי קצת שיעורי בית, והכנתי רשימת דרישות שאני מחפש בסמארטפון:

- מסך גדול (4.3" נראה לי גודל טוב לשימוש, צפייה וגלישה, גם 4" יהיה בסדר) ואיכותי (שיראה טוב תמונות/סרטים, עד כמה שאפשר לצפות מסמארטפון)

- שיעבוד בצורה חלקה, שלא יתקע או יקח לו הרבה זמן להעלות אפליקציות (אני מניח שזה מושפע מצד אחד מכח עיבוד חזק, ומצד שני ממערכת הפעלה לא עמוסה, ותכנון טוב)

- אודיו טוב, שיוכל לשמש כנגן מוזיקה איכותי (זה דוקא משהו שחשוב לי, אעדיף לקחת טלפון קצת יותר חלש אבל עם איכות שמיעה טובה, מאשר מכשיר חזק יותר עם איכות שמיעה פחותה)

- GPS, חריץ זיכרון, זמן סוללה סביר, איכות שמיעה טובה בשיחה וכו'... שלא יהיה חסר בטעות משהו שכבר נחשב סטנדרטי.

- מערכת הפעלה - נראה לי שעדיף אנדרואיד, ושתהיה אפשרות לעדכן גרסאות בעתיד.

- צילום תמונות ווידאו באיכות טובה - פחות קריטי לי, פשוט יהווה יתרון קל.

- משקל - לא אכפת לי שיהיה כבד יחסית. אנשים בוכים ש-150 גרם זה כבד? נקבות, שילכו להתאמן בחדר כושר, ירימו משקלים אמיתיים! :P

- מחיר - כתבתי סביב ה-2000 שקל, כי אני יכול לשלם 2500 שקל לסמארטפון, אבל אני מחפש גם יחס טוב של עלות-תועלת. כלומר, אני אהיה מוכן לשלם 2500 עבור סמארטפון שהוא ממש הרבה יותר טוב מסמארטפון ב-2200, מוציא זיקוקים, מכין קפה וכו'. אבל אם הסמארטפון היקר רק קצת יותר טוב מהזול יותר, אעדיף לקחת את הזול יותר, ולחסוך את הכסף.

הסתכלתי קצת בזאפ ומצאתי כמה מועמדים לרכישה: Galaxy S2, Arc S, Xperia Play, Sensation XE, Evo 3D, Atrix 4G

כולם די דומים מבחינת מפרט טכני, על הנייר, השאלה היא איך הם במציאות?

הגלקסי הוא המלך הנוכחי, הסנסיישן טוען לכתר, האטריקס זול מכולם ולא נופל מהם בהרבה על הנייר... הבחירה קשה.

לכן רוב הדרישות שלי הן לגבי השימוש (איכות מסך, הפעלה חלקה, איכות שמיעה, איכות צילום וכו'), לגבי איך הם מתפקדים בפועל. אז אשמח לשמוע מכם על חווית השימוש שלכם מהטלפונים האלה, וכמובן שאני פתוח להמלצות נוספות.

אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור, ולמצוא את הטלפון שיענה על הדרישות שלי בצורה הטובה ביותר, שתגרום לי להיות הכי מרוצה שאפשר מהקניה.

תודה מראש :)

פורסם

לדעתי אם אתה תתקין הרבה אפליקציות אז עדיף SGS2, אם לא אז Sensation XE (למרות שבגלקסי מסך יותר טוב)

פורסם
  • מחבר

השאלה שאני שואל היא האם הגלקסי או הסנסיישן האלה, ב-2500 שקל, הרבה יותר טובים (עונים על הדרישות שלי טוב יותר) מ-Arc S שעולה 1800 או אטריקס 4G שעולה 1700 שקל?

ההפרש במחיר הוא 700-800 שקל, וזה הפרש משמעותי לדעתי. 2500 שקל זה מחיר של מחשב חדש וסביר, ואני עדיין לא רגיל לרעיון שטלפון עולה כמו מחשב. האם הבדל בביצועים ביניהם מצדיק את ההבדל במחיר, או שהזולים יותר רק קצת פחות טובים?

פורסם

אם אתה תתקין הרבה אפליקציות אז לדעתי אתה צריך הרבה זכרון (גם איכסון וגם RAM), וזה יש למכשירים של 2500 ש"ח, (אני מגיע ל 500MB של שימוש ב RAM), אם לא אז גם ב 1700 מספיק טובים (אם מספר חסרונות מעבר לזיכרון, כמו מסך פחות איכותי, אם זה חשוב לך)

פורסם
  • מחבר

בנוגע לזיכרון - מהמפרטים שראיתי, גם לטלפונים הזולים יותר יש הרבה זיכרון - 1 GB פנימי וחצי ג'יגה ראם ל-Arc S, והאטריקס בכלל מפציץ עם 16 ג'יגה (מתוכם זמינים 10.5, ואפשר להוסיף עוד עם כרטיס זיכרון) ועוד 1 ג'יגה RAM, נתונים דומים לטלפונים היקרים יותר.

בינתיים אני נוטה לכיוון האטריקס באמת, לא רק כי הוא הכי זול, אלא בעיקר כי הוא נותן תמורה טובה מאד למחיר (מסך טוב, פעולה חלקה, זמן סוללה ארוך - ממה שהצלחתי למצוא ברשת). והגימיק של להפוך אותו לנטבוק יכול להיות חביב :)

פורסם

לדעתי אם אתה תתקין הרבה אפליקציות אז עדיף SGS2, אם לא אז Sensation XE (למרות שבגלקסי מסך יותר טוב)

מה הקשר בין הרבה אפליקציות למכשיר?

אישית אני חושב שה-arc s הוא המכשיר הטוב ביותר עד 2000 שח היום בפער דיי גדול.

גם האטריקס וגם ה-Sensation עבים וכבדים ממנו ב-20 אחוז או יותר. ובפער הזה, ההבדל כבר מורגש בכיס.

ה-arc s נותן כל מה שצריך ממכשיר חכם ברמה הכי גבוה, במחיר סביר יחסית, וזול בכמעט 30 אחוז מ-SGS2 שלא טוב ממנו ב-30 אחוז.

על ה-Sensation אין מה לדבר לדעתי, כי הוא כבד מאוד וזמני הדיבור שלו פחות טובים מהארק.

האטריקס אופציה יותר טובה, אבל וותיק יחסית, ולא יקבל שדרוג ל-ICS.

היתרון של הארק S , שהוא יקבל שדרוג רשמי ל-ICS ויתמוך מלא בעברית.

נ.ב. הגימיק של המחשב באטריקס דיי מוגבל, ומכל מה שיצא לי לקרוא על זה - זה נשאר בגדר גימיק ולא יותר

פורסם

יש לך גם את המוטורולה Razr X910, המגיע עם חומרה דומה ל S2. אבל:

מסך יותר איכותי. רזולוציה ב 19% גבוהה יותר. (יחסית ל S2)

מצלמה פחות איכותית. (העדשה)

חיבור מיני HDMI (החסר ב S2)

כ.מסך מעט פחות מהיר. (בערך 12% הפרש)

יותר דק (1.4mm)

יותר ארוך (5.4mm)

יותר רחב (2.8mm)

יותר כבד (11 גרם)

דפדפן יותר מהיר (בגרסה הנוכחית 2.3.5)

הבטריה מעט חזקה יותר, ופנימית - לא ניתנת להוצאה, כמו באייפון.

הסלוט של כ.הזכרון, נמצא בצד ומוגן ע"י מגן איכותי, ולא מתחת לבטרייה. (לידו ממוקם כרטיס ה micro usim)

נראה לטעמי הרבה יותר טוב ויוקרתי. ובנוי מחומרים יותר חזקים, לעומת הפלסטיקה של ה S2. (אלומניום, פלדה וקוולאר)

שניהם ישודרגו רשמית לאנדרואיד 4. לגרסה חדשה יותר בעתיד, (אנדרואיד 5?) לדעתי ניתן לסמוך יותר על מוטורולה, בהתחשב בהיסטוריה של סמסונג, יחסית להיסטוריה של מוטורולה. ובהתחשב בכך שחטיבת הסלולר של מוטורולה נרכשת ע"י גוגל.

המחיר דומה בישראל בחנויות הפרטיות. אצל הספקיות הסלולאריות - ה Razr הרבה יותר זול, ולכן ינתן זיכוי מופחת ע"י המפעיל הסלולארי באם אתה קונה בחנות פרטית. (בסביבות 30 שח יותר זול לחודש)

עבדתי כשבוע עם ה Razr, כדי לבודקו. מכשיר מעולה בסה"כ. בחרנו בו לשידרוג מכשירי החברה, ונקבל אותם בקרוב.

לגבי ה Arc S שהוזכר כאן. כיום, בגרסת האנדרואיד הנוכחית, הוא אפילו עדיף על פני שניהם. אבל בגרסת האנדרואיד 4, הוא יהיה נחות לשניהם מבחינת ביצועים, עקב ליבה אחת בלבד, יחסית ל2 ליבות במכשירים המדוברים למעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות שלכם :)

אישית אני חושב שה-arc s הוא המכשיר הטוב ביותר עד 2000 שח היום בפער דיי גדול.

גם האטריקס וגם ה-Sensation עבים וכבדים ממנו ב-20 אחוז או יותר. ובפער הזה, ההבדל כבר מורגש בכיס.

ה-arc s נותן כל מה שצריך ממכשיר חכם ברמה הכי גבוה, במחיר סביר יחסית, וזול בכמעט 30 אחוז מ-SGS2 שלא טוב ממנו ב-30 אחוז.

על ה-Sensation אין מה לדבר לדעתי, כי הוא כבד מאוד וזמני הדיבור שלו פחות טובים מהארק.

האטריקס אופציה יותר טובה, אבל וותיק יחסית, ולא יקבל שדרוג ל-ICS.

היתרון של הארק S , שהוא יקבל שדרוג רשמי ל-ICS ויתמוך מלא בעברית.

נ.ב. הגימיק של המחשב באטריקס דיי מוגבל, ומכל מה שיצא לי לקרוא על זה - זה נשאר בגדר גימיק ולא יותר

תיארתי לעצמי שהליבה הבודדת בארק תהווה חיסרון.

ניחשתי שהשימוש בלפדוק עם אטריקס לא יהיה בדיוק סוס עבודה, אבל זה יכול להיות נחמד בשביל לראות סרט או לגלוש באינטרנט בהיעדר מחשב.

יש לך גם את המוטורולה Razr X910, המגיע עם חומרה דומה ל S2. אבל:

מסך יותר איכותי. רזולוציה ב 19% גבוהה יותר. (יחסית ל S2)

מצלמה פחות איכותית. (העדשה)

חיבור מיני HDMI (החסר ב S2)

כ.מסך מעט פחות מהיר. (בערך 12% הפרש)

יותר דק (1.4mm)

יותר ארוך (5.4mm)

יותר רחב (2.8mm)

יותר כבד (11 גרם)

דפדפן יותר מהיר (בגרסה הנוכחית 2.3.5)

הבטריה מעט חזקה יותר, ופנימית - לא ניתנת להוצאה, כמו באייפון.

הסלוט של כ.הזכרון, נמצא בצד ומוגן ע"י מגן איכותי, ולא מתחת לבטרייה. (לידו ממוקם כרטיס ה micro usim)

נראה לטעמי הרבה יותר טוב ויוקרתי. ובנוי מחומרים יותר חזקים, לעומת הפלסטיקה של ה S2. (אלומניום, פלדה וקוולאר)

שניהם ישודרגו רשמית לאנדרואיד 4. לגרסה חדשה יותר בעתיד, (אנדרואיד 5?) לדעתי ניתן לסמוך יותר על מוטורולה, בהתחשב בהיסטוריה של סמסונג, יחסית להיסטוריה של מוטורולה. ובהתחשב בכך שחטיבת הסלולר של מוטורולה נרכשת ע"י גוגל.

המחיר דומה בישראל בחנויות הפרטיות. אצל הספקיות הסלולאריות - ה Razr הרבה יותר זול, ולכן ינתן זיכוי מופחת ע"י המפעיל הסלולארי באם אתה קונה בחנות פרטית. (בסביבות 30 שח יותר זול לחודש)

עבדתי כשבוע עם ה Razr, כדי לבודקו. מכשיר מעולה בסה"כ. בחרנו בו לשידרוג מכשירי החברה, ונקבל אותם בקרוב.

לגבי ה Arc S שהוזכר כאן. כיום, בגרסת האנדרואיד הנוכחית, הוא אפילו עדיף על פני שניהם. אבל בגרסת האנדרואיד 4, הוא יהיה נחות לשניהם מבחינת ביצועים, עקב ליבה אחת בלבד, יחסית ל2 ליבות במכשירים המדוברים למעלה.

הרייזר באמת נשמע כמו כל מה שאני מחפש בסמארטפון... עכשיו אני צריך להחליט ביני לבי עצמי אם אני מוכן לשלם את ההפרש בינו לבין האטריקס (שהוא כ-900 שקל כרגע) בשביל לקבל מכשיר עדכני יותר ומתאים יותר למה שאני רוצה.

אני רואה שהטלפון יצא ממש לא מזמן. יש טעם לחכות חודש בערך בשביל שהמחיר ירד ב-100-200 שקל?

אנדרואיד 4 זה ICS אם אני מבין נכון? מתי הוא אמור לצאת?

אני מתכוון לקנות את הטלפון מחנות פרטית, מן הסתם. הבעיה אצלי היא שאני לא מדבר הרבה בטלפון (סדר גודל של חצי שעה בחודש) אז אין לי טעם לקחת מסלול עם החזרים על זמן שיחה ולהשתמש בניתוק זיקה, לכן אני מסתכל בעיקר על מחיר המכשיר עצמו.

פורסם

מה הקשר בין הרבה אפליקציות למכשיר?

הקשר הוא שאפליקציות שרצות ברקע (זיכרון RAM) תופסות הרבה מקום. יש לי SGS2 אם 1GB RAM ולפעמים אני מגיע ל 500-600MB של שימוש, במכשירים כמו Arc S אם חצי ג'יגה זאת יכולה ליהיות מגבלה.

גם הזיכרון הפנימי חשוב, יש אפליקציות של 50MB, ומשחקים של 200MB, ככה ש 1GB יכול להגביל.

ולא כל האפליקציות ניתנות להעברה לכרטיס זיכרון, וחלקן שכן עוברות, עובדות בצורה מוגבלת.

פורסם

הרייזר באמת נשמע כמו כל מה שאני מחפש בסמארטפון... עכשיו אני צריך להחליט ביני לבי עצמי אם אני מוכן לשלם את ההפרש בינו לבין האטריקס

אם המצלמה ואיכות המסך חשובים לך, תקנה רייזר (גם המעבד יותר מהיר)

פורסם

הקשר הוא שאפליקציות שרצות ברקע (זיכרון RAM) תופסות הרבה מקום. יש לי SGS2 אם 1GB RAM ולפעמים אני מגיע ל 500-600MB של שימוש, במכשירים כמו Arc S אם חצי ג'יגה זאת יכולה ליהיות מגבלה.

גם הזיכרון הפנימי חשוב, יש אפליקציות של 50MB, ומשחקים של 200MB, ככה ש 1GB יכול להגביל.

ולא כל האפליקציות ניתנות להעברה לכרטיס זיכרון, וחלקן שכן עוברות, עובדות בצורה מוגבלת.

ולמה שתרצה להריץ יותר מ-5-6 אפליקציות במקביל?

פשוט תסגור חלק ותחסוך לעצמך כאב ראש מיותר

900 שקל זה לא סכום קטן, בטח ביחס ל-1800 שעולה המכשיר השני

ושום דבר ממה שנאמר פה לא שכנע אותי שצריך להשקיע יותר כסף מהארק S.

הליבה הבודדת מספיקה מעל ומעבר לכל מה שתרצה לעשות, ועובדה שעד היום אנשים בכלל לא שמו לב שיש עוד ליבה לא פעילה ב-SGS2.

אלא אם אתה מקבל החזר מלא לחלוטין על הטלפון, זה פשוט בזבוז מיותר להוציא יותר מהמחיר של הארק נכון להיום.

עוד שנתיים כשתחליף מכשיר, הביצועים של כל הניידים שעלו בדיון הזה יראו קרובים ממה שהם היום

פורסם

לא באתי לשכנע אף אחד, כל אחד והצרכים שלו...

בגלל זה שאלתי אותו מה השימושים, אם כל התכונות האלה לא חשובות לו אז באמת חבל לזרוק 900 שקל.

יש לי כמה גדג'טים ותוכנות שרצות ברקע ואני ממש לא מעוניין לסגור אותם (חוץ מזה שהן לא נסגרות בצורה רגילה) רק הדפדפן יכול לצרוך 100MB, תלוי באתר...

לי היה חשוב שיהיה מסך איכותי, ומצלמה 1080P. כשיצא אנדרויד 4, השימוש בליבה השניה יהיה מורגש.

פורסם

לי יש razr כי לא נתנו לנו בעבודה את הgalaxy. אני במוטורולה solutions שזה לא מחובר יותרלmobility וגם בעבר לא היה להם שם טוב מדי אצלינו (בכלל לא היינו בקשר איתם גם אז). בסך הכל שידרוג ענק יחסית למירס שהיה לי מיקודם (היה לו bluetooth וכרטיס זיכרון שהיה שידרוג ענק על המירס הקודם). אני לא חושב שהחברה שלי מתעסקת בכלל עם מוצרים לשוק הפרטי.

אני כבר חקרתי את ההבדלים בין galaxy s2 ו הrazr כדי ליעץ לאשתי מה לקחת( בני משפחה יכולים לקחת galaxy) היא החליטה בהתחלה galaxy ואני הייתי מרוצה מההחלטה (נחמד כשיש שני סוגים). בגדול מה ששמעתי שהחיסרון הגדול ביותר של הgalaxy s2 זה המיקרופונים. הרבה אמרו שלא שומעים טוב וגם הוא לא מקליט אודיו טוב. בrazr החסרונות העיקריים הם שאי אפשר להחליף סוללה (לא הרבה עושים את זה אבל יש שצריכים) וחוץ מזה הוא לא מספק מתח בחיבור OTG שיכול להיות פקטור אם אתה רוצה לחבר אליו דיסק נייד, מקלדת או עכבר.

אני הייתי רוצה לחבר מקלדת ובגלל זה הייתי מעדיף את הגלקסי שזה יותר קל בו. יש תחנת עגינה לrazr אבל היא די יקרה (100$ :screwy: מה כבר יש שם usb hub וכבל מאריך). יש דרך להפעיל את ה OTG של ה razr אבל זה לרוב מצריך מקור מתח של 5V/2A מבחוץ USB hub ו y-cable - בקיצור סיפור מהפטרה. יכול להיות שהם לא ניסו מספיק.

בקשר לעמידות של הrazr ראיתי רק סירטון אחד שהפילו אותו מגובה - מגובה הכתף על המסך עם פגיעה בכביש שבר את המסך קצת . מישהו גם זרק אותו ממדרגות אבל לא מצאתי את הסרטון המדיוק. לא כדאי להתעלל בו יתר על המידה מדובר על טלפון עם מסך גדול וזה לא מכשיר צבאי או משהו. אני מאמין שהdefy יותר ישרוד.

יש לנו בעבודה הרבה עם הarc ומישהו כבר הספיק לשבור לו מסךו (תהיה בטוח שכל האנשים פה כבר יודעים על זה) והוא עוד נפל מגובה סביר עם מגן מסך על פינה. מישהי אחרת אמרה לי היום שהיא כבר הספיקה להפיל את הarc שלה כמה פעמים ולא קרה לו כלום. בקשר למצלמה היא לא מרוצה אבל היא בעלת DSLR אז יש לה כנראה סטנדרטים גבוהים. את המצלמות אפשר להשוות בgsmarena אבל אני לא בטוח כמה הבדיקות שלהם טובות כי הם מצלמים לרוב פוסטרים ולא דברים אמיתיים. עדיין הבדיקת וידאו שלהם נראת לי בסדר. עדיף לנסות את המכשיר ולהחליט. יש עוד מישהו עם הarc שאמר לי שהוא לא מרוצה מהמצלמה והוא התרשם לטובה מהסרטים שצילמתי עם הrazr. עדיין למרות שאנשים לא מרוצים מהARC המצלמה שלו נחשבת לטובה .

יש לי את הטלפון איזה שבועיים 3 . הדברים שחיברתי /ניסיתי עליו אליו עד כה בהצלחה (אני די בטוח שלSGS2 גם לא יהיו בעיות):

- מקלדת bluetooth : מתחברת אוטומטית היא קצת קשה להגדרה אבל זה בטח בגלל המקלדת

-עכבר bluetooth - קצת בעיתי לסינכרון (בטוח בגלל העכבר) אבל עובד מראה חץ על המסך ומאפשר שימוש בטלפון - לחצן שמאל נגיע , לחצן ימין אחורה (לא מצאתי איך לשנות) , אמצעי זה תפריט.

-מטען נייד (סוללה) עם יציאה של 350mA - נראה שהוא נטען בסדר ממנו הטלפון אומר שהוא מחובר למטען והוא רוקן לי את הסוללה אז כנראה שזה עובד. היה לי מכשיר אחר (smartq v5 ) שדרש הרבה יותר זרם וגם אכל סוללה בלי סוף.

- dosbox - ניסיתי גם את a (חינם) וגם את an (בתשלום) והוא מריץ master of magic וxcom די טוב. עדיין לא ניסיתי משחקים אחרים.

- bsplayer - יש להם כרגע בעיה עם acceleration בגרסה הנוכחית (בדקתי וזה לא רק אצלי). בsoftware זה עובד בסך הכל עובד חלק אבל נתקע אחרי איזה חצי שעה אבל זה כנראה בגלל התוכנה או הרשת . אני חושב שהוא תומך בMKV (די בטוח בזה) בזמן שהטלפון עצמו לא תומך.

- smart actions (בלעדי) - ניסיתי נחמד אבל פחות שימושי ממה שהם מפרסמים

- motocast (חיבור למחשב מרוחק) - מישהו הראה לנו את זה היום איך הוא מתחבר למחשב בבית ומזרים סרטים לרוב החברות יש משהו כזה . הוא אמר לי שזה לא מזרים HD אבל אולי אפשר לקשר אותו לנגן שיכול. אני אישיתי עוד לא ניסיתי.

- אפליקצית רשתות חברתיות שבאה עם המכשיר - בעיתית כי לקח לי המון זמן להגדיר אותה (הוא רצה בכוח להשתמש בחבילת 3G ) ועכשיו אני חושב שהיא הפסיקה להסתנכרן. יש לי facebook אבל אני בקושי משתמש בו . חשבתי שאולי זה יעזור לי להשאר מקושר אבל האפליקציה הזאת צולעת לי...(אולי שיניתי איזה הגדרה בfacebook - חשבתי שזה אמור להיות קל שם אבל גם לי קשה לבין איך להגדיר את החשבון)

אין לי שום אינטרס להטעות מישהו. יש מישהיא שלקחה את ה LG optimus black שבסך הכל מרוצה ויש מישהי שלקחה את הdefy ומרוצה. אפשר היום להשיג מכשירי android ישנים שהם לא כאילו חלשים (מעבדי 700-800 מגה) והמחיר שלהם נמוך עד מצחיק. אם מתקינים עליהם rom אפשר להגיע לביצועים סבירים ביותר איתם.

הrazr והSGS2 הם מכשירים גדולים וכדאי לבדוק אם נוח לך להחזיק אותם. אולי יש לי ידיים גדולות אבל אני מודה שהrazr קצת גדול מדי עדיין לא משהו שמפריע במיוחד.

פורסם

אם עדיין לא ירדת ממכשיר חד ליבה לדעתי ה Nexus S הוא המשתלם ביותר בינהם.

ביחד ל Arc המסך קצת יותר קטן (4" לעומת 4.2") אך הוא אמולד, עדכון ה ICS שלו כבר כמעט פה והממשק המקורי תמיד מתקבל בברכה.

הנקסוס מגיע עם 16GB זכרון היישר מהקופסה ומונע את הצורך בכרטיס נפרד (הוא גם מבטל את האפשרות של כרטיס אך מנסיוני 16GB מספיק לרוב האנשים).

החסרון היחידי של הנקסוס היא המצלמה הסבירה מינוס שלו, והמסך שלו אולי קצת יותר עדין לשריטות (לא משהו שמגן מסך לא יפתור).

אפשרות נוספת היא ללכת על הסנסיישן המקורי, היתרונות של ה XE לא מצדיקים את המחיר הגבוה לדעתי.

אם ההתלבטות היא בין גלקסי או רייזר אישית הייתי נוטה לגלקסי כיוון שההבדלים בינהם קטנים למדי ולגלקסי יש כנראה את קהילת המפתחים הגדולה ביותר בעוד שזו של הרייזר, לפחות עכשיו, לוקה בחסר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים