עבור לתוכן

מעונין לרכוש לומיה 800, ויש לי שאלה.

Featured Replies

פורסם

מאולתר ולא נוח ככל שיהיה - אם זה משהו חד פעמי שצריך לעשות - אולי שווה לשקול. אם זה משהו שדי חוזר על עצמו - עדיין לא כדאי לדעתי.

• תגובות 35
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ברור לי אם ממש יש מקלדת עברית, אבל יש איזה פתרון שנכנסים לאתר אינטרנט עם מקלדת וירטואלית, מקלידים וקופי-פייסט...

פורסם

אם אכן זה המצב לדעתי זה פיתרון גרוע במיוחד שמייתר את כל המחשבה לקניית המכשיר הזה

פורסם

בניגוד למה שאחרים אומרים לך, אני אתן לך דעה קצת שונה.

מצד אחד אני כמוך לא צר אופקים ולא פאןבוי של אייאואס או אנדרואיד.

אנשים בדרך כלל גם מי שמגיב פה לא מסוגל לראות מטר מהכשיר שלו ומעט מאוד אנשים שהם אובייקטיבים כי הם נפלו מצד אחד בשיווק ופרסום, מצד שני בסימפטיות לאנדרדוג, מצד שלישי דעות קדומות והליכה אחרי העדר כמו שנהוג לעשות בישראל בכל תחום.

וזה למה אתה תלך לבית קפה ותראה 90% אייפונים על השולחנות של האנשים.

לא שזה רע כן? אייפון מכשיר נהדר שעונה על רוב הצרכים של רוב המשתמשים, אבל באותה נימה רוב מי שלקח את זה היה כי לחבר שלו יש, כי ההוא התלהב, כי דחפו לו במפעיל הסלולרי, או כי סתם רצה סמארטפון וזה הכי מוכר.

(יש לי חבר עם אייפון 4 שרק מסתכל על מכשיר אחר לעומת האייפון ואומר איכס בלי לגעת בו אפילו, ועוד כמה אנשים שאני מכיר שאותו דבר ובלי יוצא מן הכלל לכל החברים שלי ו85% ממי שאני מכיר יש אייפון 3ג'יאס עד 4אס).

עכשיו הלומיה מכשיר טוב מאוד, עם חומרה בסדר גמור, מצלמה טובה וסוללה בערך כמו אייפון 4.

אין לו מצלמה קידמית שזה סטנדרט אבל אם לא תשתמש בה אז זה לא רלוונטי.

הווינדוז פון גם מערכת נהדרת, קצת חסרת צבעים בשבילי אבל נהדרת וחלקה יותר מאייאואס ואנדרואיד, לא שזה הבדל רציני כי האייפון חלק מספיק וכך גם האנדרואידים החדשים.

אבל, אני לא הייתי ממליץ לקנות מכשיר עם ווינדוז פון כרגע משתי סיבות:

1) כמו שאחרים אמרו הקהילה אפילו העולמית קטנה מידי ויש עוד קצת זמן עד שהיא תתפתח לרמה מינימלית, אני מעריך עניין של כמה חודשים.

2) אם אין תמיכה בכתיבה בעברית אין מה לדבר בכלל אלא אם כן אתה אוהב לכתוב רק באנגלית.

גם אני משתמש בתפריטים באנגלית והכל באנגלית בדיוק כמו בווינדוז, שאני לא סובל את האנשים שמתקינים ווינדוז בעברית וההתחל בצד השני.

לא אסטטי לא נוח, וגם במכשיר הסלולרי אני רוצה מכשיר באנגלית אבל שמסוגל לקרוא ולכתוב בעברית בלי התחכמויות.

וזהו. אם לחוץ לך עכשיו מכשיר חדש הייתי ממליץ על אלטרנטיבות אחרות, אבל אם אתה קונה סתם בכדי להתנסות והכסף לא משחק הרבה אצלך, לך על זה המכשיר הזה הוא טוב בגדול למרות הכל.

פורסם

להיות שונה מאחרים זה אחלה - כל עוד אתה לא עושה את זה רק כדי להיות שונה.

מי שלא הבין : לקנות את הלומיה זה אחלה אם אתה באמת אוהב אותו מאוד, צריך בדיוק כזה, העיצוב שלי מדבר אלייך בטרוף ואתה לא מוצא את "מקומך" עם אנדרואיד ו\או IOS ויש משהו ספציפי בלומיה שכן מספק אותך מהבחינה הזו. אבל לקנות את הלומיה רק כדי לא לקנות אנדרואיד או IOS זה טיפשי כי לפחות כרגע ובעתיד הנראה לעיין אלו מערכות הפעלה הרבה יותר מבוססות מכל הבחינות שגם מתאימות לצרכן הישראלי (עברית בכל צורה אפשרית כולל תפריטים)

פורסם

ברור וזה למה לא המלצתי לקנות עכשיו את המכשיר הנ"ל :)

פורסם

בניגוד למה שאחרים אומרים לך, אני אתן לך דעה קצת שונה.

מצד אחד אני כמוך לא צר אופקים ולא פאןבוי של אייאואס או אנדרואיד.

אנשים בדרך כלל גם מי שמגיב פה לא מסוגל לראות מטר מהכשיר שלו ומעט מאוד אנשים שהם אובייקטיבים כי הם נפלו מצד אחד בשיווק ופרסום, מצד שני בסימפטיות לאנדרדוג, מצד שלישי דעות קדומות והליכה אחרי העדר כמו שנהוג לעשות בישראל בכל תחום.

וזה למה אתה תלך לבית קפה ותראה 90% אייפונים על השולחנות של האנשים.

לא שזה רע כן? אייפון מכשיר נהדר שעונה על רוב הצרכים של רוב המשתמשים, אבל באותה נימה רוב מי שלקח את זה היה כי לחבר שלו יש, כי ההוא התלהב, כי דחפו לו במפעיל הסלולרי, או כי סתם רצה סמארטפון וזה הכי מוכר.

(יש לי חבר עם אייפון 4 שרק מסתכל על מכשיר אחר לעומת האייפון ואומר איכס בלי לגעת בו אפילו, ועוד כמה אנשים שאני מכיר שאותו דבר ובלי יוצא מן הכלל לכל החברים שלי ו85% ממי שאני מכיר יש אייפון 3ג'יאס עד 4אס).

עכשיו הלומיה מכשיר טוב מאוד, עם חומרה בסדר גמור, מצלמה טובה וסוללה בערך כמו אייפון 4.

אין לו מצלמה קידמית שזה סטנדרט אבל אם לא תשתמש בה אז זה לא רלוונטי.

הווינדוז פון גם מערכת נהדרת, קצת חסרת צבעים בשבילי אבל נהדרת וחלקה יותר מאייאואס ואנדרואיד, לא שזה הבדל רציני כי האייפון חלק מספיק וכך גם האנדרואידים החדשים.

אבל, אני לא הייתי ממליץ לקנות מכשיר עם ווינדוז פון כרגע משתי סיבות:

1) כמו שאחרים אמרו הקהילה אפילו העולמית קטנה מידי ויש עוד קצת זמן עד שהיא תתפתח לרמה מינימלית, אני מעריך עניין של כמה חודשים.

2) אם אין תמיכה בכתיבה בעברית אין מה לדבר בכלל אלא אם כן אתה אוהב לכתוב רק באנגלית.

גם אני משתמש בתפריטים באנגלית והכל באנגלית בדיוק כמו בווינדוז, שאני לא סובל את האנשים שמתקינים ווינדוז בעברית וההתחל בצד השני.

לא אסטטי לא נוח, וגם במכשיר הסלולרי אני רוצה מכשיר באנגלית אבל שמסוגל לקרוא ולכתוב בעברית בלי התחכמויות.

וזהו. אם לחוץ לך עכשיו מכשיר חדש הייתי ממליץ על אלטרנטיבות אחרות, אבל אם אתה קונה סתם בכדי להתנסות והכסף לא משחק הרבה אצלך, לך על זה המכשיר הזה הוא טוב בגדול למרות הכל.

אף אחד פה לא כתב שום דבר רע על הלומיה או על WP7 (להפך, אמנם לא התנסיתי איתה אבל היא נחשבת ע"פ ביקורות שונות למערכת מצוינת), נאמר פה בדיוק מה שאתה כתבת - חוסר תמיכה בעברית ברמה בעייתית מאוד וקהילת פיתוח קטנה למדי.

פורסם

למען האמת גם הלומיה 800 הוא לא מכשיר כזה מיוחד ..

http://www.samsung.com/us/mobile/cell-phones/SGH-I937OKAATT

מעבד של 1.4Mhz ,מסך SAMOLED+ 4.3" הוא דק ניראה כמו בחירה דיי חכמה .. מה שכן סמסונג לעומת נוקיה היא לא הכלבה של מייקרוסופט .

פורסם

סליחה יואב זה לא היה משהו אישי זה היה מופנה לאותם אנשים כמו שתיארתי וכמובן מי שלא מתנהג ככה זה לא מופנה אליו :)

ולזה שמעליי, בדומה לגוגל ובשונה מאפל, מייקרוסופט יצרו בעיקר מערכת שמשווקת לחברות שמעוניינות לשווק אותה, עם הייחוד, השוני היתרונות והחסרונות.

כמו שHTC מייצרת מכשירים מיוחדים משלה, סמסונג או מוטורולה, כך גם נוקיה.

המערכת אותה מערכת אבל לכל חברה את הגימור והטאצ' שלה.

אחד ירצה 3.7 אינטצ' עם איכות הבניה של נוקיה והשני ירצה מכשיר כמו שסמסונג יודעים לייצר.

זה שחברה כמו נוקיה שפעם הייתה מספר אחת (ואגב נכון גם לסוף 2011 מערכת הסימביאן עדיין שולטת בשוק העולמי) עשתה טעויות והלכה בדרך שהפילה אותה לא אומר שהיא לא יכולה לקום.

זאת לא סתם חברה קקיונית שניסתה את מזלה ולא הצליחה, זאת חברה עם בסיס שעם הכוון הנכון והגישה הנכונה יכולה לחזור להיות אחת מהשולטות.

ורק לשם הבהרה אני לא מעריץ של נוקיה והסיבה היחידה שיש לי מכשיר של נוקיה כרגע זה כי קיבלתי אותו במתנה ובכל זאת אני מרוצה והוא מספיק לי (c7 עם symbian belle).

פורסם

לנוקיה היה בסיס ,והבסיס הזה עזב אותה כשהוא הבין עד כמה מטומטמת החברה הזאת וכל מה שהיא עושה בשנים האחרונות,לנוקיה אין בסיס ,לנוקיה יש מכשירים סופר זולים שמריצים סימביאן ובגלל זה גם אתה רואה את נתח השוק של מערכת ההפעלה הזאת כזה גבוהה עדיין,חוץ מזה שלנוקיה היו הרבה מאוד הזדמנויות לקום חזרה,אבל כל פעם הם עשו טעות אחר טעות ועוד טעות ,וכל פעם שהם החליפו מנכ"ל הוא עשה יותר טעויות מהקודם,אז כן ,נוקיה אולי היתה חברה מובילה אבל היא הובילה את עצמה לרמה של חברה קיקיונית שזורקת לכל כיוון אפשרי רק כדי להשאר רלוונטית במשחק ולא כי מישהו בחרה הזאת באמת מבין איך לנהל חברה כמו שצריך,איכות הבנייה של נוקיה ? מה ההבדל בין "איכות הבנייה" של נוקיה לבין זאת של אפל לדוג' ? המכשירים של סמסונג גם לא רעים מהבחינה הזאת רק שהם עשויים פלסטיק מה שגורם לרוב מסיבה שאני בכלל לא מבין לצעוק את הטענה "לסמסונג חר* איכות בנייה" ,גם המצלמות של נוקיה ,זה לא שלתחרות אין מצלמות טובות ,לאייפון 4 היה מצלמה מעולה לזמנו ,ה4S עם החיישן של סוני עומד בראש הטבלה לצד מכשירים נוספים ,גם לARC S ולSGS2 יש מצלמות לא רעות בכלל ..

ואני עדיין לא בטוח שלהיות Microsoft's bitch זה רעיון חכם כל כך ,זה לא שלמייקרוסופט יש איזה סופר הנהלה ,גם החברה הזאת עושה מספיק טעויות,הZune הוא אחת הטועיות הכי גדולות שלהם ,כשאצל אפל רעיון הוא כשלון גמור הם פשוט עוזבים אותו כדי לחסוך לעצמם בושות ולא לבזבז כסף,אבל הם פשוט היו חייבים למשוך ומלשוך את המכשיר הזה שאולי מבחינה כללים לא היה גרוע וכנראה גם היה מעולה אבל פשוט לא שווק כמו שצריך ולקח להם קצת יותר מדי זמן עד שמישהו הבין שאין סיבה להמשיך לדחות את הבלתי נמנע עד שלבסוף הפסיקו את הייצור.. נוקיה היא כמו RIM רק מנכ"ל אחד פחות ... במקרה של RIM זה לא שני מוחות טובים מאחד,אלה מנכ"ל אחד דפוק טוב משני מנכ"לים דפוקים ...

פורסם

אתה אומר דברים מכעס בלי הרבה פרופורציה מאחוריהן.

לא יודע מה נוקיה עשתה לך ואם אפל משלמים לך, לא השוואתי באיכות בניה של נוקיה לזו של אפל, אני דיברתי באופן כללי.

אני מסכים שנוקיה עשתה טעויות, אבל אפשר גם להבין למה חברה מסויימת רוצה להיות מיוחדת ולא לשים אנדרואיד כשם שאפל היא ייחודית משלה.

לנוקיה עדיין יש קהילה גדולה ולאמר לך את האמת, כשאני קיבלתי טלפון עם סימביאן 3, באמת הבנתי כמה נוקיה פישלה, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, אני מריץ סימביאן 4 או בשמה בל, וזה הבדל של שמיים וארץ מכל בחינה.

יש ברשותי מכשיר עם 256 ראם ומעבד 680 מגה הרץ שמתקרב במהירותו מאוד לאייפון 4 ואני לא מגזים ואין לי שום אינטרס לאף צד.

אם הם היו מוציאים את בל כשאייפון 4 יצא, אז נוקיה עדיין הייתה מתחרה ראויה, אבל כרגע נשאר לה רק לרוץ בכל הכוח ולהדביק את הפער מהבחינה הזאת.

עכשיו מבחינת ווינדוז פון אני לא יודע עד כמה המהלך הזה חכם מצידה, רק הזמן יגיד.

מה שבטוח שזאת מערכת עם פוטנציאל ענק.

פורסם

איך בדיוק מכשיר עם מסך של 640X360 , מעבד ARM11 מיושן בתדר נמוך עם 256MB של זיכרון ומאיץ גראפי חלש יכול להתחרות במכשיר עם Cortex A8 במהירות של 850Mhz ,512MB של RAM וSGX535 ,ועוד עם iOS שמאוד חסכונית בצריכת המשאבים ועוברת אופטימזציה בלי סוף ככה שהמכשירים שמריצים אותה עם מעבד חד ליבתי של 800Mhz או דו ליבתי עם אותו התדר יכולים להתחרות בלי בעייה עם מכשירים בעלי מעבד בתדר של 1Ghz עם ליבה דומה.. בחייך שני המכשירים האלו בכלל לא באותה הליגה.. :kopfpatsch:

פורסם

א. אתה מוזמן לצאת מהראש של הפאנבוי - איפה אמרתי שהוא יכול להתחרות?

המכשיר שלי הוא לא מכשיר דגל, גם כשהוא יצא הוא לא היה מכשיר דגל והוא לא היה באותה קטגוריית מכיר.

ב. אתה מומחה סימביאן ומתכנת ראשי שאתה יכול לדעת כמה המערכת של נוקיה עברה אופטימיזציה וחסכונית למכשיר?

אם מכשיר עם מעבד חלש וזכרון מועט לעומת מכשיר אחר, מגיע למהירויות כמעט דומות למכשיר חזק יותר, כנראה שהמערכת עברה אופטימיזציה מאוד חריפה. אותו משקל כמו אייפון 4 מכשיר עם 800 מגה הרץ שמתחרה במכשירים עם 1 ג'יגה הרץ.

אני לא מתכוון יותר לדבר על הנושא הזה הוא לא קשור לדיון וכמו שזה נראה אתה אוהב לקטול כל מה שהוא לא אפל, בעוד אני משבח אבל גם מצליח לראות גם מעבר ולא לפסול אחרים על הסף.

פורסם

התנסית פעם עם אייפון 4 ? כי התעסקתי די הרבה עם c7 עם בל והוא לא כל כך קרוב לאייפון.

פורסם

רק חבל שעדיין הC7 וכל הסדרה שמבוססת על החומרה העתיקה מרגישה כמו עגלה עם חמור בהשוואה לאייפון 4 שהוא מכונית מנהלים יוקרתית עם מנוע V6 ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים