עבור לתוכן

מעונין לרכוש לומיה 800, ויש לי שאלה.

Featured Replies

פורסם

כרגע המכשיר לא תומך בעברית, אבל במידה ואגלוש באתרים בעברית, השפה תוצג כמו שצריך או כג'בריש?

מה לגבי הודעות בעברית אפשר לקרוא אותן?

יש אפשרות להתקין עברית או לחילופין מקלדת בעברית בשביל לכתוב הודעה למשל?

אני לא מבין למה נוקיה ממתינה כל כך הרבה זמן בשביל לעברת אותו, לפי מה שקראתי רק בעוד 6 חודשים הוא יגיע רשמית לאארץ, זה פשוט לא חכם.(בלשון המעטה.)

יש מישהו כאן בפורום עם מכשיר שכזה?

• תגובות 35
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי האתרים בעברית והודעות טקסט - אתה יכול לבדוק, בקלות, ולדווח לנו.

לגבי התקנה של מקלדת עברית - מי יודע, אני בספק אם יש פה מישהו עם מכשיר כזה. עדיין אין למכשירים הללו קהילה בארץ ולכן בכל הנוגע לתמיכה כזו או אחרת בשפתנו - לא להיות אופטימי (כרגע לפחות).

פורסם

^^

גם לא קהילה בינ"ל :lol:

למה אתה רוצה לקנות מכשיר שכזה?

פורסם

^^

כי "נוקיה החברה הכי טובה בעולם" ועוד כזה "שמריץ Windows .. "

ועד כמה שאני זוכר כרגע לפחות אין בכלל תמיכה בעברית בWP7 .

פורסם

ועכשיו ברצינות, עזוב אותך מלקנות מכשירים כאלו לא משנה עד כמה טובים הם - מכשיר (היום לפחות) ללא קהילה לא יצא ממנו להיט גדול. אני כמובן מדבר על קהילה בינלאומית וכמובן גם לקהילה (קטנה ככל שתהיה) בארץ. תן לאחרים להיות שפניי הנסיון. רכוש אחד ממכשירי האנדרואיד או איפון אם זה הכיוון

פורסם

ועכשיו ברצינות, עזוב אותך מלקנות מכשירים כאלו לא משנה עד כמה טובים הם - מכשיר (היום לפחות) ללא קהילה לא יצא ממנו להיט גדול. אני כמובן מדבר על קהילה בינלאומית וכמובן גם לקהילה (קטנה ככל שתהיה) בארץ. תן לאחרים להיות שפניי הנסיון. רכוש אחד ממכשירי האנדרואיד או איפון אם זה הכיוון

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה לך על העצות שלך, הם טובות, אבל כרגע אני קצת משוחד, אבל גם זה גבולי.

^^

לשאלתך:

ראיתי תמונות קראתי ביקורות/השוואות מול טלפונים אחרים, ואני ממש מבסוט מהחומרה ומהביקורות של המשתמשים האחרים.

דבר שמפריע לי, שהוא רק 3.7 אינץ', אם הוא היה 4 זה היה מושלם.

מלבד זה, המכשיר יפהפה, מערכת הפעלה מדהימה, מסך מדהים, עם חווית משתמש יחודית ומקורית, הכל רץ כלכך חלק.

מה גם שיש לו GPS מובנה של נוקיה. ובאמת בשבילי זה די והותר.

כרגע אני שוקל את הקניה בכובד ראש, ובוחן אי אילו דברים.

אני מהרהר אם הלומיה 900 יהיה שווה את ההמתנה.

כי "נוקיה החברה הכי טובה בעולם" ועוד כזה "שמריץ Windows .. "

אתה מבואס מהאייפון או משהו? מה הקטע עם המירמור?

פורסם

החומרה מיושנת.

המערכת לא בשלה. (אם כבר מייקרוסופט הלכו עם הפירות, נשתמש במטאפורה מעולם הפירות)

המכשיר לא מתאים לשימוש בישראל (מבחינת שפה, אולי חנות האפליקציות חסומה בארץ ושאר בעיות בסגנון).

מה מדהים במערכת? איך שהיא נראית? יש דרכים (פשוטות- רק להוריד אפליקצייה) להפוך כל מכשיר אנדרואידי להיראות, להרגיש ולהגיב כמו WP7. נראה לי שגם לאייפון יש משהו.

מהירות? כל מכשיר מודרני אחר יהיה מהיר.

חווית משתמש ייחודית ??? מה זה בכלל אומר?

מכשיר יפה? אין מכשירים יפים אחרים? ממש עכשיו, סגן-נשיא החטיבה התעשייתית של אפל, ג'ונתן אייב, מקבל תואר אצולה מהוד מעלתה המלכה.

GPS של נוקיה? סלח לי, אבל לביטויי הזה אין משמעות כלל. אתה מתכוון לתוכנה? מה כ"כ טוב בתוכנה של נוקיה? אני בטוח ש-Waze (לדוג') טובה יותר. והיא אפילו מדברת בעברית.

גם הלומיה 900 יסבול מאותן הבעיות המצויינות לעיל.

אין עניין של מרמור, נוקיה היא (ממזמן) לא חברה מובילה וטובה. היא שוקעת. טובעת ליתר דיוק. אלו החיים. או המוות, תלוי איך תסתכל על זה. אין שום סיבה הגיונית לקנות מכשיר מוזר שכזה.

בסופו של דבר, אם נדלקת על המכשיר, אולי הוא אפילו יתאים לך כמו כפפה ליד. רק תוודא קודם שאתה מודע למגבלות שלו, ומודע (היטב) לאלטרנטיבות.

כאשר דג שוחה נגד הזרם, צריכה להיות לו סיבה טובה, נחישות והרבה כוח רצון.

פורסם
  • מחבר

החומרה מיושנת.

תכל'ס שי, בשביל לגלוש לאתר או לצפות בסרטון, לדבר ושימוש מצוי, למה אני זקוק ל2 ליבות? האייפונים למינהם, וכל השאר, שמשתמשים בהם בהנה גם היום, ליבה אחת. אז בגלל שמישהו החליט לדחוף 2 ליבות אוטומטית המכשיר שלי לא יהיה שווה? ממש לא, אבל בהחלט לאהכי חזק, והשימוש שלי הוא פשוט לחלוטין.

המערכת לא בשלה. (אם כבר מייקרוסופט הלכו עם הפירות, נשתמש במטאפורה מעולם הפירות)

בהחלט, היא עדיין לא תומכת ב2 ליבות, רק באפולו הם יכניסו תמיכה בריבוי ליבות, ובאמת לעניות דעתי, למה זקוקים לטלפון עם 2 ליבות, כל שכן 4, אבל זה העתיד, ואין בעיה עם זה. אולי רק לי זה ניראה מוזר כי אני לא ממש "מנצל" את הפלאפון.(בלי משחקים, מקסימום חידונים וטריוויה) כך או כך, המערכת עובדת חלק להפליא.

המכשיר לא מתאים לשימוש בישראל (מבחינת שפה, אולי חנות האפליקציות חסומה בארץ ושאר בעיות בסגנון).

אני דווקא, בטלפון הנוכחי משתמש בתפריטים באנגלית,אבל עם יכולת לקרוא ולהשיב בעברית, וזה מה שחשוב לי, לקרוא ולהשיב בעברית.

מה מדהים במערכת? איך שהיא נראית? יש דרכים (פשוטות- רק להוריד אפליקצייה) להפוך כל מכשיר אנדרואידי להיראות, להרגיש ולהגיב כמו WP7. נראה לי שגם לאייפון יש משהו.מהירות? כל מכשיר מודרני אחר יהיה מהיר.

יהיה מהיר כי הוא 2 ליבות, וזאת הגדולה של המערכת הזאת, שהיא עושה בדיוק אותו הדבר(שימוש בטלפון, לא באנצ'ים) על ליבה אחת, עד השידרוגים האחרונים, לא IOS ולא אנדרואיד היו כאלה חלקלקות, השתרגו חומרתית ותוכנתית. אז לא פייר להשוות.

חווית משתמש ייחודית ??? מה זה בכלל אומר?

אהבתי את הרעיון המקורי של המערכת עם האריחים, אייך שהכל מתעדכן והמידע זמין ללא מאמץ. זה נשמע זניח, אבל המערכת הזו עושה רושם טוב, ואפילו נהדר.(וזה לא הערכה אישית, אלא תיאור של קונים, שמאושרים עם המערכת.)העובדה שיצרו אפליקציה ל2 המערכות המובילות, שמחקה את המערכת, זה אומר דרשני.

מכשיר יפה? אין מכשירים יפים אחרים? ממש עכשיו, סגן-נשיא החטיבה התעשייתית של אפל, ג'ונתן אייב, מקבל תואר אצולה מהוד מעלתה המלכה.GPS של נוקיה? סלח לי, אבל לביטויי הזה אין משמעות כלל. אתה מתכוון לתוכנה? מה כ"כ טוב בתוכנה של נוקיה? אני בטוח ש-Waze (לדוג') טובה יותר. והיא אפילו מדברת בעברית.

בסך הכל ציינתי שמראה שלו יפהפה, העיצוב שלו נקי ופשוט רענן יותר מגלקסי 2 או אייפון.GPS מובנה של נוקיה אומר שיש לי ג'יפיאס מובנה, ואוכל להוריד מפות מעודכנות לכל ארץ שאחפוץ, בחינם. והוא תלת מימד. וזה כל מה שהתכוונתי לומר, לא השוויתי או אמרתי כלום מעבר לזה.אם כי, WAZE מניסיוני הדל, הוא באמת דבר נפלא, ג'יפיאס מבריק.

גם הלומיה 900 יסבול מאותן הבעיות המצויינות לעיל.

זה למה אני בוחן, וממתין, אני חייב לראות מפרט מאומת שלו, ואז אחליט סופית. אם להתוודות, אני אהיה מאוכזב אם הוא יתגלה כנפילה, אבל, אני חייב למצות הכל לפני שאקנה.

אין עניין של מרמור, נוקיה היא (ממזמן) לא חברה מובילה וטובה. היא שוקעת. טובעת ליתר דיוק. אלו החיים. או המוות, תלוי איך תסתכל על זה. אין שום סיבה הגיונית לקנות מכשיר מוזר שכזה.

גם אפל הייתה גוססת ומונשמת פעם, ותיראה איפה היא היום, שום דבר בעולם הזה לא בטוח.

בסופו של דבר, אם נדלקת על המכשיר, אולי הוא אפילו יתאים לך כמו כפפה ליד. רק תוודא קודם שאתה מודע למגבלות שלו, ומודע (היטב) לאלטרנטיבות.כאשר דג שוחה נגד הזרם, צריכה להיות לו סיבה טובה, נחישות והרבה כוח רצון.

*מחייך*

במשפט האחרון תיארת את משתמשי האנדרואיד הראשונים, ותיראה איפה הם היום?

שי תודה רבה לך מקרב לב, אני מודה לך על עזרתך ועצותיך הטובות, מי יתן ואמצא מכשיר, בקרוב.

פורסם

מה דרשני מה?? זה בסה"כ אומר שיש אנשים שאוהבים את העיצוב...

נכון להיום כל מכשיר שהוא לא אנדרויד או אייפון נותן חוויה מסורסת.

כל מה שהלומיה הזה עושה, ניתן לעשות גם באנדרויד למיניהם וגם באייפון (לפחות באותה רמה, אם לא יותר טוב).

ההיפך, לעומת זאת, ממש ממש ממש לא נכון. מכשיר בלי קהילה ובלי אפליקציות זה מכשיר מאד מאד בסיסי: טלפון, אינטרנט, מצלמה ו-GPS.

אולי עוד שנה-שנתיים יהיה לזה מספיק נתח שוק בשביל לקבל הרבה תכנים איכותיים. אבל אולי לא. אישית, אני לא רואה סיבה להסתכן, כי אין שום שכר בצד הסכנה הזאת.

מצד שני, אם אתה מאמין גדול ב-WP7 ורוצה להיות חלוץ בתחום מאיזושהי סיבה עלומה, לך על זה, ושיהיה בהצלחה.

עריכה: יש הבדל גדול בין מי שקונה לומיה למי שקנה אנדרויד בחיתוליה - ה-G1 בזמנו עלה איזה 150$ - לומיה עולה 500+

לקנות מכשיר מגניב חדשני שאולי יצליח ואולי לא ב-600 ש"ח זה לא כזה הימור. 2000 ש"ח?? סיפור אחר לגמרי.

פורסם

חברים, בעולם כמו של היום בו לכל ילדה בת 12 יש אייפון ולכל ילדון יש גלקסי 2, בא בחור ורוצה להוציא מהכיס את המכשיר היחיד שאין לאף אחד אחר.. אני מעריך את זה ואומר לך על זה! אין לי ספק שתהנה ממנו לפחות כמו שתהנה מגלקסי/אייפון... ולפחות תהיה ייחודי (גם אם על חשבון קצת פחות חופש "אפליקציוני" ... ולפי הבנתי זה גם ככה לא הכי קריטי בשבילך).

אני לא מבין את הדיבורים על "הימור"... זה לא שזה מכשיר גרוע. במקרה הכי נוראי יצאו לו פחות אפליקציות... אני לא חושב שמבחינת עדכוני תוכנה נוקיה תשאיר אותו מאחור. וגם אם זה כן "הימור", בואו ניכנס לפרופורציות רגע... זה מכשיר סלולרי לא ביטוח בריאות משלים. תמיד אפשר "להתקע" איתו שנה וחצי ואז לשדרג שוב.

פורסם

אני לא יודע כמה הדבר הזה עולה, אבל הדרישות שלו די צנועות, ולדעתי לשלם המון (אני מניח שזה לא זול) על מכשיר שייתן לו חווית שימוש כמו של SGS1 שנמכר כחדש בכ-1600 ש"ח עם קהילה ענקית מאחוריו וכו' - לא כדאי.

מה גם שצריך לברר טוב טוב כי זה קריטי - אם אין אפשרות לכתיבה וקריאה של עברית, לשלם על המכשיר הזה גם 500 שקל זה לא כדאי

פורסם

דווקא לדעתי ,עדיף לו Nexus S ולא את הSGS ,הNS מריץ ICS עם תמיכה מלאה בעברית,יש לו מסך 4" כמו שהוא בעצמו רוצה,המכשיר מקבל עידכונים,לאנדרואיד יש כמות לא קטנה של אפלקציות ולמכשיר אמורה להיות קהילה גדולה מאוד ,לעומת זאת הSGS ידרוש הרבה עבודה כדי להיות מכשיר סביל בשביל היום יום .

וN0mad,לא יודע איזה ביקורות ראית ,אבל הרבה מכשירים עם ליבה אחת הם מהירים ,לדוג' האייפון 4 ,גם הNexus S לא מכשיר איטי ,ככה שלא רק WP7 עובד "טוב" עם ליבה אחת ..

פורסם

סתם נתתי דוגמא, אני לא היתי קונה היום SGS1 אלא אם כבר אכן את ה-NS

פורסם

מה גם שצריך לברר טוב טוב כי זה קריטי - אם אין אפשרות לכתיבה וקריאה של עברית, לשלם על המכשיר הזה גם 500 שקל זה לא כדאי

אין בעיה עם קריאת עברית (כמדומני היא אפילו מיושרת לימין), הבעיה היא בעיקר בכתיבה, וגם זה יש פתרונות - מאוד מאולתרים ומאוד לא נוחים, אבל קיימים בינתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים