עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחשב שולחני שקט לגלישה מרובת טאבים, וידאו איכותי, virtual box

Featured Replies

פורסם

אשמח לקבל מפרט למחשב שולחני שעובד משמרת עד שתיים ביממה שנותן תמורה טובה מאד לכסף (דהיינו רכיבים שהם דור עד שלושה אחורה ו\או "טובים מספיק") שעונה על הדרישות האלה:

- שקט מאד לסביבה ביתית שקטה (ספק + מאוורר). כמה dB לספק נחשב שקט מספיק?

- כמאה טאבים של FF פתוחים במקביל

- מריץ Win7 כמ"ה ראשית + יובונטו תחת VM לגלישה יומיומית

- ביצועים סבירים (לא יותר, זה לא מחשב של גרפיקאי או צלם !) של כלים גרפיים לעיבוד תמונה, ע"ע פוטושופ וגימפ.

- מציג היטב וידאו HD כולל אפשרות ל 2K, 4K בעתיד. לא תבוצע עריכת או עיבוד וידאו.

- מארז גדול ונוח לפתיחה וסגירה לצורך שאיבת אבק (ללא הרפתקה כל פעם כי המארז מתעוות - רצוי מכסים צדדים נפרדים)

- דיון - האם כדאי להשקיע גם ב SSD לדיסק C (במחשבים שלי תמיד הנתונים על מחיצות נפרדות ו\או דיסקים נפרדים)

- מנסיוני אופק זמן השימוש 3-5 שנים וללא שדרוג משמעותי חוץ אולי מזיכרון, כרטיס מסך חיצוני, מעבד בספק.

עדיפות ללוח אם של אינטל.

בכוונה לא מוגדר תקציב אלא ניתנת ההגדרה בפתיח.

תודה !

פורסם

זה לא מספיק ספציפי, חייבת להיות סביבה תקציבית מוגדרת, בלי זה אי אפשר לדעת לאן לכוון. כן SSD לא SSD, מעבד I3 / I5 / I7, הכל נקבע בהתאם לזה. (סביר שהמקסימום הנדרש פה הוא I5 ולא I7, אבל אי אפשר לדעת אם התקציב בפועל לא מאפשר רק I3).

מומלץ לתת על סקאלה של 1-10 את מידת החשיבות של שקט.

מומלץ להיכנס לסטיקי של המדור לקרוא את השאלו שבו ולענות בהתאם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. עיינתי בהנחיות לפני שהעליתי את השאלה המקורית ונראה לי שהתייחסתי לנקודות שציינת. אני עוסק בחומרה ותוכנה של מערכות משובצות אבל ממש לא מעודכן במחשבים שולחניים . נחדד שוב:

- מערכת שהיא "טובה מספיק" כדי לעמוד בדרישות המינימום הנ"ל, חלקן סובייקטיביות מעט. אין לי מושג מה אני צריך או לגבי רמת מחירים והסיבה שאני שואל היא כדי לחסוך מספר ימי שקלא וטריא ברשת, למשל בחינה של מרכיבים במחשבי מותג שנמכרים לתחום מסויים. באמירה פשטנית יותר "כמה שזה צריך לעלות כדי להתאים לדרישות".

- איני יכול לעדן את הגדרת הרעש, ושאלתי מה נחשב שקט מספיק לסביבה ביתית שקטה וחרישית ללא מזגן

- לגבי SSD - כמו שציינתי עקב הטאבים יש אצלי דפדוף גבוה מול שטחי SWAP בדיסק ולכן אני בודק האם זו חלופה \ השלמה ל RAM גדול ומה היחס הראוי והנכון ביניהם, כולל בחירת סוג וגודל הRAM מול סוג ה SSD

פורסם
  • מחבר

אני רואה שיש קושי לקבל מפרט ע"פ הגדרת הדרישות כנ"ל ולכן נוסיף להגדרה גם רמות מחירים (כולל מע"מ):

- 2K אם זה אפשרי, ואשמח להסבר על מה אני מוותר במקרה זה

- 4K

- 10K

מדובר על מחשב לעבודה, אמין ויציב ככל האפשר (מתח קבוע ומיוצב יש לי !). אני מעדיף מוצרים ברמת איכות (להבדיל מביצועים) בינונית ומעלה ולכן אעדיף מוצר איכותי דור-שניים אחורה מאשר פחות איכותי ועדכני. באותה נימה אני גם לא מבצע אוברקלוקינג למינהו.

פורסם
  • מחבר

אני משער שהעדר התגובות הוא מאחר ואיני בהיר מספיק (מוזר קמעה מאחר ואני מתפרנס מהגדרות ומימוש שלהן, יעני לא רק מדבר אלא גם עושה :) ).

- האם חסרים נתונים כלשהם בהגדרות למעלה לגבי ביצועים מוחלטים, רמות איכות ואופק זמן?

-לחלופין האם יש המלצות על פורומים דומים בארץ או בעולם?

פורסם

אינך מקבל תשובות כי ההודעות שלך רצופות סתירות

תענה על השאלון בסטיקי

פורסם
  • מחבר

א. מכל מלמדי השכלתי - האם תוכל לתת דוגמא לסתירות הנטענת בדרישות הנ"ל?

ב. למרות הנ"ל הנה הנוסח עם תשובה לכל סעיף, ונראה מה עדיין לא ברור:

. מה התקציב המקסימאלי? נענה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נענה

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נענה עם שלוש תשובות

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נענה למעלה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). נענה למעלה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צויין ולא צריך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צויין ולא צריך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? נענה, כולל שאלה להבהרה כמה DB זה "שקט" !

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא, נענה

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. נדרשת תצורה עקרונית וסדרי גודל של מחיר למענה על הדרישות, פחות טופס הזמנה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא, עדיפות ללוח אם של אינטל וגם זה צויין במפורש. כמו שחידדתי כפילוסופיית חיים אני בד"כ מעדיף מוצר נמוך בסדרה גבוהה וחדשה מאשר המיטב של סדרה נמוכה או מוצר ברמת איכות גבוהה יותר אבל דור אחורה.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? נענה במפורש

פורסם

אתה פשוט מסתכל על העניין בצורה טכנית מדי, יתכן בהשפעת העיסוק שלך.

מערכת בעלת יחס ביצועים/מחיר גבוהה נראית ככה פחות או יותר

[table][tr][td]

מעבד:

[/td][td]

INTEL 2310 : CORE I5, S1155, 2.9Ghz - TRAY

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מחיר: ₪842

[/td][/tr][tr][td]

לוח אם:

[/td][td]

INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪501

[/td][/tr][tr][td]

זיכרון:

[/td][td]

TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש !

כמות: 2

מחיר: ₪95

[/td][/tr][tr][td]

צורב DVD:

[/td][td]

LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי

אחריות: שנתיים.

מחיר: ₪112

[/td][/tr][tr][td]

מארז:

[/td][td]

FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3

אחריות: שנה.

מחיר: ₪544

[/td][/tr][tr][td]

ספק כוח:

[/td][td]

SEASONIC S12II 430W (80 PLUS BRONZE) - BULK - זמין במלאי

מחיר: ₪292

[/td][/tr][tr][td]

קרור למעבד:

[/td][td]

SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY

אחריות: שישה חודשים.

מחיר: ₪124

[/td][/tr][tr][td]

דיסק קשיח:

[/td][td]

SAMSUNG F3 500GB SATA2 - מבצע חנוכה ! - זמין במלאי

מחיר: ₪495

[/td][/tr][tr][td]

הרכבת מחשב:

[/td][td]

"הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים

מחיר: ₪82

[/td][/tr] [tr][td][/td][td]

מחיר סופי: ₪3182

[/td][/tr][/table]מבחינת חוזק, מתאים למשימות שרשמת, הספק הספק מעל מה שדרוש כדי לאפשר הוספת כרטיס מסך חיצוני בינוני-חזק בעתיד.

רכיבים שקטים בתוך מארז עם אמצעי בידוד רעש.

לגבי SSD, תלוי בשימוש שלך, אני לא יכול להגיד כן או לא..יתכן ועדיף להגדיל זכרון ל16GB ולעבוד על כונן RAM.

פורסם
  • מחבר

תודה רובי.

זו התשובה שחיפשתי והיא נקודת התחלה טובה לעידון של תוספות והחסרות. כעת אבדוק האם כדאי להשקיע ב SSD, איזה סוג והאם להקצות רק חלק ממנו לדיסק C כאשר היתר משמש לשטחי עבודה פנימיים של מערכת הכונן.

אגב, במערכות הפעלה מודרניות הקצאה מפורשת של דיסק RAM מיותרת בד"כ שכן יש אלגוריתמים דינמיים חכמים מאד להקצאה ואיסוף אשפה של חוצצים לדיסק \ זיכרון בפועל וזיכרון ליישומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.