עבור לתוכן

Asus transformer - להתקין אנטיוירוס?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ראיתי באינטרנט שאנשים מתקינים אנטיוירוס על אנדרואידים.

האם באמת צריך להתקין אנטיוירוס על אנדרואיד או שמספיק פשוט לא להתקין כל שטות מאתרי הורדות?

תודה רבה,

MODY

פורסם

זה שאתה פראנואיד לא אומר שלא עוקב אחריך האנדרואיד. (יצא חרוז)

תוך רגע אפשר להתקין לך תוכנת מעקב על המכשיר.

ולשלוף את האינפורמציה בסבבה דרך אתר אינטרנט.

כל הSMSים.

הקלטת שיחות.

הקלטת ישיבות עסקיות... :o

תנועת GPS.

הכל בעצם.

תיאורטית אם אתה לא מתקין ומריץ שום דבר, ולאף אחד אין גישה לטלפון שלך לרגע לעולם, ואתה סומך על האנדרויד שיגן עליו מEXPLOITS במייל או בדפדפן, אז אתה אמור להיות מוגן.

סמארטפונים הם מכשיר הריגול המתוחכם הנוח והזמין ביותר שקיים על כדור הארץ מאז המצאת הגלגל.

לא עדיף להתקין אנטיוירוס ?

פורסם
  • מחבר

אני שואל בצורה פרקטית.

במערכות הפעלה של מייקרוסופט למשל מצאו המון פרצות (בין היתר כי הן נפוצות מאד) ורב התוכנות שאנשים מתקינים הן לא מאומתות ע"י מייקרוסופט - ולכן חשוב שיהיה אנטיוירוס ופיירוול.

אנדרואיד פחות נפוץ ולכן אני מניח שיש לו פחות וירוסים (וזה מה שאני רוצה לודא מולכם). בנוסף, הרוב המוחלט של התוכנות הן מה- market והן מכילות עשרות אלפי reviews.

אם ממשלה תרצה לעקוב אחרי, אנטיוירוס לא ימנע אצ זה מהם אז אני לא דואג בקשר לזה.

פורסם

כל מה שצריך לעשות כדי להתקין תוכנת ריגול על המכשיר שלך זה להריץ niet/spybott.שקרכלשהוא.www

ואז ללחוץ YES

ולא תחשוד בדבר.

פורסם
אנדרואיד פחות נפוץ ולכן אני מניח שיש לו פחות וירוסים (וזה מה שאני רוצה לודא מולכם).

אנדרואיד היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בסמארטפונים ותופסת נתח מכובד ביותר מכלל הפלאפונים.

וירוסים סלולריים זה תחום חדש שמתפתח בשנים האחרונות ועוד לא מיושם בצורה נרחבת. כדאי שתדע שנוזקות שכאלו נפוצות בכל מערכות ההפעלה הסלולריות. גוגל הורידו לפני זמן מה (זה היה די מזמן) 27 אפליקציות שזוהו כנוזקות, הם מחקו אותם ממכשירים של אנשים. אמנם אנדרואיד נחשבת לפרוצה יחסית (בגלל הפתיחות שלה), אך אין יותר מידי ממה לדאוג.

כאשר אתה מתקין אפליקצייה המכשיר מודיע לך בדיוק למה לאפליקצייה יש גישה. אם אתה רואה משהו חשוד שם- כדאי שתחשוב פעמיים. בדוק את הפידבקים של התוכנה. בדוק את המפתחים. הסתכל על מספר ההורדות.

הדבקה דרך האינטרנט של סמארטפונים עדיין לא כ"כ נפוצה.

וירוסים של מחשב לא יזיקו (או יפעלו) על סמארטפונים ולכן אין למה לדאוג מהכיוון הזה.

למה התכוונת במשפט:

לא להתקין כל שטות מאתרי הורדות
?

אילו אתרי הורדות?

הורדות של PC לא רלוונטיות. הורדות לאנדרואיד עלולות להזיק, אם כי לא שמעתי על זה עדיין (אתה מוזמן לגגל בנושא).

בשלב זה אין יותר מידי מה לדאוג (חוץ מתוכנות הריגול שצצות בכל פינה כרגע, אינני בטוח שאנטיוירוס עוצר אותן), ולכן אתה יכול לנסות להתקין אנטיוירוס כדי להיות על הצד הבטוח ולראות עד כמה זה ישפיע על ביצועי המכשיר. במידה וזה לא משפיע יותר מידי ואתה חושש- תשאיר. אחרת- תסיר.

כמו הרבה פעמים בעניין הוירוסים והנוזקות- חלק גדול מהאחריות היא על המשתמש: אל תעשה שטויות, תנהג בצורה שקולה והסיכויים שלך להינזק נמוכים יותר (כמובן, שזה לא יכול להגן עליך מהכל). עקרון זה תקף גם לנוזקות במחשבים רגילים.

פורסם

אני התקנתי בשביל הניסוי אנטי וירוס על המכשיר. הוא אכל לי 50 מגה מהראם וחוץ מלעצבן אותי בכל התקנה/הסרה של אפליקצייה, הוא לא עשה כלום ומהר מאוד מצא את דרכו החוצה.

כן, יש וירוסים - אבל תהיה זהיר ולא תפגע (בדיוק כמו במחשב - כמה power users אתה מכיר שאשכרה משתמשים בתוכנת אנטי וירוס/פיירוול מעבר למה שמובנה בווינדוס?). כמו ששי אמר - אל תוריד אפליקציות חסרות דירוגים וביקורות, אל תריץ אפליקציות ממקורות עלומים (תוכנות לא חוקיות - יש, או לפחות היו, גרסאות פרוצות של משחקים שהן בין היתר וירוסים), בדוק את ההרשאות של האפליקציה (אם פתאום אפליקציה שבודקת את קליטת ה-GPS מבקשת גישה לשליחת הודעות, תתחיל לחשוד, במיוחד אם זה ממקור אנונימי) ופשוט תהיה זהיר, כמו בכל דבר בחיים.

פורסם
  • מחבר

לשי, אתרי הורדות = אתרי טורנטים שיש בהם תוכנות לאנדרואיד (נהיה פופולארי בטראקרים שונים לאחרונה).

טוב כרגע התקנתי AVG. למישהו יש המלצות על אנטיוירוס זה או אחר?

פורסם

מה גורם לכם לחשוב שעם אנטיווירוס לא יוכלו לעקוב אחריכם?

:pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed:

פורסם

לדעתי כל הנושא הזה בכלל פסיכולוגי. (מעבר לכל שאר הדברים)

אם אתם לא מרגישים בטוחים, שפרו את האבטחה.

פורסם

ועדיין זה שאתה "מרגיש" בטוח זה לא אומר שאתה בטוח

פורסם

ועדיין זה שאתה "מרגיש" בטוח זה לא אומר שאתה בטוח

וודאי שלא, אבל זה מה שיניע או לא יניע אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים