עבור לתוכן

ספרי האזרחות בבתי הספר - שמאלנים ומסיתים כנגד הימין

Featured Replies

פורסם

חתולי האם אני יכול לשאול היכן אתה גר בישראל?

• תגובות 44
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל אתה רק אומר שרוטר לא אמין ללא שום הוכחה. זה שהטוקבקיסטים באתר נוטים לימין אני יודע, אבל מה הופך את הידיעות בו ללא אמינות?

שאלה מצויינת וסוף סוף לענין. אסביר את התרשמותי מהאתר הזה במהלך 10 השנים האחרונות עוד מהזמן שהרב ישעיהו רוטר הקים אותו. (כן, אני יודע שהבן שלו הפעיל והרבה בלינקים מפוקפקים אבל האבא היה צריך לחתום לפחות על הצ'קים כשהבן היה עדיין קטין).

אבל לנושא שהעלית כאן לגבי הספר הזה : בינתיים הסתכלתי קצת. הספר הזה מעיד יותר מכל לא על הסתה נגד הימין אלא על הרדידות וחוסר התבונה של ספרי הלימוד בכלל במערכת החינוך. עזוב כרגע את התוכן ואת ההטיה ה "שמאלנית" אלא בוא תחשוב לרגע שזה ספר שמיועד לבתי ספר להטמעה ולחינוך של אנטי-מדינת ישראל. גם בתור כזה לא ראוי להקרא ספר לימוד, ויש יותר הצהרות ואמירות חסרות פשר והקשר, מנותקות מכל דבר וללא כל יכולת לימוד וחקר. לא ספר אזרחות יש כאן אלא ספר לימוד ודוגמא לאיך אסור לכתוב ספרי לימוד.

הבעיה הזו חוזרת על עצמה בספרים רבים, גם כאלה שנועדו לאינדוקטרינציה ימנית-לאומנית, לא רק אחרת.

לא ברור כיצד צלח המחבר את מכשלת הועדה, או שמא הוא עובד במערכת, שהרי מורים רבים שעובדים במערכת החינוך מוציאים ספרי לימוד לפרנסתם.

ובהערת שוליים לגבי הדף היחיד שהעלית לכאן, אנא תקרא פסקה פסקה ותאמר איזו כשלעצמה אינה נכונה עובדתית והיא עובדתית אינה אמת? עזוב פרשנות ועזוב את ההקשר אלא רק את האותיות והמילים שנאספו למשפט אחד ותגיד לי איזה אינו נכון מבחינת העובדות.

(ושים לב שאני לא מחווה דעה אם זה נכון, תקין, אמת או שקר אלא מבקש ממך לנתק כל משפט לחוד ולהתיחס אליו בלבד)

פורסם

חתולי האם אני יכול לשאול היכן אתה גר בישראל?

אתה יכול לשאול. בטח שאתה יכול לשאול.

פורסם

[סרקזם]אכן מסוג הדברים הראויים בספרי הלימוד.[\סקרזם]

טוען לדעות הימין ?

למה, כי אני מסוגל להבין את המציאות הערבית ובעיית האיסלם המתפשטת ?

כי אני לא שמאלני הזוי מנותק מהמציאות, מסוגל לראות מבעד לשקרים ולמניפולציות, ולא נסחף אחר אשליה קולקטיבית של אנשים קצרי רואי ?

קודם - הצהרת בעבר על כך שאתה אנארכיסט ימני. אז מכאן המסקנה שאתה טוען לדעת הימין. למרות השלילה שיש לטעמי במושג "אנארכיסט" כשלעצמו.

שנית - כי אתה חושב שרק דעת כזו היא ביטוי למסוגלות להבין את המציאות הערבית ובעיית האיסלאם המתפשטת ואילו מי שאוחז בדעות אחרות או אינו מקבל דעת זו הוא מנותק מהמציאות, אינו מסוגל לראות מבעד לשקרים ומניפולציות וכו' וכו'. שכן מיסוד ומהות דעת זו הרי שעמדות שאינן תואמות לדעת זו הן עמדות של שקרים ומניפולציות וכו' וכו'.

המסקנה:

מה שמוכיח על חוסר יכול לראות מבעד לכל דבר אחר או מעבר לתעלת הראיה הצרה של דעה אחת בלבד.

שלדעתך אין בדעת זו משום שקרים, מניפולציות וכו' וכו' ואין באנשים המפיצים דעת זו מהעוסקים בשקרים, מניפולציות וכו' וכו'.

מכאן גם ניתן להסיק כי לדעתך אתה מבין את המציאות הערבית וכו' הרבה יותר טוב מאנשים שלמדו אותה, עסקו בה, והוכיחו שתרמו לעמידת המדינה כנגד מציאות ערבית במשך עשרות בשנים. אכן, צניעות למופת...........

פורסם
  • מחבר

שאלה מצויינת וסוף סוף לענין. אסביר את התרשמותי מהאתר הזה במהלך 10 השנים האחרונות עוד מהזמן שהרב ישעיהו רוטר הקים אותו. (כן, אני יודע שהבן שלו הפעיל והרבה בלינקים מפוקפקים אבל האבא היה צריך לחתום לפחות על הצ'קים כשהבן היה עדיין קטין).

אבל לנושא שהעלית כאן לגבי הספר הזה : בינתיים הסתכלתי קצת. הספר הזה מעיד יותר מכל לא על הסתה נגד הימין אלא על הרדידות וחוסר התבונה של ספרי הלימוד בכלל במערכת החינוך. עזוב כרגע את התוכן ואת ההטיה ה "שמאלנית" אלא בוא תחשוב לרגע שזה ספר שמיועד לבתי ספר להטמעה ולחינוך של אנטי-מדינת ישראל. גם בתור כזה לא ראוי להקרא ספר לימוד, ויש יותר הצהרות ואמירות חסרות פשר והקשר, מנותקות מכל דבר וללא כל יכולת לימוד וחקר. לא ספר אזרחות יש כאן אלא ספר לימוד ודוגמא לאיך אסור לכתוב ספרי לימוד.

הבעיה הזו חוזרת על עצמה בספרים רבים, גם כאלה שנועדו לאינדוקטרינציה ימנית-לאומנית, לא רק אחרת.

לא ברור כיצד צלח המחבר את מכשלת הועדה, או שמא הוא עובד במערכת, שהרי מורים רבים שעובדים במערכת החינוך מוציאים ספרי לימוד לפרנסתם.

ובהערת שוליים לגבי הדף היחיד שהעלית לכאן, אנא תקרא פסקה פסקה ותאמר איזו כשלעצמה אינה נכונה עובדתית והיא עובדתית אינה אמת? עזוב פרשנות ועזוב את ההקשר אלא רק את האותיות והמילים שנאספו למשפט אחד ותגיד לי איזה אינו נכון מבחינת העובדות.

(ושים לב שאני לא מחווה דעה אם זה נכון, תקין, אמת או שקר אלא מבקש ממך לנתק כל משפט לחוד ולהתיחס אליו בלבד)

בלינק יש את כל הספר.

לא ענית למה רוטר לא אמינים.

גם עם עובדות נכונות אפשר להיות מוטה.

לדוגמא (ואל תגיד לי שזאת דמגוגיה, כי זה בדיוק מה שאני מנסה להראות כאן):

יהודים רבים ניסו להונות את ממשלת גרמניה כדי לקבל פיצויים על השואה.

המספר המדוייק של היהודים שנהרגו בשואה אינו ידוע.

המספר 6 מיליון הוא רק הערכה.

מספר בקשות הפיצויים מגרמניה אפילו לא קרוב בסדר גודל ל- 6 מיליון.

לא נמצאו 6 מיליון גופות אחרי השואה (ואפילו לא מסדר גודל דומה)

אפילו ביד ושם הם לא מתקרבים ל-6 מיליון שמות.

חיילים נאצים רבים טוענים שלא הייתה השמדת עם אלא רק הרג לא מתכונן במקומות מסויימים.

במלחמה נהרגו כ- 60 מיליון אנשים, כ-40 מיליון מתוכם אזרחים. רובם המוחלט נוצרים. למה קוראים לזה שואת העם היהודי?

יהודים עצמם עבדו במחנות השונים באירופה, גם בעמדות מפתח.

היו מחנות גם לאנשים שאינם יהודים.

כמה אנשים יכולים להגיד היום "אני הייתי במחנה" ולספר על זה? שואף ל-0.

אלה דברים שאת חלקם אמר אחמדיניג'אד. כל אחד ואחד מהם הוא נכון. אך לא ניתן להסיק מהם שנהרגו פחות מ-6 מיליון יהודים או שהשואה לא התקיימה, למרות שבקריאת העובדות היבשות זה מאד נראה ככה.

חוץ מזה, ימין נצי ומשאל יוני זאת לא ממש עובדה.

פורסם

קודם - הצהרת בעבר על כך שאתה אנארכיסט ימני. אז מכאן המסקנה שאתה טוען לדעת הימין. למרות השלילה שיש לטעמי במושג "אנארכיסט" כשלעצמו.

שנית - כי אתה חושב שרק דעת כזו היא ביטוי למסוגלות להבין את המציאות הערבית ובעיית האיסלאם המתפשטת ואילו מי שאוחז בדעות אחרות או אינו מקבל דעת זו הוא מנותק מהמציאות, אינו מסוגל לראות מבעד לשקרים ומניפולציות וכו' וכו'. שכן מיסוד ומהות דעת זו הרי שעמדות שאינן תואמות לדעת זו הן עמדות של שקרים ומניפולציות וכו' וכו'.

המסקנה:

מה שמוכיח על חוסר יכול לראות מבעד לכל דבר אחר או מעבר לתעלת הראיה הצרה של דעה אחת בלבד.

שלדעתך אין בדעת זו משום שקרים, מניפולציות וכו' וכו' ואין באנשים המפיצים דעת זו מהעוסקים בשקרים, מניפולציות וכו' וכו'.

מכאן גם ניתן להסיק כי לדעתך אתה מבין את המציאות הערבית וכו' הרבה יותר טוב מאנשים שלמדו אותה, עסקו בה, והוכיחו שתרמו לעמידת המדינה כנגד מציאות ערבית במשך עשרות בשנים. אכן, צניעות למופת...........

הלוגיקה שלך הולכת לאיבוד בנבכי חוסר ההבנה.

ועל זה אתה עושה OVER אנליזה.

קובע קביעות על גבי קביעות שלא נקבעו.

לא רק שאתה לא מבין, אתה טועה ועל זה מבסס טעויות נוספות.

OLD CAT הוא ניצי מלשון "נץ" חמורי מלשון "חמור" וחתול מלשון "נקבה".

זה היה מכוון כדי לגרום לך להגיב תגובה אמיתית וכנה למשפטים מהסוג שקיימים בספר אזרחות שעליו הגבת בצביעות.

לא רק שלא הבנת את כוונתי ולא ראית דרך המניפולציה שלי, גם טעית לחשוב שמדובר על התקפה פוליטית ברמה האישית ותקפת חזרה אותי ואת כל מי שמחזיק בדעה ימנית (השונה משלך).

אכן אמירה ראויה למי שמגדיר עצמו כאיש ימין. מייצג נאמנה את מלוא יכולת הביטוי והחשיבה והיקף אוצר המילים של מי שטוען לדעות הימין .

אם זה שמאלני "יוני", אולי גם הנץ אינו ימני.

[סרקזם]אכן מסוג הדברים הראויים בספרי הלימוד.[\סקרזם]

כששמאלני "ניצי" מחזיק בדעות חזקות נגד הימין, ומחפש לתקוף אותם בכל דרך אפשרית, ומקבל במה בספרי האזרחות, מה הפלא שהתוצאה היא זאת:

ספרי האזרחות בבתי הספר - שמאלנים ומסיתים כנגד הימין

REST MY CASE

פורסם

הכי קל לטעון "לא אמין", כך לא צריך להתייחס לגופו של עניין.

אתר רוטר אמין לא פחות מynet, nrg, הארץ, ערוצים 1-2-10, וכל כלי תקשורת שמאלני-ישראלי נוסף.

למעשה אתר רוטר יותר אמין מהם, בעצם העובדה שהוא מביא דיווחים שאותם כלי תקשורת מסתירים מהציבור העיוור שמתעקש לדבוק בהם.

האתר מצהיר בעצמו שלא כל דיווח שמובא על ידי מישהו הוא אכן מדויק, מה שאין כן בתקשורת המיינסטרים שכל מילה שם היא קודש, וכל "תחקיר" הוא אמת צרופה, עד שלא ייתכן שמישהו שם יתנצל על שקרים שנאמרו בשידור (CH10).

לעניין הספר, אין חדש. השמאל שולט בעמדות הנכונות, לכן דעת הרוב הישראלית לא רלוונטית, ולא משפיעה באמת בבחירות.

הפצת שקרים והסתה אנטי ישראלית נכנסת לקטגוריה "חופש ביטוי" ו"חופש עיתונות", ומי שמנסה לחלוק על כך הוא סתם פאשיסט קטן שרוצה שנהיה אירן-רוסיה.

נצלו את יום הבחירות לבילוי משפחתי, או לסתם רביצה מול הטלוויזיה. ההליכה לקלפי שורפת קלוריות ושניות יקרות לשווא.

ביבי ימשיך להתהדר בהמשך מורשתו של שקר-כלשהו, אבל לא יעז לרסס כוורות מחשש לעקיצות. כמוהו רוב ממשיכי-מורשת-שקר-כלשהו.

למזלנו, רוב הנוער מבין לבד מי הטוב, הרע, והאנטי.

פורסם
  • מחבר

Art, רק לשם הבהרה, אני הראיתי למה הספר מסית כנגד הימין. זאת לא סתם גחמה הנובעת ב"רדיפה של השמאל" או משהו כזה.

אגב, בהמשך לנושא:

שיחה עם זבולון אורלב.

http://rotter.net/forum/scoops1/19749.shtml

פורסם

לא מכיר את הספר הזה ספציפית אבל בספר האזרחות שלי, הובאו המון ציטוטים של אנשים וארגונים שכתבו מאמרים בנוגע לזהות של מדינת ישראל. ללא הבנה של הקונטקסט אפשר היה לחשוב שהוא שמאל קיצוני, שמאל , ימין קיצוני וכו'. כמובן שבדר"כ באה השאלה לאיזו אחד מן הדעות השונות לגבי אופייה של מדינת ישראל מתאימה הדעה אבל בעזרת עריכה יפה אפשר לעשות הרבה רעש.

הייתי מציע לך לקרוא את הטור שכתב יאיר לפיד בידיעות אחרון במוסף 7 ימים מ14.12.11 בו הוא לא מתעסק בנטיות של ימין ושמאל, אלא בעיקר במה קורה שמנסים לנפצת את הסיפור שלך למציאות. בין אם הסיפור שלך הוא שיש ערבים טובים, או אם הסיפור שלך שאין עוולות לפלסטינים.

בכללי, עיקר מערכת החינוך מושתת על יסוות שנבנו לפני למעלה מ30 שנה, היסודות הללו היו בעיקר של מאפ"י שעל אף שאני תומך בדעות שלה, אי אפשר להגיד שהיא לא דרסה ומחקה כמה דעות בדרך. לכן מן הסביר שתיהיה נטייה קלה לשמאל, היות והדעות של מפא"י הן שמאל לאומי וזה בערך כמו הדעות שיש למרבית חברי הליכוד שיש להם מוח אז אפשר לומר שמערכת החינוך שלנו ללא שינוי עמוק תיהיה יחסית אובייקטיבית ביחסה לפן הלאומי.

פורסם

............ ללא הבנה של הקונטקסט אפשר היה לחשוב שהוא שמאל קיצוני, שמאל , ימין קיצוני וכו'. כמובן שבדר"כ באה השאלה לאיזו אחד מן הדעות השונות לגבי אופייה של מדינת ישראל מתאימה הדעה אבל בעזרת עריכה יפה אפשר לעשות הרבה רעש.

..................................

...............ללא הבנה של הקונטקסט.......

ההדגשה שלי.

הנה בדיוק ההצבעה על אחד הכשלים הבולטים של מחברי הדבר הזה, לפחות על פי הדף שפורסם.

בין אם רוצים להציג עמדה אחת ובין אם אחרת. בלא קשר לעמדה או לאינדוקטרינציה.

הן הקונטקסט והן השלמות ההיסטורית במופגן ובמכוון מושמטים, באופן כל כך גס, עד שבכלל לא צריך להתיחס לתוכן.

הספר לא ראוי לקריאה, לא כל שכן להיות ספר לימוד שבו יש להציג מספר דעות וזויות השקפה כדי לעורר דיון וענין, וזה ממש בלי קשר לדעה זו או אחרת . ברור מה"חיתוך" של אירועים ומאופן הצגת חלקיקי נתונים במנותק מהקונטקסט מה דעת המחבר, אבל זה כבר לא רלוונטי.

פורסם

בלינק יש את כל הספר.

לא ענית למה רוטר לא אמינים.

גם עם עובדות נכונות אפשר להיות מוטה.

לדוגמא (ואל תגיד לי שזאת דמגוגיה, כי זה בדיוק מה שאני מנסה להראות כאן):

יהודים רבים ניסו להונות את ממשלת גרמניה כדי לקבל פיצויים על השואה.

המספר המדוייק של היהודים שנהרגו בשואה אינו ידוע.

המספר 6 מיליון הוא רק הערכה.

מספר בקשות הפיצויים מגרמניה אפילו לא קרוב בסדר גודל ל- 6 מיליון.

לא נמצאו 6 מיליון גופות אחרי השואה (ואפילו לא מסדר גודל דומה)

אפילו ביד ושם הם לא מתקרבים ל-6 מיליון שמות.

חיילים נאצים רבים טוענים שלא הייתה השמדת עם אלא רק הרג לא מתכונן במקומות מסויימים.

במלחמה נהרגו כ- 60 מיליון אנשים, כ-40 מיליון מתוכם אזרחים. רובם המוחלט נוצרים. למה קוראים לזה שואת העם היהודי?

יהודים עצמם עבדו במחנות השונים באירופה, גם בעמדות מפתח.

היו מחנות גם לאנשים שאינם יהודים.

כמה אנשים יכולים להגיד היום "אני הייתי במחנה" ולספר על זה? שואף ל-0.

אלה דברים שאת חלקם אמר אחמדיניג'אד. כל אחד ואחד מהם הוא נכון. אך לא ניתן להסיק מהם שנהרגו פחות מ-6 מיליון יהודים או שהשואה לא התקיימה, למרות שבקריאת העובדות היבשות זה מאד נראה ככה.

חוץ מזה, ימין נצי ומשאל יוני זאת לא ממש עובדה.

מסכים אתך שגם עובדות נכונות ניתן להציג באופן מוטה, כדי להוביל לכיוון מסוים. גם שאלות וטענות ניתן להציג באופן כזה. גם הדוגמאות שנתת מצויינות להדגים זאת. ראה בהמשך הגבתי למי שציין כי זו דוגמא להצגת חלקיקי דברים מרוכזים באופן שמיועד להכוונה מסויימת מאד, במיוחד כשהדברים מוצגים במנותק מהקונוטציה (ובכל זאת מצאתי גם ליקויים בעובדה).

בגלל שהספר הזה מכוון בצורה בוטה להצגה מאד "מעוצבת" של דברים הגם שכל אחד מהם לחוד הוא עובדה אמיתית, במנותק מההקשר והשייכות ובהעלמת נתונים נוספים שיכולים להציג אותם הדברים באופן שונה לחלוטין, הוא אינו ראוי להיות ספר לימוד. זה נאמר גם בלי קשר לתוכן אלא קודם כל לאופן הבאת התוכן ולצורה הבוטה והגסה המשתקפת מכך, של הטיה והכוונה לחשיבה לכוון מאד מסויים. זה נראה יותר כספר תעמולה לריכוז חצאי נתונים כנגד מדינת ישראל. לא כהסתה נגד הימין. רק בגלל הכשלים הללו אין לו מקום כספר לימוד, שהרי בספר לימוד אמיתי (ולא כזה המיועד להטמעת תעמולה מכוונת) יש להביא מספר דעות, להציג המעטפת והמסגרת בהקשר הכולל של האירועים, ולאפשר חשיבה על האפשרויות השונות. גם כספר לימוד בבית ספר של נציגי תעמולה לפלסטינים לא הייתי מכניס אותו בגלל ליקויים כספר לימוד (להבדיל מספר קריאה או סתם אסופת משפטים חסרי פשר).

לכן כל התיחסות לתוכן עצמו כבר לא רלוונטית וחסרת תכלית. יש רק לבחון כיצד זה זכה להכנס לאיזו תוכנית לימודים, מי המרוויח (יש הרבה כסף במשחק הזה של ספרי לימוד) ולמה יש עוד ספרים דומים בכשלים אלו במוסדות לימוד המקבלים תקציב מהמדינה. אינני מתכוון לתוכן, (למרות שמן הסתם אתה תתנגד שיתנו לתלמידים לקרוא ולחשוב טיעונים דומים גם כשהם מוצגים כחלק ממגוון דעות ובהקשר האירועים המלא). אני מתכוון שספר לימוד כזה שמציג רק עמדה אחת מוגדרת ומכוון לאיזה כיוון שהוא, כולל לכיוון הדתי האתאיסטי הימני השמאלי קדימה או אחורה, הוא לקוי.

לסיכום: לא הסתה נגד הימין. שטות שלא ראויה להתיחסות אף שיש בה הרבה כנגד מדינת ישראל.

אם הבעיה בשימוש במונחי נץ-יונה, אז השימוש הזה מקובל ברוב אומות העולם באופן דומה ולא ברור למה אתה רואה בו הסתה.

לגבי רוטר: אינני מתכוון לנהל דיון כזה כאן. זו עמדתי והרושם שלי מההתנהלות של האתר הזה במהלך השנים.

אם תרצה ברצינות ובכבוד אשמח לפרט בפרטי. אבל זה לא סתם בגלל שלאתר עמדה ימנית מובהקת עד קיצונית.

ויש לכך קשר גם עם הדוגמאות שנתת, על אופן הצגת חלקי ידיעות גם אם חלק כזה כשלעצמו הוא אמת, אבל החלוקה ואופן ההצגה הוא מבסס חוסר אמינות.

פורסם

השמאל מעוות את המציאות בקנאות עיוורת.

עוד מעט יאשימו את המתגוננת מאונס בהתנהגות ניצית תוקפנית ואלימה מתוך רצון לחרחר מלחמה במקום להגיע לשלום בעזרת גישה יונית הידברות והבנה.

ועל האנס יגידו שהוא קורבן של המציאות והוא תוקף רק כדי להתגונן בחולשתו.

ושהנאנסת דרסה לו את החתול לפני כמה שנים וזה מה שהוביל לאיבוד שליטה.

ושבעצם שניהם לא בסדר ושניהם צריכים להפסיק עם זה מיד.

אבל בעיקר הנאנסת אשמה כי יש לה יותר כסף מכונית חדשה ועבודה ניהולית.

וכל זאת למרת שהאנס כתב ספר בו הוא מספר שהוא שונא בחורות שמתלבשות לא צנוע, שהוא שנא אותם כל חייו, ותמיד רצה ותמיד ירצה לאנוס אותם.

אבל את זה אסור להזכיר כי זה יתן לנו הצדקה לעשות לאנס דמוניזציה ואפרטהייד.

פורסם

לא יכלת לנסח יותר טוב התנהגות של בנאדם עם דעות שמאל :)

פורסם

השמאל מעוות את המציאות בקנאות עיוורת.

עוד מעט יאשימו את המתגוננת מאונס בהתנהגות ניצית תוקפנית ואלימה מתוך רצון לחרחר מלחמה במקום להגיע לשלום בעזרת גישה יונית הידברות והבנה.

ועל האנס יגידו שהוא קורבן של המציאות והוא תוקף רק כדי להתגונן בחולשתו.

ושהנאנסת דרסה לו את החתול לפני כמה שנים וזה מה שהוביל לאיבוד שליטה.

ושבעצם שניהם לא בסדר ושניהם צריכים להפסיק עם זה מיד.

אבל בעיקר הנאנסת אשמה כי יש לה יותר כסף מכונית חדשה ועבודה ניהולית.

וכל זאת למרת שהאנס כתב ספר בו הוא מספר שהוא שונא בחורות שמתלבשות לא צנוע, שהוא שנא אותם כל חייו, ותמיד רצה ותמיד ירצה לאנוס אותם.

אבל את זה אסור להזכיר כי זה יתן לנו הצדקה לעשות לאנס דמוניזציה ואפרטהייד.

ואו אז עכשיו ניהינו קורבן של אונס? ניהיינו כל כך חלשים שאתה משווה אותנו לאישה חלשה המותקפת על ידי גבר חזק?

אין לך הרבה אמון בכוח שלנו, אה?, ועצם זה שאתה שזורק אנאלוגיות בשקל בלי שום יכולת לחשוב קדימה, מוכיח את חוסר יכולת

השפיטה של המציאות.

בחייאת, תעשה לעצמך טובה, תקרא את טור הדעה של יאיר לפיד מ"שבעה ימים" האחרון של "ידיעות" 14.12.11. ייתן לך קצת פרספקטיבה

על החיים. למה אתה חושב אנחנו כל הזמן מפסידים במלחמות ההסברה? אנחנו משתמשים באסטרטגיה שחלפה לפני 80 שנה, היא נקראת

"מלחמת חפירות" אנחנו מתחפרים בעמדות שלנו, כי מביאים לנו סיפור אחר, שאנחנו לא אוהבים, וזה מה שאתה עושה פשוט חופר ומתבצר, שנה תקטיקב כי זה לא עובד לך.

אני לא מתכחש לעוולות שנעשות לנו, לא חושב שיש עם מי לדבר כרגע, אני גם לא מתכחש לעוולות שנעשות לפלסטינים, ועדין מאמין שערבי הוא בן אדם (פעם אחרונה שבדקתי לא היו לו קרניים על הראש) ובתנאים נכונים אפשר לעשות שלום. אני גם חושב שאם עשו לנו פיגוע צריך להזכיר להם מי הבוס פה. ושהם בסה"כ יתוש מעצבן.

אז עכשיו לך תגדיר אותי כימני, או לך תגדיר אותי כשמאל סהרורי שחושב שיש עם מי לדבר. או שמאל קיצוני שחושב שהפלסטינים הם קורבן הטלה , או מה? קיצר אצךל אפשר לראות התנהגות קיצונית יחסית טיפוסית, באופן כללי כהגדרתו הימין נוטה להקצנה, מי שלא תומך בי הוא קיצון בעצמו.

פורסם

קשה להתייחס ברצינות לדיון שכותרתו כזו אך בתוכנו אין כדי לבססה. הייתי מחכה לקרוא את הספר במלואו ולא יוצא בהצהרות בומבסטיות. סתם עצה ידידותית..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים