עבור לתוכן

קורא ספרטים אלקטרוני - מישהו מוכן לעשות לי קצת סדר?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי חבר שטס לארה"ב, וחשבתי להתחדש בקורא ספרים אלקטרוני.

חשבתי על טבלט, אבל האמת שאני צופה שרוב השימוש יהיה קריאת ספרים (ו-PDFים טכנים), ולכן דווקא חי הסוללה, המשקל ונוחות הקריאה של קורא ספרים קוסם לי.

אבל... אני לא מבין כלום בשוק הזה כבר שנתיים. לא כל כל יודע מה קיים ומה משתלם.

הקינדל של אמזון - מה האחרון ומה הכי משתלם? הוא "פתוח"? מה החסרונות? אפשר לשים שם כל ספר/קובץ או שחייבים לקנות מאמזון?

מה המתחרים האחרים, ומה הכי משתלם? אני זוכר שיש את ה-נוק ויש את הקורא ספרים של אפל.

מה לגבי טבלט. אני לא מדבר על iPad אלא על קינדל פייר למשל. כמה אני "משלם" פה בחיי סוללה? אני מניח ש...הרבה.

מה המחיר שלהם? יש משהו ממש משתלם פה (לקניה בארה"ב)?

ו...מה לגבי עברית?

אני מכיר את זה שיש ה-eVrit הזה של סטימצקי - זה עוד חי? זה יקר פצצות - לא?

וספרים בעברית (של סטימצקי) - יעלו על הקינדל/משהו אחר?

פורסם

יש את הקוראים של אמאזון, של נוק ושל סוני. אין לאפל קורא אלקטרוני.

אמאזון:

אתה יכול לראות את הדגמים החדשים פה:

http://www.amazon.com/gp/product/B0051QVESA/ref=sv_kinh_0

באופן עקרוני הם מיועדים רק לספרים מאמאזון, אך עם התוכנה המתאימה- Calibre- אתה יכול להביא ספרים מכל מקום ובכל פורמט (התוכנה ממירה הכל להכל).

התוכנה תומכת בכל הקוראים הפופולריים.

בגדול הוראים של אמאזון הכי משתלמים, הדגמים החדשים זולים בצורה מגוחחת ממש.

שים לב- הקינדל לא תומך בעברית וכל כל קורא אחר מלבד ל-evrit, הקורא הנכה והעצוב של סטימצקי. אין לו כמעט ספרים. הוא ממש יקר. הספרים יקרים. הוא גרוע. לא משתלם.

עד כמה מורכבים וכבדים הPDFים הטכניים? הקוראים האלקוטרוניים כיום חלשים למדי ועלולים להתקשות בהצגת מסמכים סבוכים מידי.

טאבלט ממוצע עובד עד 10 שעות, לעומת קורא אלקטרוני שיעבוד לנצח (קוראים אלקטרוניים מצויידים במסך eInk, שלא צורך חשמל [בכלל!] עד שלא תרענן אותו, ע"י מעבר עמוד לדוג'.). לעומת זאת, טאבלט יתמוך בהכל, ויוכל לעשות הרבה יותר מלהראות לך ספרים.

פורסם

אתה צריך את הקורא בעיקר בשביל ספרות או בשביל מאמרים וספרים אקדמאיים?

לפי הרושם שקיבלתי מקריאה ברשת, בשביל קריאת ספרות בהחלט כדאי ללכת על נוק או על קינדל רגיל, בגלל שהמסך שלהם קטן ורוב הספרים באנגלית הם בגודל המתאים.

בשביל מאמרים או ספרים אקדמאיים עדיף כנראה את הקוראים הגדולים יותר, הבעיה היא שהמחיר של אלה מתחיל להיות גבוה בצורה לא פרופורציונלית יחסית לקוראים הקטנים.

פורסם

אמממ

מענין

יש כך וכך

ויש מעקב ;)

פורסם
  • מחבר

לא מדובר במאמרים טכניים עם גרפים ובלאט, אלא ב-PDFים (באנגלית) בכל מיני נושאים שקשורים לעבודה - מספרים על תוכנה וקוד, ספרי ניהול וכו'.

יש שם תרשימים, אבל לא משהו מסובך עם צבעים או לא יודע מה.

מה זה אומר "לפרוץ" את הקינדל? זה הפיך?

לפני/אחרי זה ההעברה של התוכן למכשיר היא פשוט בהעברת קבצים?

ושוב - מה ההבדלים בין הקינדל/נוק/סוני?

פורסם

מה שחשוב זה מה הגודל של ה-PDF-ים, במובן של לאיזה גודל פיזי של דף הם מיועדים. אם הם מתאימים לדפי A4, אז שוב תהיה בעיה להשתמש בקוראים הרגילי של ה-6 אינץ' כי זה פשוט יהיה קטן מדי ו-PDF הוא לא פורמט שיכול לאפשר לך לסדר את הטקסט מחדש כך שיתאים לרמת הזום שלך.

הרושם שלי הוא שהקינדל והנוק הם זולים וטובים (בשביל ספרים עם דפים קטנים), ונבדלים בעיקר בפורמטים שהם תומכים בהם ללא התעסקות (וגם עם התעסקות. לקינדל אפשר להתקין firmware שיאפשר לו לקרוא קבצי djvu, והנוק רץ על אנדרואיד אז תיאורטית אפשר לעשות לו רוט ולהתקין אפליקציות שונות שיאפשרו קריאה של עוד סוגי קבצים).

על הקורא של סוני אני לא יודע הרבה, חוץ מזה שהוא קצת יקר יותר.

פורסם

אגב, קח בחשבון של-e-vrit קיימת אפליקצייה לאייפד, כמו גם לקינדל וכמובן שיש קוראי PDFים, זה גם שיקול מרכזי בבחירה לעניות דעתי.

פורסם

לא מדובר במאמרים טכניים עם גרפים ובלאט, אלא ב-PDFים (באנגלית) בכל מיני נושאים שקשורים לעבודה - מספרים על תוכנה וקוד, ספרי ניהול וכו'.

יש שם תרשימים, אבל לא משהו מסובך עם צבעים או לא יודע מה.

מה זה אומר "לפרוץ" את הקינדל? זה הפיך?

לפני/אחרי זה ההעברה של התוכן למכשיר היא פשוט בהעברת קבצים?

ושוב - מה ההבדלים בין הקינדל/נוק/סוני?

אני לא שמעתי על פריצת קינדל... אני מדבר על ניהול עם התוכנה Calibre, שמאפשרת לך להעביר ספרים חיצוניים למכשיר. ניסיתי להעביר קבצים סתם לקינדל (החדש), לא מוצא אותם. PDFים כנראה כן.

אין צורך לצרוב פירמוור אחר, התוכנה ממירה הכל.

ההבדל...

מחיר, פורמטים נתמכים, חברה, תוכנה, חומרה, גודל, עיצוב... הכל. אני ממליץ על הקינדל- הוא מאוד זול וטוב.

פורסם
  • מחבר

אגב, קח בחשבון של-e-vrit קיימת אפליקצייה לאייפד, כמו גם לקינדל וכמובן שיש קוראי PDFים, זה גם שיקול מרכזי בבחירה לעניות דעתי.

הבעיה בטבלט היא שהמסך יותר מעייף את העיניים ופחות זמן סוללה (ומשקל וכו').

שי, תודה - עכשיו זה יותר ברור.

אז עם התוכנה הזו - אפשרי להמיר PDFים? מה קורה ב-PDFים למה שהוא לא טקסט רגיל?

פורסם

החברה מXDA הוציאו גירסא של IC במתאימה לקינדל של אמזון ככה שיש עוד יתרונות בו. :hat:

פורסם
  • מחבר

לקינדל או לקינדל פייר?

פורסם

לFIRE... הקינדל הרגיל הוא קורא ספרים, הFIRE הוא פשוט טאבלט שמריץ אנדרואיד עם ממשק של אמזון

האנשים בXDA פשוט הפכו אותו לטאבלט אנדרואיד רגיל

אישית, לי יש NOOK COLOR כרגע בדרך מארה"ב אחרי שקניתי אותו בFB במחיר נמוך ל REFUB

פורסם

אני לא חושב שהם ממירים PDF (אין צורך בכלל להמיר אותו), תבדוק באתר החברה. אני מאמין שPDFים אפשר פשוט לזרוק על זיכרון המכשיר.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל מישהו פה אמר שמסכים קטנים ו-PDFים לא עובד ביחד כי הקורא לא יודע לסדר את הטקסט "מחדש" וזה לא נכנס טוב למסך...

פורסם

אם אתה לא ממהר שבוע הבא הNOOK אמור לנחות אצלי, אני אוכל להראות לך את הPDFים שאתה צריך נראים על מסך 7 אינץ בטאבלט אנדרואיד

מה שכן חפש מישהו עם טבלט בסביבה שלך, אותו הנושא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים