עבור לתוכן

לא מצליח לקבל מהירות חיבור מלאה

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני כרגע מנוי בבזק בינלאומי תחת 10 MB ויש לי 2 מחשבים בבית

אחד מחובר אלחוטית והשני ישיר דרך כבל.

המחשב שמחובר אלחוטית מקבל את מלוא המהירות כלומר בכל בדיקת מהירות יוצא 10MB אבל המחשב השני שלי שמחובר דרך כבל כאילו מוגבל או משהו כזה, הבדיקות מהירות לא מצליחות לעבור את ה-5 MB במקרה הטוב, והמהירות גלישה נוראית

מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

היי golla,

יתכנו לכך מספר סיבות:

1. כרטיס הרשת לא תקין

2. בראוטר מוגדר QOS שמחלק את רוחב הפס כך שהמחשב יקבל רק חצי מהמהירות

3. וירוסים או רוגלות המשתמשות ברוחב הפס שלך.

נסה להסיר ולהתקין את כרטיס הרשת דרך מנהל ההתקנים ולאחר מכן בדוק את מהירות הגלישה.

בנוסף,

בצע בדיקה מקיפה של המחשב על ידי אנטי וירוס כאשר המחשב במצב בטוח.

לוטם בזק בינלאומי

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובה,

דבר שני סעיפים 2 ו-3 שציינת נבדקו ונשללו, כמו כן ההסרה והתקנה מחדש של הדרייבר של כרטיס הרשת עדיין מהירות הגלישה נוראית.

ביצעתי בדיקה חוזרת דרך:

http://speedtest.bezeq.co.il/index.html

ואני מקבל שם תוצאות שך 1.2MB 2.5MB וכו...שום דבר מעל 5MB....

ובמחשב השני שלי שמחובר דרך Wifi ה- SpeedTest יוצא תקין על מהירות של 10MB

הקטע המוזר הוא שזה פתאום קרה...אני גולש כמה זמן מה עם חיבור של 10MB ולפני שבועיים ככה התחילו לי הבעיות האלה...

אם וכן יש לי בעיות בכרטיס הרשת מה אוכל לעשות ? הכרטיס רשת שלי הוא מובנה בלוח אם...יש דרך לבדוק שזאת אכן הבעיה ולא משהו אחר...(כמו שאמרתי זה התחיל רק לפני שבועיים לפני זה הכל היה טוב)

תודה רבה.

פורסם

חבר אותו עם כבל למחשב השני. אם המהירות תקינה אז זה בהחלט כרטיס הרשת...תבדוק שהוא מוגדר FULL DUPLEX ולא HALF במקרה

פורסם
  • מחבר

א. כן הוא על FULL דופלקס

ב. אני מנסה לחבר את המחשב השני עם כלב אבל משום מה הוא ממשיך להתחבר דרך האלחוטי, איך אני משנה את זה שהוא יתחבר דרך הכבל ? כי הוא לא עושה את המעבר הזה אוטומטית...

פורסם

תבטל את כרטיס הרשת האלחוטי (נקרא Wireless Network Connection - תעשה לו DISABLE) ואז תראה ב-LOCAL שאתה מקבל אייפי מהראוטר. אז תבדוק.

פורסם
  • מחבר

אין אני משתגע אני לא מצליח לעקוף את זה,

אני נכנס ל- Control Panel > Network and Internet > Network Connections

שם יש לי 2 אייקונים שאחד מהם מבוטל אבל שנייהם נקראים Wireless Network Connection (האחד פעיל ובשימוש)

אני לוחץ עליו כפתור ימני ו-Disable ואז מחבר את הכבל רשת שמחובר ישירות לראוטר, מחבר אותו למחשב וכלום....לא מאתר כלום לא מופיע לי כלום....מה אני מפספס ?

פורסם

יש לך שם LOCAL AREA CONNECTION? הוא פעיל? אולי לא התקנת את הדרייברים של הכרטיס רשת החוטי, או שהוא לא מופעל ב-BIOS

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לפתור תבעיה, לא רציתי להשאיר את הנושא הזה פתוח פה ככה שמי שנתקל באותה בעיה אולי יוכל לנסות את זה:

דבר ראשון שללתי וירוסים רוגלות או כל הגבלה מסויימת היכולה להגרם על ידי תוכנה

דבר שני שללתי את האפשרות של כבל רשת לא תקין, שאם אני לא טועה לא הציעו לי לבדוק את זה

דבר שלישי לא בדקתי את האופציה שהכרטיס רשת לא טוב כי הייתה לי מהירות מלאה רגע אחד ולאחר מכן היא ירדה

מה שלא בדקתי או ניסיתי לעשות (שזה בעצם הפתרון לכל הבעיה הארורה הזאת) הוא זה:

בראוטר יש 4 סלוטים/ חריצים של פורטים שונים, פשוט חיברתי את הכבל לחריץ/פורט/סלוט מספר 2 והבעיה נפתרה.

מסתבר שאין לי מושג איך אבל חריץ מס' 1 לא תקין ואיך שהוא מגביל לי תמהירות, הכבל חובר לחריץ מס' 2 הרצתי בדיקת מהירות ו-וואלה 10MB

Download של 1.2 MB פינוק, הכל חזר לקדמותו.

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור לי פה.

יום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים