עבור לתוכן

מפעילות סלולאריות חדשות - הדיון המרכזי

Featured Replies

פורסם

הם לא התרגלו לשינוי בכללי המשחק.

הם התרגלו לטוב (והיו רעים) ולא מבינים שעכשיו רע (והם צריכים להיות טובים).

להערכתי הם מחכים לאחד התרחישים הבאים:

1. הדרג הפוליטי (משרד התקשורת), נבהל תוצאות התחרות וזורק כמה גזרים שתפקידם להעלות את המחיר (יש עליהם לחץ גדול, כולל של המפעילות הווירטואליות שמבינות שהן לא יוכלו להתחרות בחברות החדשות כשמתח הרווחים הוא ברמה כזאת).

2. החברות החדשות יתחילו להעלות מחירים או להיפגע תקשורתית (מצד אחד תביעות ו P.R שלילי ומצד שני הנחה שחברה כמו הוט נניח, רק רוצה "לפרוץ" לשוק ואחר- כך תעלה מחירים).

3. קשור ל-2, הנחה שהשוק יתאזן, שהחברות יבינו שהתחרות פוגעת בהן ויתחילו אט אט להעלות מחירים (במקום שנתח השוק יתחלק ב-3 חלקים שווים פחות או יותר, הוא יתחלק בחמישה, נניח).

4. הם לא חושבים. חבורה של אנשים בעלי יכולת מחשבה מוגבלת, מומחים במיקסום רווחים בשוק לא תחרותי (שזה בסה"כ כמו לקחת סוכריה מילד, מי שסדיסט וציני יותר, עושה יותר כסף) וחסרי יכולת להתקיים בשוק תחרותי. מקבלים ים של כסף... זה ינשוך להם בתחת במוקדם או במאוחר.

• תגובות 2k
  • צפיות 431k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מהמר על 4

תיזכור שגם שהיו 3 חברות לא תמיד הם הצליחו להרוויח וזה שהמחירים הרגישו לי מתואמים

לדעתי האישית הרבה מהבכירים בחברות הישנות יודעים בעיקר איך לחלוב משכורות ובונוסים מנופחים

ולא יודעים באמת לנהל חברה בשוק תחרותי

לדוגמה למה לא יוצאים ליתיעלות עוד לפני שהתחרות התחילה ?

וגם עם חלק מהמיתחרות רוצות רק "לגנוב" לקוחות בהתחלה ואז לעלות מחיר ,למה אין חוזה "חסימה" מהישנות

עם כל כך הרבה לקוחות כבר עברו -על מה הישנות בונות לעתיד ?

חושבות שזקנים לא יעברו ? -הרבה מהם גם יעברו כי להרבה מהם כל שקל חשוב

לקוחות חדשים בכלל לא ירצו ליתחבר לישנות במסלולים הקימים

ככה שזה יצמק אותם משמעותית

פורסם

קרירין, אתה טוען שזו דעתך האישית אבל בפועל זה מה שקרה.

למעשה הסיפור יותר מורכב - החברות לכשעצמן רווחיות למדי והמאזן שלהן די טוב. לכן ה"טייקונים" רכשו אותן והשתמשו בהן כבסיס לפרמידה, שאבו דיווידנטים ענקיים והשתמשו בהן כדי לממן את כל ההוצאות שלהם בכל החברות שלהם. מה שקורה עכשיו זה שאותם אנשים, ובמיוחד בן דוב, בנו על ההכנסות העצומות, אבל מה לעשות - השוק השתנה וההכנסות מאוד הצטמצמו (אגב, הן עדיין רווחיות ויהיו רווחיות מאוד גם בתעריפים נמוכים יותר - פשוט הרבה פחות רווחיות מבעבר) ולכן הפרמידה מתחילה ליפול.

פורסם

4. הם לא חושבים. חבורה של אנשים בעלי יכולת מחשבה מוגבלת, מומחים במיקסום רווחים בשוק לא תחרותי (שזה בסה"כ כמו לקחת סוכריה מילד, מי שסדיסט וציני יותר, עושה יותר כסף) וחסרי יכולת להתקיים בשוק תחרותי. מקבלים ים של כסף... זה ינשוך להם בתחת במוקדם או במאוחר.

התשובה היא 4.

אבל גם המנהלים מושפעים מהדירקטריון הנשלט ע"י בעל רוב המניות. ואם בעל המניות דורש שתיהיה מינימום פגיעה ברווחים ברבעון הקרוב, ולא מסתכל לטווח רחוק מסיבותיו שלו, אז ההנהלה לא יכולה לעשות הרבה.

מה שהם עושים זה לנסות לשמור על מתח רווחים גבוה, מהלקוחות שיושבים על הגדר ומחכים בינתיים, מצד אחד.

ומצד שני, לנסות להתאים את עצמם לאלו שרוצים מחיר יותר טוב, אבל חוששים שהתהליך מסובך או מסוכן. הם גם "עוזרים" ללקוח להחליט להישאר ע"י השמצת החדשים, וחיזוק החששות - על רבים מהאוכלוסיה זה עובד. אגב, ההשמצות עבדו השבוע על אמא שלי, שנשארה בסלקום במחיר 130 שח. (היא תועבר לגולן בהזדמנות הראשונה שתהיה לי)

אבל בזה הם מוותרים על העתיד שלהן. לפחות עד עכשיו, הלכו חלק מהרווחים של סלקום והרוב של פרטנר להחזרת חובות של בעלי המניות ע"י מתן דיווידנדים, ולא להשקעות עבור עתיד החברה. (סלקום כן השקיעה חלק נכבד מהרווחים לשידרוג הרשת) לכן עוד יותר קשה להם לוותר על חלק נכבד מהרווח כבר עכשיו, כשרוב מוחלט של הלקוחות עדיין אצלם. גם נוח להם להשלות את עצמם שהמותגים המפורסמים שלהם הם חזקים, ורוב הלקוחות ישארו בגלל זה, למרות שישלמו 30-40% יותר.

מה שהם היו צריכים לעשות, זה לצאת במסיבת עיתונאים עד 10 ימים לאחר יציאת גולן טלקום לשוק, ולהכריז: אנו מבינים שהשוק השתנה. ולכן אנו עומדים לשדרג אוטומטית את כל לקוחותנו המשלמים מחיר קבוע של מעל ל 100 שח, לחבילת הכל כלול דומה להוט/גולן ובמחיר זהה לחברות אלו- אנו גם יוצאים בחבילה של 10 שח לכל המעוניין. (בדומה לשל גולן) במצב כזה, הם היו שומרים על החלק הארי של הלקוחות שלהם.

אבל מה שקורה ויקרה בפועל , זה שהם ימשיכו לאבד עוד ועוד לקוחות כמו גשם. וכשהם סוף סוף יתעוררו ויבינו שהם חייבים בדחיפות לשנות אסטרטגיה מקצה לקצה, כבר יהיה מאוחר מדי עבורם. לדעתי, תוך שנתיים-שלוש מהיום, 2 מהחברות הוותיקות מאבדות את מקומם בשלישיה המובילה, ובמקומן באות גולן והוט. לדעתי תוך 3-4 שנים, גולן היא במקומות הראשון-שני מבחינת מספר הלקוחות.

אני אשמח כשזה יקרה. הם שנים עשקו אותנו בשיטות שכבר למזלנו רובן לא חוקיות. והם עדיין יהירים לחשוב שהמותגים שלהם שווים משהו, וכשרונם יציל אותם ברגע האחרון. ממש לא יזיק להם ללמוד קצת על ענווה. ושכל השוק מסביב יראה שלתאוות בצע מוגזמת יש בסוף מחיר - אולי זה יעודד שינוי גם בתחומים אחרים.

פורסם

ושכל השוק מסביב יראה שלתאוות בצע מוגזמת יש בסוף מחיר - אולי זה יעודד שינוי גם בתחומים אחרים.

גם כשזה יקרה, התשובה תהיה 4.

גם, למשל, בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית (שם, ע"פ ספקולציות רבות, יכה המהפך הצרכני הבא), יושבים אנשים דומים בדירקטוריונים דומים, וכנראה שנראה שידור חוזר של המהפכה הסלולארית (ולא בVOD), גם שם. בעלי החברות במדינה הזו לומדות את הצרכן הישראלי על בוריו ואת החברה הישראלית על בוריה, והם עושים זאת כל הזמן. אך הם תמיד בפיגור של כמה שנים. ישראלים רבים כבר קצו בעושק הנכפה עליהם ע"י המונופולים, הדיאפולים, הטריאפולים וכל הפוליפולים\מולטיפולים האחרים (אם בכלל יש מילה כזו...), אך החברות עוד בראש של הצרכן הפראייר. לא מתאים להן שינוי כרגע- הן בונות את התוכניות חמש-שש שנים קדימה- 'אולי תפסיקו להיות פראיירים בתום לוח הזמנים שלנו?'.

אז אל תצפה לזה שרוב החברות ילמדו. רובן ימשיכו לעשוק את הצרכן, עד שתכה בם המהפכה, ואנו נחווה עוד מאבק מלוכלך ומלא טינופת, עד להשלמת המהפכה הבאה...

אם כן, נתראה בדיון הדומה במהפכה הבאה בתור!

נ.ב. רוצים נהמר באיזה תחום תתרחש המהפכה הבאה? אני, שוב, אומר טלוויזיה רב ערוצית.

פורסם

גם אני אומר טלויזיה רב ערוצית. IPTV היא כבר טכנלוגיה בשלה, ומשרד התקשורת מתחיל בקרוב לדחוף לתחום הזה.

אגב הדוד משה, במה אתה עוסק ?

פורסם

בשביל שIPTV תעבוד חלק ובלי בעיות, איזה מהירות צריך להיות האינטרנט? אם זה גבוהה, אז על מנת להנות מהשרות תצטרכו גם לשדרג את מהירות הרשת שלכם, ואם עדיין תרצו שזה יהיה חלק וגם להמשיך להשתמש במחשב להזרמת מדיה ו/או הורדות תצרכו מהירות עוד יותר גבוהה מעבר לסטנדרט הנדרש, ככה שזה יהיה קל כמו שאורנג' הציגו את זה לוועדת התקשורת שהם ישיקו חבילות טובות ב100 שקל או משהו כזה, זה יהיה כרוך בשידרוג של תשתית וספק האינטרנט בבית בצורה משמעותית לדעתי, כמובן שזה עדיין יוזיל למחירים יותר נמוכים אבל לא כמו שהחברות החדשות שרוצות להיכנס לתחום טוענות.

פורסם

דרוש 8-10Mb ל IPTV.

אבל זה לא יהיה על חשבון האינטרנט של הלקוח. חברות התשתית בזק והוט, יוחוייבו להשכיר רוחב פס לחברות ה IPTV, במחיר מיוחד.

התשתית של הוט ורובה של בזק כבר מוכנות לרוחבי פס כאלו ברוב הארץ.

כמובן שהם יצטרכו לעבות ציוד פיזי תשתיתי במרכזיות של כל איזור.

פורסם

וואלה? טוב לדעת... אני רוצה לראות את זה קורה, שאוכל לבחור חבילת בסיס בסיסית במחיר זול ואז להוסיף ערוצים במחיר סביר, יהיה מעניין.

פורסם

נראה שממירים נוספים יעלו יקר יחסית. זאת מכיון שכל ממיר צורך רוחב פס כזה. אלא אם משרד התקשורת יאכוף תשלום מאוד נמוך על השכרת רוחב הפס מחברות התשתית.

פורסם

שקודם יעלו שרותים כמו netflix בארץ, אח"כ נדבר על IPTV.

ואתם שוכחים שגם רמי לוי וגם הוט ו(כרגע) גולן הם מפעילים וירטואלים, אז סלקום, אורנג' ופלאפון ממשיכות לעשות כסף, זה לא שיוציאו אותם מחוץ למשחק.

פורסם

הוט לא מפעילה וירטואלית

יש להם הסכם נדידה כמו לגולן אבל יש לה גם תשתית

כמה מאות אנטנות בינתיים

פורסם

אני אשמח כשזה יקרה. הם שנים עשקו אותנו בשיטות שכבר למזלנו רובן לא חוקיות. והם עדיין יהירים לחשוב שהמותגים שלהם שווים משהו, וכשרונם יציל אותם ברגע האחרון. ממש לא יזיק להם ללמוד קצת על ענווה. ושכל השוק מסביב יראה שלתאוות בצע מוגזמת יש בסוף מחיר - אולי זה יעודד שינוי גם בתחומים אחרים

מה שמצחיק זה שהם חושבות שהשרות והשרותים שלהם טובים להיום

בקרוב גם כל האנדרואידים החדשים וחלק נכבד מהישנים יהיו גירסה 4 ומעלה אז אפילו עברית שהיה נושא בעיתי אבל פתיר לא יהיה קיים יותר

על השרות שלהם אתם יודעים לבד

רק לפני כמה חודשים תיקנו לי את המכשיר אחרי יותר משעה לחכות בתור ואז לקח להם שבוע לתקן ובדרך הביאו לי סלולרי חלופי בוד ז

שעם היה נאבד היו מחיבים אותי ב1000 שקל

ומה אחרי התיקון גיליתי שמיכסה הבטריה שבור

בקיצור מעדיף אחריות יצרן של שנה ולא לשלם כל חודש על האחריות שלהם שגם ככה עלות המכשיר צונחת משמעותית אחרי שנה

פורסם

ברור שהחברות הוותיקות לא הולכות לשום מקום.

יחד עם זאת, בגלל המבנה הלא יעיל שלהם ובגלל שהם היו עסוקים בלמשוך דיבידנדים עד הרגע האחרון במקום לשמור קצת כסף בקופה.

עכשיו, היכולת שלהם "לשבור את השוק" נפגעה, כי אורך הנשימה שלהם קצר (מצד אחד מודל לא יעיל שעולה הרבה לתחזוקה שותפת ומצד שני מעט כסף בקופה).לגולן והוט אומנם יש הסכמי נדידה אבל חשוב להזכיר שהם פורשים אנטנות ובנוסף בכדי לקבל חזרה את 360 מיליון השקלים שהם נתנו (במקרה של גולן) הם חייבים להגיע לנתח שוק מסוים (7 אחוז כמדומני), כלומר, יש להם אינטרס להציע מחירים נמוכים (ויש להם אינטרס להגיע לפריסה טובה מהר, בכדי להפסיק לשלם על הסכמי נדידה).

ונקודה בעד גולן טלקום, הם הציעו מראש את הסכום הנמוך ביותר בשביל הזיכיון, עושה רושם שבניגוד למה שמנסים לצייר, לא מדובר בחבורה של מתאבדים, אלה במודל עסקי בר קיימא. (ימים יגידו).

פורסם

תגידו עם אני רוצה 2 סיימים על אותו הקוו בגולן ובHOT כמה זה עולה ?

לא רוצה להחליף כל הזמן בין הסים מהגרוטאה לסמארטפון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים