עבור לתוכן

מפרט לגרפיקה באיזור ה-2000 עד 2500 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

קראתי הרבה עמודים מהפוסט: "מפרטים לגרפיקה - גרפיקאים כנסו!" ולמדתי שם הרבה דברים מעניינים שלא ידעתי, אבל גם יצאתי משם קצת מבולבל ולכן אני צריך את עזרתכם בבניית המפרט.

נתחיל מהתקציב: כרגע אני רוצה להשקיע 2000-2500 ש"ח (אם לא אפשרי לצרכים אז נראה מה אפשר לעשות).

התוכנות שבשימוש: Autocad, Rhinoceros , photoshop cs5, Microstation.

מטרת המחשב: חברה שלי מעצבת פנים, היא משתמשת ב autocad עבור תוכניות ב 2D, לדעתי היא לא משתמשת בכלל בתלת מימד של אוטוקד. והיא עושה גם הדמיות תלת מימד בעזרת Rhinoceros.

אני אשמח שאם יש משחק שפתאום מתחשק לי לשחק (פעם בשנה אולי יש איזה משחק שאני מתקין ומשחק) אז שהוא יוכל לרוץ על המחשב. אם בשביל זה צריך לשנות הכל/מייקר בהרבה אז עזבו...

ציוד הקפי: אין צורך. ברשותי מסך 22', Syncmaster B2230, רזולוציה 1920X1080

ממה שקראתי בפוסט, אם הבנתי נכון, לצרכים של הגרפיקה שלנו לא צריך כרטיס מסך מטורף, עדיף מעבד טוב והרבה זכרון. נכון? אם זה המצב, אולי אפשר להשתמש בחלקים של המחשב שיש לנו היום (אני מתכוון בעיקר לכרטיס מסך):

[table][tr][td]

<blockquote>

מעבד: Intel DualCore 2 Duo E6300, 1400 MHz

לוח אם: Gigabyte GA-8I945GZME-RH

כרטיס מסך: nVidia GeForce 6200 TurboCach

זכרון: Kingstone 2GB DDR2-800</blockquote>[/td][/tr][/table]

ומכיוון ששמעתי גם שמחירי ההארד דיסקים בשמיים עכשיו, אני יכול להשתמש כרגע בהארד דיסק שיש לי שהוא SATA2 150 GB. ואחרי שהמחירים ירגעו אז לקנות הארד דיסק חדש (אלא אם כן זה לא כזה הבדל גדול).

תודה רבה לעוזרים!

איתי

פורסם

קשיח כן יעשה הרבה הבדל במקרה הזה, כי קשיח סטנדרטי בגודל הבסיסי כיום הוא בנפח 500GB ומחירו של כונן כזה הוא 500-550 ש"ח אם לא יותר, מה שאומר ש20% לפחות מהתקציב הולכים רק לשם.

זה הכיוון בהתאם לשימושים + יכולת הפעלת משחקים:

Intel Sandy Bridge Core i5 2310 Socket 1155 6MB 2.9Ghz 95W Tray, יחידות 1

מאוור ThermalTake CLP0514 Socket 775, יחידות 1

ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

TwinTech GeForce GTS450 1GB GDDR5 , יחידות 1

ANTEC NSK4450B Midi 450Watt Black , יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪2550

מעבד מרובע חזק + 8GB זיכרון + כ.מסך סביר בהחלט לגרפיקה ולצרכי גיימינג בסיסיים (וקצת יותר), ללא דיסק קשיח.

אפשר לחסוך עוד כמה עשרות שקלים במעבר למארז + ספק פשוטים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה!

שאלה: למה הוספת את כרטיס המסך? ממה שקראתי כאן בפורום, עבור התוכנות תלת מימד שלי אין צורך בכרטיס גרפי רציני, והכרטיס שיש על הלוח אם שהצעת לי יכול לעשות את העבודה. מה הסיבה אז (אולי לא הבנתי נכון את מה שקראתי בפורום).

אם זה רק בגלל המשחקים, אז אולי אני יכול לוותר עליו...

חוץ מזה, אני מבסוט :)

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים