עבור לתוכן

סטודנטים למחשבים שעובדים בזמן הלימודים

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה שאלות בקשר לסטודנטים למחשבים שרוצים לעבוד בזמן התואר כדי לצבור הניסיון.

1. מה השכר המקובל לסטודנט שהולך לעבוד בסטרטאפ? משלמים לפי שעה או במניות של החברה?

2. הידע שלהם מספק בשביל להתמודד עם תכנות אפליקציות ברמה גבוהה? או שהם נדרשים לעבור השלמות של החומר?

3. יש הבדל משמעותי בין סטודנטים לתואר ראשון וסטודנטים לתואר שני?

4. יש פה אנשים שמכירים שעסקו בעבודה כזאת ויכולים לספר מה היה השכר שלהם ואיפה הם עבדו?

פורסם

יש לי כמה שאלות בקשר לסטודנטים למחשבים שרוצים לעבוד בזמן התואר כדי לצבור הניסיון.

1. מה השכר המקובל לסטודנט שהולך לעבוד בסטרטאפ? משלמים לפי שעה או במניות של החברה?

2. הידע שלהם מספק בשביל להתמודד עם תכנות אפליקציות ברמה גבוהה? או שהם נדרשים לעבור השלמות של החומר?

4. יש פה אנשים שמכירים שעסקו בעבודה כזאת ויכולים לספר מה היה השכר שלהם ואיפה הם עבדו?

1. בסטארטאפ לא יודע - אבל משרות פיתוח וQA בכירות משלמות לסטודנטים בחברות גדולות בין 45 ל65 ש"ח

אישית - אלא אם זה סטארטאפ שלי - אין דבר כזה לא לשלם כסף , זה גם לא חוקי. במניות אי אפשר לתת לך של חברה שלא נסחרת , אולי אופציות עתידיות או אחוזים - אבל זה צריך לבא בחוזה מסודר - בנוסף לשכר.

כשאתה מקים חברה עם חברים - אולי זה שונה.

2. מה הכוונה? מה זה השלמת חומר? מי צריך לעבור ?

3. כן, סטודנט לתואר ראשון לרוב הוא לפני העבודת פיתוח הראשונה שלו וההבדל בניסיון הוא עצום. סטודנטים גם לתואר שני לרוב עובדים במשרה לאה או קרוב לכך.

אני עבדתי במהלך התואר בצ'ק פוינט , והרבה חברים שלי עבדו בחברות גדולות אחרות כמו סאפ , ראדוור , hp , מייקרוסופט , אינטל ועוד שאני בטוח שוכח.

ליביו

פורסם

אישית - אלא אם זה סטארטאפ שלי - אין דבר כזה לא לשלם כסף , זה גם לא חוקי. במניות אי אפשר לתת לך של חברה שלא נסחרת , אולי אופציות עתידיות או אחוזים - אבל זה צריך לבא בחוזה מסודר - בנוסף לשכר.

כשאתה מקים חברה עם חברים - אולי זה שונה.

אתה טועה, לכל הפחות לגבי החוקיות. אם מישהו רוצה להתנדב בשביל לצבור נסיון ו/או לתרום לחברה/לתעשיה/לעצמו/whatever זה בהחלט חוקי. ע"ע כל פרוייקט קוד-פתוח באשר הוא.

מעבר לזה, גם עבור פרוייקט רגילים (לא קוד פתוח), זה לא בעייתי. אם אני מתחיל חברה וזקוק למתכנתים אבל אין לי כסף עדיין אז אני מכניס עוד אנשים לפרוייקט. למעשה אני הופך את זה לפרוייקט גם שלהם. בפועל, כן - זה אומר לתת אחוזים. שותפות לכל דבר ועניין. וזה בהחלט לא חייב לבוא בנוסף לשכר. זה לא קשור בכלל. כמו שאמרת - "אלא אם זה סטרטאפ שלי". אם אני יכול להכנס לחברה, לקבל כך וכך אחוזים ובתמורה לעבוד איזו תקופה, זה לגיטימי. ברגע שאתה חלק מהבעלים אז כל החוקים לגבי החובה לשלם לעצמך קצת אחרים...

כמובן שכמו כל דבר אחר רצוי להסדיר הכל בחוזה. אבל זו לא הנקודה.

פורסם

הידע השימושי שאתה מקבל בתואר במדעי המחשב הוא די מועט - רק קורסי התכנות הבסיסיים הם באמת שימושיים, ורוב שאר החומר הוא תיאורטי לחלוטין (אפילו הקורסים היותר "שימושיים" כמו אלגוריתמים ומבני נתונים כמעט לא באים לידי ביטוי בעבודה היומיומית). את שאר החומר המעשי אתה לומד עם הזמן והנסיון, וכנראה תעבור הכשרות מסויימות בעבודה.

פורסם

NJMAN - הבחור שעל על משהו שהולך לעבוד - יש שכר מינימום חוקי במדינת ישראל שאסור לשלם פחות ממנו.

עם כל הכבוד יש הבדל עצום בין להתנדב ללעבוד.

גם קוד פתוח (שבו הרווח לא חוזר לאדם אחד שהוא בעל החברה) לא ממש קשור לדוגמא שלך.

וכמובן - ברגע שאתה מקבל אחוזים - אתה שותף וזה גם הסטארטאפ שלך ואז כמו שציינת המצב שונה.

אני כמובן לא אומר שזה לא קורה בכל מני מצבים כאלו ואחרים.

עדיין לסטודנטים טובים (שמסוגלים להרים פרוייקטים מסחריים) - יש מספיק אופציות כדי לא לעבוד בשביל אופציות תיאורטיות / בלי שכר וכו.

כמובן שאם הם נכנסים כשותפים וממש מאמינים בראיון - זה אולי שונה.

בנוסף למה ששניצל אומר - זה לא רק שהידע מועט - זה תלוי מה הסטודנט עושה עם הידע.

אם הוא אוהב את התחום ומתעניין בו גם מעבר ללימודים , שיחק עם שפות תכנות ועם החומר לפני - סבבה , אבל בהחלט יש סטודנטים שעושים את המינימום של המינימום של התואר וזה ממש לא מספיק להרים פרוייקט - בטח שלא בעצמם.

בתחילת סטארטאפ אתה צריך מוביל טכני חזק מאוד עם חזון והבנה מוחלטת של הרעיון והדרך לביצוע שלו.

פורסם

1. הסכומים ש-liviur רשם זה גם מה שאני מכיר.

2. כמו שאמרו לפני, הידע המעשי אף פעם לא מספיק, גם לא אחרי שסיימת תואר שני... אבל כל המעסיקים מודעים לזה.

3. יש הבדל אולי מבחינת הידע אבל במקומות שאני מכיר ההבדלים במה שנותנים לך לעסוק בו ובתנאים הם די זניחים.

4. מכיר אנשים שעבדו באינטל, אלביט, רפאל, צורן, מלאנוקס ומארבל (יכול להיות ששכחתי כמה...) ובכולם השכר היה בסביבות הגבול העליון של מה שכתבו פה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

שאלה נוספת בקשר לשכר. יש אפשרות לשלם למתכנת לפי פרויקט ולא לפי שעה? זאת אומרת שאני משלם למתכנת 10 אלף בסוף הפרויקט ולא משנה כזה זמן יקח לו, הוא יכול לסיים את זה ביום או בחודש זה לא משנה לי, רק שהפרויקט יהיה מוכן. חשבתי על זה בגלל שבשיטת התשלום לפי שעה המתכנת יכול למרוח את הפרויקט בשעות נוספות כדי להרוויח כסף.

שאלה בקשר למקצועיות. הבנתי שבאוניברסיטה לא ממש מקבלים ידע מעשי. אם אני רוצה מתכנת שיידע לתכנת אתרי PHP שמותאמים לסמארטפונים (IPHONE, ANDROID, BLACKBERY) איזה שפות תיכנות וניסיון בתכנות אני צריך לדרוש מאותו מתכנת?

פורסם

משהו שמפתח WEB עם הניסיון בשפות הרלוונטיות לך (אין קשר למפתח ספציפית למובייל).

ניתן לקבוע תשלום PER פרויקט עם יעדים, אבל בשביל זה אתה צריך לדעת בדיוק מה אתה צריך ולהבין שלא תקבל יותר מזה , והצד השני צריך לדעת בדיוק מה להביא לך - כלומר לא ללמוד תוך כדי זה.

ליביו

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איזה שפות רלוונטיות לי.

איזה שפות צריך לדעת כדי לכתוב צ'טים?

פורסם

עברית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים