עבור לתוכן

חיבור המחשב למערכת (לרסיבר)

Featured Replies

פורסם

שלום,

כיום אני מחובר מהמחשב לרסיבר עם HDMI מהכרטיס מסך ובשביל סאונד אני מחובר עם כבר אופטי מהכרטיס קול המובנה שעל הMB.

לפי מה שהבנתי מהאופטי אני יכול להעביר רק 2.1 ולכן ברצוני לשדרג את הסאונד.

ראיתי את הכרטיס קול הבא: ASUS XONAR HDAV1.3 Slim.

אם הבנתי נכון אז הכרטיס מסך מתחבר לכרטיס קול הזה עם DVI TO HDMI ומהכרטיס קול הזה יוצא HDMI לרסיבר שכולל אודיו ווידאו?

ואם כן האם דרך HDMI מועבר סאונד 5.1 או גם 2.1?

הרסיבר הוא PIONEER VSX-521.

תודה רבה מראש.

פורסם

אין בעיה להעביר 5.1 דרך כבל אופטי.

הרסיבר (בהנחה שמדובר ברסיבר סראונד מודרני משהו מלפי 15 שנה) יודע לפענח DTS ו-Dolby Digital, שני הקידודים הנפוצים לסראוד (וגם לסטריאו). המחשב לעומת זאת לא יודע לקודד DTS או DD, אלא רק PCM (סטריאו בלבד). לכן על מנת לתמוך בסראונד דרך כבל אופטי, המשחק הספציפי שאתה משחק צריך לתמוך ב-DD\DTS. בסרטים כמעט ואין בעיה כי המקור יהיה ב-DD או DTS או שהוא יהיה בסטריאו. אמרתי כמעט כי יש מספר (מאוד מצומצם) של סרטים שמגיעים עם סראונד ב-WMA או MP3. במקרה כזה שוב יהיה צליל או שיהיה סטריאו. מעטים הרסיברים שידעים לפענח bitstream של WMA.

על מנת לשמוע סראונד דרך הרסיבר בכל זאת יש 2 אופציות. להשתמש בכניסת 6channel אם יש ברסיבר ולחבר את מחשב אנלוגית לרסיבר בעזרת 3 כבלי סטריאו. זאת האופציה הזולה והכי פשוטה אבל כמו בכל חיבור אנלוגי יש ירידה באיכות והאיכות הסופית תהייה מאוד מושפעת מאיכות כרטיס הקול, בנוסף זה גם יוצר בלאגן 3 כבלים במקום אחד. האופציה השניה היא קניית כרטיס קול שתומך ב-DD Live כלומר קידוד בזמן אמת ל-DD, אין הרבה כרטיסים כאלו ורובם יקרים ולא נמכרים בארץ. ככה תוכל לחבר בעזרת כבל אופטי בודד לרסיבר ותקבל סראונד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה.

רק עוד שני דברים שלא הבנתי:

1) האם HDMI יכול להעביר 5.1?

2) האם הכרטיס קול הספציפי הזה מטרתו היא חיבור של הכרטיס מסך אליו עם DVI ל HDMI וממנו יציאת HDMI לרסיבר וזה יעביר גם אודיו וגם וידאו?

נ.ב:

האם יש אפשרות לנגן מוזיקה שיצא מהמחשב ב 5.1?

פורסם

1. HDMI יכול להעביר גם 5.1.

2. אני לא בדיוק הבנתי מה המטרה של הכרטיס. ממה שהצלחתי להבין הוא מאפשר ליצור מנהרה מאובטחת להוצאת אות אודיו Dolby TrueHD ו-DTS-HD (הפורמטי אודיו החדשים של BR). מה שאי אפשר בלעדיו בגלל ההצפנה של HDCP\PAP. זה לא ממש רלוונטי אני מניח בשבילך.

בכל אופן יש לאסוס כרטיס אחר, זול יותר, גם מסדרת XONAR שיודע לעשות DD-Live.

http://usa.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DX

אגב המקביל של DTS ל-DD Live נקרא DTS Connect. בלי קשר הכרטיס הזה ששאלת לגביו יודע לעשות את שניהם.

אפשר אבל אין טעם, זה רק הורס, מקסימום אפשר לבצע שיכפול לאחוריים.

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי הכל!

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים