עבור לתוכן

מפרט גיימינג - 4K-6K, לא כולל מסך ומעבד

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מרכיב מפרט למשחקים. יש לי מעבד i5-2500K, ויש מסך (Dell 23").

תקציב - באזור ה4K-6K. אני לא רוצה להתפרע שלא לצורך, ומצד שני כן לבנות מערכת חזקה שתהיה רלוונטית גם עוד שנתיים-שלוש למשחקים ברמה גבוהה.

משחקים - כל הסוגים (RPG, Shooters וכו'). המחשב יחובר למסך ברזולוציה של (1680 על 1050).

ציוד היקפי - אין צורך. אני שוקל לחבר SSD בתור דיסק של מערכת ההפעלה, כתלות בעלות/תועלת שזה נותן.

שקט - סטנדרטי, לא משהו מיוחד. אני מניח שזה מקביל לציון 6 בסקאלה.

OC - רוצה לשמור על אופציות פתוחות, לא מתוכנן בשלב הראשון.

מערכת הפעלה - אין צורך.

חנות - אני מחיפה והמבחר פה הצטמצם משמעותית בשנה האחרונה. פתוח להצעות.

תודה!

פורסם
  • מחבר

OK, ירדתי מענין ה-SSD לבינתיים בגלל המחיר.

להלן מפרט מעודכן דרך RSM - סה"כ יוצא 4,333 ש"ח, עליהם צריך להוסיף קירור מעבד (שלא מצאתי אחד שרציתי ב-RSM).

rsmu.jpg

אע"פ שאני לא אוהב את KSP, אני מתפתה להזמין משם חלק מהרכיבים - כאלו עם סיכוי נמוך לתקלה - פשוט בגלל הפרשי המחירים (קירור זול יותר, זכרון זול יותר, מארז זול יותר). פיצול הקנייה חוסך משהו כמו 400 ש"ח.

כל זמפרט הולך להתחבר ל i5 2500K, כמו שרשמתי למעלה.

אשמח לקבל את עזרתכם.

תודה.

פורסם

- לוח יקר ללא סיבה

- זכרונות יקרים

- מארז מיוחד לשקט, מיותר בהתחשב ברמה 6 שבחרת

- קרור יקר עם דגש על שקט, מיותר

פורסם
  • מחבר

- לוח יקר ללא סיבה

- זכרונות יקרים

- מארז מיוחד לשקט, מיותר בהתחשב ברמה 6 שבחרת

- קרור יקר עם דגש על שקט, מיותר

תודה על התגובה. אני מניח שהתייחסת למפרט הראשון מ-KSP שהוא כבר לא רלוונטי (הסרתי אותו) ולא למפרט השני שצירפתי מ-RSM.

אני אשמח לקבל מפרט חלופי שכולל מארז עם USB 3.0 מקדימה שיוכל להכנס בו 6950 בנוחות, ולוח אם שגם עוד 3-4 שנים יהיה רלוונטי מבחינת חיבורים. יש לי העדפה חזקה ללוחות של Asus על פני לוחות Gigabyte, בגלל ניסיון רע למדי עם GB עם כמה לוחות בשנתיים האחרונות.

תודה!

פורסם

החלקים במפרט של RSM הופיעו גם בזה של KSP ועל כן ההערות תופסות גם לגביו

כך יראה מפרט מאוזן על פי הדרישות שלך

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪242

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2747

Gigabyte GA-Z68MX-UD2H Z68 CHIPSET, יחידות 1

₪723

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2995

NZXT Source 210 Elite USB3 Black שחור, יחידות 1

₪284

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3136

GigaByte ATI Radeon 6950 2GB GDDR5 גרסאת Reference בעלת DUAL-BIOS, יחידות 1

₪1399

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2276

WD 500GB 32MB Sata2 AADS WD5000AADS, יחידות 1

₪400

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1948

Antec TRUE POWER TRIO 550W , יחידות 1

₪328

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2202

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3376

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם

לא כדאי ב-140 ש"ח לקחת GTX570 שחזק יותר מה-6970 ללא סיכונים והתעסקויות?

פורסם

הבחירה ב-6950@70 היא בחירה טובה לרזולוציית מסך (גם ככה זה אוברקיל) אבל לדעתי אפשר לרדת בלוח אם ללוח זול יותר P67 (ללא כרטיס מובנה בעל USB3) ולחסוך כמה שקלים אם הוא רוצה ניתן גם להחליף את הלוח ל- P67X UD3 B3 שיאפשר מערך כרטיסים (במובן שזה אוברקיל לרזולוציה) של 6850/6870 ועדיין הוא נישאר בתקציב נמוך מ4000 וכמובן שמשחקים זה בדיחה למחשב הזה.

b]לוח אם:

Gigabyte GA-P67X-UD3-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪611

מארז:

Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included

כמות: 1 - מחיר: ₪330

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail -

כמות: 1 - מחיר: ₪470

זיכרון:

Kingston 4GB DDR3 1333

כמות: 2 - מחיר: ₪115

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪691

כרטיס מסך:

[sAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE

כמות: 2 - מחיר: ₪873

סה"כ: ₪4078

פורסם

^אתה אומר שלרזולוצייה הזאת 6970 יהיה אוברקיל, אז CF של 6870?

למעשה אני חוזר בי מההודעה הקודמת ומציע לקנות 560TI ב-1000 ש"ח. לשדרג בעתיד.

פורסם

הצעתי CF כדיי שכל מה שיהיה לשדרג בעתיד זה מסך וכרטיסי מסך

לדעתי עדיף ^^" אבל גם 560 TI כרטיס מעולה (בעיקר כיחידה אחת) הוא חלש ב3-7 אחוזים מה-6950 ברזולוציות הגבוהות ומציעה יותר הכך שיש תמיכה במנוע של NV.

לפותח הדיון המלצה שלי לך על המפרט שנתתי לך עם כרטיס יחיד של 560 TI גם זו וגם יעיל כמובן שבעתיד תוכל להוסיף אחד ולהמשיך לחיות על קצה הביצועים ^^

סתם מעניין אותי איזה קירור יש למעבד לך (לפותח הדיון)?

אם אין אז תוסיף את המוגן 2 קירור שקט ויעיל ביותר!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אני מעריך את ההשקעה.

משהו חשוב להגיד - אני לא מחפש לחסוך פה כל שקל שאפשר. אני רוצה לקנות מכונת משחקים שתחזיק מעמד למשחקים וגם לשימושים אחרים שנים קדימה. אם עוד שנתיים-שלוש אני אצטרך לשדרג כרטיס מסך, בסדר, אבל חסכון של עשרות/מאות שקלים היום יניב כאב ראש בעוד כמה שנים עם בעיות תמיכה בתקנים חדשים, אופציות הרחבה וכו'. אין לי בעיה לעלות מ-4,100 ל-4,400 (לדוגמא), אם אני מקבל עוד הרבה פיצ'רים.

אתייחס לנקודות שהעלתם.

כרטיס מסך - הצלחתם לבלבל אותי :-)

יש כמובן הרים של השוואות, שכל אחד מהם מוביל למסקנה אחרת. אצל הדוד טום, בהשוואה שנערכה עם BF3 ברזולוציה שרלוונטית לי, ה-6950 הגיע ל-70FPS וה-560Ti הגיע ל-60FPS, הבדל לא קטן. הפרש המחיקים בינהם עומד על 150 ש"ח, שזה לא סכום מהותי. אם הופכים את ה-6950 ל-6970, ההפרש בביצועים גדל עוד יותר. השוואה אחרת מובילה לפערים קטנים יותר, אבל עדיין הפרש המחירים וההנחה שה-6950 יותר Future Proof (יותר זכרון, יותר חדש), מובילה אותי אליו.

בהמלצה אחרת של Tom (על כרטיסים מומלצים לפי תקציב) הוא מזכיר את ה-6950 בגרסת 2GB.

אני מעדיף לא להכנס ל-CF אם אני לא חייב. עלות גבוהה יותר, צריכת חשמל גבוהה יותר, מארז צפוף יותר וכו'.

לוח אם - המלצתם על שני לוחות של GB - מבוסס P67 מדגם UD3 ולוח Z68 מדגם UD2H.

הלוח P67 לא כולל את טכנולוגיית Virtue, וגם לא תמיכה ב-USB 3.0. לוותר על תכונה כזו היום נראה לי טעות, מאחר ובעתיד הקרוב בטוח נראה מכשירים תומכים וזה יהפוך להיות הסטנדרט.

הלוח השני, מבוסס ה-Z68, כן כולל את השני הפיצ'רים הנ"ל אבל הוא נופל מה-Asus בהיצע חיבורים: אין לו חיבורי Firewire, יש לו רק 3 חיבורי SATA2 (מול 4 חיבורים ב-Asus), יש לו רק חיבור למאוורר System בודד (איזה מן דבר כזה חיבור בודד?!) מול 4 חיבורים ב-Asus. ה-GB גם בתצורת mATX מה שעלול ליצור בעיות בעתיד עם הוספת רכיבים נוספים בהיבט של צפיפות ונוחות התקנה/אוורור.

בהפרש של 250 ש"ח, נראה לי שעדיף לקחת את ה-ASUS לאור האמור לעיל. בנוסף, כפי שציינתי בפוסט המקורי, יש לי סלידה מ-Gigabyte לאחר שבשלוש השנים האחרונות נפלתי על 3 לוחות שלהם שהחזירו נשמתם לבורא, בטרם עת. מנגד יש לי לוח ASUS שמחזיק כבר 5 שנים, עם OC.

הספק שהוצע (Antec True Power Trio) אינו מודולרי, שזה לדעתי חסרון גדול. בנוסף, הוא יותר רועש בהשוואה לS12 של Seasonic, ראה כאן (אין בכך להעיד על המאפיינים של ה-M12, אבל ניתן להסיק בכלליות).

מארז זו שאלה טובה. בטוח אפשר למצוא אחד זול יותר, אבל ממש קשה לאתר את אותו אחד שיהיה גם זול, גם עם תמיכה ב-USB 3.0 מקדימה, שכרטיס המסך יכנס בו בלי לחנוק את האוורור ובלי לחסום חצי מהחיבורים האחרים, גם יהיה נוח להרכבה ושינוי, עם סידורי אוורור/מסננים טובים ולבסוף - נאה.

זו נשמעת רשימה ארוכה, אבל לאחר ניסיון עם כמה וכמה מארזים בעבר, אני יודע שאלו הדברים החשובים מבחינתי.

ה-Antec 300 הוא מארז נהדר, אבל ללא חיבורי USB 3.0 קדמיים.

קירור - כרגע יש לי את ה-Vendetta 2 של OCZ, אבל היא תשאר עם המחשב הזה. המחשב החדש יקבל קירור משל עצמו. המוגן אכן מומלץ אולם יש טובים ממנו. ה-Hyper 212 Plus זול יותר ב-40 ש"ח ונותן ביצועים עדיפים מעט (ראה טבלה, אחד האתרים היחידים שנשארו שיש להם ביקורות רציניות על קירור). ה-CNP10X קצת יותר יקר וקצת יותר קועש, אבל נותן 5 מעלות צלזיוס פחות, ובהפרש של 100 ש"ח מגיעים לקירורים מסיביים כמו Noctua D14 ו-C14. לא החלטתי עדיין איזה קירור לקחת, בכל מקרה. אני לא מתכנן OC, לפחות לא בתקופה הקרובה.

זכרונות - קבלתי את עצתכם. אין סיבה לקחת זכרונות יקרים יותר.

קשיח - אני אקנה עכשיו משהו זול (500GB) בלית ברירה, ואחכה עוד כמה שבועות/חודשים ורק אז ארכוש את ה-2TB שאני באמת רוצה.

אשמח מאוד לשמוע הערות/תגובות!

ושוב תודה..

פורסם

לוח אם

- למה אתה צריך FW?

- GB מגיע עם 7 חיבורי SATA לעומת 6 באסוס

נראה שאתה מתעקש על לוח ספציפי, חבל...

ספק

- לא ביקשת מדולרי

- הדרישה הייתה לרמת שקט 6 - האנטק עומד בה, ברור שיש ספקים שקטים יותר

מארז

ה NZXT אינו מושלם אך עומד ברוב הדרישות שלך והוא זול

קירור

הקישור שלך התייחס למוגן1

212 אינו נותן ביצועים עדיפים מהמוגן2

http://www.tomshardware.com/reviews/lga-1156-heatsink,2535-14.html

image001.png

פורסם

לפותח הדיון, אתה נעול וחבל ההבדל היחיד בין P67 וה-z68 הוא היכולת לשנות מתח למעבד (יכול הoc ב-Z68 גבוהה יותר ואולי יש פיצ'ר אחד או שניים פה ושם ) אבל להגיד ש-p67x-ud3-b3 לא תומך ב-USB 3 או ב-SATA 3 זה אומר שלא בדקת אפילו:

קישור ללוח באתר GIGABYTE :

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3815#sp

בקשר לכמות חריצי ה-SATA יש לך 6 בלוח p67x-ud3-b3 שמתוכם 2 הם SATA 3!

בקשר לספק, הספר של סנסוניק מעולה שקט (בגלל מאוורר 500RPM) איכותי נצילות של מעל ל-80% (שזה מעולה!!).

מארז: אם אתה לחוץ על USB 3 יש לך את המארזים האילו: Lancool Midi Tower PC-K57B Black , Lancool Midi Tower PC-K7B Black, ANTEC NINE HUNDRED II V3 FRONT USB 3 ויש עוד רבים אחרים.

בקרור אוויר היום הכי משתלם זה המוגן 2 השוואות בפוסט הקודם (תודה שניצקי)

ובקשר לכרטיסי מסך: טוב זה לא בעיה להבין שיש מבחר ענק של כרטיסים, השאלות הכי חשובות הן איזה משחקים תשחק?, מה רזולוציית המסך שלך?, האם אתה רוצה אופק שדרוגי?

אז יש לי תשובות לשאלות: משחקים שירוצו: RPG, Shooters וכו. רזולוציה: 1680 על 1050 ( לא FHD), ושידרוג לא מתוכנן.

ככה שאתה צריך כרטיס חזק אבל לא מיותר לכן ה-560 TI מספיק לך (כי אתה לא על רזולוציית FHD בגלל זה ה6950/70 מיותר שכן הוא מיועד לרזולוציות מעל ה-FHD 1080*1920)

שמע מקווה שאתה מבין שלהינעל על חלקים זה טיפשי מהסיבה הפשוטה שיש פה אנשים עם ידע, אני אישית משתמש ב-p67x-ud3-b3 ותאמין או לא יש לי OC של 4.3 וזה לפני התעסקות רצינית וניתן להגיע ליותר.

ותקציב של 4400 ש"ח הוא תקציב סטנדרט בהתחשב בעובדה שאין צורך לכלול מעבד במפרט (5400 ש"ח)

לסיכום תענה בבקשה על השאלון ותן לאנשים פה לענות לך על השאלון לפי הידע והניסיון שלהם.

המשך יום נעים ^^

פורסם

^אתה טועה, גם ב-P67 ניתן לשנות את המתח של המעבד. ההבדל ביניהם הוא התמיכה של Z68 בליבה המובנית של המעבד.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות.

shahar0592,

לא אמרתי בשום מקום שהלוח שהצעת לא כולל SATA 3.

אל תאשים אותי בחוסר השקעה וזלזול - כפי שבוודאי שמת לב, התגובות שלי מפורטות וארוכות. היה בטוח שלפני שכתבתי מילה אחת, בחנתי צד לצד את המפרטים של כל פריט שהוזכר כאן, קראתי ביקורות, והשוויתי ביצועים. אם אתם משקיעים מזמנכם לענות לי, המינימום שאני יכול לעשות זה לקחת באותה רצינות את מה שכתבתם ולבחון כל עצה שהוצעה לי. עניתי על השאלון כבר בפוסט הראשון, אגב.

כמו שאמרתי מלכתחילה, תודה על ההשקעה.

אני אבחן שוב את ענין הלוחות, כי יכול היות שאני אכן מפספס פה משהו.

ש נ י צ ק י,

התיקון שלך במקום - אני אכן בחנתי את המוגן 1 ולא את 2.

לגבי מארזים - המון תודה על הרשימה. אני אבדוק אותה. היה לי קשה לעשות חיתוך (ב-Newegg ובאתרים אחרים) של מארזים עם USB 3.0 קדמי, ולעבור על כל המארזים של כל החברות זו לא אופציה שפוייה.

אני אעשה (עוד) קצת שיעורי בית ואחזור עם שאלות חדשות :-)

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים