עבור לתוכן

מחשב לאדם שחולה בטיביטיס, באזור ה 3.5 אם אפשר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לי לשימושים הרווחים הבאים:

1) מספר דפדפנים פתוחים במקביל (בד"כ כ-2 כרום ופיירפוקס אחד) עם לא מעט (עד 20) טאבים פתוחים בכ"א.

2) במקביל, תוכנות נוספות רצות, כגון וורד, אקסל, paint.net וכד'. מן הסתם הייתי שמח לתוכנות כבדות יותר במקביל, כמו עריכת וידאו/גרפיקה/וקטורים וכו'.

3) נגזר מהשניים הראשונים - חושב לשדרג מהלכים ולהשתמש בשלב מסויים בשני מסכים במקביל, אז כמובן חומרה וכ. מסך שיתמכו באופציה הזו (למימוש עתידי, כרגע אין תקציב לשני מסכים).

בנוסף:

4) תוכנות מעט כבדות יותר, כמו תוכנות ניתוח סטטיסטי - stata (למרות שבחומרה הקיימת שלי, בת 5 שנים, אין לי בעיות מיוחדות איתה), ואקסלים עם הרבה שורות - עשרות אלפים - ועליהם הרבה חישובים (יש בעיה). כמו-כן gimp, inkscape - ברמה בסיסית.

5)בנוסף, עריכת וידאו HD. לא מצפה פה למשהו מקצועי כמובן, בעקבות התקציב והכשרון המוגבלים, אבל עדיין. לשם השוואה - יש לי כרגע מצלמת HD והמחשב הנוכחי אפילו לא מספיק חזק להציג את הסרטים בצורה לא מקוטעת.

6) גיימינג. לא גיימר כבד בכלל, אבל מה אומר - הבנאדם צריך call of duty :). לא חובה בהגדרות הכי גבוהות וכד', אבל שיהיה מספיק טוב וזורם.

אין שום כוונה לOC.

7) מבחינת קול, אני לא אודיופיל כך שאין לי דרישות מיוחדות.

8) אין צורך במקלדת/עכבר. מסך כרגע יש, בעתיד כאמור ארצה לשדרג לשניים זהים ואיכותיים (לא מגה מקצועיים, אלא בוא נגיד צרכן ממוצע פלוס), אז בתקווה שהמחשב יהיה מסוגל להוציא מהם מה שיש להם.

9) תאימות קדימה - אופציה לשדרוגים עתידיים לא מאסיביים, אלא דברים כמו הוספת זכרון וכו'.. מקווה שהמחשב יוכל לשרת נאמנה לפחות ל-4 שנים הקרובות (כמובן, אין לדעת...).

10) כמו-כן, USB3... ותגידו לי אתם מה צריך בימינו מבחינת תקנים חדשים ועתידיים...

11) מבחינת חשמל - יש לי, כמו לרובנו, דברים שונים מחוברים ל USB במקביל - מקלדת ועכבר אלחוטיים, זכרון פלאש, האבים, וכו'. צריך שיעמוד בזה, וכן אם אפשר שיהיו מספיק שקעי USB בילט אין.

12) כרטיס רשת חוטי או אלחוטי - באמת לא משנה, וגם ככה הדברים האלו זולים בצורה מגוחכת.

13) אלא אם יש לכם מה לחדש לי, ממש אין צורך יותר בכונן אופטי. לא זוכר מתי הפעם האחרונה שהשתמשתי בשלי.

14) כ. קשיח טרה לפחות.

15) כמובן שמעדיף מחשב שקט על פחות שקט, ואני די רגיש לזה. אבל סה"כ הציפיות מציאותיות.

בסופו של יום מה שבאמת חשוב לי היא עבודה טובה, מהירה, יעילה של הסעיפים הראשונים - היינו עבודה מקבילה ביישומים שונים ותובעניים במקביל.

התקציב בעקרון הוא באזור 3.5. אפשר לגרד את ה -4 אבל עדיף שלא. אין לי מושג אם זה מספיק ואם לא - אשמח להמלצות על מה אפשר להתפשר.

המון תודה למגיבים :xyxthumbs:

פורסם

* מחירי הדיסקים הקשיחים האמירו בגלל השטפונות בתאילנד - קח 500GB בינתיים במחיר שפוי-בקושי עד שירדו המחירים.

* אפשר ללכת על I7 אבל לא ממש קריטי למען האמת כי גם I5 יספיק בהחלט.

* מתוכנן/יודע לעשות OC?

משהו ראשוני בלבד עם I7 ללא OC כלל ושקט בהחלט:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600 3.4Ghz - TRAY - לרוכשי מערכת מחשב ! ₪1285

לוח אם:

[..] INTEL BEARUP LAKE : BLKDH67BL-B3 ₪458

זיכרון:

[..] KINGSTON 8192MB (2X4096MB) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪267

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪564

מארז:

[..] LANCOOL PC-K58B w/o PSU ₪375

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - BULK - זמין במלאי ₪287

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪97

דיסק קשיח:

[..] WD BLUE 500GB SATA3 ₪283

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3697

* לכיוון ה-4K אפשר לעלות ל-HD6850 אם חשוב לך גיימינג או לרדת ל-I5-2500K עם לוח Z68 כדי לאפשר OC אם הדגש שלך הוא ביצועי מעבד.

* ה-I7 אמנם מריץ 8 ת'רדים לעומת 4 של ה-I5 אבל זה באמצעות HT שלא באמת נותן X2 ביצועים - יותר קרוב ל~20% במקסימום.

* אפשר לחסוך מעט אם תתפשר ברמת השקט.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

לא מתכנן OC.

אתה יכול להסביר את ה HT שכתבת לגבי המעבדים? איבדת אותי.

ואני אוהב שקטטטטט הגוף קירור הזה שקט?

פורסם

אתה יכול להסביר את ה HT שכתבת לגבי המעבדים? איבדת אותי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

נותן משהו בריבוי משימות ובאפליקציות מרובות-נימים, אבל לא משהו שיפיל אותך מהרגליים.

אם אתה לא מתכנן OC יש לך מקום בתקציב, אבל גם I5-2500/2400 יספק בהחלט עם ביצועים קרובים מאוד בפועל ותג מחיר נוח בהרבה.

* ה-KATANA מהחרישיים שיש ומומלץ מאוד ללא OC משמעותי.

* אם חשוב לך מאוד שקט ולא מתוכנן OC ו/או מפרט גיימינג מפוצץ אפשר לקחת SONATA3 שהוא מארז שקט יותר.

* מאותה סיבה, דיסק F3 של סמסונג מומלץ יותר לחובבי שקט.

* אפשר להתחיל עם 4G זיכרון ולהוסיף רק אם יהיה צורך. די זניח במחירים היום.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה.

את ה SONATA לא מצאתי באתר.

בכל מקרה, האם תוכל לתת הערכה כללית של מידת הרעש?

תודה וסליחה על ההצקה

פורסם
  • מחבר

כמו-כן, לא מכיר את הפירמה של כ. המסך. האם הוא איכותי ויחזיק מעמד? האם יש מקבילה מפירמה?

תודה

פורסם

* רמת שקט בין 7 ל-8 מתוך 10 להערכתי, תלוי ברגישות שלך.

* פירמה בסדר גמור. תהיה רגוע. יש גיגבייט או ספייר בכמה גרושים יותר (זה או ה-HD6770 עם ביצועים דומים אבל חסכוני וקריר יותר) - אישית הייתי מוסיף עוד 50 ש"ח גג בשביל זה.

פורסם
  • מחבר

כש-10 זה הכי שקט, כן? :D

פורסם

כן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים