עבור לתוכן

אפל "זוכה" בפטנט על פתיחת טלפון באמצעות מגע

Featured Replies

פורסם

^^מצד שני (ציטוט מאותה כתבה):

הבנתם נכון, כל תנועה שתתבקשו לעשות על מסך המגע כדי לפתוח את המכשיר, אפילו אם לא מדובר בהחלקת האצבע לרוחב כמו באייפון, אלא בתנועה שונה לחלוטין כמו הזזה למטה או למעלה בממשק Sense של HTC או בהזזת המסך כולו במכשירי סמסונג – היא הפרה של הפטנט.

מצד אחד הם טוענים שכל צורה של פתיחה באמצעות תנועה על מסך מגע מכוסה בפטנט, מצד שני העובדה שמכשיר אחר השתמש קודם בתנועה על מסך מגע לפתיחה לא נחשבת כי זה "לא מספיק דומה"? כי הטיעון הזה תופס רק אם הפטנט הוא על הצורה הייחודית שבה אפל משתמשת ולא על כל תנועה שהיא, מה שאומר שיהיה אפשר לטעון להבדלים גם במכשירי אנדרואיד למיניהם.

פורסם

בלינק שצירפתי פה (שקישר אליו במקור מישהו בכתבה פה באתר) מראים לך פלאפון משנת 2005 שבהחלט עונה על הפטנט של אפל... איזו אמת? אפילו אם אפל ניסו לרשום אותו החל משנת 2005, לכל הפחות זה מראה לך שהפטנט הזה שלהם לא כל כך מקורי! ולפיכך, כך או כך, הפטנט הזה בזיוני.

בזיוני או לא ביזיוני, הוא אושר, מה שאומר שהוא עבר את כל השלבים הנחוצים מולמנהל אישור הפטנטים שאומר שזה של אפל, אם אתה רוצה לבטל את כל עניין ה"פטנטים" זה משהו אחר.

פורסם

זה שאפל קיבלה את הפטנט זה טוב ויפה. אבל זה לא אומר

שמישהו בכלל יתייחס לשה ויהיו לכך השלכות משפטיות אמיתיות.

פורסם

SzuXA.png

זבל של חברה...

עריכה:

טוב אני כן אכתוב כאן משהו משמעותי..

ה"פטנט" הזה של אפל כבר נדחה באירופה, ובארץ אי אפשר לרשום פטנטים על תוכנה, אז נכון שאהר"ב היא אחד השווקים הגדולים, אבל עדיין יש את שאר העולם הנורמלי :D

וגם לפי מה שהבנתי מהפטנט דווקא נראה לי שהנעילות של רוב הלאנצרים המקוריים מחוץ לפטנט, הפטנט דורש שהאצבע תנוע במסלול מוגדר, באייפון זה מצד אחד של המסך לצד השני, בטאצ'וויז ובסנס החדש לעומת זאת אין תנועה מוגדרת שאתה צריך לעקוב אחריה, בסנס אתה גורר את העיגול למטה אל מחוץ לתחום התחתון, בלי תנועה מוגדרת שאתה צריך לעקוב, לקחת את העיגול ולהוציא אותו, בטאצ'וויז גם, אתה לוקח את המסך ומוציא אותו, שוב אין את המסלול הקבוע שהפטנט דורש.. באנדרואיד הישן כן היה תנועה קבועה, אבל בICS שינו את זה ועכשיו גם שם אין מסלול קבוע.. אבל בהתחשב בכך שאני מסתמך על תרגום לעברית של הפטנט אז לכו תדעו..

פורסם

בזיוני או לא ביזיוני, הוא אושר, מה שאומר שהוא עבר את כל השלבים הנחוצים מולמנהל אישור הפטנטים שאומר שזה של אפל, אם אתה רוצה לבטל את כל עניין ה"פטנטים" זה משהו אחר.

א) זה לא חקוק בסלע, ובמקרה הזה יהיה קל מאוד לבטל את הפטנט שהם קיבלו.

ב) משרד הפטנטים האמריקאי הוא בהחלט בזיוני.

http://www.newscientist.com/article/dn2178-boy-takes-swing-at-us-patents.html

nuff said

פורסם

אם הם ניסו לרשום אותו ב2005, יכול מאוד להיות שזה לפני החברה הנ"ל (אפילו הגיוני)

וכמובן שאתה מתעלם שהפתיחה שם היא לא ממש הפתיחה באייפון (תראה בסרטון שבלינק בהודעה הראשונה)

מעבר לעובדה שלקח להם עוד זמן לפני שחרור המכשיר לתכננן את זה (N1m), זה מראה לך שהרעיון לא כ"כ מקורי. למיטב ידיעתי, העולם אז היה שונה. פחות היה דולף לאינטרנט, היה פחות אינטרנט, הכל היה יותר קטן, פחות גלובלי (החברה אירופאית) ופחות פתוח. לכן קשה לי להאמין שהחברה הזו העתיקה מאפל, הם פשוט חשבו על דבר דומה. => הרעיון לא מקורי.

וכנראה שלא מספיק טוב.

לא, אני לא רוצה לבטל את ענין הפטנטים. אני חושב שהוא דבר מעולה, ובדרך כלל עובד די טוב. חוץ מאפל, שמנצלים את העניין לרעה, ע"י ציי עורכי הדין שלהם.

Android Inc. הוקמה ע"פ ויקיפדיה בשנת 2003, ככתוב במקור הבא-

http://www.businessweek.com/technology/content/aug2005/tc20050817_0949_tc024.htm -

The 22-month-old startup, based in Palo Alto, Calif., brings to ...
(הכתבה משנת 2005)
In a 2003 interview with BusinessWeek, just two months before incorporating Android, Rubin said there....

מעניין לדעת מתי בדיוק המציאו את מסך הנעילה של אנדרואיד, אולי זה קרה גם אחרי, אחרי שגוגל רכשה אותם (2005). נקודה למחשבה.

פורסם

אם הם ניסו לרשום אותו ב2005, יכול מאוד להיות שזה לפני החברה הנ"ל (אפילו הגיוני)

וכמובן שאתה מתעלם שהפתיחה שם היא לא ממש הפתיחה באייפון (תראה בסרטון שבלינק בהודעה הראשונה)

אפל הגישו את הפטנט בדצמבר 2005, הN1m היה זמין בשוק ברבעון הראשון של 2005.

פורסם
  • מחבר

מעניין לדעת מתי בדיוק המציאו את מסך הנעילה של אנדרואיד, אולי זה קרה גם אחרי, אחרי שגוגל רכשה אותם (2005). נקודה למחשבה.

לאנדרואיד לפני האייפון אין שום קשר לאנדרואיד שאתה מכיר היום

http://www.quora.com/Android-OS/What-did-Android-look-like-before-the-iPhone-was-unveiled

פורסם

דווקא אני רואה קשר...

בכל מקרה, המסך הזה (בתמונה) היה מגע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים