עבור לתוכן

סיוע בהרכבת מפרט גיימינג מופרע

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום

כבר כמה ימים שאני מחפש פורום חברים שנושמים CPU ומדברים בייטים. כנראה שמצאתי :xyxthumbs:

מאז הרכישה של המחשב הנוכחי לפני שנתיים לא נגעתי במפרטים, ועכשיו כשהגיע הזמן לשדרג אני מוצא שאני מה זה לא מעודכן. NVIDIA עבורו לסדרות תלת ספרתיות ומדברים פה כבר על פטה-בייט.

בקיצור יקיריי הנוב הותיק קורא לעזרתכם :)

ברמה העקרונית כמו כל אחד אני מעדיף לחסוך כמה שאפשר ושכל שקל יתן תמורה של שתיים ויותר. ולכן החלטתי לבצע את רכישת הרכיבים בנפרד ממקורות שונים ומחול כמו EBAY למשל

הייתי רוצה להתפרע לגמרי, שיהיה מפרט מטורף שיעבור את הדרישות המומלצות למשחקים הכבדים ביותר וישמור על מעמד גבוה במשחקים גם בעוד שנה שנתיים. סוף סוף אני רוצה לשחק בפול HD בלי מריחות ובלי פינגים ולאגים.

אשמח לקבל מכם הכוונה והמלצה על רכיבים מסויימים, ובכלל קצת קאטצ' אפ על סטנדרטים חדשים כמו DDR5, מה לבדוק, על מה לא להתפשר, מה המילה האחרונה. רק שתבינו עד כמה המצב שלי אגום כרגע אני אשכרה עשיתי גוגל "AGP VS PCI E" :bash:

מעבד - שמתי לב שיש המון קאטצ' בעניין הזה, על מה להסתכל יותר מספר ליבות או מהירות בפועל או לשקלל נתונים ולשוות?

כרטיס גרפי - האם הזיכרון המנופח באמת יוסיף? כמה GPU מומלץ? האם יש עוד נקודות חשובות?

זכרונות - כמובן 8GB בסלוט, מה המהירות המומלצת? DDR3?

הארד דיסק - תמיד אהבתי את WD על איזה סוג כדאי ואיזה המהיר ביותר

ספק - כמה המינימום המומלץ?

לוח אם - הרבה מאוד משתנים שכבר לא מצאתי את עצמי .

מארז - יכול להיות גם מקרטון :)

בכל הרכיבים אני מאוד מפחד שלא יווצר לי צוואר בקבוק ויפיל לי את כל העסק לפח

תודה גדולה חברים!!!

צרפתי שאלון לאחר עריכה

1. מה התקציב המקסימאלי?

שנגיע לגשר...

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

כמו כולם עד כמה שאפשר

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

ככל שהתמורה גדלה משמעותית

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

הכל

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

שימוש מרובה בהרבה מאוד תוכנות במקביל. תוכנות גרפיות אבל אם מותאם לגיימיג הם יעבורו בקלות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המילה האחרונה בגוף ראשון AC COD BF

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 26 1080P

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

9

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא חושב

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

איפה שאמין וזול

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

המילה האחרונה בהכל

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

להחזיק איתו במקסימום עם משחקי על למשך שנה שנתיים

פורסם

1) תענה על השאלון.

2) עוד לא הגיעו לפטה בייט.

3) לא הייתי ממליץ לקנות במקומות שיעלה לך יותר כסף אם היו בעיות ותצטרך להחזיר(משלוחים).

4) לאגים נגרמים במשחקי רשת(בדרך כלל בגלל בעיות ברשת)בלבד.

5) זה GDDR5.

פורסם
  • מחבר

1) תענה על השאלון.

2) עוד לא הגיעו לפטה בייט.

3) לא הייתי ממליץ לקנות במקומות שיעלה לך יותר כסף אם היו בעיות ותצטרך להחזיר(משלוחים).

4) לאגים נגרמים במשחקי רשת(בדרך כלל בגלל בעיות ברשת)בלבד.

5) זה GDDR5.

תודה על התגובה

1 - שאלון?

2 - סרקזם ידידי :)

3 - האמת שאני מוכן לקחת את הסיכון. תבין שאני סוג של בנאדם שקונה שם גם בגדים ובפעם האחרונה אפילו מוד לרכב

4 - יש גם את הסוג השני של הלאגים שנובע כמובן מכרטיס המסך או מהמעבד, מופיע לרוב ברזולוציה ואיכות גובהה.

5 - תודה על התיקון

פורסם

שאלון בסטיקי של הפורום.

פורסם

1 - שאלון?

לא קראת את החוקים. כנס לחוקים של הפורום מפרטי מחשב ותיראה.

4 - יש גם את הסוג השני של הלאגים שנובע כמובן מכרטיס המסך או מהמעבד, מופיע לרוב ברזולוציה ואיכות גובהה.

זה לא נקרא לאגים.

פורסם
  • מחבר

ערכתי ותיקנתי

פורסם

ממש לא הייתי ממליץ לך לקנות כל רכיב במקום שונה ומחו"ל. החיסכון יהיה לא גדול ואילו כאב הראש יהיה אטומי. אתה תחכה לרכיבים שיגיעו, חלקם

יתעכבו, חלקם יגיעו מקולקלים וידרשו את שליחתם החוזרת לחו"ל, תיאלץ אפילו להגיע למכס ולשלם מע"מ...

בנוסף, מחשב "מטורף" עם חלקם חזקים לא בהכרח יחזיק יותר זמן. בסופו של דבר חלקים מתיישנים ודורות חדשים מגיעים. באם התקציב גבוה, יהיה

טוב ונכון לחלק את התקציב ולקנות מחשב חדש בעוד שנתיים-שלוש. ככה תקבל מחשב חזק ומעודכן יותר וכמובן התרגשות * 2

פורסם
  • מחבר

ממש לא הייתי ממליץ לך לקנות כל רכיב במקום שונה ומחו"ל. החיסכון יהיה לא גדול ואילו כאב הראש יהיה אטומי. אתה תחכה לרכיבים שיגיעו, חלקם

יתעכבו, חלקם יגיעו מקולקלים וידרשו את שליחתם החוזרת לחו"ל, תיאלץ אפילו להגיע למכס ולשלם מע"מ...

מקבל את המלצתך לפחות בחלק מהרכיבים

בכרטיס מסך ומעבד המחירים פה בארץ לא שפויים קח לדוגמא את i7 990x Extreme Six Core מחיר באיביי - 3200 . בארץ - 5000+.

בנוסף, מחשב "מטורף" עם חלקם חזקים לא בהכרח יחזיק יותר זמן. בסופו של דבר חלקים מתיישנים ודורות חדשים מגיעים. באם התקציב גבוה, יהיה

טוב ונכון לחלק את התקציב ולקנות מחשב חדש בעוד שנתיים-שלוש. ככה תקבל מחשב חזק ומעודכן יותר וכמובן התרגשות * 2

האמת נגעת לליבי

כל עוד יהיה לי ראש שקט וכמו שצייני - השימוש אינטנסיבי: פעילות שגרתית מרובת יישומים, גיימים במקסימום גרפיקה.

פורסם

למה אתה מתכוון בריבויי יישומים? אילו יישומים?

אם אינך מתכוון לתוכנות גרפיקה ועריכה כבדות המנצלות ריבוי נימים, אז המפרט הבא יהיה שקט במיוחד (כמובן בזמן מנוחה ומאמץ חלקי), חזק מאוד

ובכל זאת לא מוגזם (990X לא מיועד למשתמשים רגילים אלא לכאלה שרוצים את ההכי חזק ולא משנה שהוא עולה פי כמה מ-2500 למשל אך חזק

רק בכמה אחוזים):

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪917

לוח אם:

[..] ASROCK P67 EXTREME 4 B3 - זמין במלאי ₪763

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] HIS 6950 IceQ X 2GB GDDR5 +DIRT3 - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח - זמין במלאי ₪1169

כמות:2

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז:

[..] ANTEC P183 V3 FRONT USB 3.0 w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪775

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 620W - זמין במלאי ₪400

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪97

קרור למארז:

[..] ENERMAX "T.B SILENCE" 120mm PWM : UCTB12P ₪66

דיסק קשיח:

[..] WD BLUE 1TB SATA3 ₪471

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6265

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

שים לב למארז היקר שישמור על רמת שקט גבוהה - הוא בנוי לשקט עם 3 שכבות בידוד ואטימה וחומרים מיוחדים. כמובן שאם השקט לא כזה קריטי,

ניתן לקחת מארז זול בהרבה שעדיין יהיה די שקט.

פורסם

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

שימוש מרובה בהרבה מאוד תוכנות במקביל. תוכנות גרפיות אבל אם מותאם לגיימיג הם יעבורו בקלות.

זה לא נכון ה-i5 2500 הוא אחד המעבדים האולטימטיבי לגיימינג(לאומת ה-i7 2600 שיש משחקים שהוא פחות יעיל בשבילם)בימינו, אבל לעבודה גרפית עריכת וידאו פוטושופ ועוד תוכנות שיודעות לנצל את ה-HT של ה-i7 זה ייתן הבדל משמעותי ביחס ל-i5 ולמרות שיש הבדל של רק 100MHz ואותה כמות ליבות ה-HT משפר פלאים.

פורסם

כדאי מאוד שתציין מסגרת תקציב.

אם נרכיב לך מערכת ב-20000, אתה תקנה אותה?

וב-30000?

ב-50000?

אין גבול לכמה גבוה אפשר לעלות. זה בזבוז זמנם של האנשים בפורום.

פורסם

כל דבר ש-i5 יכול לעשות, ה-i7 יעשה לפחות טוב באותה מידה.

במקרה הכי קיצוני אתה מבטל את ה-HT ויש לך ביד i5.

פורסם

זה לא שה-HT מוריד מהביצועים אם לא מנצלים תהליכי ריבוי נימים. ניתן לחסוך כ-300 ש"ח יקרים אם לא משתמשים תכופות בתוכנות היודעות

להשתמש בנימים לשם הרצת קוד במקביל.

אם עובדים קצת בפוטושופ ועורכים קצת סרטים, אין שום טעם לבזבז את אותם 300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה

אז השימוש כמו שצויין בריבוי משימות במקביל - פוטושופ, קטליסט, אילוסט, פיירפוקס, כלי קוד, ועוד 2/3 מקצועיות, + אייטונס

בנפרד, משחקים כבדים בפול HD

תקציב התחלתי לאחר המלצה של אחד החברים יעמוד על 7K ונראה מה הלאה

פורסם

המפרט שנתתי יענה על הדרישות שלך.

שינוי אחד - שני 6870 יחסכו לך הרבה כסף ועדיין יתנו ביצועים גבוהים.

שני 560TI יהיו באותו מחיר, איפשהו באמצע מבחינת ביצועי גיימינג אבל עשוי לסייע מאוד בתוכנות שמנצלות מעבדי CUDA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים