עבור לתוכן

זקוקה לעזרתכם לגבי קניית מחשב נייד, ללימודי עיצוב גרפי.

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

אני מתחילה בראשון הקרוב את שנת הלימודים הראשונה בתחום העיצוב.

אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד, שיתאים את העבודה על תוכנות כגון: פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש, פרימייר 3D Max, אינדזיין, סוליד, אפטר אפקט.

חשוב לי לציין, שהמטרה שלי היא לקנות מחשב חדש יחסית בשוק, שיתאים לצרכים שלי (שנוודה יחדיו).

המאפיינים שחשובים לי במחשב שאקנה:

-תקציב- אני עוד מתלבטת, אבל המטרה בינתיים היא לא לעבור את 4.5 K, בשאיפה לכמה שפחות, על סמך המאפיינים שבאמת חשובים ונחוצים לי.

-משקל- שלא יהיה כבד מדי, השאיפה היא פחות מ2 קילו- שלא יבוא על חשבון האיכות.

-מסך- אם יש פחות מ15.6 אינצ' יהיה מצויין כדי להבטיח שהמשקל יהיה נמוך יותר, בהתאם.

-נפח 600GB +

-חיי סוללה- כמה שיותר (:

אני צריכה הכוונה- לגבי מה חשוב יותר ומה פחות מבחינת הצרכים והמאפיינים שפירטתי, למול מאפייני המפרט הטכני.

תקנו אותי היכן חשוב לשים דגש והיכן פחות:

*חשוב שיהיה זיכרון RAM מעל 4GB - ומקסימום אפשר להגדיל עד 8 טרם הרכישה.

*RPM:

7200 או 5400? מבחינת נחיצות.

*מעבד בטכנולוגיית I5.

בנוסף, עלו לי תהיות לגבי פרט מסויים עליו המליץ לי מוכר מKSP :

->מחשב שיש לו זיכרון RAM 6GB- ראיתי שמצויין שהוא מחולק לשניים, 2GB ו-4GB. מה המשמעות?

->כרטיס מסך שיש לו זיכרון RAM ספציפי בשבילו, למשל- 2GB במחשב ASUS דגם K53SV-SX715V נחוץ לי לעבודה על התוכנות הגרפיות?

כמה שאשמח לתשובתכם!!!

מעבר לכך, שיהיה יום נפלא (:

פורסם

בואי תמלאי את השאלון שנמצא בחוקי הפורום בנעוץ,

אם את מתכוונת להתסובב איתו הרבה על הגב כדאי להסתכל על 13.3", כל מה שמעל זה ישקול יותר מ2 קילו. תיסגרי על גודל ואז אפשר לראות איך להמשיך

חיי סוללה- כמה את מחפשת בערך?

ראם- 4 יספיק, לשדרג זה זול ולא מסובך לרוב.

עדיף 7200, אבל גם 5200 לא נורא, הפרשים לא עצומים.

התוכנות- אני מניח שרצוי כרטיס נוידיה חיצוני, בכל מקרה אני לא מכיר את הדרישות של הלימודים בתחום כי לדעתי זה יכול להגביל את הדגמים.

נחכה לתגובה בנושא הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב ותודה לך על תשובתך!

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה גרפית בתוכנות כגון: פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש, פרימייר 3D Max, אינדזיין, סוליד, אפטר אפקט

* גודל המסך? 15.6 אינצ'

* משקל רצוי? כמה שפחות- שאפשרי במחשב עם גודל מסך שכזה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות +

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA

,

וכו)

כן.

* בלוטות? לא מבינה.

* גודל מינימלי של

? 500 GB

* כונן CD/DVD? צורב?

כן וכן.

* כונן Bluray?

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, אחראיות של היצרנית

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell, asus, lenovo.

פורסם

את לא רוצה לשקול מסכים קטנים יותר?

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכננת להסתובב איתו כל הזמן על הגב, אני מתכננת מדי פעם לעבוד במחשבים שבלימודים ולהעביר את העבודות עם דיסק און קי, כך שאוכל גם בבית לשבת עם מחשב ולהמשיך את העבודה. אני לא רוצה מחשב נייח כי אני בכל זאת רוצה את האופציה להיות ניידת עם המחשב.

המליצו לי לקנות מחשב עם מסך גדול, במיוחד לשם עבודה על תוכנות עיצוב- משום שיש את החלונות הקטנים שכדאי שיהיה להם מקום על המסך בזמן העבודה.

אני מניחה שזה יהפוך את העניין לכבד ופחות נוח מלקחת מחשב עם מסך של "13.

המצליץ לי בחור שמתעסק עם פוטושופ על המחשב הזה:

http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=ori57&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he

הוא אמר שאפשר להסתדר טוב גם עם i3 - שזה עם 2 מעבדים וכן מספיק כרטיס מסך מובנה, ולא חובה חיצוני של 540M של Nvidia עם זיכרון ספציפי לו של 1 או 2 GB, כמו שאחר המליץ לי.

ככה שנותרתי מאוד מבולבלת. כמובן שאני רוצה מכשיר חדש, אבל לא מעוניינת להגזים עם המחיר ורוצה בסה"כ משהו שיתאים לצרכים שלי עם קצת קידמה על הדרך.

אז מה דעתך? (:

פורסם

איפה שאני לומד יש פקולטה גדולה לעיצוב...לפי מה שאני רואה רוב הסטודנטים שם משתמשים במחשבים של APPLE כמו MACBOOK וכאלה. גם המוסד עצמו כולל מעבדות מחשבים חופשיות עם עשרות או או אפילו מאות מחשבי אפל נייחים שנקראים IMAC. בקיצור מה שאני אומר הוא שלפי מה שאני יודע ושמעתי מסטודנטיות לעיצוב, מחשבי אפל יותר מתאימים באופן טבעי לעבודות עיצוב מבחינת מפרט המחשב ואולי יותר בגלל העיצוב שנותן משטח עכבר ענקי ואופציות שונות שמקלות את העבודה למי שמעצב. נסי לחשוב בכיוון של נייד של אפל...אולי זה ישתלם לך בעתיד אפילו כלכלית ובטוח שמבחינת נוחות כרגע! מה שכן אני לא מכיר דגמים אבל בדר"כ צריך כיס עמוק קצת יותר מאשר למחשב PC רגיל :-X

פורסם
  • מחבר

זה נכון (:

קצת בעייתי לי בשלב הזה להשקיע 6.5 K (וזה המחיר אם מישהו שמטייל בארה"ב יכול לקנות לי!).

ואני בטוחה שזה הרבה יותר נוח!

אבל לצערי, לא אופציה בשלב הזה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים