עבור לתוכן

מעודכן: מפרט מולטימדיה + משרדי ורב שימושי, 3K ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

בקשה לעזרה בהרכבת מפרט:

1. מה התקציב המקסימלי? 3K

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך רק אם ממש אין טעם לקחת משהו יקר וטוב יותר. אין בעיה להשתמש בתקציב המלא.

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך.

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? רב שימושי - מולטימדיה HD, עבודה משרדית בעיקר על אופיס, אינטרנט והורדות. שיתמוך במולטי טאסקינג כמו גדול.

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. שימוש יום יומי.

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: אינו מיועד למשחקים אך מיועד לתכני HD ברזולוציה של 1680X1050 לפחות.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך.

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אינני יודע אם יש צורך בכרטיס מסך.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אני לא מבין גדול ב-OC. אם יש טעם ב-OC לצרכים שמניתי אז רצוי שיעשו אותו בחנות ויתנו עליו אחריות.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. רצויה מערכת הפעלה Win7 בגרסה הזולה והפשוטה ביותר. מעוניין בהרכבה, התקנה ובדיקות למחשב בחנות.

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. RSM או כל חנות אמינה ומקצועית אחרת שיש לה ביקורות טובות מחברי הפורום ובכלל. באיזור ר"ג-ת"א.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?

• מארז: מחברה טובה, שקט, מאוורר ואטום לאבק. שיהיה עשוי מחומרים איכותיים כמו אלומיניום ושיהיה לו גימור איכותי וכמובן יפה. יהיה מעולה אם יכלול חיבורים קדמיים וביניהם USB3.
  • לוח אם: בעל צ'יפסט מתקדם ככל שניתן ובהתאם לצרכים שציינתי. שיכלול USB3, SATA3 וכמה שיותר חריצי הרחבה ותמיכה בתקנים מתקדמים וחדשים. שיהיה מחברה מוכרת ואמינה.
  • זיכרון: 4GB לפחות. מחברה מוכרת.
  • 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא. אולי הסבת המחשב למדיה סנטר.
    12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? מעבד - לא. זכרון - כן. רצוי שתהיה אפשרות להכיל כרטיסי הרחבה של חיבורים מתקדמים עתידיים ו/או כרטיס קול, TV וכדו'.
    תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

מישהו???

פורסם
  • מחבר

הקפצה + עדכון

פורסם

משהו ראשוני - איכותי, שקט ומרובה פיצ'רים.

מעבד:

[..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪521

לוח אם:

[..] INTEL BEARUP LAKE : BLKDH67BL-B3 ₪458

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

מארז:

[..] ANTEC SONATA PROTO w/o PSU ₪331

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM ₪489

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - BULK - זמין במלאי ₪287

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪97

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 500GB SATA2 ₪275

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2662

הסברים בהמשך...

אם אתה רוצה משהו חזק ובאמת רב שימושי קח I5-2400 במקום אבל הוא אוברקיל לשימושים שציינת.

מחירי הדיסקים הרקיעו שחקים אז חסכתי כאן... חכה שירדו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

יש לי כמה שאלות ושינויים אפשריים...

דבר ראשון אפשר להגדיל את התקציב ל-3K ואף לחרוג מעט אם יש צורך.

בנוגע למארז הבנתי שהסונטה די מסורבל בתוכו. רצוי להחליף אם יש לו אלטרנטיבה אטומה לאבק, שקטה ומאווררת. אפילו אם תהיה יקרה יותר.

מישהו יודע לגבי המעבדים 3125/3130 i3 - מתי אמורים לצאת לשוק? אני מעוניין במעבד BOX.

בנוגע לזכרון - רצוי שני סטיקים של חברה מוכרת.

האם יש אפשרות ועניין לעשות OC למעבד? גם אם אקח i5 פשוט?

אשמח אם מישהו יוכל לתת לי מפרט מ-RSM.

תודה רבה!

פורסם

דבר ראשון אפשר להגדיל את התקציב ל-3K ואף לחרוג מעט אם יש צורך.

זה מצויין, אבל על מה תרצה לשים דגש? על מה להשקיע?

בנוגע למארז הבנתי שהסונטה די מסורבל בתוכו. רצוי להחליף אם יש לו אלטרנטיבה אטומה לאבק, שקטה ומאווררת. אפילו אם תהיה יקרה יותר.

קשקוש מקושקש. זה נכון שהוא לא מהמרווחים שיש אבל ממילא המפרט שלך היה חי יפה מאוד גם בהרבה פחות.

אם אתה מתכנן בעתיד להפוך אותו למפלצת גיימינג זה כבר סיפור אחר. הסונטה איכותי וחרישי מאוד.

מישהו יודע לגבי המעבדים 3125/3130 i3 - מתי אמורים לצאת לשוק? אני מעוניין במעבד BOX.

מה יתן לך BOX? הקירור ששמתי לך מהחרישיים והמשתלמים שיש היום עם ביצועים מצויינים.

מה אתה מחפש במעבדים הנ"ל?

בנוגע לזכרון - רצוי שני סטיקים של חברה מוכרת.

מה יתנו לך שני סטיקים? DUAL CHANNEL? זניח לחלוטין.

הפירמה מצויינת והכל אותו דבר. אם תרצה קח קינגסטון ב-15 ש"ח יותר.

חסר משמעות.

האם יש אפשרות ועניין לעשות OC למעבד? גם אם אקח i5 פשוט?

לא! לשם כך אתה חייב מעבד K עם לוח P67 או Z68 מה שמייקר מאוד את המפרט.

החלופה היא ללכת על מפרט AMD עם 4X955BE מרובע ליבות במחירי זנות עם יכולת OC אדירה.

בלי קשר, מה יתן לך OC לשימושי שלך? ככל הנראה כלום.

אשמח אם מישהו יוכל לתת לי מפרט מ-RSM.

גש לאתר שלהם - יש להם כמעט אותם רכיבים אחד לאחד... אני בטוח שתסתדר.

יש לי הרגשה שאתה לא לגמרי סגור על מה אתה רוצה מהמפרט שלך.

אולי השאלון בחוקי הפורום יעזור לך... חסרים פרטים - עדכן שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

יש לי הרגשה שאתה לא לגמרי סגור על מה אתה רוצה מהמפרט שלך.

אולי השאלון בחוקי הפורום יעזור לך... חסרים פרטים - עדכן שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

תודה רבה על התשובה!

ערכתי את הפוסט הראשון, מקווה שעכשיו הדברים יותר ברורים.

אני מעוניין להשקיע את התוספת בתקציב בצורה שווה בכל הרכיבים. אם יש רכיבים עם שם יותר טוב וכדו'. או אפילו גם לעלות לליגה של מעבדי i5 כדי להבטיח ביצועים טובים יותר בעתיד.

אם יש עוד אלטרניבות מומלצות למארז חוץ מהסונטה, אשמח לשמוע. וכמו שציינתי למעלה, שיהיה חיבור USB3 בפרונט.

מדוע עניין הזיכרון של שני סטיקים זניח במקרה שלי?

אם אין טעם ל-OC, רצוי לקחת מעבד מסדרת i5 עם נתונים טובים יותר?

בעבר הומלץ לי לקחת רק מעבד BOX. מה ההבדל בעצם ולמה לדעתך אין טעם לקחת כזה?

המעבדים 3125/3130 i3 שציינתי לעיל, מספקים נתונים טובים יותר לפי אתר היצרן ולפי מה שראיתי אין אותם בארץ. בחו"ל דווקא כן. יש מצב שפשוט החליטו לא לשווק אותם כאן?

מה ההבדל בין INTEL GRAPHICS HD 3000 ל- INTEL GRAPHICS HD 2000?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

רק שאלת הבהרה - מה זה "מולטימדיה HD"? צפיה בתכנים בלבד, המרת פורמטים או ממש עריכת וידאו?

רמת שקט של 10/10 זה מ-א-ו-ד שאפתני ויעלה לך הרבה מאוד. 9/10 גם לא פשוט אבל עוד אפשרי בעלות סבירה-בקושי.

פורסם
  • מחבר

רק שאלת הבהרה - מה זה "מולטימדיה HD"? צפיה בתכנים בלבד, המרת פורמטים או ממש עריכת וידאו?

רמת שקט של 10/10 זה מ-א-ו-ד שאפתני ויעלה לך הרבה מאוד. 9/10 גם לא פשוט אבל עוד אפשרי בעלות סבירה-בקושי.

כוונתי ב"מולטימדיה HD היא צפיה בתכנים והמרת פורמטים. עריכת וידאו ממש לא.

רצוי שהמחשב יהיה שקט מאוד. כוונתי ב-10/10 שיהיה שקט מקסימלי בגבולות התקציב. לא התכוונתי למשהו שיקפיץ את המחיר או יגרום להשקיע בו חלק גדול מהתקציב כאילו היה מעבד. במילים פשוטות - כמה שיותר שקט!

מצטער אם אני לא ברור, אני עושה כמיטב יכולתי...

דרך אגב,

אני מכיר מישהו שהלך ל-KSP וקיבל במבצע מחשב עם מעבד i7, כרטיס מסך וציוד הקפי מלא ב-3200 ש"ח...

איך זה הגיוני שאני מכוון ל-i3 עם מפרט רגוע יחסית והתקציב שלי בלי ציוד הקפי מדגדג את הסכום הנ"ל?

איך זה ש KSP זולה משמעותית משאר החנויות? ואיך זה ששאר החנויות לא נכנסות לתחרות עם המחירים? משהו פה לא הגיוני...

כל כך שווה לקנות שם?

פורסם

KSP לא יותר זולה - נקודה. ודאי לא במפרט שלם.

חוץ ממעבד I7 (ש-99.9999% שאין לו כל צורך בו) הוא קיבל ככל הנראה את הרכיבים הבסיסיים ביותר שיש - זה טריק שיווקי ידוע ומוכר של KSP, איבורי, זד וכדומה.

פורסם
  • מחבר

אז יש טעם לקחת i5 במקום הi3 או אפילו כרטיס מסך?

יש הבדל בין המעבדים הגרפים של שניהם?

והאם זה מספיק לצרכים הגרפיים שכתבתי קודם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים