עבור לתוכן

מחשב לצרכי CAD וגרפיקה, עד 4K

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני זקוקה למחשב נייד לצרכי CAD וגרפיקה (לא באופן יומיומי, בערך אחת לשבוע), לפעמים גם קצת תלת מימד ורינדורים.

טווח המחירים שהייתי שמחה להגיע אליו הוא 3000 - 3500 ש"ח, אבל אני יכולה גם לחרוג מזה אפילו עד 4.5K אם ההבדל משמעותי וזה מה שיאפשר לי להשתמש בו ביעילות לאורך שנים רבות יותר.

* מטרות המחשב? כאמור, CAD, גרפיקה, קצת 3D, ואני גולשת באופן קצת כבד (נניח 5 חלונות של כרום עם 15 טאבים בכל אחד....)

* גודל המסך? גמיש (רצוי מספיק גדול כדי לשרטט בנוחות, אבל לא ענק כדי שיכנס לתיק נשים גדול בנוחות)

* משקל רצוי? גמיש, נראה לי ש-2.5 זה כבר יחסית כבד

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גמיש

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 ו-HDMI רצויים, אבל זה לא קריטי

* בלוטות? כן

* גודל מינימלי של כונן קשיח? כ-500GB, אבל גם כאן זה לא הדבר הכי קריטי

* כונן CD/DVD? צורב? רצוי

* כונן Bluray? אין צורך

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, אבל לא קריטי.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

תודה רבה מראש על העזרה!

פורסם

Asus N53sv-a1 (הדגם בלי בלו ריי) נמצא על גבול המחיר שלך (4.5K בארץ, 900$ בארה"ב כולל אחריות בין לאומית לשלוש שנים ואפילו מכסה תאונות לשנתיים, אז אם יש לך מישהו שבא משם שווה לבדוק). הוא גם כבד מאוד (2.7 ק"ג) אבל יחסית לזה שיש לו כרטיס מסך 540GT שמשולב יחד עם הכרטיס המובנה במעבד (כשלא צריך אותו הוא פשוט מנותק וככה חוסך הרבה מהסוללה), מסך 15.6 וסוללה שמחזיקה לי מעל ל-5 שעות של גלישה ועבודה אז זה לא כזה נורא.

בנוסף יש לו יציאות HDMI ו-USB3 ויש לו מערכת קירור מצויינת כך שגם בעבודה מאומצת כשהמחשב עליך הוא לא מתחמם ולא עושה רעש (בכלל! המחשב הכי שקט ששמעתי בחיים שלי!)

אני בעבודה עובד עם עשרות ניידים, רובם מהטובים בשוק וזה לדעתי בהחלט בחמישייה הטובה ביותר כרגע, במיוחד ביחס למחיר המצחיק למה שאת מקבלת.

רק גילוי נאות שלא יראה כאילו אני עובד של אסוס או משהו: המקלדת שלו דורשת זמן הסתגלות ארוך יחסית (המקשים צפופים אבל זה בגלל שיש NumPad, שלדעתי שווה את זה) והמסך מבריק (יש אנשים שזה מאוד מפריע להם).

קיצר יקר, טיפה גדול וטיפה כבד יותר, אבל ישרת אותך נאמנות במשך שנים ארוכות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה!

וכמובן, אשמח לשמוע המלצות נוספות

פורסם
  • מחבר

אם לא - האם זה בגלל שהדרישות גבוהות ביחס למחיר או סיבה אחרת?

פורסם

זו בעיקר הסיבה. ולכן אין הרבה דגמים שיתאימו לך.

אם את מוכנה להתפשר על ביצועים בכדי ללכת על נייד קטן וקל יותר, יש מספר דגמים של אסוס עם מסכי 13-14 אינצ' וכרטיס מסך נפרד של nvidia מדגם 520m שיתאימו לדרישה.

באופן כללי, כרטיסי מסך של נוידיה עדיפים בשימוש CAD

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה בהתפשרות על ביצועים? על מה אצטרך לוותר ובאיזו מידה?

פורסם

יש לי DELL LATITUDE E6420 למכירה.

מדובר במחשב מהסדרה היוקרתית של דל, הוא חדש ללא שימוש, עם אחריות לשלש שנים

מעבד מהדור החדש - -INTEL SANDY BRIDGE i5-2540

מסך 14" LED בעל רזולציה משודרגת 1600x900, דבר שמאוד יתרום בכל מה שקשור בגרפיקה/תכנות/ואפילו סתם גלישה באינרנט בנוח! (צריך פחות לגלול בשביל לראות את כל העמוד:)

4 גיגה זכרון ודיסק קשיח 250 גיגה במהירות 7200

המחשב שוקל טיפונת יותר מ 2 קילו, ומגיע עם סוללה 9 תאים שמחזיקה יותר מ 6 שעות עבודה.

יש לו תאורה אחורית למקלדת וטביעת אצבע ביומטרית

מגיע עם רשיון ל WIN7 PRO

הדגם הזה, במפרט הנ"ל, עולה הכי _זול_ בזאפ כ 5800 שקלים. אני מעוניין למכור אותו ב 4000.

יש לו אחריות (טכנאי מגיע אליך הביתה) לשלש שנים פחות טיפונת (לא בשימוש ולכן נמכר).

מגיע בקופסא עם כל החוברות שלו.

מדובר במחשב מאוד איכותי שיחזיק הרבה שנים ועם אחריות ברמה גבוהה.

אתה כמובן מוזמן להתיעץ ולקורא על המחשב המלצות בפורום!

פורסם

המחשב הזה מגיע ללא כרטיס מסך ולכן יציג ביצועים פחות טובים משמעותית מהאופציה הראשונה.

בנוסף אין לפרסם על הפורום מודעות מכירה. לשם כך יש חלק נפרד באתר. הפרסום הבא יגרור אזהרה.

למה הכוונה בהתפשרות על ביצועים? על מה אצטרך לוותר ובאיזו מידה?

ניתן למצוא מחשב 14 אינצ' עם מפרט חלש מה-N53 כמו ה-u40sd, שיבוסס i5 2430m וכרטיס מסך 520m של נוידיה

מצד שני, אתה מרוויח מחשב במשקל נמוך בהרבה - סביב 2 ק"ג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים