עבור לתוכן

שאלה לגבי ניתוק זיקה

Featured Replies

פורסם

שלום

ראיתי באתר זאפ את התגובה הנ"ל:

יש לשים לב ברכישת מכשירי טלפון מהחברה!! קניתי בחנות 5 מכשירים מסוג LG 280 GU, לכאשר פניתי לחברת פאלפון לקבל את ההחזר עבור הרכישה, נמסר לי מפאלפון שהמכשירים נרכשו ע"י החברה במכרז של פאלפון וע"כ אין אפשרות לקבל עבורם החזר. מחברת רייל טיים אישרו עובדה זו ואמרו שאין מה לעשות. הם לא היו מוכנים לפצות אותי. אכלתי אותה בסכום של 2500 ש"ח אותם איני יכול לקבל חזרה מפלאפון.

מה זה השטויות האלה?

שאני לא יקנה בטעות ולא אקבל זיכוי מהחברה הסלולרית

פורסם

בישביל זה הולכים קודם לחברה הסלולארית ומוודאים הכל. יש כל מיני תוכניות, בכל אחת רף זיכוי שונה - תראה מה מתאים לך אם בכלל.

אני בתוכנית של "חבר" למשל באורנג' - נאמר לי שבה אין כלל אפשרות לניתוק זיקה מאחר והיא לא מגיעה עם מכשיר. על פניו נשמע לי הגיוני - ככה שאם היתי קונה לפני שאני מברר- היתי נתקע עם מכשיר. כדי לכסת"ח את עצמך - תמיד טוב שהנציג ירשום לך את זה על פתק או הכי טוב - תרים טלפון לנציג שירות ותשאל את כל הדברים האלה בצורה הכי ברורה - כך השיחה מוקלטת בעצם

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

עם כל הכבוד מוקלט שמוקלט נציגי מכירות מבטיחים דברים ואחרי זה לא עומדים במה שהבטיחו.

בכל מקרה דיברתי עם נציגת שירות והיא המליצה לי לקנות במקום אחר ולקבל זיכוי, נלקחה ממנה גם מספר פניה.

ראיתי באורנג' שאתה מקבל החזר בהתאם לעלות המכשיר

לדוגמא עם המכשיר עלה בין 2341-2916 מקבל 81 ש"ח ל36 חודשים מיום הרכישה.

http://www.orange.co.il/he-il/cellular/packages/deals/sim-free-refund/

פורסם

נכון. כל חברה יש לה את התנאים שלה כדי לקבל את ההחזר ופה זה קצת מקור לבעיות - אבל תבדוק שבעתיים פשוט לפני שאתה עושה את זה. לא רואה ברירה אחרת

פורסם

בישביל זה הולכים קודם לחברה הסלולארית ומוודאים הכל. יש כל מיני תוכניות, בכל אחת רף זיכוי שונה - תראה מה מתאים לך אם בכלל.

אני בתוכנית של "חבר" למשל באורנג' - נאמר לי שבה אין כלל אפשרות לניתוק זיקה מאחר והיא לא מגיעה עם מכשיר. על פניו נשמע לי הגיוני - ככה שאם היתי קונה לפני שאני מברר- היתי נתקע עם מכשיר. כדי לכסת"ח את עצמך - תמיד טוב שהנציג ירשום לך את זה על פתק או הכי טוב - תרים טלפון לנציג שירות ותשאל את כל הדברים האלה בצורה הכי ברורה - כך השיחה מוקלטת בעצם

אני לא בטוח שהבנתי איך התגובה שלך בכלל קשורה לדיון...

למיטב הבנתי הבחור רכש מכשיר (או 5, זה לא משנה) מחנות מסויימת, ואז הלך לבצע ניתוק זיקה בחברה הסלולרית. המסלול שלו בהחלט מאפשר לעשות ניתוק זיקה אבל התירוץ של החברה הסלולרית היה שהמכשיר(ים) נקנה(ו) על ידי אותה חנות (!) במסגרת "מכרז" או משהו כזה, ולכן לא ניתן לקבל עליו זיכוי.

במילים פשוטות - הלקוח הסופי נדפק בגלל משהו שלחלוטין אין לו שליטה עליו - המקור/ספק שממנו החנות קנתה את המכשיר.

לדעתי האישית, הטענה המגוחכת הזאת לא תעמוד במבחן בית משפט.

הלקוח קנה מכשיר ויש לו עליה חשבונית כחוק על פי כל הכללים.

אין ולא היתה לו שום דרך לא מעשית ולא תיאורתית לברר מראש או בכלל לדעת שקיימת אופציה כזאת לכך שהספק של אותה חנות הוא החברה הסלולרית בעצמה, והמכשיר נקנה ע"י החנות באיזשהו מכרז שלכאורה לא ניתן לקבל זיכוי על מכשירים שנקנו בצורה כזאת.

ודרך אגב, הנה תגובת החנות כפי שמופיעה בזאפ:

תגובת החנות:

עפ"י חוק ניתוק הזיקה הלקוח צריך לקבל זיכוי עבור מכשיר נייד גם אם לא נקנה אצל המפעיל הסלולרי. אנו מודעים לכך שחברות הסלולר לעיתים מערימות קשיים מיותרים על הצרכנים על אף החוק וייתכן שהלקוח היה צריך לבדוק זאת מול חברת הסלולר בטרם רכש חמישה מכשירים. מיותר לציין, שאין אנו יכולים לקחת אחריות על מעשיהם של חברות הסלולר וחבל שהם לא משתדלים יותר עבור צרכניהם ומשאירים אותם לשאת בנזקים.

פורסם

התגובה שלי קשורה באופן כללי ולא באופן ישיר למקרה של הבחור עם חמשת המכשירים. ההמלצה הכללית שלי היא פשוט ללכת לחברה הסלולארית ולברר את כל הפרטים לפני כן! לציין שאתה קונה מכשיר מחנות פרטית ושציינו בפנייך כמה אתה צריך לדבר בישביל לקבל זיכוי, והאם המכשיר נכלל במסגרת זיכויים כאלו ואחרים וכו' וכו' וכו'

פורסם

הכל טוב ויפה אבל גם אם הוא עשה את זה וגם אם לא, זה לא היה משנה לו כלום.

פורסם

נכון. אבל המקרה הזה קרה, ולא קרה לבחור שפתח את הדיון. הבחור שפתח את הדיון עומד לפני רכישה של מכשיר בניפרד - לכן נתתי את עצתי שכן יכולה לעזור לו שלא יקרה מקרה דומה בעתיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים