עבור לתוכן

ביקורת על N9 נוקיה (Engadget)

Featured Replies

פורסם

http://www.engadget.com/2011/10/22/nokia-n9-review/

מסך ברמה של SAMOLED PLUS עם גורילה גלאס, מצלמה טובה (אולם ממש לא ברמה של N8) ,סוללה לא רעה בכלל, עיצוב מדהים (למרות שזה עניין די סובייקטיבי), גודל מושלם לדעתי (בסרטון הראשון אגב משווים אותו לאייפון, לTITAN ,לגלקסי 2, והנקסוס השני. גלקסי נראה ענקי לידו,שלא לדבר על הטיטאן), מערכת הפעלה מדהימה - מינימליסטית,נוחה,יפה,מהירה. אולם , מתה... וזה לצד חסרון נוסף והוא החומרה הלא הכי עדכנית.

המכשיר עומד להיות מושק גם בארץ בקרוב.

אם בזמן הקרוב ניתן יהיה לרכוש אותו ב1500~ ,נראה לי כעסקה לא רעה. בהנחה כמובן שאתם לא בונים על הרבה משחקים ואלפי אפליקציות.

מה דעתכם?

פורסם

המכשיר בהחלט מרשים. אבל ראיתי אותו היום במחיר של 5000 שקלים. זו בדיחה. אני בהחלט חובב נוקיה (יש לי את ה E72) ואני כן מאמין בחברה, אבל זה מוגזם. המכשיר הזה לא שווה את המחיר שלו. הוא אמנם מכשיר הדגל של החברה והוא בהחלט עשוי היטב, אך אי אפשר להתעלם מהעבודה הפשוטה - יש לו המון חסרונות מול מכשירי דגל מתחרים. כפי שאמרת, בעיקר מערכת הפעלה חסרת יישומים וחומרה נחותה.

פורסם

אוקי שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד למה שמישהו ירצה לקנות סמארטפון עם מערכת הפעלה ללא עתיד?

זה כמו שאני אקנה עכשיו palm pre...

פורסם

^^

אם הוא יהיה זול הוא יכול לספק פיתרון נאה אנשים שלא רוצים להשקיע הרבה- סמארטפון במחיר זול. אנשים שלא צריכים עתיד למערכת שלהם.

אבל הוא לא יהיה זול (650$+) לפי הביקורת, אז.... אין שום סיבה הגיונית לקנות אותו.....

פורסם

כי מכשיר סלולרי, גם אם הוא "חכם", לא מתמצא אך ורק במערכת ההפעלה שלו. למכשיר כן קיימות אפליקציות וכן ישנה האפשרות, לטענת נוקיה, להמרה עתידית של חלק גדול מהאפליקציות של אנדרואיד למיגו.

כמובן, שזהו כן חסרון - ויש לפצות עליו במחיר של המכשיר. זה לא המקרה כאן ואני כן מסכים שהתמחור של נוקיה הוא פשוט בדיחה עצובה.

זה כאילו שנוקיה מאוד גאה על כך שהיא סוף סוף הוציאה מכשיר ראוי ומוצלח, אז היא דפקה מחיר. רק שהיא שכחה שבינתיים יש הרבה מכשירים טובים לא פחות בשוק...

פורסם
  • מחבר

5000 ש"ח ? טוב נו, אתה מכיר את החנויות בארץ... גם גלקסי (השני לפי מה שאני זוכר) נראה לי עלה בסביבות הסכום הזה כשרק יצא.

אבל המחיר הזה ירד מהר מאוד, ובהרבה מאוד. כשיש לך סנסיישן ב2000 ש"ח וSGSII ב2400 , צריך להיות ממש נוקיה פאן בוי רציני כדי לקנות את הN9 במחיר הזה.

בנוגע למערכת הפעלה הללא עתיד, זה לא ממש מפריע לאנשים כמוני. אני לא צריך הרבה אפליקציות, משחקים אני בכלל לא משחק. הפשטות ,הנוחות של המערכת הפעלה ,המינימליזם (במובן החיובי) הזה בלי התפשרות על הפונקציונליות , זה מה שאני אוהב במיגו. עד עכשיו קשה לי להאמין שאף אחד לא ירצה לנסות להוציא מכשיר עם המ"ה הזאת... חבל... HTC+MEEGO,חלום...

וזה לא שאין שום אפליקציות, בטוח יש. פשוט לא בכמות שמשתמשי אנדרויד וIOS התרגלו. אני מאמין שמה שבאמת צריך ובמה שמתמשים באמת אנשים יהיה זמין גם במיגו.

אגב, אני זוכר שאמורה לצאת גרסת WP למכשיר הזה, שהיא בדיוק העתק של המכשיר הזה רק עם WP, בנוסף לעוד שלל מכשירים. יותר מזה, עוד מעט אמור להתקיים איזה אירוע שלהם, כנראה שם הם יציגו את המכשירים. אחרי שהם יצאו ,אני מאמין שהמחיר של N9 ירד בצורה משמעותית.

פורסם

יש פה בערך את כל הסיבות הנכונות לא לרכוש את המכשיר - יהיה יקר להחריד ביחס למתחרים, חומרה חלשה (יחסית) ומערכת הפעלה מתה/גוססת (איך שלא תרצו לקרוא לזה). גם בכ-1500 ש"ח אני לא רואה סיבה לרכוש את המכשיר שחומרתו בסה"כ דומה לגלקסי S1 (רק לאחרון מסך גדול יותר) בכ-200 ש"ח יותר

פורסם
  • מחבר

האמת הסיבה היחידה ,או ההכי משמעותית שבגללה הייתי קונה את המכשיר , היא בגלל המערכת הפעלה.

לא לכולם באמת יתאים מצב שבו אין למערכת הפעלה שלו תמיכה חזקה מצד המפתחים, ושלא יהיו להם מספיק משחקים או תוכנות. זה מובן.

מה שכן, הוא באמת יותר ברמה של S1. אין סיבה שהוא יהיה מתומחר במחיר גבוה יותר. מקווה נוקיה יתעשתו על עצמם, כי נראה שהם קצת חיים באשליות...

למרות שאם להשוות עם S1 , הוא יותר טוב. בגלל המסך(לפי הביקורות המסך משתווה לSA PLUS),המצלמה, עיצוב(תלוי בשביל מי..),חומרה לא השוותי אבל אם אני זוכר נכון היא קצת יותר טובה. יכול להיות שאני טועה. גם הסוללה אגב די טובה לפי הביקורת.

אגב, גם אצל אפל החומרה לא הכי עדכנית, אבל המערכת הפעלה שלה רצה בצורה כל כך חלקה שהמתמש ברגיל לא מבחין בזה שבאייפון 4 יש חומרה הרבה יותר חזקה מאשר באייפון 3. זה גם המקרה עם N9, המערכת רצה כל כך חלק שלא חושב שזה כל כך קריטי אם יש לו או אין לו מעבד דו ליבתי.

בקיצור ,הכל מסתכם בהאם למשתמש זה באמת כל כך מציק העניין שהוא לא יזכה לאותה כמות משחקים ותוכנות כמו במערכות המתחרות. וכמובן במחיר.

מחכה לראות מה יהיה המחיר בעוד כחודש. אני מקווה עד אז גם יצאו שאר מכשירי WP של נוקיה.

פורסם

כשחושבים על זה, זה נכון. חומרתית, הוא ברמה של ה S1. קצת עצוב. שוב: תמחור. נוקיה "חיה בסרט" עם התמחור שלה.

אבל יש לזכור שמכשיר הוא לא רק סך המעבד וההכרטיס הגרפי שלו. ל N9 יש הרבה RAM. יש לו מצלמה טובה (עם פלאש) וגוף משובח בצורה בלתי רגילה (לפי הביקורות). אלו גם דברים חשובים. מערכת ההפעלה בהחלט נראית נפלאה. המכשיר כנראה מוצלח ביותר. וכן - מכשיר מוצלח יותר יתומחר ממכשיר פחות מוצלח, גם אם למכשיר הפחות מוצלח מעבד "חזק" יותר, על הנייר. לא הכל קם ונופל על המעבד.

קראתי את הביקורת של ENGADGET ואת הביקורת של GSM ARENA. שינהם שיבחו את המכשיר. GSM ARENA הביאו את הכותרת המפוצצת "once in a lifetime" לביקורת. המכשיר הזה בהחלט מעניין.

פורסם

מסכים איתך שמכשיר הוא קצת יותר מסך חלקיו אם אפשר לומר את זה כך.

אבל אני מצטער, בישביל שאני אעבור מאנדרו' למכשיר של נוקיה עם סימביאן או איך שהם לא קוראים למערכת הפעלה שלהם עכשיו - משהו במכשיר/במערכת הפעלה צריך להדהים אותי. אשכרה להדהים אותי. אני לא אעבור ל-N9 (בלי קשר למחיר כרגע) רק בגלל גוף איכותי, או פלאש נחמד, או סוללה יחסית חזקה. אני גם לא אעבור כי המערכת נראת מדהים - בפועל עד כמה שידוע לי, אין לה אפילו חלקיק מכמות האפליקציות שיש לאנדרו', אין לה עתיד מבטיח במיוחד, התמחור מטורף (כן, עכשיו אפשר להכניס את עניין המחיר) והחומרה עדכנית בקושי ולא מעבר לזה.

פורסם

חחח זה מזכיר לי שבדיוק שנה שעברה רכשתי את המכשיר נוקיה X6 עלה לי ישירות מהאתר שלהם 360$ ,עוד בתקופה שהייתי חסיד שלהם.

רק אחרי שהתנסתי והבנתי שבאותו מחיר אני יכול לקבל אחלה HTC ו\או אייפון 3GS הבנתי למה כבר לאף אחד אין את המכשיר שלהם.

קיבלתי מסך קטן לא FULL TOUCH מעפן ברמות שאי אפשר לתאר במחיר כל כך גבוה.

פורסם
  • מחבר

אגב, אנדרויד ומיגו מבוססות לינוקס נכון? אולי תיהיה אפשרות להריץ תוכנות אנדרויד גם על מיגו?

אני זוכר שBLACKBERRY עשו משהו כזה...

פורסם

נניח ותהיה אפשרות כזו, אתה יודע מה, נניח וכל האפליקציות שיהיו לאנדרו' יוכלו לעבור מיידית לחנות האפליקציות של נוקיה. המכשיר שווה קנייה?

עדיין לא. למה לי לקחת מכשיר עם אפשרות של התקנת אפליקציות זהה למה שיש לי כיום באנדרו'? כמו שאמרתי, זה לא רק האפליקציות. אין שום דבר אחר מדהים שיכול לפצות על זה - לא חומרתי לפחות

פורסם
  • מחבר

כל הקטע של ה"OS מת" זה שלא יהיו מספיק תוכנות ומשחקים בניגוד לאנדרויד. אם אפשר יהיה להתגבר על הבעיה הזאת, אז אתה תקבל מערכת הפעלה נפלאה שרצה בצורה נפלאה ולא תצטרך לוותר על משחק או תוכנה מסויימת.

שמתי לב הרבה מתלהבים מהמסך, במיוחד כי גם באור השמש אפשר לראות את המסך טוב. מצויין גם כי הוא בעל אחד ממסכי AMOLED הכי בהירים

GSMARENA :

The screen continues to impress outdoors in the sun too - it remains perfectly visible, while the colors keep most of their punch too. The anti-glare polarizer is certainly working well as the N9 is probably the least-reflective screen we have seen.

וגם לא נראה שהמעבד ה"חלש" שלו באמת מורגש.

The general performance of the Nokia N9 is silky smooth, even with all the eye candy that MeeGo offers. Animations are fluid, everything opens quickly and there are no hiccups even with over 15 apps in the background.

פורסם

חובת ההוכחה על נוקיה לדעתי. קודם כל שיגרדו איכשו עשרות אלפי אפליקציות נורמאליות למכשירים שלהם - אחרי זה אני אתחיל בכלל לחשוב על נוקיה כשאני בא לקנות מכשיר חדש. וגם אז לא ברצינות רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים