עבור לתוכן

המלצה למחשב רב תכליתי ושקט (~3500 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

250+

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

המחשב מיועד לשימושים רב תכליתיים (ללא גיימינג) וכולל מעט עריכה גרפית, מעט סימולציות נומריות, מטלאב, אופיס , גלישה איטנסיבית (המון טאבים עובדים בו זמנית), תכני HD כולל חיבור ל LCD חיצוני. מתוכננת עבודה בעתיד על שני מסכים במקביל.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

22 אינץ, DELL 2209wa

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:מקלדת,עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

יש לי צורב דיוידי , כונן סמסונג F3 1 גיגה ו 500 ג'יגה של WD BLACK

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

8-8.5 ,המחשב בחדר שינה ואני רוצה להשאיר אותו פועל גם בלילות.

6. האם מתוכנןאוברקלוק(OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

בעתיד יתבצע OC בינוני כדי להאריך את אורך חיי המערכת.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך במערכת הפעלה, אין לי בעיה להרכיב אבל הבנתי שמבחינת אחריות עדיפה הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

חשוב לי זו תהיה חנות אמינה מאזור המרכז (תל אביב-רמת גן-פתח תקווה) כדי שלא תהיה בעיה לממש אחריות, לדוגמא RMS או LOGIC.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

כרטיס רשת אלחוטי בתקן N

קורא כרטיסים פנימי המתחבר למפרץ ה 3.5 או 5.25

אני מתלבט אם להוסיף גם SSD של 64 ג'יגה כדי להאיץ את המחשב.

8 ג'יגה RAM

USB3

אפשרות ל raid0 אם לא אקנה SSD.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

המחשב הנוכחי רץ על AMD Athlon x2 2.4+ddr2 3 giga+ HD2600PRO וכבר לא עומד בעומס העבודה. לקראת מעבר למערכת 64 ביט אני צריך המלצה למפרט חדש.

אין לי בעיה להמשיך עם מערכת מבוססת AMD או לעבור ל INTEL

פורסם

אני חושב שהמפרט הבא יספיק בהחלט ויהיה חזק מאוד.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1508

קירור למעבד:

Scythe JAPAN YASYA 1156 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪216

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68AP-D3

כמות: 1 - מחיר: ₪569

מארז:

SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪480

קירור למארז:

Scythe 120mm Slip Stream 1200RPM 68.54CFM / 24.0dBA

כמות: 1 - מחיר: ₪41

זיכרון:

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333

כמות: 2 - מחיר: ₪121

כרטיס מסך:

Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI Overclocked - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪669

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3725

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3651 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/w4xsked3

מפרט חזק מאוד לשימושים שלך ויחסית שקט אולי 7 ובעל אפשרות לOC קל-בינוני.

מעבד I7 2600K בעל הHT ביחד עם קירור מעולה ושקט, לוח אם מעולה וזול בעל כל הפיצ'רים השימושים ואפשרות לOC קל-בינוני, זיכרונות 8GB לשימוש שותף ללא פשרות, כרטיס מסך GTX460 1GB לניצול מלא בעריכות שלך על ידי ליבות הCUDA ויחסית שקט, מארז מעולה יחסית שקט מגיע עם ספק 500W איכותי שנחשבים לבאנדל דיי שקט.

בס"כ המפרט הזה מאוד חזק ומספיק בהחלט לעבודה שוטפת ללא פשרות ;)

פורסם

^ לא שקט במיוחד, אין צורך ב-2600K וגם כרטיס המסך מיותר מכיוון שרוב החישובים שלו נומריים ובכלל מהווים חלק שולי.בניתי לך מחשב שקט מאוד וחזק. ללוח יש גם HDMI, גם DVI וגם DP כך שאין בעייה עם חיבור שני מסכים במקביל.

RAID אפשרי בלוח אך לא בטוח שזה משתלם. שים לב שרצוי להשתמש בשני כוננים זהים וחדשים בשביל מערך כזה.

תוסיף קורא כרטיסים וכרטיס רשת אלחוטי וקיבלת מפרט עם חיסכון גדול.

ניסיתי לבנות לך מפרט ב-RSM אך יש להם איזה שגיאה בבסיס הנתונים(אך אולי הבעייה אצלי) תוכל לבנות מפרט כמעט זהה גם מחנויות אחרות:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪1003

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪628

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כמות:2

מארז:

[..] ANTEC SONATA PROTO w/o PSU ₪331

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - BULK - זמין במלאי ₪287

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY - זמין במלאי ₪97

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2673

מפרט זה הורכב באתר: http://www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם

הKATANA3 מעולה אבל לOC אתה בטח צוחק ?

פורסם

הוא לא אמר שהוא מעולה לOC, אבל בשביל OC קל על מעבד עם מכפלה פתוחה עוד, מה הבן אדם צריך יותר מזה... וגם יש פה לוח עדיף. הZ68A הוא lowend רציני מהסדרה של ה68.

פורסם

יש כאן בפורם מישהו עם KATANA3 ומעבד I5 2400 והמעבד שלו על 65-70 מעלות בערך, ואתם רוצים לתת לזה גם OC ? :screwy:

הZ68AP מגיע לOC של 4GHZ בערך ומעבר לזה כבר יש לו קצת קושי, אבל גם הPRO3-M לא כזה כוכב בOC גם הוא לא נועד לעבור את זה אפשר למצוא דיונים ברשת, כמובן בסופו של דבר הכל נובע מי היכולת האישית שלך ועם יש ידע אפשר להגיע גם ליותר.

פורסם

על מה אתה מדבר?

גם עם קירור סטוק ובלי העלאת מתחים ניתן להגיע ל-4GHZ. עם ה-KATANAIII הקריר יותר בהרבה מהסטוק ניתן להגיע להרבה יותר.

ה-pro3-m אוברקלוקר מצויין, ניתן להגיע איתו ל-4.9 לפחות.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים :)

אני מסכים עם הקביעה שI5 מספיק לשימושים שלי ושאין צורך ב HT. לא הצלחתי להבין האם השבב הגרפי המובנה יספיק לשימושים שלי או שיש צורך בכרטיס גרפי?

מערכת מבוססת AMD יכולה גם להתאים?

איזה מארז+ קירור למאוורר מומלצים עבור שקט מירבי (~9)?

פורסם

אתה אמור להסתדר מצויין בלי כרטיס מסך ייעודי. הליבה המובנית חזקה דיו. בנוסף, באם לא תהיה מרוצה מהביצועים ונגיע למסקנה כי אתה יכול

להנות מהאצת חומרה שמקורה במעבדי CUDA וחישובים גיאומטריים, תמיד ניתן להוסיף כרטיס מסך שעדיין יכנס בקלות לתקציב.

המארז שהבאתי שקט מאוד מכיוון שנבנה לצרכי שקט. בשביל שקט מירבי תצטרך מארז יקר יותר כמו p182 שעולה ~800 ש"ח, ספק פסיבי

יקר מאוד וקירור פסיבי. עם קירור פסיבי לא תוכל לבצע OC כלל ואולי אפילו תצטרך לבצע undervoltage.

למעשה המפרט שהבאתי לך יהיה שקט מאוד, כזה שלא תשמע אם לא תקרב את האוזן למארז.

פורסם

אני רוצה לחזק מה שגיל אמר לגבי כרטיס המסך.

בבקשה לכל בוני המפרטים, תפסיקו להמליץ לאנשים באופן אוטומאטי על כרטיס מסך חזק תוך הבטחה כוזבת על שימוש ב-CUDA שיאיץ את ביצועי MATLAB.

לפותח הדיון, לכל השימושים שציינת, כמו שגיל אמר אתה תסתדר מצויין.

לגבי שימוש ב-CUDA, אם אתה לא מכיר את הנושא אתה יכול לחפש קצת ברשת אבל בקצרה מדובר ברתימת יכולת העיבוד המקבילית של כרטיס המסך לטובת ביצוע חישובים מקביליים בתוכנות מסויימות כגון MATLAB. הדוגמא הכי פשוטה היא לולאת FOR שבה כל האיטרציות רצות בו זמנית (בתנאי שכל אחת אינה תלויה בקודמותיה כמובן...).

הבעיה היא שגם אם יהיה לך כרטיס מסך מתאים החישובים המקביליים לא יתבצעו מעצמם. למעשה אתה תצטרך לשכתב את כל הקוד שיש לך תוך שימוש בפקודות המתאימות בהנחה שיש לך בכלל את ה-TOOLBOX המתאים. גם אם כל זה נשמע לך טוב ואתה מוכן להשקיע בזה, קח בחשבון שנכון להיום עדיין קיימות יחסית מעט מאוד פונקציות MATLAB שבכלל תומכות בחישובים מקביליים, אז עבור רוב התחומים זה בכלל לא רלוונטי כרגע.

ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת בנוגע ל-CUDA ב-MATLAB היא שכדאי לשקול לרכוש כרטיס מסך מתאים רק אם מתקיימים הקריטריונים הבאים:

- הביצועים הנוכחיים אינם מספקים אותך ואתה יודע בודאות שחישובים מקביליים היו משפרים את הביצועים משמעותית.

- אתה מוכן להשקיע זמן בלמידת הנושא ובשכתוב קוד במקרה הצורך.

- אתה יודע בודאות ש-MATLAB תומכת בחישובים מקביליים עבור הנושא והפונקציות הספציפיות בהן אתה משתמש.

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות נוספות:

- הבנתי שספק של סיסוניק 430W מומלץ למערכת שלי, יש ספק מודולרי בטווח המחיר שלו שמומלץ?

-האם כדאי להוסיף למערכת כונן SSD של 60 ג'יגה או אולי כונן SSD קטן יותר תוך שימוש בתכונת ה smart response של INTEL או שאולי מערך raid0?

-איזה קירור למעבד מומלץ? katana מספיק או שכדאי להשקיע ב mugen2 או ב yasya?

פורסם

אם שווה להשקיע ב-SSD זה תלוי בך. המחירים עדיין יקרים והביצועים לא מצדיקים את ההוצאה. מדובר במותרות שאנשים אוהבים.

כן, SSD יתן לך זמני גישה קצרים ביותר וכן, SSD יגביר את הביצועים הכלליים בכל מה שקשור להעברת קבצים, הטענת מערכת ההפעלה וסיור

בתיקיות. אבל זה לא יתן לך יתרון משמעותי בדברים החשובים יותר כמו ביצוע חישובים ורינדורים.

כמו מה שנאמר בקשר לכרטיס המסך, גם SSD ניתן להוסיף בעתיד.

הבאנדל ספק+מארז שהצעת נחמד אבל לא מתאים לך. הספק חזק יותר אך לא שקט במיוחד וגם המארז ממש לא בנוי לספיגת רעשים ובידוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים