עבור לתוכן

בקשת שיפור מפרט 8000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המפרט:

מעבד - I7 2600K

לוח אם - Gigabyte Z68X-UD4-B3

כרטיס מסך - Gigabyte GeForce 560 TI 1024Mb

זכרונות - Corsair Vengeance 8GB(2X4GB) 1600MHz

דיסק קשיח - מתלבט האם לקנות 2 כוננים קשיחים כל אחד 1 TB או לקנות 1 TB + אחד של SSD 60GB, השאלה היא עד כמה משפיע SSD על ביצועים מבחינת משחקים? אני יודע שהוא משפר את העלאת WINDOWS פי כמה וכמה ואני בטוח ישים אותו שם, אבל האם כדאי לקנות SSD בשביל לשים עליו גם איזה משחק או שתיים או שזה לא משפיע על ביצועים?

מארז - מחפש מארז מתאים עם אוורור כמו שצריך, עם לפחות 4 מאווררים שאחד מהם לפחות הוא 20 ס"מ.

מערכת קירור - האם כדאי קירור מים למעבד או שניתן להסתפק בקירור אוויר רגיל? (יש חשש מפני דליפות מים)

ספק - ספק כוח מומלץ? (לפחות 750W)

אין צורך במקלדת / עכבר / מסך.

תודה!

1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 8000 שקל

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולא לחרוג מ7000 ש"ח, אך אם עוד כמה מאות יעשו פלאים ננסה להסתדר.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - רק אם העניין קריטי.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים, סרטים באיכות BLURAY וכולי.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - משחק, הורדה ואיחסון סרטים (צפייה תתבצע במחשב אחר, צריך מהירות העברה גבוהה) כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Battlefield 3, Arma II ועוד

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1680x1050

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?- לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 10-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - אולי בעתיד, כרגע לא יודע איך לבצע OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - IVORY פ"ת

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית

וכדומה). - עדיפות ל USB 3 ו SATA 3, עדיפות בכרטיס מסך ל GIGABYTE, בזיכרון ל Western Digital ומעבדים Intel.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - לא מתוכנן שדרוג בכלל.

פורסם

לא מובן כאן כלום, אין תקציב ואין שימושים, רוצה חוות דעת גיימרים לא לוקחים 2600K וגם לא לוח כזה עם לא מתוכנן CF\SLI או OC עצבני וגם לא זיכרונות יקרים כאלו.

פורסם
  • מחבר

אני צריך את המחשב לא רק למשחקים, אני צריך אותו גם כגיימר וגם כאחד שמוריד ושומר הרבה סרטים וכדומה, כרגע יש לי 1TB ואני מנצל את רובו הגדול, בהתחשב בזה שיש לי עוד מחשב שולחן שמחובר לטלויזיה שהעברתי אליו עוד 500GB, ולכן אני צריך כזה זיכרון קשיח גבוה.

והאם תוכל להרחיב קצת? למה לא 2600K ומה זאת אומרת OC CF SLI ?

פורסם
  • מחבר

הוספתי את התשובות לשאלות כדי שתוכלו לקבל יותר מידע.

פורסם

הכי הרבה שייתי מוציא על מערכת כזו זה המפרט הבא:

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

₪1036

Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1

₪190

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1

₪661

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪242

Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD204UI, יחידות 1

₪410

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000 זמין ת"א כ"ס, יחידות 1

₪1110

Sapphire ATI Radeon 6950 2GB GDDR5 v2 ברכישת מחשב מעל 3000 ש"ח, יחידות 1

₪1183

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪114

NZXT H2 white לבן, יחידות 1

₪536

Antec TRUE POWER TRIO 650W - במחיר מבצע , יחידות 1

₪370

הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1

₪50

Overclock למערכת, יחידות 1

₪0

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪5902

הסברים:

- לדרישות שלך, אין יתרון למעבד 2600k בכלל. אתה פשוט לא תראה הבדל ביצועים בינו ל-2500k ולכן חבל על הכסף

- קח קירור אוויר טוב, הוא יהיה שקט וקר יותר מכל קירור מים זול.

- 60gb כונן SSD נוטה להתמלא בשניות (פרטים בפורום אמצעי אכסון, יש שם דיונים זהים ברגע זה) ולכן מומלץ אם רוצים SSD ללכת על נפח קצת יותר גדול.

- בנוסף, אם אתה רוצה כונן אכסון למידע, מספיק לקחת כונן כמו ה-F4 שיהיה גדול ולא יקר לכל מה שאינו רץ על המערכת.

- מבחינת כרטיס המסך, נכון ש-6870 יספיק לך, אבל בהפרש קטן מה-560 עדיף ללכת על ה-6950 שמציג ביצועים שעדיפים עליו. יותר מזה יהיה מוגזם.

- ספק ומארז איכותיים ושקטים. הספק חזק מהדרישה, אבל במחיר שלו הוא אופציה טובה ושקטה עם 5 שנים אחריות

פורסם
  • מחבר

הכי הרבה שייתי מוציא על מערכת כזו זה המפרט הבא:

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

₪1036

Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1

₪190

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1

₪661

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪242

Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD204UI, יחידות 1

₪410

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000 זמין ת"א כ"ס, יחידות 1

₪1110

Sapphire ATI Radeon 6950 2GB GDDR5 v2 ברכישת מחשב מעל 3000 ש"ח, יחידות 1

₪1183

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪114

NZXT H2 white לבן, יחידות 1

₪536

Antec TRUE POWER TRIO 650W - במחיר מבצע , יחידות 1

₪370

הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1

₪50

Overclock למערכת, יחידות 1

₪0

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪5902

הסברים:

- לדרישות שלך, אין יתרון למעבד 2600k בכלל. אתה פשוט לא תראה הבדל ביצועים בינו ל-2500k ולכן חבל על הכסף

- קח קירור אוויר טוב, הוא יהיה שקט וקר יותר מכל קירור מים זול.

- 60gb כונן SSD נוטה להתמלא בשניות (פרטים בפורום אמצעי אכסון, יש שם דיונים זהים ברגע זה) ולכן מומלץ אם רוצים SSD ללכת על נפח קצת יותר גדול.

- בנוסף, אם אתה רוצה כונן אכסון למידע, מספיק לקחת כונן כמו ה-F4 שיהיה גדול ולא יקר לכל מה שאינו רץ על המערכת.

- מבחינת כרטיס המסך, נכון ש-6870 יספיק לך, אבל בהפרש קטן מה-560 עדיף ללכת על ה-6950 שמציג ביצועים שעדיפים עליו. יותר מזה יהיה מוגזם.

- ספק ומארז איכותיים ושקטים. הספק חזק מהדרישה, אבל במחיר שלו הוא אופציה טובה ושקטה עם 5 שנים אחריות

דבר ראשון תודה רבה, והנה כמה שאלות / שיפורים.

אני לא כל כך בטוח בדיסקים הקשיחים של סאמסונג, ובטח שלא 32MB,

ואני דיי מרגיש בבית עם GeForce ככה שאני לא רוצה לשנות ולהחליף ל Radeon

ושאלה, למה הI7 הוא יותר מדי לדרישות שלי? מה יקרה בעוד 3 שנים שהכל יתקדם? אתה לא חושב שכדאי פשוט להזמין אותו?

פורסם
  • מחבר

בנוסף, אני מתכנן על להשאר עם המפרט הזה לפחות לעוד 5 שנים, ככה שאין מקום לנסות ולחסוך ואני מוכן להשקיע כמה שיותר ברכיבים אמינים ומוכרים מאשר בכאלה שפחות.

אם אפשר עוד חוות דעת והסברים?

פורסם

גם אם אתה מתכנן להישאר עם המחשב 14 שנה זה לא ממש משנה כי המפרט המקורי מאד מבוזבז. אם אתה רוצה לשמור אותו לאורך זמן תוכל לקחת 6950 כיום ולשדרג בהמשך. אם תרצה מקסימום ביצועים כרגע הוא יהיה יקר יותר ועדיין עדכני לפחות זמן. עם אתה רוצה כרטיס של nvidia עלה ל gtx570 או שתישאר באותה רמה עם gtx560ti. קשיח מקביל של wd יעלה כשלושים ש"ח יותר ולא בהכרח שווה את זה.

פורסם

דבר ראשון, אסור לך להקפיץ דיון לפני שעברו 24 לפחות ממועד ההודעה הקודמת שלך.

בנוסף, אני מתכנן על להשאר עם המפרט הזה לפחות לעוד 5 שנים, ככה שאין מקום לנסות ולחסוך ואני מוכן להשקיע כמה שיותר ברכיבים אמינים ומוכרים מאשר בכאלה שפחות.

במפרט ל-5 שנים ההבדלים בין מוצרים בני אותו זמן נוטים להצטמצם ככל שהזמן עובר.

אני לא ניסיתי לחסוך לך במפרט (ראה את עניין ה-SSD) אלא לכוון אותך למפרט שיתן לך את הביצועים הטובים ביותר בלי לבזבז על הדרך כסף שלא יחזור אליך בביצועים בשום צורה.

בקניה של i7 2600k עכשיו אתה לא תראה יתרון במשחקים כלל וכמעט שלא בעבודה שוטפת, ובעוד מספר שנים ההבדל יהיה קטן אפילו יותר.

הבאפר של הקשיח זה עניין שלא צריך להפריע לך. הכונן לא הולך להיות כונן מערכת ולכן אין סיבה להלחץ, ובנוסף אין ממש הבדל ביצועים לבאפר 64mb.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים