עבור לתוכן

התייעצות לגבי מחשב נייד של Asus לצרכי לימודים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ואני מחפש מחשב חביב לתקופת הלימודים.

נכון לעכשיו ראיתי את הדגם הזה:

Asus P53E-SO061V‎

‎Intel® Core i5 2410M Processor, 2.3GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB‎

‎4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096MB)

‎640GB (SATA) 5400rpm‎

‎15.6'' 16:9 HD (1366x768) LED Backlight anti-glare ‎

‎Integrated Intel® HD Graphics 3000‎

אחיות 3 שנים ע"י IBM (איסוף והחזרה בבית הלקוח)

מחיר - 3300

בעיקורן אני מחפש מחשב שיחזיק לי לשלוש שנים הקרובות. המטרות העיקריות שלו הם אינטרנט, סרטי HD ולימודים (מדעי המחשב).

הדבר הכי חשוב לי במחשב הוא שהוא יהיה מחברה ידועה וטובה ללא כל בעיות נפוצות, והכי חשוב זה האחריות.

רציתי לשאול מה אתם חושבים על המחשב הנ"ל? איך Asus בתור חברה ואיך האחריות שלה?

בעיקרון אני ממש גמיש לגבי מחשב - אם יש דגם אחר מחברה אחרת אין לי כל בעיה כל עוד הוא עדיף על הדגם הזה.

הנתונים שאני מחפש הם דומים לזה שרשומים למעלה (יכולים להיות שינויים בהארד דיסק)

מה שכן הייתי רוצה לשמור עליו זה על המעבד מסדרת i5 , גודל המסך שהוא 15וזיכרון לפחות 4 ג'יגה.

תקציב - דומה מאוד למעלה שכתוב למעלה באזור 3300-3500.

המון המון תודה לעזרה.

גל

פורסם

אני מציע לבחון גודל קטן יותר, 13-14 גג. 15 זה כבר גדול מדי להיסחב איתו.

אני מסתובב עם מחשב 13" ולדעתי זהו גודל אידיאלי.

תסתכל על המחשב הבא שבא גם עם כרטיס מסך לא רע שיאפשר לך להריץ גם משחקים פה ושם. יתרון משמעותי - מקלדת מוארת:

http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3450-a2410m.htm

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה,

לגבי גודל המסך שציינת, דווקא נראה לי שאני מעדיף 15 כי רוב השימוש של המחשב יהיה בבית (אני משכיר דירה כך שזה יהיה המחשב הראשי והיחידי שלי), כך שלסחוב את המחשב יותר מדי ללימודים אני פחות יעשה את זה. אני מפחד שיווצר מצב שבו אני עובד על המחשב הרבה בבית, רואה סרטים וכו' וגודל המסך יפריע לי.

כך שאם אני לוקח את המחשב ללימודים פעם בשבוע אין לי בעיה להתפשר על הגודל והמשקל.

פורסם

אני מסכים חלקים עם גיל. עדיף לחפש מחשב קל יותר (אם אתה חושב ללכת איתו לפקולטה ולא להשאיר אותו בבית)

אבל מניסיון ארוך בתכנות, מחשבי 13 אינצ' נוטים להיות קטנים מדי לדעתי האישית (למרות רזולוציה זהה, הכתב יוצא קטן)

אני ממליץ לך ללכת לראות ניידי 14 אינצ' כמו ה-u40sd של אסוס לפני קניה.

בעיקורן אני מחפש מחשב שיחזיק לי לשלוש שנים הקרובות. המטרות העיקריות שלו הם אינטרנט, סרטי HD ולימודים (מדעי המחשב).

הדבר הכי חשוב לי במחשב הוא שהוא יהיה מחברה ידועה וטובה ללא כל בעיות נפוצות, והכי חשוב זה האחריות.

אין מעשית אפשרות להבטיח כזה דבר, כל מחשב יכול להתקלקל אחרי שבוע בלי קשר לדגם או להחזיק שנים בלי בעיות. זה לא קשור לחברה.

כדאי תמיד ללכת על אחריות ארוכה יותר (ולקוות שלא תשתמש בה) ולחפש דגמים בעלי איכות בניה טובה מהממוצע.

אני ממליץ לך לבדוק את את הלטיטיוד 5420 של דל כאופציה נוספת על הווסטרו שגיל הציע

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=17906

ודבר אחרון, יש סיכוי גבוה שתקבל מ"ה חינם דרך המוסד בו תלמד, אז יש אפשרות לוותר על הדרישה הזו.

(באונ' תל אביב, באר-שבע ובטכניון לדוגמה, מקבלים על ידי הפקולטה אפשרות להוריד windows 7 מקורי חינם, בתוכנית MSDNAA של מיקרוסופט)

עריכה:

ראיתי שאתה לא רוצה לרדת בגודל וזה קצת חבל, הרזולוציה של האסוס זהה לרזולוציה של מסכי 14 ו-13 אינצ', כך שמעשית אתה תקבל את אותה תמונה.

אבל אם זו הדרישה, תבדוק את ה-E5520 או ה-vostro 3550 של דל כאופציות טובות.

פורסם

אתה יכול לקנות מסך מחשב בנפרד ולחבר את הלפטופ בדירה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לעוזרים,

כל התגובות אני רואה מייעצות לקחת מחשב מחברת Dell.

רציתי לדעת מה אתם חושבים על Asus? על האחריות מבית IBM שהם נותנים? האם היא נחשבת לטובה בשוק? האם מחשבי Asus נחשבים יציבים ללא ריבוי תקלות?

שוב תודה, חג שמח לכולם.

פורסם

האחריות של IBM ידועה לטובה, ולא ידוע לי על בעיות מיוחדות באסוס

פורסם

יש לי מחשב אסוס, 1512N, מסך "12.

אני מרוצה מהמחשב, לא היו לו בעיות רציניות, איכות הבנייה מפתיעה לטובה והסוללה חזקה מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים