עבור לתוכן

תגובות למפרט חדש שבניתי

Featured Replies

פורסם

שלום,

בניתי מפרט חדש ואשמח לקבל את דעותייכם לגביו. מה צריך להחליף, לשפר או כל דעה אחרת.

להלן המפרט:

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1207

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68XP-UD3

כמות: 1 - מחיר: ₪758

מארז:

ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE

כמות: 1 - מחיר: ₪440

קירור למארז:

Scythe 120mm Blue LED

כמות: 1 - מחיר: ₪46

ספק כוח:

Seasonic M12II-620 620W Active PFC Modular 80+ Bronze

כמות: 1 - מחיר: ₪480

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪350

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata 3 Caviar Blue

כמות: 1 - מחיר: ₪330

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 - Overclocked - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1151

כונן אופטי:

LG BLU-RAY BD-ROM + DVD-RW GBC-20L + Lightscribe

כמות: 1 - מחיר: ₪347

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Pro English 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪571

סה"כ: ₪5680

1. מה התקציב המקסימאלי? - 5800 ש"ח כולל מערכת הפעלה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך זה בריא אבל לא חובה

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן זה תקציב מקסימלי

2. מה שימושי המחשב ? - עבודה שותפת, משחקים, מוסיקה, סרטים, ערכית מדיה (ברמה נמוכה יחסית).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ (מזדמן) , סיקוונסר (CUBASE / ABLETONE) (מזדמן), Sony Vegas (מזדמן).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 23.6" כנראה שלא אעבור את ה1920 * 1080.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 2

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - קל עד בינוני

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן, כבר כלול.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - לא במיוחד אבל יש לי ניסיון טוב עם TMS.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - מקסימום להוסיף עוד כרטיס מסך כמו שיש.

יש לי גם כמה שאלות ברשותכם.

1. יש לי כרטיס קול Audigy ZS2 בן 6 שנים ואשמח לשמוע האם לדעתכם שווה להרכיב אותו במחשב החדש או לשעדיף כבר להשתמש באונבורד?

2. במידה וארצה להוסיף כרטיס מסך שני האם הספק כוח הזה יספיק לדעכם, אני יכול לקחת 750W של SeaSonic אבל גם ככה אני חורג מהתקציב משמעותית.

למחשב הנ"ל אני הולך לצרף מסך BenQ XL2410T שעדיין לא ברור לי איך אני הולך להביא אותו לארץ.. :s05:

תודה רבה לכל המגיבים,

חג שמח!

פורסם

תענה על השאלון. לא כתבתה שימושים ולא כלום.

פורסם
  • מחבר

תענה על השאלון. לא כתבתה שימושים ולא כלום.

צודק 100%. עודכן.

פורסם

נתחיל בזה שסתם הוספתה עוד מאוורר למארז לך יש 3(ועוד הוספתה אחד), אפילו 2 זה מספיק יכולתה לכסוך בזה.

זיכרון יקר בלי סיבה יכולתה לקחת שני סטיקים נפרדים של 4GB כל סטיק ב-125 ש"ח. זה גם חיסכון.

קשיח יכולתה לקחת של סמסונג ב-280 ש"ח וחוסך.

לוח סתם יקר לדרישות שלך.

עם אחד השימושים הם משחקים, אתה יכול להחליף ל-GTX570 לרזולוציה הזאת זה משתלם יותר.

1. לשאלתך על הכרטיס קול, יכול להיות שהוא עוד עדיף אבל אני האתי משתמש במובנה.

2. אם תירצה להוסיף עוד כ.מ יכול להיות שזה יספיק(620W), אבל עדיף לך 750W כדי להיות בראש שקט.

פורסם

- יש סיבה מיוחדת שבגללה לקחת מערכת הפעלה Pro ולא פרימיום שזולה בכמעט 200 שקלים? בדוק את ההשוואה באתר של מייקרוסופט כדי לבדוק האם אתה הפיצ'רים הנוספים אתה אכן צריך כי חבל על הכסף.

- בקשר לכרטיס קול- במידה ותרצה שהמובנה לא מספק אותך- תחבר אותו.

- ספק הכח איכותי מאוד אך יקר להחריד, בעיקר עקב העובדה שהוא מודולארי. גם בשביל ספק מודולארי, לא הייתי משלם כ"כ הרבה.

- כפי שנאמר כאן מקודם, המאווררים הנוספים יגרמו ליותר רעש מאשר קירור ויהיה חכם יותר אם תקח כונן F3 של סמסונג.

- כרטיס מסך נוסף יהיה חסר טעם עבורך. עדיף בעתיד לרכוש אחד חדש, חזק יותר ותומך בטכנולוגיות עתידיות.

- כונן הבלו-ריי מיותר לחלוטין- למה אתה צריך אותו? אתה באמת תקרא דיסקים של בלו-ריי?

- OR2OOO אין שום סיבה להמליץ לו על כרטיס כמו GTX570 כאשר השימושים העיקריים שלו הם לא משחקים.

הנה מפרט ראשוני לדוגמא:

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1207

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68XP-UD3

כמות: 1 - מחיר: ₪758

מארז:

SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪480

קירור למארז:

Scythe 120mm Slip Stream 1200RPM 68.54CFM / 24.0dBA

כמות: 1 - מחיר: ₪41

זיכרון:

Kingston 4GB DDR3 1333

כמות: 2 - מחיר: ₪122

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪279

כרטיס מסך:

Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI Overclocked - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪669

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪96

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium English 64BIT

כמות: 1 - מחיר: ₪430

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4204

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4120 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/h3un95zk

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשנייכם על התגובות. אז ככה,

א. OR2OOO אמרת לי לקנות 2 סטיקים נפרדים של 4GB שכל אחד יעלה 125 ש"ח וזה יחסוך כסף. ה"ערכה" שאני קונה היא 350 ש"ח כך שזה בדיוק אותו מחיר אלה אם אני מפספס משהו.

ב. גם אני שוקל בכובד ראש לקחת את ה570 למרות שלדעתי יותר חכם כלכלית לקחת את ה560 ti ולהוסיף לו חבר ברגע שיהיה צורך. נכון להיום ע"פ בנצ'מרקים שראיתי שני 560 TI מתפקדים כ20% יותר חזק מ580 אחד, שידרוג מהותי.

ג. לא ברור לי מדוע אתה אומר שהלוח אם יקר מדי בשביל השימושים שלי. אני רוצה לשחק קצת, לעשות קצת OC ובאופן כללי אני חושב שלוח אם טוב ואיכותי הוא הבסיס למערכת שתעבוד טוב ובצורה סטייבל לאורך שנים. יש לך המלצה למשהו זול יותר?

ד. Yairz, תודה רבה, אחבר את הכרטיס קול.

ה. אני כן הולך לשחק משחקים, ודעתי היא במיוחד שאם אני קונה מחשב אז אם כבר אז כבר, אני יכול להיות מרוצה ממחשב ב3000 ש"ח אבל בסופו של דבר אני לא הולך להחליף את המחשב הזה כנראה לפחות ב3 שנים הבאות אז זה מתגמד ההפרש. (המחשב שלי כרגע הוא בן 8 ויש בו AMD 3400+ ו5900XT אז ככה שאני יודע מה זה לסחוב מחשב הרבה זמן).

ו. אתה צודק לגבי הספק, אני לא צריך ספק מודולרי. אני כנראה אקח את זה 750W של SeaSonic למקרה שארצה לשדרג לSLI. אני מאמין גדול שספק כוח הוא גורם חשוב ומשמעותי בהארכת החיים של המחשב וחלקיו. אני גם ממש לא אוהב את המארז שצרפת, אני אוותר אליו. אם יש לך המלצה לספק כוח באיזור ה700W של חברה מוכרת וטובה (PCP&C, ANTEC, SeaSonic, Enermax, CoolerMaster, Corsair, ThermalTake) אז אני ממש אשמח, זה באמת הכי זול בTMS, למרות שזה נשמע ממש אבסורד. לצערי מגוון הספקים מאוד מצומצם שם והם לא מחזיקים הרבה ספקים של חברות מובילות ודוחפים חזק זבל גנרי.

ז. לא ברור לי למה המלצת לוותר לגמרי על המחשבה של שידרוג לSLI... כלומר, עוד שנתיים שני כרטיסים כאלה יתנו לי תוספת כוח של כ80% ויהיו ללא ספק מספיק למשחקים חדשים. השידרוג יהיה מאוד מאוד זול כנראה וישתלם על פני לקנות כרטיס ששווה ערך לכרטיס הזה היום. אני טועה?

ח. אני רוצה בלו ריי... למה לא? זה יחיס סביר בהתחשב שזה יקר יותר ב200 שקלים בלבד. לעומת נגנן בלו ריי (אין לי PS3) שעולה 1000 שקלים היום.

ט. אני רוצה WD יש לי ניסיון מוצלח של שנים עם הכוננים האלה. בחומרה אני תמיד אוהב ללכת על הטוב והמוכר. יש סיבה מעבר ל50 ש"ח ללכת על סמסונג או שהם טכנית זהים?

י. כנראה אוותר על מאוור נוסף. המחשבה שלי היית לשים אחד נוסף בתחתית המארז כדי שיתן אוויר ישירות לכרטיס המסך. בגדול רעש לא כלכך מטריד אותי, יותר מטריד אותי חום גבוהה מדי. לא לשכוח שיש סבירות שאשחק קצת עם OC קל - בינוני.

כ. כן, אתה צודק לגבי לקחת את ההום פרמיום ולא פרו. אני פשוט חשבתי על היכולת גיבוי לnetwork ושאולי בעתיד אצתרך את זה, אבל גם ככה אם ואצתרך משהו כזה זה יקרה דרך שרת קבצים במערכת cloud ולא דרך המערכת הפעלה שלי. אפשר לחסוך 200 ש"ח.

שוב תודה על התגובות, הן עזרו לי מאוד. אשמח לשמוע את תגובותיכם למה שכתבתי, ובכלל עוד הצעות ממשתמשים אחרים.

תודה רבה!

פורסם

שני סטיקים זה 250 ש"ח(לא 350 ש"ח).

כמו שיאיר אמר יותר משתלם אם השימוש העיקרי הוא לא משחקים אז 560TI ולהחליף באחד חדש בעתיד(גם אני חושב ככה), אבל אני עדיין חושב שעדיף לו את ה-GTX570(או לפחות עדיף לו בשביל להיות רגועה בזמן הקרוב מהחלפה וזה גם חוסך בלוח אם). להחליף בעתיד מומלץ בגלל טכנולוגיה חדשנית יותר בכרטיסים תמיכה ביותר דברים ויכול להיות ששני כרטיסים כאלה לא היו שווים בעוד שנתיים ושהיה כרטיס חזק יותר במחיר זהה או קצת יותר גבוה. גם לשני כרטיסים מידי פעם יש בעיות תמיכה במשחקים מסוימים ואז תהיה תלוי בדרייורים שיצאו לכרטיס.

בקשר לאוברקלוק זה לא ישפיעה כמה מאווררים(או שזה ישפיעה אבל בלא יותר ממעלה שתיים) אלה, יותר ישפיעה הקירור למעבד עצמו.

פורסם
  • מחבר

שני סטיקים זה 250 ש"ח(לא 350 ש"ח).

כמו שיאיר אמר יותר משתלם אם השימוש העיקרי הוא לא משחקים אז 560TI ולהחליף באחד חדש בעתיד(גם אני חושב ככה), אבל אני עדיין חושב שעדיף לו את ה-GTX570(או לפחות עדיף לו בשביל להיות רגועה בזמן הקרוב מהחלפה וזה גם חוסך בלוח אם). להחליף בעתיד מומלץ בגלל טכנולוגיה חדשנית יותר בכרטיסים תמיכה ביותר דברים ויכול להיות ששני כרטיסים כאלה לא היו שווים בעוד שנתיים ושהיה כרטיס חזק יותר במחיר זהה או קצת יותר גבוה. גם לשני כרטיסים מידי פעם יש בעיות תמיכה במשחקים מסוימים ואז תהיה תלוי בדרייורים שיצאו לכרטיס.

בקשר לאוברקלוק זה לא ישפיעה כמה מאווררים(או שזה ישפיעה אבל בלא יותר ממעלה שתיים) אלה, יותר ישפיעה הקירור למעבד עצמו.

אוקיי, הבנתי לגבי הנושא של הכרטיס. אתה אומר אם יצא DX12 אז גם שתי 560TI לא יתמכו בזה וזה יהיה חבל... למרות שברוב הפורומים האמריקאיים אומרים דברים אחרים לגבי הכדאיות של זה. כנראה שנחייה ונראה לגבי השדרוג העתידי.

צודק לגבי 250 ש"ח ולא 350. חישבתי לא נכון ואני מרגיש מפגר :kopfpatsch:

עריכה: אחרי בדיקה בTMS אין סטיק של ddr1600 4GB אלה רק ddr1333 במחיר הזה ולכן זה לא רלוונטי.

פורסם

ברור שרלוונטי, 1600 לא יתן לך כלום על פני 1333. 1-2 אחוזים תמורת 40 אחוז תוספת במחיר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים