עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד סביב 2500-3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

אני נעזר בפורום הנ"ל לא מעט, קורא המון ומשכיל מנסיונכם ומהידע שלכם ועל זה מגיעה לכם תודה רבה, אתם באמת עושים עבודה נפלאה.

אני פונה אליכם כעת על-מנת לקבל המלצה למחשב נייד לשימוש בייתי +, לאחר שהנייד שלי ושל אישתי נגנב לא מזמן בפריצה שאירעה בביתנו. אני במקצועי מעצב תעשייתי, כך שאני רגיל למפרטים די בומבסטיים במחשבים, כאלה שמאפשרים עבודה רצינית מאד בתלת וברינדורים. על כן אני מתקשה למצוא מפרט למחשב הסלוני-הביתי שיניח את דעתי בצורה מספקת, כזה בו לא יהיה שימוש בתלת עליו אני מדבר אך אולי, אם אפשר במסגרת התקציב, פוטושופ קליל פה ושם לתמונות (אני גם מצלם).

אז לענייננו בהתאם לשאלון:

* מטרות המחשב? בייתי סטנדרטי-כל יישומי אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים HD והאזנה למוסיקה (רמקולים טובים) וכו'.

בנוסף, כפי שציינתי מעלה, פוטושופ קליל לתמונות יהיה בגדר פלוס, אם אפשרי במסגרת התקציב.

* גודל המסך? 15.4/6 אינץ'

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי, המחשב יהיה כמעט תמיד בקירבה למקור מתח.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)? HDMI, ואם אפשר USB3, אך לא קריטי.

* בלוטות? לא קריטי

* גודל מינימלי של כונן קשיח? עדיף 500 לפחות אך אפשר גם פחות אם יכריע ברמת המפרט/מחיר.

* כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD.

* כונן Bluray? לא

* זיכרון:4GB לפחות.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, רק בארץ 3 שנים,לא פחות, מיצרן/יבואן אמינים.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אם יהיה במסגרת התקציב יחשב כבונוס.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell, Lenovo אך אוכל לומר שאינני חסיד של מותגים אך עם זאת יודע שצריך להיות "אבא" טוב מאחורי מכשיר אלקטרוני, בעיקר ברמת הרכיבים והבנייה. על-כן אני פתוח להצעות בהקשר זה, אתם המומחים בתחום.

דבר נוסף שחשוב לי לומר הוא שיש בעייני חשיבות גדולה לכך שאיכות הבניה של המעטפת תהיה טובה ועמידה לאורך זמן, כמה שפחות פלסטיקים לא איכותיים וחלשים, משום שהמחשב יהיה בשימוש יום-יומי ולעיתים קרובות יתנייד אל מחוץ לבית:

הנייד שנגנב לדוגמא, היה מתוצרת LG ולאורך זמן, מעטפת המסך נסדקה בצמוד לציר המחבר לגוף המחשב כתוצאה מפתיחה/סגירה מרובה.

אני יודע שבסדרות העסקיות, שם איכות הבניה טובה יותר, כמו לדוגמא סדרת Altitude של DELL שאשמח אם תחוו דעתכם עליה (אפילו עם מעבד Core 2 Duo).

HP לדוגמא, מהתרשמות כללית שקראתי פה ושם אני יודע שאיכות הבניה לא משהו וגם ישנה נטייה להתחממות.

תודה רבה מראש ושבוע טוב,

דרור

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור בבקשה?

פורסם
  • מחבר

האם יש כאן בכל זאת מישהו שמוכן לעזור בנושא?

תודה, דרור

פורסם

היי ,

קניתי השבוע נייד לצרכים עסקיים/ביתיים והוא פשוט מעולה!

מדובר ב Lenovo Thinkpad Edge E520 -3FU , המפרט:

מסך : 15.6 LED

מעבד Core I5-2410M 2nd generation I5's

זכרון : 4 גיגה

הרדיסק : 500 גיגה 7200 RPM

כ.מסך : Intel HD 3000

כונן אופטי : DVD RW

סוללה : 4 או 6 תאים , בין 4 שעות ל 6 שעות עבודה תלוי איזה סוללה.

יציאות : HDMI , VGA , Trackball , Wifi N , Esata , 4 USB , Bluetooth , Fingerprint

משקל : 2.4 ק"ג

הוא שקט , מהיר בטירוף , רואים טוב וברור , שומעים סביר + (בשביל רמקולים של נייד זה אחלה) , הוא עמיד ונראה חתיכי למדי.

מחיר : 3450 ש"ח לדגם הזה , זה קצת מעל התקציב שלך אבל שווה כל אגורה , לצורך העניין אפשר לקנות Asus עם אותו מפרט בדיוק ב600 ש"ח פחות ועדיין לא הייתי נוגע בשום Asus , אין מה להשוות באיכות הבניה ביניהם.

מקווה שעזרתי :D , בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה רבה על העזרה, זה עזר מאד.

אמם הוא מעט יקר יותר אך המפרט נראה בהחלט מצויין.

נראה לי שפשוט אני אצטרך להחליט בין Dell Latitude סדרות 2300/2400 לבין Lenovo Edge.

תודה! :yelclap:

דרור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים