עבור לתוכן

בקשה מפרט לגיימינג 3500-4000 ללא לוח אם ומעבד

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין בקרוב להחליף את המחשב שלי והייתי רוצה המלצה למפרט טוב, יש לי לוח אם ומעבד שאני משיג בזול:

INTEL® DH67BL

‏Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray‎

אשמח גם לשמוע דעתכם על המעבד והלוח אם שבחרתי אם אתם ממליצים לוח אם אחר אז העדפה ללוח אם של אינטל כי יש לי הנחות שם

כל התשובות לשאלות הבאות הם ללא חישוב לוח אם ומעבד כי אני מביא אותם בניפרד כלומר ה 3500 שח תקציב זה תקציב לכל שאר החלקים.

מבחינת קופסא, אם אפשר לשים את הכרטיסי מסך החדשים עם הקופסא הזאת (Silverstone precision black) אני יעדיף אותה אלא אם כן יש לכם המלצה למשהו יותר טוב באותו מחיר

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (אם ההמלצה שלכם היא עם לוח אם שונה ומעבד שונה אז התקציב הוא בין 4500 ל 5000) פשוט אני מביא את הלוח אם והמעבד בסביבות ה 1000 שח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר וגם עבודה שוטפת (סרטים וכו')

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החדשים דוגמת באטלפילד 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 אבל אני גם מחבר לרוב לטלויזיה 720p אבל מקווה להחליף ל full HD בקרוב

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, דיסק קשיח, יש לי 2 טרה במחשב שלי כרגע אני יעביר אותם למחשב החדש

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? העדפה להרכבת מחשב בחנות אבל אני לא יודע איך זה יעבוד אם אני מביא לוח אם ומעבד לבד (מקווה שבחנות יסכימו לעשות הרכבה עם הלוח והמעבד שאני יביא)

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור באר שבע עדיף

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא בשנתים - שלוש הקרובות

תודה מראש :)

פורסם

- המעבד שאתה לוקח הינו בעל מכפלה פתוחה (כלומר ניתן לבצע עליו אוברקלוק), אך אתה לוקח לוח-אם שלא מאפשר זאת ולפי מה שאני רואה, אתה גם לא רוצה לבצע אחד כזה. לכן, שנה את המעבד ל-i5-2500 רגיל (כלומר ללא ה"K").

- החנות היחידה בה מצאתי את המארז שאתה רוצה היא זיגזאג שנמצאת ביהוד.

בב"ש יש לך את KSP ואייבורי (שלי אישיתי היה נסיון די מר איתם), יש לך את IQPC שנחשבת לחנות טוב אך נמצאת באשדוד. בשלושתם אין את המארז שאתה רוצה, אך הוא ממילא לא משתלם ויש משתלמים יותר.

תבחר מהיכן תרצה לרכוש את המחשב ואבנה לך משם. לגבי הלוח והמעבד, לרוב לא אמורה להיות בעיה שתביא וישלבו אותם במחשב, אם כי מומלץ להגיד זאת מראש.

- עוד כמה זמן תחליף למסך בעל רזולוציה גבוהה יותר?

- ככל הנראה יש לך כונן קשיח מסדרה ירוקה (כלומר מעט איטי מהסטנדרטיים). האם תרצה שאשים לך כונן נוסף בנפח של כחצי טרה/טרה מהיר יותר או שאין צורך?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה והמפורטת :)

- המעבד שאתה לוקח הינו בעל מכפלה פתוחה (כלומר ניתן לבצע עליו אוברקלוק), אך אתה לוקח לוח-אם שלא מאפשר זאת ולפי מה שאני רואה, אתה גם לא רוצה לבצע אחד כזה. לכן, שנה את המעבד ל-i5-2500 רגיל (כלומר ללא ה"K"). אני יחליף לגירסא בלי ה K

- החנות היחידה בה מצאתי את המארז שאתה רוצה היא זיגזאג שנמצאת ביהוד. לא כזה חשוב לי המארז הזה ספציפית פשוט יש לי ניסיון איתו ואהבתי שיש לו פילטרים לאבק מקדימה אין לי בעיה עם כל מארז אחר שתמליץ עליו (עדיף באותו תחום מחיר)

בב"ש יש לך את KSP ואייבורי (שלי אישיתי היה נסיון די מר איתם), יש לך את IQPC שנחשבת לחנות טוב אך נמצאת באשדוד. בשלושתם אין את המארז שאתה רוצה, אך הוא ממילא לא משתלם ויש משתלמים יותר.

תבחר מהיכן תרצה לרכוש את המחשב ואבנה לך משם. לגבי הלוח והמעבד, לרוב לא אמורה להיות בעיה שתביא וישלבו אותם במחשב, אם כי מומלץ להגיד זאת מראש. העדפה לבאר שבע (ksp או ivory לא משנה כי שניהם אותו חרא :)

- עוד כמה זמן תחליף למסך בעל רזולוציה גבוהה יותר? לא ממש יודע מקווה שבחצי שנה הקרובה, זה משנה משהו מבחינת המפרט?

- ככל הנראה יש לך כונן קשיח מסדרה ירוקה (כלומר מעט איטי מהסטנדרטיים). האם תרצה שאשים לך כונן נוסף בנפח של כחצי טרה/טרה מהיר יותר או שאין צורך? הדיסקים שיש לי זה: Drive #1 - WDC WD10EALX-009BA0 (טרה אחד) ו Drive #2 - SAMSUNG HD502IJ (חצי טרה) הדיסק הראשון (הטרה) קניתי לפני כמה חודשים לא יודע עד כמה הוא ישן. בכל מקרה אם עדיף דיסק קשיח חדש אז תשים טרה

ושחכתי לכתוב בהודעה המקורית אני מעדיף כרטיס של nvidia

והלוח אם הנ"ל (אינטל) הוא בסדר? הוא יספיק כדי להריץ את כל החומרה שצריך? (אני צריך לדעת כי אני רוצה כבר להזמין אותו ולוקח איזה שבוע עד שזה מגיע)

תודה שוב :)

פורסם

ניתן להשתמש בכוננים הקשיחים והלוח בסדר גמור. בדוק אם אתה יכול לקחת DH67CL שאמור לעלות כמעט כמו הלוח שלקחת, אך הוא בגודל ATX סטנדרטי וכולל יותר טיפה יותר מכל דבר.

בגלל שהתקציב שלך לא כולל מעבד, לוח-אם וכוננים קשיחים- הוא די גבוה לשאר החומרה.

מה שאפשר לעשות, זה לכלול בתקציב מסך 23" איכותי מה שאמור לשפר משמעותית את חויית המשחק לעומת המסך שיש לך כעת (19"-17"?).

האם תרצה שאכלול גם מסך בתקציב?

פורסם
  • מחבר

ניתן להשתמש בכוננים הקשיחים והלוח בסדר גמור. בדוק אם אתה יכול לקחת DH67CL שאמור לעלות כמעט כמו הלוח שלקחת, אך הוא בגודל ATX סטנדרטי וכולל יותר טיפה יותר מכל דבר. אני אבדוק לגביו במקרה הכי גרוע ניקח את הקודם ראיתי שההבדל ביניהם זה שהוא לא microATX ושיש לו 3 סלוטים של PCI לעומת 1 בקודם שזה לא הבדל משמעותי אבל מצד שני גם הבדל של 20 שח במחיר הוא לא :) אז אני אנסה להביא אותו.

בגלל שהתקציב שלך לא כולל מעבד, לוח-אם וכוננים קשיחים- הוא די גבוה לשאר החומרה.

מה שאפשר לעשות, זה לכלול בתקציב מסך 23" איכותי מה שאמור לשפר משמעותית את חויית המשחק לעומת המסך שיש לך כעת (19"-17"?). (19)

האם תרצה שאכלול גם מסך בתקציב? כן, אני אשמח שתוסיף מסך למפרט , מקסימום אם אני רואה שלא מסתדר לי עם התקציב אני אקנה אותו עוד חודש - חודשיים.

תודה :)

פורסם
  • מחבר

יש DH67CLB3 זה אותו דבר? כי ראיתי אתרים שרושמים שזה mATX ואתרים שרושמים שזה ATX.

בכל מקרה ניראה לי אני אלך עליו.

עריכה: לא משנה לגבי הלוח כבר הזמנתי את ה BL כי לא היה את ה CL בסוף.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

ושאלה קטנה, עד כמה מסובך יהייה להרכיב את המחשב לבד, רוב החלקים כבר הרכבתי לא פעם ולא פעמיים, הדבר היחיד שלא עשיתי זה להרכיב את כל הכבלים הקטנים של הלדים וה USB למיניהם על הלוח.

בכל מקרה יותר חשוב לי זה מפרט כרגע אבל תודה בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

???

פורסם

^ לא מסובך מדי אם תקרא את הספרון ולא תהיה פזיז :)

אם אין לך כח להתעסק עם זה ולא רוצה להכנס לכאב-ראש אפשרי, שלם כמה עשרות שקלים לבניית מפרט.

הנה מפרט לדוגמא הכולל מסך, ללא כרטיס מסך (אסביר בתחתית) מ-KSP.

מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only)

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10258

זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421

צורבי DVD: Samsung SH-S223B / SH-222AB DVD±RW x22 Black SATA

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=6410

מארזים: Antec One Hundred ATX Mid Tower Gaming Black Case (No PSU)

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12223

ספקי כוח: SeaSonic 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 (Retail)

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9815

מסכים: DELL Dell U2312HM UltraSharp With LED IPS 23'' DVI DP VGA WideScreen

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13765

מחירון עבודות במעבדה: הרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=3630

מחיר החבילה: 2166 ש"ח.

בגלל שב-KSP העלו את מחיריהם של רוב כרטיסי המסך, כדאיות הקניית הכרטיס שם מוטלת בספק.

הכרטיס המינימאלי שהייתי ממליץ עבורך הוא HD6870. ב-KSP עלותו היא 1050 שקלים ובאייבורי 940 ש"ח.

הכרטיס המקסימאלי שהייתי ממליץ עבורך הוא GTX570, ב-KSP עלותו היא 1685 ש"ח ובאייבורי 1590 ש"ח.

אפשרות טובה עבורך היא זוג כרטיסי HD6850 (עלות כוללת של כ-1520 ש"ח) עם ביצועים גבוהים יותר מ-GTX570 במשחקים תומכים.

לצערי זאת בעיה עכשיו לקחת זוג כרטיסים, כי לוח-אם (ה-BL וה-CL לא תומכים, אלא רק לוח מבוסס ערכת שבבים Z68/P67).

לכן אלו האופציות שלך:

- נסה להחליף לוח-אם ולקחת את זוג הכרטיסים.

- קח את המפרט הנ"ל, תראה אותו לאייבורי ובקש שירכיבו לך אחד זהה (איני יכול להרכיב לך משם כי אין שם מערכת הרכבת מפרט).

- קנה הכל מ-KSP למרות המחירים הדי גבוהים או את כרטיס המסך באייבורי.

פורסם
  • מחבר

אין לי אפשרות כרגע להחליף לוח אם אבל לא נורא אני אשאר איתו ואני אקנה את ה570 כרגע אם בעתיד (שנתים-שלוש) אני ירצה לשדרג אז אני גם יחליף לוח בכל מקרה אני חושב שיספיק לי המחשב ל 3 שנים הקרובות.

לא באמת משנה לי מאיפה לקנות במיוחד אם אני מתכנן להרכיב לבד חוץ מעניין האחריות שזה יתפצל לשני חנויות ואין עם זה בעיה.

המערכת הנ"ל (כולל 570) יריץ משחקים טוב? לדוגמא BF3 זה יריץ אותו על high - ultra או שלא כל כך ?

פורסם

- לגבי עניין האחריות, פרט לפיצולה- בדוק את עניין המימוש. קרא על החנויות הללו בפורום צרכנות.

- GTX570 הוא אחד מכרטיסי חדי-הליבה החזקים שקיימים. BF3 עדיין לא יצא (והבטא מעיד על מעט מאוד בגלל ההגדרות הגרפיות המוגבלות והבאגים) לכן איני יכול לקבוע כיצד המשחק ירוץ אצלך. אני יכול לשער שהוא ירוץ אצלך על הגדרות גרפיות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

אני אלך על המפרט שהצעת לי עם ה570 ואני אבדוק בפורום צרכנות לגביהם, מניסיון עם אייבורי לא היה לי יותר מידי בעיות איתם, היו דברים תקולים פה ושם אבל הם סידרו את הכל בלי לשאול שאלות.

עריכה: בדקתי באתר של אייבורי חוץ מהזיכרון כל שאר הרכיבים המחיר זהה (כרטיס זיכרון אין להם באתר כמו שאתה פירסמת אני אבדוק מולם כבר בחנות)

תודה רבה על העזרה :)

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה

אם יצא לי להביא לוח אם אחר (כזה שתומך ב SLI/CF ) על מה אתה ממליץ שלא יהיה יקר יותר מידי?

פורסם

לוחות התומכים במערכים מאפשרים OC ולכן כדאי לקחת 2500K

למעשה אם אתה קונה את המעבד בהנחה גדולה קח את ה 2500K

ולו רק בשל היכולת הגרפית המשופרת

פורסם

^+1

בנוגע ללוח, יש לך את DZ68BC לדוגמא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים