עבור לתוכן

צירוף X58 ו-I7 950 במחיר זהה ל-2600K ו-P67, מה החיסרון?

Featured Replies

פורסם

מצאתי את הצירוף הבא:

לוח X58 ב-764 שקל

http://www.p-see.co.il/Product.asp?Pid=14070&Cat2Cat1ID=5&Cat2ID=43&aff=Zap〈=he

מעבד I7 950 ב-1050 שקל.

http://www.grafpc.co.il/pl_product~INTELI7950~48~0.htm

סה"כ: כ-1800 שקל.

מעבד 2600K עולה כ-1400 שקל ולוח P67 מינימלי עולה כ-500 שקל (ג'יגהבייט).

סה"כ כ-1900 שקל.

מפרט ה-X58 נותן הרבה יותר אופציות במחיר זול יותר. איזה סיבה יש להעדיף P67, שלא לדבר על Z68 עם מחיר כזה?

פורסם

השאלה עם אתה רוצה לעשות O.C

2600K הוא מכפלה פתוחה לO.C

וגם תלוי למה השימושים שלך...

אני הייתי ממליץ לך ללכת על מעבד i5 2500

במידה ומתוכנן O.C אז i5 2500K

פורסם

המעבדי I5/I7 האחרונים כמו 2400,2500,2500K,2600,2600K וכו' היא ליבה חדישה יותר עם צ'יפסט P67/Z68 שגם הם חדישים יותר

ונותנים יותר ביצועים פר מגהרץ, לכן מומלץ השקעה במערכת חדשה מבוססת X58 ומעבד I7 לא כדאית ::)

פורסם
  • מחבר

1. ברור לי שמדובר בהבדל בין מעבדי 32 נ"מ חדשים ל-45 נ"מ ישנים ויש גם הבדל ביצועים של כ-15% באותו תדר.

2. כמובן שאני מתכוון לעשות OC ו-950 יכול להגיע ל-4 ג"ה ללא בעיה ואולי גם יותר עם הקירור שלי. בתדר הזה, המעבד יעבור כל מעבד חדש בתדר סטוק. השאלה היא האם היתרון בזיכרון תלת-ערוצי לא מקזז את היתרון במהירות המעבד בעבודה מול הזיכרון כפי שמתבצעת בתוכנה בכלל ומשחקים בפרט. ברור שכשהמעבד נבדק מול ה-CACHE שלו ומריץ בנצ'מרק, אז זה לא רלוונטי.

3. צריך לזכור שהמעבדים ממשפחת סנדי מכילים אלמנט גרפי שמאפשר, אם הלוח תומך, יציאה למסך ועקיפת הכרטיס מסך. עבורי זה בזבוז ובמקום המעגל הזה הייתי מעדיף עוד עיבוד מקבילי. בעיני זה חסר טעם לשים מעבד כזה על P67

פורסם

תיראה מבחינת לוח אם כמובן שיש כמה תוספות שמגדילות את המחיר של הלוח

זה מאוד תלוי מה יעזור למשתמש הביתי לוח שכזה כאמור שלא מדובר בO.C

כמובן שכל חברה מעל מותג מסוים מגדילה תמחיר שבאותו מחיר אתה יכול לקנות לוח התומך בל הצרכים שלך

במחיר נמוך.

כאשר אתה מדבר על שני סוגי מעבדים אלה במחינת בצועים 2600K יותר מהיר ובעל O.C יותר גבוהה

וגם מכסה אחריות כי בא במכפלה פתוחה לפי הידוע לי(תקנו אותי עם אני טועה).

פורסם

1. ברור לי שמדובר בהבדל בין מעבדי 32 נ"מ חדשים ל-45 נ"מ ישנים ויש גם הבדל ביצועים של כ-15% באותו תדר.

2. כמובן שאני מתכוון לעשות OC ו-950 יכול להגיע ל-4 ג"ה ללא בעיה ואולי גם יותר עם הקירור שלי. בתדר הזה, המעבד יעבור כל מעבד חדש בתדר סטוק. השאלה היא האם היתרון בזיכרון תלת-ערוצי לא מקזז את היתרון במהירות המעבד בעבודה מול הזיכרון כפי שמתבצעת בתוכנה בכלל ומשחקים בפרט. ברור שכשהמעבד נבדק מול ה-CACHE שלו ומריץ בנצ'מרק, אז זה לא רלוונטי.

3. צריך לזכור שהמעבדים ממשפחת סנדי מכילים אלמנט גרפי שמאפשר, אם הלוח תומך, יציאה למסך ועקיפת הכרטיס מסך. עבורי זה בזבוז ובמקום המעגל הזה הייתי מעדיף עוד עיבוד מקבילי. בעיני זה חסר טעם לשים מעבד כזה על P67

2. חד משמעית לא. תלת ערוצי נותן שיפור זעיר בישומים ומשחקים. רק בשרתים מסוגים מסוימים, ניתן להגיע ליתרון מעט יותר גדול. אבל גם לישומי שרתים, המעבדים החדשים יהיו הרבה יותר מהירים.

3. אז לא תשמש ברכיב הגרפי שבמעבד.. אז מה? עדיין משפחת i7 החדשה עדיפה על הישנה מבחינת ביצועים. ה 950 לא מביא לך יותר עיבוד מקבילי מ 2600. ואפילו מול ה 2500, למרות שכביכול יש לו יותר threads, עדיין ה 2500 יהיה יותר מהיר מ950 ב99% מהפעמים, וזאת עקב יתרון תדר של 300mhz ויתרון טכנולוגי של 15% בהשוואה לתדר זהה. (ל 950 ול 2600 4 ליבות פיזיות + 4 נימים. לעומת "רק" 4 פיזיות ל 2500. אבל נימים נוספים נותנים מאוד מעט, (ולפעמים אף מאיטים - ברוב המקרים עדיף בכלל לבטל את ה hyper-threading של המעבד) וזאת רק בישומים מיוחדים ובודדים שתומכים בכל כך הרבה threads)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים