עבור לתוכן

מפרט קולנוע ביתי באיזור 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות בקרוב טלוויזיה עצומה לדירה החדשה - והבנתי שהיא לא תממש את הפוטנציאל שלה ללא מחשב שיתמוך בה.

אני לא בטוח עדיין איזה טלוויזיה אני אקנה, אבל היא כמובן תהיה FullHD.

המחשב שיתמוך בה צריך כמובן להריץ סרטים ומערכת הפעלה נוחה. בנוסף, אני רוצה שהמחשב יריץ באופן קבוע קליאנט של ביטטורנט אשר יהיה אפשר להתחבר אליו מרחוק (משהו בסגנון Transmission). אין לנו בדירה כבלים או Yes, אז אין צורך בכרטיס טלוויזיה - אבל אני רוצה לשמור את האופציה לקנות אחד בעתיד.

בנוסף:

1. המחשב יתחבר לאינטרנט בעזרת wifi - אז נדרשת תמיכה בכך (בעדיפות על ידי כרטיס פנימי)

2. יש לי הארדיסק חיצוני של 1TB אשר אפשר לחבר למחשב באופן כמעט קבוע, כך שאין צורך בנפח אחסון גדול

התקציב הוא באיזור ה-2000 ש"ח. אני יכול לחרוג עד 2,500 ש"ח, אבל אני מעוניין לדעת מה המפרט הזול ביותר שיכול לענות על הצרכים שלי (בלי לקרטע כאשר אני מוריד תכנים ורואה סרט באיכות גבוהה).

עוד כמה נקודות:

• אני מתכוון כמובן לקנות גם מקלדת ועכבר אל-חוטיים, אבל בקשר לזה אני אסתדר לבד.
  • שקט הוא כמובן שיקול במפרט קולנוע ביתי, אבל אפשר להתפשר על כך במידה מסויימת (בסולם 1 עד 10, משהו בסגנון 6)
  • מארז קטן וסקסי הוא יתרון - אבל אני אשמח לראות גם דוגמא למארז פחות יפה שמאפשר לשמור על תקציב נמוך ביעילות.
  • צריכת חשמל נמוכה כאשר רק השרת של הטורנט פועל היא גם יתרון קל.
  • אין לי שום כוונה לבצע אוברקלוק ואין צורך במערכת הפעלה.
  • אלא אם יש המלצה כנגד הרכבה עצמית כאשר מדובר במארז קטן, אני מתכנן להרכיב את המחשב בעצמי.

פורסם

חנות מעודפת?

מה הדרישות מבחינת חיבורי סאונד ווידאו?

פורסם
  • מחבר

אין חנות מועדפת (ובהנחה שזה יוזיל את המחיר, אני מתכנן לקנות את הרכיבים הרלוונטים מכל חנות בנפרד).

מבחינת חיבורי וידאו סאונד - אני לא יודע מה הדרישות. כרגע אין לנו לא טלוויזיה ולא רמקולים.

* סאונד - אין לי מערכת 5.1 בהישג יד - אבל תמיכה במערכת כזו בעתיד תהיה נחמדה (גם אם לא קריטית).

* וידאו - אני מניח ש-VideoPort ו-HDMI הם הסטנדרטים החדשים של הטלוויזיות, נכון? אם כן, אז זו התמיכה הנדרשת.

פורסם
  • מחבר

:-X :s05:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, החלטתי (באופן לא מפתיע), להתבסס על המפרט המומלץ הזול:

מעבד: AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz

לוח אם: Gigabyte GA-880GM-D2H

זכרון: 2GB DD3, Kingston 1333MHz

כונן קשיח:Spinpoint F3 HD103SJ‎

מארז: Enermax Laguna 300w

כרטיס רשת: Edimax EW7711IN

כרטיס המסך מובנה בלוח אם, ספק הכוח מובנה במארז

יש לי כמה שאלות:

1. המארז נמכר במעט מאוד חנויות. יש מארזים אחרים שאתם ממליצים עליהם?

2. הכונן הקשיח קיבל ביקורת על כך שהוא מרעיש. יש לכם המלצה לכונן שקט יותר? האם לא עדיף לרדת למהירות סיבוב של 5400 לטובת הרעש?

3. האם אפשר להרכיב את הרכיבים ביחד או שיש לי כאן איזושהי טעות בסיסית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים