עבור לתוכן

ברירת מחדל עזרה במארז, קירור ורכיבים למחשב אודיו! :) עזרה ממי שמבין בתחום!

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים.

אשמח אם תייעצו לי בהרכבת מפרט למחשב אודיו.

מפאת תקציב של 2000 ש"ח פלוס-מינוס, זה כנראה לא הולך להיות מחשב מקצועי לאודיו, אלא פשוט מחשב שמותאם לאודיו...

נועד לעבודת הקלטות ועריכתם בקנה מידה של להקה סטנדרטית ואולפנה הביתי.

מיועד להפעלה עם Win XP בינתיים.

עבודה בעיקר מסביב ל-Cubase עם פלאגינים והקלטות.

כרטיס קול בינתיים לא רלוונטי לשיחה הזו.

רכיבים להתבסס עליהם שכבר גיבשתי:

מעבד: INTEL Core i3 2120

לוח אם: INTEL Chipset H67

זיכרון: 4GB Dual-DDR3 1333 Mhz

וכאן אשמח אם תעזרו:

מארז:

נתקלתי כבר במספר אפשרויות, מביניהן ה-6AR6 אשר משך את צומת ליבי בשל הקונפיגורציה הנוחה + מאוורר 120 מ"מ שלו ומחירו הזול, אך התעניינתי בסוף יותר ב-Antec NSK 1380 בגלל:

א. שתי הדפנות הצדדיות שלו עשויות ממס' שכבות לצמצום רעשים, מה שלא ראיתי במארזים אחרים.

ב. מגיע מובנה עם מאוורר 120.

ג. מגיע מובנה עם ספק איכותי 80+ (אומנם 350W אך למפרט המבוקש + קצת-קצת מחשבה לעתיד זה יכול להספיק, תקנו אותי אם אני טועה! (לא מתכוון להתקין צורב DVD))

ד. קומפקטי - שזה נחמד לי אך ממש לא קריטי אבל אולי הנפח המוקטן תורם לקירור דווקא?

המארז כולל את כל אלו מראש וביחס למחיר שלו (סביבות 450) זה נראה לי משתלם לי מאוד. כדאי לי? או הצעות נוספות לבדוק?

קירור למעבד:

האם כלול בחבילת המעבד עצמה? אם כן, האם הוא מספיק מבחינת שקט?

אם לא כלול, המלצות ביחס לסדר גודל של המפרט והיישום המבוקש?

כוננים קשיחים:

אני מתכנן להסתפק בכונן יחיד בינתיים ולהוסיף שני בעתיד ישר אם אזדקק. בכל מקרה, המלצות לכונן עם מחשבה לעתיד? המלצות לאופן שימוש בשתי כוננים ואיזה כאשר אגיע לזה?

אנא חוו דעתכם על אחד מהמרכיבים שהזכרתי והציעו נקודות למחשבה שאולי שכחתי לקחת בחשבון, אולי עוד היבטים של קירור ושקט, אולי לא יודע...

ממממממממממממממממממממממממממשששששששש תודה לכל מי שירתם כאן לעזרתי =)

פורסם

לוח אם: INTEL Chipset H67

על איזה דגם מדובר?

6AR6 אשר משך את צומת ליבי בשל הקונפיגורציה הנוחה + מאוורר 120 מ"מ שלו ומחירו הזול,

מארז לא רע בתקציב נמוך, אבל הוא ממש לא יהיה שקט עד שלא תחליף לו את המאוורר למשהו נורמלי.

אך התעניינתי בסוף יותר ב-Antec NSK 1380

גם זה מארז נחמד, אבל אל תשכח שהוא מתאים רק ללוחות MiniITX או MicroATX, והספק כח שמגיע איתו דיי מרעיש.

למען האמת, לאחרונה שמתי לב שרוב הספקים החדשים של Antec (אם לא כולם) כבר לא שקטים כמו הדגמים הישנים של פעם.

קירור למעבד:

האם כלול בחבילת המעבד עצמה? אם כן, האם הוא מספיק מבחינת שקט?

אם לא כלול, המלצות ביחס לסדר גודל של המפרט והיישום המבוקש?

אם מדובר במחשב אודיו - תשכח מהקירור של אינטל, תסתכל לכיוון Scythe.

אני מתכנן להסתפק בכונן יחיד בינתיים ולהוסיף שני בעתיד ישר אם אזדקק. בכל מקרה, המלצות לכונן עם מחשבה לעתיד? המלצות לאופן שימוש בשתי כוננים ואיזה כאשר אגיע לזה?

HD502HJ או HD103SJ, שקטים מהירים ולא מתחממים יותר מדי.

הייתי ממליץ על כונן 500 למערכת הפעלה ותכנות, וכונן 1000 לפרויקטים וספריות דגימות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים