עבור לתוכן

האם המפרט מספיק טוב ויכול לשדר 1080p בלי בעיה (HTPC)?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות את החלקים הבאים, רק אני רוצה לוודא שלא תיהיה לי בעיה של קרטוע גם בסרטים באיכות גבוה,

אשמח לשמוע המלצות או חלופות:

2x Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX

Frontier Diva Aluminium Micro Silver Case With 500W

Athlon II x3 Triple Core 455 3.3Ghz Socket AM3 Box460

880GM-USB3 AM2+, AM3, 880G, DDR3 1333, DVI , HDMI

1x4GB G.Skill

115 SH-S223B / SH-222AB DVD±RW x22 Black SATA

total 2195

פורסם

המפרט חזק בצורה מוגזמת למטרת ניגון 1080P.

אני גם הייתי בעבר בסרט של הרכבת HTPC וחיפשתי חומרה מתאימים לניגון FHD...בסוף אחרי קנייה של רכיבים\החלפתם, החזרתי הכל לחנות (גם היה תקלה באחד הרכיבים) והגעתי לפתרון המושלם: "סטרימר". אם כל מה שאתה מחפש זה ניגון סרטים כבדים ככול שיהיו, אל תיכנס לכל עניין ה- HTPC! קנה סטרימר ידוע וטוב (אני יכול להמליץ לך על כמה כאלו כולל זה שברשותי). ככה אתה תחסוך הרבה כסך ותשיג אותה תוצאה במכשיר יותר אלגנטי, קטן ופונקציונאלי. אם אתה מחפש מעבר לניגון סרטים\שירים\תמונות\ותכני אינטרנים מוזרמים, רק אז כדאי לך באמת לבנות HTPC למשל יכול להיות שאתה רוצה גם לשחק בטלוויזיה אז כמובן המפרט חלש.

בקיצור לדעתי סטרימר בין 450-700 שקל יעשה עבודה מעולה אם כל מה שאתה רוצה זה מפרט לניגון FHD.

פורסם
  • מחבר

היי מתן,

תודה על הפידבק, יש לי XTREAMER שנקנה לפני כשנה וחצי והגרסא שלו מעודכנת ללפני חודשיים בערך, הוא עושה לי המון צרות, לא מראה וידאו בכלל על איזה 30% מהסרטים והממשק שלו גם מעצבן.

אתה מכיר סטרימר שעובד נקי כמו מחשב?

בעקרון 95% מהמחשב הזה אמור להיות לסרטים, אבל זאת גם תיהיה תוספת נחמדה לגלוש באינטרנט בטלויזיה, להפוך אותו ל download box כזה וגם לשחק עליו קצת (אני זקן, כשאני מדבר על משחקים זה MAME ודברים כאלה, כנראה לא המשחקים שאתה מדבר עליהם :) ).

ואם אני כן נשאר על מחשב, במה אני יכול לחסוך פה? להוריד את המעבד?

ה4TB אני די צריך, כבר עכשיו יש לי איזה 2 טרה מלאים והזכרון זה ממש גרושים יחסית.

עריכה:

עוד שאלה- יש לי מערכת סאונד רצינית, האם הלוח-אם הזה מוציא גם סאונד על HDMI? האם הסאונד הוא באיכות גבוה לפחות כמו בXTREAMER?

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

אתה צריך גם יציאה אופטית?

תמלא את השאלון שנמצא פה למטה

hwzone.co.il/community/index.php?topic=502118.0

פורסם

מוזר לי מה שאתה אומר על ה- XTREAMER! הוא סטרימר ממש טוב והוא אמור להפעיל כל ווידאו שיש כמאט. כנראה ה- XTREAMER שלך לא תקין.

סטרימר שהייתי ממליץ לך עליו Popcorn Hour A-210 מנגן כל מה שיש יותר טוב ממחשב. אם אתה מחפש סטרימר שממש ייתן לך תכנים באינטרנט כולל גלישה ודברים דומים לך על ה- BOXEE BOX שניראה ממש טוב גם. שני הסטרימרים עולים 900 ו- 1000 שקל בהתאמה.לגבי השאלה שלך על הלוח הלוח, כן הוא מוציא סאונד גם על HDMI והסאונד הוא באיכות מצויינת. הלוח הזה תומך ב- Dolby Home Theater רק שים לב שאתה מתחבר דרך היציאה האופטית שבלוח או דרך ה- HDMI, חיבור אנלוגי דרך המיני סטריאו לא יוציא סאונד איכותי.חיסכון גדול בחומרה תקבל כאשר תקנה משהוא מוכן ומורכב ל- HTPC למשל XTREAMER ULTRA שהוא מחשב לכל דבר וגם משתלב יפה בסלון:

http://xtreamer.co.il/ultra/

לגבי אחסון, ניתן למצוא פתרון חיצוני יעיל יותר שייתחבר למכשיר דרך ESATA.

פורסם
  • מחבר

הXTREAMER ULTRA עולהה 1600 ש"ח, אם אני צריך להוסיף לו את הדיסקים של ה2TB אז בעצם לא עשיתי כלום בזה, לא? זה יצא לי יותר יקר מהמפרט שהרכבתי. אלא אם אני מפספס משהו.

(האם המארז+ספק שבחרתי הוא שקט?)

השאלון לבקשתך: (לא צריך אופטי, הרסיבר מבין HDMI)

1. מה התקציב המקסימאלי?

2200 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לחסוך זה תמיד טוב

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

עדיף שלא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בעיקר HTPC, לגלוש עליו באינטרנט ולשחק באימולטורים. אני מתכוון גם לחבר אותו למערכת סאונד רצינית דרך רסיבר בHDMI.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

VLC , לא משהו מיוחד בעצם...

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

לא נראה לי שזה נחשב מחשב לגיימינג

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?

לא ממש, אני מסודר מהבחינה הזאת

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המממ אני לא צריך רכיב של הקלטה.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

חשוב מאוד, אפשר להגיד אפילו 9

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך, אני אתקין XBMC או ווינדוס 7

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני מעדיף את KSP אלא אם יש פה סייגים לזה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אני צריך 4TB של אחסון סה"כ.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא ממש.

פורסם

הייתי ממליץ לך ללכת על השילוב הבא:

נגן HTPC מוכלל: ZBOX ID41-E מחיר 1150 ש"ח

http://www.zotacusa.com/zbox-intel-atom-d525-barebone-zbox-id41-u.html

קשיחים: סמסונג 2TB EcoGreen F4 X2 מחיר 730 ש"ח

סה"כ 1880 ש"ח.

אני יוצא פה בהנחה שיש לך מחשב נייח בבית אליו אתה מחבר את שני הארד דיסקים ואת המחשב הזה אתה מקשר ל- HTPC דרך רשת קווית או אלחוטית. ל- HTPC יש רשת של 10\100\1000 מה שאומר שתקבל מהירות בלתי מוגבלת לכל הארד דיסק מכאני כל שהוא. בנוסף תשמור על סלון נקי עם מחשב ממש קטן ושקט במיוחד (פחות מממיר) שמותאם בול לדרישות שלך. זה בעצם מה שאתה מרוויח כאן בזה שאתה לא בונה מחשב מאפס שייתפוס מקום וירעיש. ה- HTPC הזה יריץ לך כל סרט שתרצה וכמובן אתה שם עליו מערכת הפעלה מה שאומר גלישה, משחקים (כמובן לא כבדים) וכל מה שתרצה במחשב. בנוסף יש לו מקום לארד דיסק פנימי בגודל 2.5" אם אתה רוצה עוד מקום אחסון. הדרישות שלך הם בנוניות מינוס לכן אתה לא צריך את XTREAMER ULTRA מה גם שזה ממש דומה לו בחומרה.

אם אין לך מחשב נייח או שאין בו מקום או כל סיבה אחרת לארד דיסקים, הייתי ממליץ לך לקנות בנוסף את תחנת העגינה הזו:

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=NST-D400S3&cart=131747471321611643〈=heb

סה"כ ייצא לך 2240 ש"ח

פורסם
  • מחבר

אוקי, זה נשמע מעניין, אבל המחיר כבר ממש דומה למחיר של המחשב שתכננתי להרכיב, האם זה הרבה יותר שקט מהמארז+ספק של המחשב ההוא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים