עבור לתוכן

ביקורת מלאה ASUS 36SD

Featured Replies

פורסם

אז כמו שהבטחתי , להלן ביקורת קצרה אך מקיפה שבצעתי ל ASUS U36SD

בצעתי כמה בנצ'מרקים - אני אביא את התוצאות כמו שהם בלי לנתח אותם - היות ובאמת אין לי מושג בנושא הניתוח.

חלקתי את הביקורת לפי תחומים ובכל תחום אני אביא ניתוח קצר .

עד כאן חלק המבוא ועתה לביקורת .

ASUS U36SD-RX057V

תמונות :

מה בארגז ?

מחשב,סוללת 8 תאים,תיק עם לוגו של ASUS,עכבר ASUS קטן,הוראות הפעלה ,מטען ,מטלית למסך ודיסק (אין כונן אבל יש דיסק.. :kopfpatsch: )

p1030972f.jpg

משטח פנימי

p1030964g.jpg

p1030974s.jpg

מסך

p1030973k.jpg

כניסות

p1030968.jpg

p1030967k.jpg

גב המחשב

p1030969y.jpg

קצת מסביב :

-המחשב מגיע עמוס בתוכנות ושטויות שASUS טרחו לשים בפנים מבעוד מועד..קצת מציק אבל אחרי 15 דקות הסרתי כל מה שהיה מיותר.

- בדגם הזה יש גם קורא טביעות אצבע ,אמצעי נחמד לאבטחה בנוסף לסיסמא .

- מצלמת רשת מובנת - נחמדה לא יותר .

- יציאת HDMI 1.4

- יציאת VGA

- קורא כרטיסי זיכרון .

- כניסת USB 3.0 אחת

- 2 כניסות USB 2

- כניסת מיקרופון תקני

- יציאת אוזניות תקנית

- כניסת רשת קווית GIGABIT

- BLUETOOTH 2.1 +EDR

- כרטיס רשת אלחוטי מובנה בתקן N

ביצועים :

מדובר בחיית עבודה , מעבד הCORE I5 מהדור השני של אינטל ומעבד גרפי ייעודי GEFORCE GT520M של NVIDIA .

המחשב מתמודד ללא רגשי נחיתות עם כל מה שזרקתי לעברו

בין אם זה דפדפן עמוס טאבים (כ12 טאבים) ,פילטר בפוטושופ 5 , או בין אם זה סרט HD 1080P .

העבודה מרגישה קלילה ומהירה , זמני התגובה של המחשב מהירים להפליא.

המקל היחידי בגלגלים פה הוא בדמות ארדיסק 5400RPM שמאיט את כל העסק (אני מתכוון להחליף אותו לSSD בעתיד הלא רחוק)

FIFA2012 וCODMW2 רצו חלק ללא קיטועים או מריחות (FIFA היה בהגדרות תצוגה הגבוהות ביותר) ברזולוצייה הטבעית של המסך.

כאמור עשיתי גם מספר בנצ'מרקים והנה התוצאות :

WINDOWS (זה אמור להיות 5.9 לפי הרשת..)

windowsmark.png

cinebench

cinebenchh.png

3dmark vantage - PERFORMANCE

3dmarkvantagepreformanc.png

3DMARK11

3dmark1.png

HDTUNE

hdread.png

עיצוב ואיכות בנייה :

ה-ASUS U36SD הוא לא מלך היופי ואין ספק שהוא נראה חיצונית סטנדרטי למדי .

איכות החומרים ממנו הוא בנוי מורגשת גם בעין וגם בפועל, יש גימור יפה בגב המסך שלא תופס טביעות אצבע .

ניסיתי להפעיל לחץ על כל אזור המקלדת ללא כל הצלחה היא מסרבת בתוקף להתקפל , כך גם כל שאר הגוף המרכזי של המחשב בין אם מלפנים ,מצדדיו או מאחור - קשיח עד מאוד . האזור היחידי בגוף המחשב שמרגיש חלש ואפילו מאוד חלש הוא המסך ניכר שהוא עדין ולא צריך הרבה כוח

כדי לכופף אותו , מצד שני אזור החיבור של המסך לגוף המרכזי מרגיש חזק ועמיד .

ניידות :

אחד המחשבים הניידים היותר קלים שיצא לי לשים את ידיי עליהם (ויצא לי לחוות כמה עשרות דגמים לאורך השנים) ,

כ-1.66 קילו עם סוללת 8 תאים ..זה קל לכל הדעות.

מלבד הקלות שלו, מדובר במחשב דק עד מאוד שיכנס לרוב תיקי הסטודנט ללא כל בעיה מיוחדת וללא צורך בתא מיוחד .

מקלדת/משטח מגע :

אחד הדברים שבדר"כ מציקים לי במחשבים ניידים היא המקלדת ,אני אעיד על עצמי כעל משתמש מפונק למדי

שרגיל לעבוד עם כריות ג'ל לפני המקלדת הארוגונומית והעכבר . אחרי שהבנתם עד כמה אני מפונק ;)

אומר לכם שהמקלדת של ה-ASUS U36SD מפתיעה (אותי לפחות) בנוחות שלה.

היא מגיבה היטב להקלדה מהירה מאוד (מה שנקרא הקלדה עיוורת ). ולא נתקלתי בשום בעיה מיוחדת איתה.

היא גם דיי שקטה בעת הקלדה מהירה - המקלדת במחשב הנייח שלי לשם השוואה רועשת יותר שמקלידים עליה .

משטח המגע הוא כבר סיפור אחר, הוא אומנם נעים למגע עם כפתורים סבירים אבל אחרי יומיים שלמים של שימוש אני מוצא אותו לא הכי מדוייק

וקצת מקשה את החיים בייחוד בכל מה שקשור למחוות מולטי-טאץ' ,גלילת דפים ב2 אצבעות אפשרית אך לא תמיד נקלטת כמו שצריך

לא פעם יצא שהתכוונתי לגלול ובפועל מה שקבלתי זה שהדף ביצע זום , היות והמחווה של הצביטה (PINCH) אשר מבצעת זום דיי קרובה לגלילה בשתי אצבעות. אז יכול להיות שמדובר רק בבעיות של כיול שטרם יצא לי לבחון לעומק ויכול להיות שלא ,אם מולטי טאץ' ולגלילה לא מטרידים אתכם אז הוא בהחלט משטח מגע מספיק (סביר לא יותר ) .

התחממות :

לקחתי מדידות שונות עם טרמומטר לייזר במצבי שימוש שונים והנה הממצאים .

בשימוש יום יומי רגיל (גלישה,וורד,VISUAL STUDIO ,WINAMP וSKYPE ) שהמחשב מורץ באמצות מתח מהסוללה המחשב שמר על קרירות ,הטמפרטורה הכי גבוהה שנמדדה הייתה 34 מעלות כאשר רוב רובו של משטח ההקלדה היה סביבות ה30 מעלות ובהחלט נעים למגע ועבודה .

כאשר הפעלתי סרט HD 1080P הטמפרטורה טיפסה לאזור ה34-5 ברוב אזורי המשטח ו37-8 בנק' הכי חמה.

כאשר הפעלתי משחק ושחקתי במשך רבע שעה (FIFA2012DEMO , COD MW2) המטפרטורה טיפסה אף יותר

לאזור ה40 מעלות ואף 43-4 בחלק מהאזורים היותר חמים.

כן , יש למחשב נטייה להתחמם באופן מהיר למדי כאשר מאמצים אותו מעבר לשימוש רגיל וכאשר המעבד הגרפי של NVIDIA נכנס לשימוש , אבל היות ואין מדובר במכונה לגיימרים אני לא מוצא את הטמפ' הגבוהות הללו כבעיה . בשימוש רגיל מדובר במכונה נעימה לעבודה גם מבחינת חום המשטח .

חשוב לשים לב: כל המדידות שהבאתי בוצעו כאשר המחשב פועל על סוללה !!

כאשר המחשב מחובר לחשמל כלומר נמצא בטעינה הטמפ' היו רוב הזמן

סביבות ה37 מעלות גם בשימוש יומיומי רגיל .

לא לקחתי מדידות טמפ' מהחלק התחתון של המחשב (גב המקלדת) אבל אומר שהוא מרגיש חם למגע גם בשימוש יום יומי רגיל .

מסך :

מדובר במסך לד ברזולוציה מקסימלית של 1366X768 אשר הוא מסוג מבריק (אבל ממש מבריק).

בהירות חדות וצבעים לא רעים אם כי זה לא הצד החזק של מסך הU36 ולכן כל מי ששוקל לקנות את המחשב לעבודה גרפית מרובה זה לא המחשב בשבילו. שלא תבינו לא נכון , אני לא אומר שזה לא בר כיול ,אבל בהשוואה למסכים אחרים שראיתי בניידים אחרים מדובר במסך פחות טוב.

מסך טוב לעבודה משרדית/סטודנטיאלית של אינטרנט/אופיס ואיפלו סרטים פה ושם נראים לא רע אבל כאמור יש טובים יותר מהבחינה הזו.

זוויות הצפייה האנכיות לא משהו בלשון המעטה ,מצד שני זוויות הצפייה האופקיות יותר מתקבלות על הדעת וגם מי שמביט במסך מהצד יכול לראות ללא הרבה הבדל את המסך . המסך נפתח עד לכ160-170 מעלות (נתון מהרשת) .

יש 5 מצבי צבעים של התצוגה עם ייעודים שונים (רגיל,קולנוע,עשיר בצבעים ,תיקוני גאמא ועדין) .

אסכם את החלק על המסך במילה אחת : סבבה .

זמן סוללה :

בצעתי מספר בדיקות לזמן הסוללה כאשר בין בדיקה לבדיקה חזרתי לטעינה מלאה וגם לא הסתמכתי על זמן הסוללה של הWINDOWS

אלא ממש נצלתי את הסוללה עד סופה.

המחשב מגיע עם תוכנה לניהול אנרגיה של ASUS הנקראת POWER4GEAR HYBRID וב4 מצבי צריכת אנרגיה :

1. ביצועים גבוהים - בהירות מסך 9/10 , מעבד במינימום 5% , מעבד במקסימום 100% .

2. בידור - בהירות מסך 9/10 , מעבד במינימום 5% , מעבד במקסימום 80% .

3. משרד שקט - בהירות מסך 8/10 , מעבד במינימום 5% , מעבד במקסימום 70% .

4. חיסכון סוללה - בהירות מסך 5/10 , מעבד במינימום 5% , מעבד במקסימום 60% .

במצב של "ביצועים גבוהים" הצלחתי לסחוט מהבטרייה 4:30 שעות של שימוש יום יומי וקצת מעבר לו (ללא משחקים)

במצב של "בידור" הצלחתי לראות 2 סרטי HD במשך כולל של כ4 שעות ועדיין נשאר עוד כ10% סוללה .(יש גבול לכמה אני יכול לראות את "RIO")

במצב של "חיסכון סוללה" הצלחתי להוציא קצת מתחת ל-7 שעות של שימוש יום יומי .

את מצב "משרד שקט" לא בדקתי עדיין. אני משער שגם פה זה יהיה סביבות ה6 וחצי שעות .

אם כן ASUS מצהירה על 10 שעות בדף מוצר באתר שלה , אז לא 10 שעות לא תקבלו בשום מצב רגיל (אולי זה אפשרי עם WIFI כבוי וגם זה בספק) אבל אין ספק שמדובר בזמן סוללה לא פחות ממצויין !! בהתחשב במחיר ובביצועי המחשב .

שמע : בכל הקשור לרמקולים שבמחשב , אני אקצר ואומר שהם פשוט גרועים למוזיקה ,סבירים לסרטים ושיחות סקייפ

אם כי גם שם לא פעם תפסתי אותם מפיקים צלילים ממש צורמים לאוזן .

אחריות : 3 שנים אחריות במעבדות IBM .שירות טכנאי עד הבית .

בשורה התחתונה : אם להכליל את כל הגורמים (עלות:תועלת) אני בהחלט מבסוט מהקנייה שלי, מדובר על מחשב שעונה בדיוק על הצרכים שלי

שהם כוח עיבוד , נוחות עבודה , זמן סוללה וניידות (קל משקל).

לדעתי מדובר במחשב לא פחות ממצויין לסטודנטים ומשתמשים שצריכים עוצמה רבה ובמקביל רוצים לשמור על הניידות ,לא רוצים לרוץ לחפש שקע חשמל בכל פעם ועדיין רוצים לשמור על מחיר סביר של כ- 4800 ש"ח .

מקווה שזה יעזור למישהו במשהו.

אם יש עוד שאלות שלא עניתי אשמח לענות .

שתהיה שנה טובה לכולנו ! :hat:

פורסם

תודה על הביקורת המפורטת...

:s07:

חבל לשמוע שהמסך כל כך גרוע.

בתור מי שמתעסק בגרפיקה, כנראה שזה באמת לא המחשב בשבילי, וזה חבל כי מכל בחינה אחרת הוא התגשמות של כל מה שחיפשתי (ורבים מחפשים) בלפטופ... קל, בנוי היטב, עוצמתי ובעל סוללה חזקה.

מעניין אותי עד כמה מורגשת האיטיות של הכונן הקשיח?

והאם מישהו יודע אם החלפת הכונן הקשיח שבא עם המחשב מפרה את תנאי האחריות???

פורסם
  • מחבר

האיטיות לא כל כך מורגשת בעבודה שוטפת, זה מורגש יותר בעידכונים של הWINDOWS / התקנות

ולבטח יהיה מורגש שהארדיסק יהיה קצת יותר מלא ומבולגן (הוא כרגע דיי ריק)

ממה שקראתי בפורומים בחו"ל החלפת ארדיסק לא פוגעת באחריות כל עוד לא פגעת במשהו ולא פגעת במדבקת אחריות

אבל זה משהו שצריך לבדוק מול המעבדה המקומית בארץ.. כדי להיות בטוח ב100% שזה תקף גם פה.

לגבי המסך , הוא לא גרוע.. ואני מצליח לעבוד איתו בפוטושופ , אבל כמו שאמרתי לגרפיקאים שזה כל מה שהם עושים עדיף מסך עם רזולוציה יותר גבוהה ועם צבעים יותר טובים .

פורסם

אחלה ביקורת. :yelclap:

אני מסכים שאכן למי שמחפש נייד קטן וקל עם זמני סוללה טובים - הניידים של אסוס נותנים תמורה מלאה.

למי שמוכן להתפשר על גודל ומשקל במידה מסויימת, יש דגם מקביל של אסוס, ה-u31sd שיעלה כ-1200 שח פחות

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13701

או בגרסה עם מעבד i5, בכ-3900 שח.

מניסיון של קרוב לחודש על ה-31 הוא דומה מאוד לביקורת שהוצגה כאן, פרט לכך שהוא לא אנוקטי ורזה כמו ה-36 היקר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים