עבור לתוכן

התלבטות בקניית CD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אחרי הרבה סבלנות והשקעה, סוף סוף קניתי את המערכת סטריאו הראשונה שלי שהיא כולה יד שנייה:

מגבר: YAMAHA RX-1100 שהיה של אבא שלי ושופץ.

רמקולים: AURA SP-50

כמו שאתם מבינים, נשאר לי רק לקנות CD.

ההתלבטות היא כזאת: לקנות MARATNZ CD-94 במצב מצויין (אני עוד לא יודע אם זה MK II או לא, אבל אני ישמח להסבר על ההבדלים), או לקנות AUDIO BLOCK C220.

מכיוון שיש לי בעיה קלה עם התקציב, יש עדיפות ל-MARANTZ, אבל אני יעשה את המאמץ בשביל ה-C220 אם הוא שווה את זה.

אני יודע שיש פה חבר'ה שמתעסקים עם ציוד יד שנייה ובטח כאלה שמכירים את המוצרים של אייל פור (בתקווה שגם את הדגמים הספציפיים האלו) ורציתי לשמוע את דעתכם.

בנוסף, יש לי מספר שאלות:

1. עד כמה דחוף לי לקנות כבלים איכותיים (כרגע יש לי אחלה כבלים, אבל תמיד יש את הרצון להוציא את הצליל הטוב ביותר. עד כמה שאפשר כמובן.), ואיזה אתם ממליצים לי לבדוק?

2. כרגע אני משתמש בu-dac2 של nuforce כמקור שמע ולפעמים הצליל שיוצא מהרמקולים נשמע לי ממש עמום.

אני מניח שהבעיה נובעת מכך שיש לי חדר ממש קטן שלא מצליח להכיל את הרמקולים האלו, יש לכם איזו שהיא הצעה שיכולה אולי לפתור את הבעיה הזו?

תודה רבה לכולם!!!

נ.ב.

הנסיעה לכל אחד מהנגנים היא די ארוכה (שעה וחצי נסיעה לכל יעד), ככה שאומנים להגיד תנסע, תשמע, תחליט זה טוב ויפה, אבל זה לא כזה פשוט.

לדעה שלכם בדיון הזה תיהיה השפעה חשובה מאוד עבורי מכיוון שבשנים הקרובות אני לא יוכל להחליף את המערכת הזו. בגלל זה אני מנסה להוציא ממנה את הטוב ביותר (מה שבאופן אירוני מחזק את הרעיון של לשמוע כל אחד מהם בנפרד).

פורסם

קניתי לפני שנים CDP מיד שניה (דרך חנות) - מדובר היה בנגן יוקרתי למדי שנרכש, אמנם במחיר מצוין, בקניה אימפולסיבית שאני לא בטוח שהייתה מוצדקת (מדובר בארקאם CD72 שנרכש ב-2004 תמורת 2000 ש"ח).

מדובר בנגן יוצא מהכלל, יפהפה, עובד באופן חלק ואלגנטי ובעל צליל מעולה - האם הוא עדיף על USB-DAC בעלות דומה? לא בטוח...

ממה ששמעתי - אודיו פידליטי נותנים שירות ויחס טובים, השאלה היא אם המערכת שלך תרוויח מ-CDP ב-1500 ש"ח או שעדיף שתחסוך את הכסף לדברים אחרים (הגברה משובחת יותר). כרגע יש לך DAC סביר, לא בטוח שבקונסטלצית הציוד הנוכחית שלך תרגיש הבדל מהותי עם הנגן.

1. לא הייתי משדרג כבלים במקומך, כבלים גנריים איכותיים יספיקו לך (ויש אומרים שיספיקו לכל אחד).

2. צרף תרשים של החדר ומיקום הרמקולים.

פורסם
  • מחבר

אין ספק שאתה צודק, אבל בשביל להוציא צליל טוב מה-DAC אני צריך להוריד אלבומים באיכות flac וזה מה שניסיתי לעשות, אבל זה פשוט אסון. כל התהליך הזה יכול לקחת שבועות של ישיבה מול המסך בחיפוש והורדה של אלבומים, מה גם שהדיסקים היום יכולים להיות באיכות הרבה יותר גבוהה מזו של האלבומים שמסתובבים באיטרנט. לעומת זאת, אלבומים אתה פשוט הולך וקונה.

מעבר לזה, בגלל המיקום של המערכת שלי אני צריך לקנות כבל ל-DAC שגם יעלה כמה מאות שקלים, אז ככה שאם כבר אני מעדיף להשקיע את הכסף הזה ב-CD טוב שישפר את הצליל, אבל פה אני צריך את הייעוץ שלכם.

את התרשים אני יעלה בזמן הקרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים