עבור לתוכן

עזרה בהשלמת פרטים למפרט - התקציב גמיש

Featured Replies

פורסם

שלום,

טוב, ה Define R3 עושה את דרכו ל KSP אז צריך להחליט מה אני מכניס לתוכו, תעזרו לי להשלים כמה פרטים.

הקדמה: המחשב לשימוש כבד, משחקים ב FHD, תכנות, מכונות וירטואליות ועוד. המחשב משמש אותי לפרנסתי ואת המע"מ אני מקבל בחזרה.

התקציב שלי לא מוגדר במיוחד אבל אני לא אוהב לשלם על דברים שאני לא צריך. אני כמעט ולא מחליף את המחשב ועם הנוכחי שלי אני כבר יותר מ 4 שנים.

OC לא מתוכנן כרגע אבל בשלב כזה או אחר גם זה יגיע.

ההחלטות שכבר קבלתי:

i7 2600K על לוח Z68 , 8 גי'גה זכרון, במארז Fractal Design R3 ו Crucial M4 SSD 120 GB.

אין צורך בציוד הקפי או מסך

מהמחשב הנוכחי שלי אני לוקח:

Sapphire 5870 - לא רואה סיבה לשדרג אותו

כונן אופטי

3 דיסקים קשיחים (כולם סמסונג, 4.5 טרה סה"כ)

ההתלבטויות שאני צריך עזרה בהכרעה שלהם:

1. האם לקחת גם את הספק Corsair HS520W בן ה 4 שיש לי או לקנות גם ספק חדש ?

2. איזה לוח Z68 לקנות ? מחפש לוח טוב, UEFI, כרטיס מסך מובנה ותמיכה ב Lucid , USB3 , SATA3 ו 4 סלוטים לזכרון (עבור תוספת זכרון בעתיד) ... לא נראה לי שאי פעם ארצה לשדרג ל CrossFire אבל לא מפריע שלי שיהיה אם זה לא מקפיץ את המחיר. אם ב 600 ש"ח אני יכול לקנות לוח איכותי אז אסתפק בזה אבל אין גם אין לי בעיה עקרונית להוציא 1000 ש"ח עבור הלוח.

3. איזה קירור למעבד ? חשוב לי שקט יותר מהכל

4. איזה 2 סטיקים של זכרון לקנות ? לא יודע אם יש טעם לשלם יותר על 1600 ומעלה, אבל אם את חושבים אחרת אז שתפו. צריך המלצה עבור 2*4 אמינים

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

1. אתה אומר שהמחשב הנוכחי שלך בן 4 ושאתה מתכוון לקחת ממנו את הצורב, וודא שמדובר בצורב בחיבור SATA, כי למיטב זיכרוני, ללוחות לSANDY BRIDGE - כלומר לוחות המבוססים P67 / H67 / H61 / B65 /Z68 וכד'... אין מחבר IDE.

2. לגבי זיכרונות 1600/1333MHZ ההבדל בביצועים שתקבל קטן, אבל גם ההפרש בעלויות קטן למדי - תעשה את הבחירה שלך.

3. הלוחות של ASROCK המבוססים Z68 תומכים בUEFI, הזולים יותר מבינהם לא תומכים בריבוי כרטיסי מסך, אבל כן תומכים בVIRTU.

4. מבחינת קירור למעבד, תלוי מאד בשאיפות הOC שלך בהמשך, אם אתה מתכנן משהו קטן, כלומר עד 4GHZ אתה יכול להסתדר בדרך כלל עם FREEZER 13. אם אתה מתכנן משהו בסגנון ה4.5GHZ אז הMUGEN 2 יהיה טוב, מעבר לזה יש כבר הרבה אלמנט של מזל, והקירור הטוב יותר יהיה הNOCTUA 14. אבל בOC כמו בOC לא את הכל ניתן לחזות מראש.

5. לגבי הספק, עקרונית הספק הנ"ל מספיק, אבל מפאת גילו, הייתי מחליף אותו בכל זאת.

כך בערך תראה השלמת המפרט:

Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset + ThermalRight Ultra-120 Extreme + 120mm, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

Antec TRUE POWER TRIO 650W - יחידות 1

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000 זמין ת"א כ"ס, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪3950

פורסם
  • מחבר

1. הלוח ( Abit AB9 Pro) , המעבד והמארז בני 4 אבל השאר דווקא חדש יותר אז הכונן האופטי כבר SATA. אבל כל הכבוד על זה שחשבת על זה, אם היה לי IDE יש סיכוי גבוה מאוד שהיית שוכח מזה

2. תודה, אלה המקומות הקטנים והמחרפנים איפה שההפרש בביצועים זניח לחלוטין אבל ההפרש במחיר כל כך קטן שזה פשוט מפתה

3. הלוח שרשמת במפרט כולל רק שני SATA 3 , קצת מרתיע אותי אבל לא יודע אם מספיק בשביל להוציא עוד 300 ש"ח על לוח. אני אשמתמש באחד מה SATA 3 כבר כשהמחשב יהיה חדש ואני מניח שבעוד שנתיים כככה אחליף ל SSD חדש יותר ואז לא ייגמרו לי ה SATA 3 .. לא יודע אם זה יזיז לי אבל זה קצת מרתיע אותי.

יש המלצה ללוח איכותי אחר ? לא אכפת לי שתהיה תמיכה ב CF .. אפילו שלא אשתמש

4. השאיפות OC שלי נמוכות.... אני לא מפעיל OC באופן נורמלי, רק אחרי שנתיים שלוש ובד"כ אחרי כל מיני שדרוגים אחרים בתוך המחשב. אני מניח שכל הדגמים שהזכרת שקטים מאוד שזה השיקול המרכזי. רק קצת בלבלת אותי שאחר כך הוספת מפרט עם קירור אחר לגמרי..

5. הספק חייב להיות אמין, שקט ומודלרי, אני מניח שה 650W עומד בדרישות שלי אבל אם יש דגם אחר שיותר מתאים אשמח לדעת על זה

את המארז אני נאלץ לקנות ב KSP וזה גם קרוב ונח, את SSD אני מניח שאקנה ב RSM אם יש להם במלאי.

מעדיף לא לבקר בעוד חנות ואסוף את כל החלקים משני החנויות האלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים