עבור לתוכן

מסך מחשב לגרפיקה 22-24 עד 3000 שח ושימוש בו גם כטלוויזיה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מעצב גרפי והיום יש לי בחדר מסך מחשב וטלוויזיה. אני רוצה לקנות מסך מחשב ולהשתמש בו גם כטלוויזיה.

1) ראיתי בזאפ טלוויזיה של סמסונג XL2370 שהיא גם מסך מחשב. האם לדעתכם המסך מספיק איכותי לגרפיקה או שכדאי לי מסך אחר?

2) הכרטיס מסך שלי משולב עם הלוח אם ואין לי כרטיס טלוויזיה. במידה ואני אקנה את המסך הזה ואחבר אותו למחשב ולממיר של יס בו זמנית, אני אוכל להחליף בינהם עם השלט שמגיע עם המסך? או שאני אצטרך לקנות עוד משהו בנוסף (כרטיס טלוויזיה, כרטיס מסך)?

תודה,

שמעון

פורסם

אני הייתי ממליץ ללכת על אחד מהמסכים של חברת Eizo שרוב קהל היעד שלה הם גרפיקאים, מסכים מקצועיים מהשורה הראשונה והם היחידים שמיוצרים ביפן ונותנים 5 שנים אחריות (פנל 3 שנים), ועם אפשרות כיול צבעים שלא תמצא במסכים אחרים ותוסיף כרטיס טלוויזיה כדי לצפות בשידורי טלוויזיה.

פורסם

מה מרחק הצפיה?

את ה XL לא הייתי קונה לגרפיקה (פאנל TN).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

מרחק הצפייה הוא 2-3 מטר. מסכי הEIZO נראים מצויין מה שכן הם די יקרים יש רק 3 כאלה עם HDMI מתוכם אחד עולה 2944 והשני 5166 באותה החנות. לא הבנתי מה ההבדל בינהם למה אחד מהם עולה כפליים? אתם יכולים להמליץ לי על מסך יותר זול?

מבחינת הטלוויזיה אני רוצה שבלחיצת כפתור של שלט אני אוכל להחליף בין הטלוויזיה למחשב, כרטיס טלוויזיה מאפשר את זה? הבנתי שהאיכות בכרטיסי טלוויזיה היא לא משהו ושיש אפשרות גם להשתמש במשהו כזה: TV BOX 1680 ITV-901 אם אני משתמש בממיר כזה אני בכל מקרה צריך כרטיס טלוויזיה? ויש ממיר יותר טוב יותר שאתם מכירים?

פורסם

אתה הולך לעבוד על גרפיקה ממרחק של 2-3 מטר? לטלוויזיה מהמרחק הזה הייתי קונה לפחות 42. בכל מקרה, אופציה מצויינת זה לקחת טלוויזית LG LD460, לוודא שהיא באה עם פאנל IPS (ולא MVA). יש לה אפשרויות כיול סופר מקצועיות (כולל כיול עצמי וכולל IRE ב 10 נקודות) והמחיר שלה מייבוא רשמי ב 32 אינטש קצת מעל 2000. בין היתר זה גם יפתור לך את בעית הטלוויזיה :)

פורסם
  • מחבר

על הגרפיקה אני רוצה לעבוד מקרוב, היום יש לי טלוויזיה של 21 בגלל זה נראה לי ש24 יספיק לי מקסימום 27. אם אני לוקח את הטלוויזיה של LG אני עדיין צריך איזה ממיר בשביל שאני אוכל להחליף בין הטלוויזיה למחשב לא?

פורסם

את המחשב אתה מחבר ב HDMI1 את הממיר HDMI2 או בקומפוזיט. לחיצה על השלט ואתה בטלוויזיה או במחשב. אם אתה לא עובד קרוב מדי (בוא נגיד, כ 80 ס"מ) זה יהיה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות :) רק כדי לוודא שהבנתי, אם אני הולך על טלווזיה של LG, אני לא צריך כרטיס טלוויזיה ולא צריך ממיר מיוחד, אלא אני מחבר את ההממיר של יס למסך ואת המחשב למסך ובאמצעות השלט של הטלוויזיה אני מחליף בינהם?

פורסם

בדיוק.

רק תוודא פאנל IPS. ככה עושים את זה:

על הארגז של הטלוויזיה יש מדבקה גדולה. כתוב שם בגדול את הדגם ומתחת יש כמה ברקודים. מעל הברקוד העליון השמאלי אתה תראה משהו בסגנון של

32LD460-TA.AMFWLH

ה W שסימנתי באדום זה מה שחשוב (עקרונית גם Y, Z ו I זה IPS). אם במקום ה W אתה רואה למשל D זה אומר פאנל MVA של AUO שפחות טוב. .

אלו שראיתי עד היום מהיבואן הרשמי ח.י. היו עם IPS.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרת לי מאוד ;D

פורסם

תהנה :) רק תכייל אותה כמובן.

בחיבור למחשב אל תשכח לשים על מצב ( JUST SCAN (1:1 PIXEL MAPPING ואם זה לא ממלא את כל המסך, תדאג לסדר את ה OVERSCAN בהגדרות כרטיס המסך.

פורסם

ועוד משהו חשוב. בהגדרות המומחה יש לה חדות הוריזונטלית וחדות ורטיקלית. משחק איתן יתן לך תצוגת טקסט טובה יותר (ולפחות לפי טעמי עדיף לכבות את ה CLEAR TYPE ב WINDOWS)

פורסם
  • מחבר

שוב תודה :) אני לא ממש מכיר את כל המושגים האלה, אבל יש לי הרגשה שאני אחזור לפורום הזה אחרי שאני אקנה את המסך ;)

פורסם

אין בעיה. זה די פשוט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים