עבור לתוכן

מה קורה אם לא נצמדים בדיוק למפרט המומלץ ?

Featured Replies

פורסם

אני טירון בחומרה, ולאחרונה רציתי לקנות מחשב לבן שלי בעל אוריינטאציית משחקים.

בהמלצת חבר נכנסתי ללינק המפרטים המומלצים" שבאתר, ובחרתי בשימוש "משחקים" ויצאו 8 מפרטים מהזול ביותר (מס' 1)

עד ליקר ביותר (מס' 8)

בתור אדם ממוצע (בעל משאבים ממוצעים) החלטתי ללכת על מפרט מס' 5 (כמו שהוא)

כמעט בכל מקום שפניתי אליו, לא יכלו להציע לי מחיר למפרט זהה. תמיד היה חסר להם איזה חלק כזה או אחר.

לבסוף, הלכתי על ספק מחשבים שהיה הכי קרוב למפרט 5- השינויים שלו היו: מעבד AMD Athlon 455 (במקום 450)

גוף קירור למעבד סיפק לי ZALMAN CNPS7000V-ALCU OEM (במקום ARCTIC COOLING FREEZER 7 Rev.2)

וכרטיס מסך Gainward GeForce GTS450 1GB GDDR5 (בשעה שבמפרט הופיע כלל השם הארוך הזה אבל עם השם Nvidia בהתחלה...)

כל יתר הפריטים הם כמו שמופיע במפרט משחקים מס' 5.

האם יש כאן מישהו מומחה למפרטים ולביצועי מחשב שיכול להגיד לי אם זה כל כך נורא שהפריטים האלו השתנו או שאין לזה משמעות...

באופן אינטואיטיבי, נראה כאילו זה לא כ"כ משנה. אבל מי יודע - אולי המפרט כמו שהומלץ בדיוק "מנגן" הכי טוב

וכל סטייה ממנו עלולה לגרוע מהביצועים ?

תודה מראש לכל מי שיכול לתרום כאן מהידע שלו

פורסם

אין פה סטיה גדולה בכלל.

רק תוודא שאתה קונה ספק טוב.

סה"כ המפרטים הם המלצה ובסיס לשינויים :xyxthumbs:

פורסם

המפרטים המומלצים נועדו לתת הכוונה בסיסית לחומרה שמומלץ לרכוש. מתחת לכל מפרט תוכל לראות אלטרנטיבות כדי שמקרים כמו שלך יהיו כמה שיותר נדירים. בגלל שהמפרטים מאוד כלליים, והמחיר הינו די ממוצע- בהחלט מומלץ להתייעץ פה מכדי לקבל מפרט מושלם לדרישותיך.

אם אתה רוצה שננסה להרכיב מפרט עדיף, יש לך שאלון שבחוקי הפורום (שבסטיקי) שעליך לענות על מנת לספק מידע חיוני.

פורסם

יש לא מעט חלקים תואמים לכל דגם בכל קטגוריה.

אפשר לשחק עם המפרט וליצור מערכות מאוד דומות עם חלקים שונים.

כל עוד אין הבדל מהותי מבחינת מחיר איכות ביצועים ואחריות, לא יזיק לסטות מהמפרט המומלץ.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים.

אתם אחלה !

אם הבנתי נכון מכולכם, זה ממש לא נורא הסטיות הקטנות האלה.

מה שכן - שמתי לב זה שהמעבד, שחשבתי שהוא מהדור החדש - הוא כנראה כבר די מיושן...

ובכלל - אם נכנסים לפורומים אנגלים או אמריקאים של חומרה - הם כבר ב- 2009 דיברו על הביצועים של Intel i7 או Phenom X4

כך שאני שואל את עצמי - אם הם כבר ב- 2009 ידעו לנתח את הביצועים של המעבדים האלה - איפה אנחנו ?....

כמדומני בשנה הזו היינו כאן רק עם Core 2Dou לכל היותר ...לא כן ?

כמו כן, GIMEL : באשר להצעתך לדאוג רק שהספק יהיה איכותי, אז כמו שאמרתי - הפריט הזה סופק לפי המפרט, והוא SEASONIC SS-500ET 500W - מה דעתך ? יעשה את העבודה ?

פורסם

אני טירון בחומרה, ולאחרונה רציתי לקנות מחשב לבן שלי בעל אוריינטאציית משחקים.

בהמלצת חבר נכנסתי ללינק "המפרטים המומלצים" שבאתר, ובחרתי בשימוש "משחקים", ויצאו 8 מפרטים מהזול ביותר ( מס' 1 ) עד ליקר ביותר ( מס' 8 ). בתור אדם ממוצע (בעל משאבים ממוצעים) החלטתי ללכת על מפרט מס' 5 (כמו שהוא),

[אך] כמעט בכל מקום שפניתי אליו, לא יכלו להציע לי מחיר למפרט זהה. תמיד היה חסר להם איזה חלק כזה או אחר.

<...>

האם יש כאן מישהו מומחה למפרטים ולביצועי מחשב שיכול להגיד לי אם זה כל כך נורא שהפריטים האלו השתנו או שאין לזה משמעות...

באופן אינטואיטיבי, נראה כאילו זה לא כ"כ משנה. אבל מי יודע - אולי המפרט כמו שהומלץ בדיוק "מנגן" הכי טוב - וכל סטייה ממנו עלולה לגרוע מהביצועים ?

תודה מראש לכל מי שיכול לתרום כאן מהידע שלו

ראה נא, מדור המפרטים המומלצים, למיטב הבנתי, מיועד רק כדי להעניק תמונה כללית של כיצד "עשוי להיראות" מפרט המתאים לשימושים עיקריים מסויימים.

אלא שבמפרטי-מחשב, כמו בדברים רבים אחרים, מידה אחת איננה מתאימה לכולם, ולכן הוקם מדור "מפרטי מחשב", שבו ניתן להסתייע להתאמה-אישית של המפרט המיטבי לשימושיך ולהעדפותיך. ואם זה רצונך, תוכל לערוך את כותרת הדיון - בהתאם לכללי-המדור,

ובנוסף למלא את השאלון התקני :

1. מהו התקציב המירבי ?

א) האם להשתמש בכל התקציב או לנסות ולחסוך ?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב ?

2. מהם שימושי המחשב העיקריים (לדוגמא: הפעלת משחקים, עריכת סרטים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, וכד') ?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות מסויימות, יש לרשום אותן - בצירוף אופן השימוש בהן (קל / בינוני / כבד / לצורך פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד בעיקר להפעלת משחקים, יש לציין:

-אילו משחקים (או לפחות סוגי-משחקים), לדוגמא, יופעלו על המחשב.

-מהי אבחנת-התצוגה המירבית ("Maximum Resolution") של הצג שיחובר למחשב (ניתן לציין גם את דגם הצג או את גודלו).

-באיזו רמת הגדרות תצוגה צפויים המשחקים להיות מופעלים (נמוכה/בינונית/גבוהה)?

3. האם יש צורך בציוד-היקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים, וכיוצ"ב)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לתוצרות ולדגמים מסויימים.

4. האם קיים רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב ה-"שקט" - בסולם שבין 1 ל- 10 (10=חשיבות מירבית)?

6. האם מתוכננת המהרה (OC)? אם כן - באיזו רמה (קלה, מתונה, קיצונית)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה, חבילת תוכנות-משרדיות ("Office") (אם כן - רצוי לציין גירסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות מסויימת ? או מאיזור מסויים בארץ (נא לציין איזה) ?

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים מסויימים - כגון FireWire/RAID/USB3/eSATA, דרישה לחומרה מסויימת, וכיוצ"ב).

10. האם חשוב לשמור על "אופק שדרוג" למחשב? האם צפוי שדרוג מקיף של המחשב בעתיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים